Dodaj do ulubionych

Kto lubi straż miejską

IP: *.tellacz.com.pl 30.01.07, 12:13
Albo, dlaczego w straży miejskiej muszą zatrudniać "czynowników" z połową
mózgu?
Dziś miałem ciekawą przygodę. Zaparkowałem auto na chodniku (nie było znaku
zakazu). Ponieważ jest zima, a wiadomo zimą pada śnieg przez zwały tego
śniegu nie mogłem zaparkować na samym brzegu. Siłą rzaczy wolne miejsce do
przejścia dla pieszych było mniejsze, ale swobodnie można było tam chodzić i
nikt mego auta nie musiał specjalnie omijać czy przeskakiwać. Oczywiście
natychmiast zjawili się dwaj "oficerowie" mojej ulubionej formacji, z
książęczką że ma zostać 1,5 m na przejście i że oni piszą mandat. Na moje
stwierdzenie, że z przyjemnością zaparkuję tak jak trzeba jak tylko ktoś
odśnieży chodnik powiedzieli że ich to nic nie obchodzi, oni są od pisania
mandatu i piszą. Stówkę
Nie mam za złe zimie, że pada śnieg
Nie mam nic do Zarzadu dróg, że chodniki nie są do końca odśnieżone - bo
przy tej ilości śniegu może i faktycznie nie da się tego zrobić.
Żal mam tylko do kadrowców straży miejskiej: dlaczego przyjmują do
pracy "czynowników" z połową mózgu???
No i oczywiście pytanie z tematu: Czy jest ktoś kto zna kogoś kto lubi straż
miejską?
Obserwuj wątek
    • sith_df Re: Kto lubi straż miejską 30.01.07, 14:10
      Zeby bylo smiesznieje akurat obojk przechodzilem i widzialem cala sytuacje ;-)
      • jdbad Re: Kto lubi straż miejską 30.01.07, 16:18
        Też ich nie lubię. Między innymi dlatego,że nie pilnują odśnieżania. Nie da sie
        ukryc, że nie znoszę też samochodów parkujących na chodnikach i trawnikach.
        • anka1 Re: Kto lubi straż miejską 30.01.07, 16:34
          dziwne. nie raz widzialam samochody zajmujace chodnik tak,ze przejsc nie mozna
          bylo, a straz nