Dodaj do ulubionych

dla Anka 1

11.04.03, 13:07
Dzisiaj... życzę Ci dnia zwykłych cudów.

Gorącą filiżankę kawy, którą ktoś dla Ciebie zrobi.

Nieoczekiwanego telefonu od starego przyjaciela.

Zielonych świateł na Twojej drodze do pracy, albo sklepu.

Zyczę Ci dnia małych spraw, które Cię ucieszą...

Najszybszej kolejki w sklepie spożywczym.

Dobrej piosenki zaśpiewanej w radiu.

Twoich kluczy dokładnie tam gdzie ich szukasz.

Zyczę Ci dnia pełnego szczęścia dawkowanego w perfekcyjnych dawkach, które
dadzą Ci radosne poczucie, że Pan uśmiecha się do Ciebie, obejmuje Cię i
przygarnia ponieważ jesteś kimś specjalnym i nietuzinkowym.

Zyczę Ci dnia Pokoju, Szczęśliwości i Radości.

Mówi się, że zajmuje minutę, aby znaleźć szczególne osoby, godzinę aby je
docenię,

dzień aby je pokochać i całe życie, aby o nich zapomnieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka1 Re: dla Anka 1 IP: 212.33.74.* 11.04.03, 15:50
      Korni brakuje mi slow ! dziekuje i ide sobie poplakac ze wzruszenia !
      i ... wiesz co !
      • ralston Re: dla Anka 1 11.04.03, 16:03
        Czyżby to jakaś okazyja dziś była? Jeśli tak - to wszystkiego, co najlepsze
        Aniu. A jeśli nie - to też wszystkiego, co najlepsze :)
        Pozdrawiam.
        • wolny_wilk Re: dla Anka 1 11.04.03, 17:28
          ralston napisał:

> Czyżby to jakaś okazyja dziś była? Jeśli tak - to wszystkiego, co najlepsze
          > Aniu. A jeśli nie - to też wszystkiego, co najlepsze :)
          > Pozdrawiam.

Z okazją, czy bez, Aniu - trzymaj się ciepło!
          • alex.4 Re: dla Anka 1 11.04.03, 17:31
            Skoro inni pojawili sie na wątku.... Dołączam sie do zyczeń, wszystkiego
            najlepszego z okazji lub bez. Wcześniej nie śmiałem tu zostawić swojego postu.
            Wydawało mi się, że jest to zbyt intymny temat.....
            Pozdr
            • Gość: habitus Re: dla Anka 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:15
              Niech Ci się wszystkie życzenia Korniego ziszczą. Pozdrowienia.
              Habitus
    • wolny_wilk Teraz to już na pewno bez okazji... 13.04.03, 18:47
      ... ale w tak pięknym dniu można wszystkim, nie tylko Ani, życzyć aby wreszcie
      było lepiej.
      • alex.4 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 13.04.03, 19:00
        Aniu, aby Twój szef stracił pracę, aby spadłą na nią cegła w drewnianym
        kościele, aby przejechał ją rozwydrzony młodzian, abyś wreszcie mogła odpocząć
        pełną piersia, aby ten babsztyl ostatecznie znikł.....
        Pozdr
        Czy to urodziny?
        • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 14.04.03, 13:02
          Dziekuje Wam wszystkim. znow sie wzruszylam do lez. i zycze Wam tego
          wszystkiego o czym napisal Korni
          a napisal to bez okazji, po prostu. bo jest wspanialy i drugiego takiego nie
          ma w calym kosmosie. podobnie jak niepowtarzalni sa inni Panowie i Panie.
          • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:04
            I jak czasem niedużo trzeba, żeby lepiej się poczuć i żeby dzień stał się
            piękniejszy. Dobrego wszystkim!
            • alex.4 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:06
              i tylko mozna troche pozadrościc Korniemu i Ani. Wasze zdrowie.
              Pozdr
              • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 14.04.03, 13:11
                prawda Rals ? jak niewiele tak naprawde czlowiekowi do szczescia potrzeba...
                Alex nie zazdrosc tylko sie zakochaj :)))
                • chatka_ Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:20
                  Gość portalu: anka1 napisał(a):

> prawda Rals ? jak niewiele tak naprawde czlowiekowi do szczescia potrzeba...

Są Takie Chwile Kazimierz Przerwa-Tetmajer

Są takie chwile, gdy się nie śmie badać
                  Swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie,
                  Że ani jednej nie znajdzie w niej struny,
                  Co, potrącona, jeszcze czysto dźwięknie.

Lecz trzeba tylko jednego spojrzenia
                  Pełnymi wielkiej miłości oczyma,
                  By w akord związać wszystkie struny dusz...
                  Potrzeba jednych oczu - - lecz ich nie ma.!

> Alex nie zazdrosc tylko sie zakochaj :)))
                  • alex.4 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:21
                    Co się wszyscy mnie uczepili.....
                    Pozdr
                    • awee Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:26
                      alex.4 napisał:

> Co się wszyscy mnie uczepili.....
                      > Pozdr

Jakie wszyscy...? Ja przecież nie:))))
                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:36
                    chatka_ napisała:

> Gość portalu: anka1 napisał(a):
                    >
                    > > prawda Rals ? jak niewiele tak naprawde czlowiekowi do szczescia potrzeba.
                    > ..
                    >
                    > Są Takie Chwile Kazimierz Przerwa-Tetmajer
                    >
                    > Są takie chwile, gdy się nie śmie badać
                    > Swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie,
                    > Że ani jednej nie znajdzie w niej struny,
                    > Co, potrącona, jeszcze czysto dźwięknie.
                    >
                    > Lecz trzeba tylko jednego spojrzenia
                    > Pełnymi wielkiej miłości oczyma,
                    > By w akord związać wszystkie struny dusz...
                    > Potrzeba jednych oczu - - lecz ich nie ma.!
                    >
                    > > Alex nie zazdrosc tylko sie zakochaj :)))

Chatko - wyciągnęłaś mój ulubiony wiersz Przerwy Tetmajera!
                    • chatka_ Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:40
                      Ciesze sie :) Wyciagnelam go z zeszyciku z moimi ulubionymi wierszami, ktore
                      zapisalm bedac 14-letnia dziewczynka...
                      • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 13:42
                        Nie... Wtedy, kiedy stawał się moim ulubionym też miałem coś koło tego :)
                        • chatka_ Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 14:07
                          hi hi hi to moze z tamtego okresu pamietasz i taki "wiersz", rowniez znaleziony
                          w pamietniku nastolatki:
                          "Czy widzieles oczy ptaka jak kona,
                          w jego oczach jest bol i zal,
                          tak cierpi dziewczyna zdradzona,
                          gdy chlopak z inna odchodzi w dal"
                          :)))))))
                          ps. przepraszam Wasze poczucie estytyki :)
                          • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 14:33
                            Nie - takiego nie pamiętam :))))
                            • chatka_ Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 14:49
                              :)ja pamietalam, ale na szczescie krotko, ostatnie wpisy w zeszyciku to juz
                              fragmenty Stachury i wiersze Harasymowicza :)
                              Dobrgo popoludnia i wieczoru wszystkim, pa
                              • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 14:54
                                Wzajemnie - do napisania! :)
                                • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 14.04.03, 18:11
                                  Korni widzisz jak sie pieknie watek rozwinal ?
                                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 14.04.03, 22:20

> Korni widzisz jak sie pieknie watek rozwinal ?

Pięknie się wątek rozwinął. Widno, w sieci też feromony przemieszczać się
                                    mogą :) Taki się miły nastrój wytworzył...
                                    • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 15.04.03, 08:35
                                      trzeba sie nimi sztachnac w takim razie :)))
                                      • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 15.04.03, 13:44
                                        Jam jest zasztachany na amen... :)))
                                        • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 15.04.03, 13:53
                                          to zupelnie tak jak ja :)))
                                          • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 15.04.03, 17:51
                                            Oby tylko szczęśliwie, czego Ci życzę :)
                                            • alex.4 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 15.04.03, 17:55
                                              wszystkim należy życzyć "a potem zyli długo i szczęśliwie"
                                              Pozdr
                                              • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 16.04.03, 08:32
                                                Ralsik dziekuje ! i wiesz nie bede pisac zeby nie zapeszyc ale jest
                                                mmmmmmmmmmmm :)))
                                                Alex zycze tego Wszystkim a przede wszystkim Tobie !
                                              • wolny_wilk Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 16.04.03, 09:08
                                                alex.4 napisał:

> wszystkim należy życzyć "a potem zyli długo i szczęśliwie"
                                                > Pozdr

Nie musi być długo, byle żywiołowo.
                          • wolny_wilk Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 15.04.03, 18:27
                            chatka_ napisała:

> hi hi hi to moze z tamtego okresu pamietasz i taki "wiersz", rowniez
                            > znaleziony w pamietniku nastolatki:

Z podobnego zeszytu, tyle że mojego, wiek również 14 lat:
                            Obława II
                            "Obce lasy przebiegam, serce szarpie mi krtań,
                            nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
                            Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
                            niedobitki los cierpią sobaczy.
                            Z gąszczu żaden kudłaty pysk nie wyjrzy na krok,
                            w ślepiach obłęd, lęk, chciwość lub zdrada,
                            na otwartych przestrzeniach dawno znikł wilczy trop,
                            wilk wie dobrze, czym pachnie zagłada.

Słyszę wciąż i uszom nie wierzę,
                            lecz potwierdza co krok wszystko mi:
                            Zwierzem jesteś i żyjesz jak zwierzę,
                            lecz nie wilki, nie wilki już wy!

Myśli brat, że bezpieczny, skoro schronił się w las,
                            lecz nie ściga go bóg - ściga człowiek!
                            Śmigieł świst nad głowami, grad pocisków i wrzask,
                            co wyrywa źrenice spod powiek.
                            Strzelców twarze pijane w drzew koronach znad luf,
                            wrzący deszcz wystrzelonych ładunków...
                            To już nie polowanie, nie obława, nie łów,
                            to planowe niszczenie gatunku!

Z rąk w mudnurach, z helikopterów
                            maszynowa broń wbija we łby
                            czarne kule i wrzask oficerów:
                            "Wy nie wilki, nie wilki już wy!"

Kto nie popadł w szaleństwo, kto nie poszedł pod strzał
                            jeszcze biegnie, klucząc po norach,
                            lecz już nie ma kryjówek, które miał, które znał,
                            wszędzie wściekła wywęszy go sfora.
                            I pomyśleć, że kiedyś ją traktował jak łup,
                            który niewart wilczych był kłów...
                            Dziś krewniaka swym panom zawloką do stóp
                            Lub rozszarpią na rozkaz - bez słów!

Bo kto biegnie - zgninie dziś w biegu,
                            a kto stanął - padnie, gdzie stał,
                            krwią w panice piszemy na śniegu:
                            my nie wilki, my mięso na strzał!

Ten skowyczy trafiony, tamten skomli na wznak,
                            cóż - ja sam nic tu zrobic nie mogę,
                            niech się zdarzy, co musi się zdarzyć i tak,
                            kiedy pocisk przebiegnie mi drogę!
                            Własną ranę na karku rozszarpuję do krwi,
                            ale póki wilk krwawi - wilk żyw!
                            Więc to jeszcze nie śmierć - śmierć ostrzejsze ma kły,
                            nie mój tryumf, lecz zwycięstwo nie ich...

Na nic skowyt we wrzawie i skarga,
                            póki w żyłach starczy mi krwi
                            pierwszy bratu skoczę do gardła
                            gdy zawyje - nie wilki już my!"
                            Jacek Kaczmarski
                            • marat_ Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 16.04.03, 09:34
                              Tych wierszy było bardzo niewiele. Ale to się znalazło w notatniku 16-to latka:

Gdzie mirt się chyli nad strzaskaną urną
                              przez lasy ciemne
                              czy li ujrzę znowu
                              sklepienia skał, blask morza lazurowy
                              a w górze niebo
                              jasne i bezchmurne
                              • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 17.04.03, 10:58
                                hmm ... ja wtedy spisywalam wiersze z Tolkiena tlumaczone m.in. przez Marie
                                Skibniewska.
                                • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 17.04.03, 11:08

> hmm ... ja wtedy spisywalam wiersze z Tolkiena tlumaczone m.in. przez Marie
                                  > Skibniewska.

A ja spisywałem na klasówce z biologii...
                                  • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 17.04.03, 13:08
                                    a ja przewaznie na matmie :))))
                                    • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 18.04.03, 11:56
                                      Korni zycze Ci cudnej Wielkanocy, ciast bez zakalca, koniczyn tylko
                                      czterolistych, slonca i ciepla !!!
                                      • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 22.04.03, 09:00
                                        i tesknie za twoja drozdzowka :)))
                                        • Gość: korni Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.80.* 23.04.03, 10:15
                                          :)
                                          • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 23.04.03, 11:21
                                            to znaczy ze bedzie ?!!!!
                                            • Gość: korni Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.80.* 23.04.03, 11:25
                                              nie wiem co bedzie ..., Ty jestes , ja tez ....
                                              to zla okazja ????
                                              pozdrawiam
                                              • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 23.04.03, 11:26
                                                bardzo dobra! ale mi o drozdzowke chodzi, czy bedzie :)))
                                                • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 24.04.03, 13:10
                                                  bedzie nie bedzie, mam ochote sie w trawie wytarzac, kto jeszcze ? :)))
                                                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 24.04.03, 13:17
                                                    Jestem gotów na najdziksze tarzanie się w trawie. Tylko ten garnitur... A pies
                                                    jechał garnitur! Tarzamy się!
                                                  • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 24.04.03, 15:22
                                                    to juz ! tam z gorki najfajniej, bo sie postaczac mozna !:)))
                                                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 24.04.03, 17:07

> to juz ! tam z gorki najfajniej, bo sie postaczac mozna !:)))

Byle się całkiem nie stoczyć... ;))
                                                  • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 25.04.03, 08:31
                                                    w gre wchodzi tylko staczanie sie po trawce na trawke :)))
                                                  • Gość: anka1 Re: Korni !!!! IP: 212.33.74.* 25.04.03, 08:33
                                                    nie umiem pisac takich pieknych zyczen jak Ty ale wiesz ze zycze Ci tego co
                                                    najlepsze na swiecie !!! i wiesz co ...
                                                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 25.04.03, 10:54

> w gre wchodzi tylko staczanie sie po trawce na trawke :)))

No to tym bardziej trzeba uważać - nietrudno jest się stoczyc po trawce ;)))
                                                  • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 25.04.03, 13:37
                                                    uprzejmnie prosie nie lapac za slowka :)))))
                                                  • ralston Re: Teraz to już na pewno bez okazji... 25.04.03, 19:33

> uprzejmnie prosie nie lapac za slowka :)))))

Kiedy ja to uwieeeelbiam :)))
                                                    Zresztą chyba nie tylko ja na tym Forym :)
                                                  • Gość: anka1 Re: Teraz to już na pewno bez okazji... IP: 212.33.74.* 28.04.03, 11:41
                                                    chyba na tym polega jego urok :))))
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 30.04.03, 08:51
                                                    i wszystkim ktorzy tu zajrza : pieknej cieplej pogody na dlugi weekend i maja
                                                    takiego zeby dech zapieralo !!!!
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 05.05.03, 08:57
                                                    a po dlugim weekendzie nastepnego dlugiego weekendu !:)))
                                                  • ralston Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji 05.05.03, 08:58
                                                    Tak, tak - nieustajacego długiego weekendu! Witaj Aniu :)
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 05.05.03, 14:19
                                                    godziwie oplacanego rzecz jasna :) witaj Ralsik !
                                                  • ralston Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji 05.05.03, 15:21

> godziwie oplacanego rzecz jasna :)

- Naturalnie! Tak, żeby było za co wypoczywać :))) Ale się rozmarzyłem...
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 05.05.03, 15:29
                                                    ja tez ! do jutra Ralsiku, ide sie pocieszac piekna wiosna. pa !
                                                  • ralston Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji 05.05.03, 15:32
                                                    Raduj się wiosną, póki słońce nie spali wszystkiego na wiór ;)
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 06.05.03, 08:42
                                                    miejmy nadzieje ze w tym roku susza nas ominie i beda poziomki, jagody a nade
                                                    wszystko grzyby ! oby !
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 07.05.03, 18:13
                                                    mogloby dzis w nocy popadac na intencje tych grzybow :)
                                                  • ralston Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji 07.05.03, 18:32
                                                    Jak dla mnie może, byle w nocy...
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 08.05.03, 10:55
                                                    albo wieczorem, a potem niech znow swieci sloneczko !
                                                  • Gość: anka1 Re: Korniemu, Forumowiczom i Redakcji IP: 212.33.74.* 10.05.03, 13:58
                                                    tak jak wczoraj. ale wieczorem moze popadac :)
                                                  • Gość: anka1 Re: ogrodnicy IP: 212.33.74.* 12.05.03, 16:45
                                                    nie mroza jak na razie tfu! odpukac tylko troche deszczuja :)
                                                  • ralston Re: ogrodnicy 12.05.03, 17:04
                                                    I niechby na tym poprzestali...
                                                  • Gość: anka1 Re: ogrodnicy IP: 212.33.74.* 13.05.03, 08:36
                                                    niechby, ale mogliby tak porzadnie podeszczowac bo sie sucho robi w lasach (((
                                                  • zyggis Re: ogrodnicy 13.05.03, 08:54

> nie mroza jak na razie tfu! odpukac tylko troche deszczuja :)
                                                    Anulka z tego co mi doniesiono, w tych stronach Polski, obchodzi sie 2x
                                                    ogrodnikow ??? Dlatego jeszcze wszystko jest mozliwe. Pozdrawiam Zyggi od K.
                                                  • Gość: anka1 Re: ogrodnicy IP: 212.33.74.* 16.05.03, 09:55
                                                    zyggis napisał:

> Gość portalu: anka1 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > nie mroza jak na razie tfu! odpukac tylko troche deszczuja :)
                                                    > Anulka z tego co mi doniesiono, w tych stronach Polski, obchodzi sie 2x
                                                    > ogrodnikow ??? Dlatego jeszcze wszystko jest mozliwe. Pozdrawiam Zyggi od K.

Zygus nie strasz!!!
                                                  • Gość: anka1 Re: Korni IP: 212.33.74.* 16.05.03, 09:55
                                                    dziekuje ! wiesz za co !
                                                  • Gość: anka1 Re: Korni IP: 212.33.74.* 20.05.03, 08:16
                                                    i dzis tez !
                                                  • Gość: anka1 Re: Korni IP: 212.33.74.* 24.05.03, 13:14
                                                    jade na grzyby do tych ryb co wczoraj lowiles :)
                                                  • Gość: anka1 Re: ? IP: 212.33.74.* 26.05.03, 12:16
                                                    wczoraj byliscie K. i K. na rybach ?
                                                  • Gość: anka1 Re: ?? IP: 212.33.74.* 29.05.03, 08:42
                                                    i co z plackami ?:)
                                                  • Gość: autor :) Re: ?? IP: 212.33.74.* 31.05.03, 15:41
                                                  • Gość: autor:) Re: ?? IP: 212.33.74.* 02.06.03, 12:16
                                                  • Gość: anka1 Re: ?? IP: 212.33.74.* 17.06.03, 08:45
                                                    Korni co powiesz na biszkopt z truskawkami i bita smietana ?
                                                  • awee na marginesie... 17.06.03, 09:42
                                                    Gość portalu: anka1 napisała:

> Korni co powiesz na biszkopt z truskawkami i bita smietana ?

Osobiście na biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną powiedziałabym " biszkopt
                                                    z truskawkami i bitą śmietaną" ....
                                                    ale
                                                    ... czymże jest nazwa, to co zwiemy biszkoptem z truskawkami i bitą śmietaną
                                                    pod inną nazwą równie by pachniało...
                                                  • Gość: anka1 Re: na marginesie... IP: 212.33.74.* 17.06.03, 12:46
                                                    co innego mialam na mysli ale co do zapachu sie zgadzam. no pod warunkiem ze
                                                    sie nic nie przysmali :)))
                                                  • awee Re: na marginesie... 17.06.03, 13:32
                                                    Gość portalu: anka1 napisała:

> co innego mialam na mysli ale co do zapachu sie zgadzam. no pod warunkiem ze
                                                    > sie nic nie przysmali :)))

...wiem, że nie o to chodziło, dlatego było zatytułowane "na marginesie" :)))
                                                    P.s Węgiel też dla ludzi...:)
                                                    ale pomimo tego życzę czerwonych, nie czarnych i bardzo słodkich truskawek bo
                                                    to już końcówka przecież...

• Gość: anka1 Re: na marginesie... IP: 212.33.74.* 17.06.03, 15:32
                                                    koncowka ? Awee nie strasz ja sie jeszcze ich porzadnie nie najadlam a tu ma
                                                    byc koncowka ?!:)))
                                                  • Gość: nie korni :) Re: na marginesie... IP: 212.33.74.* 31.07.03, 14:29
                                                    odgrzebuje zeby watek do archiwum nie trafil :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka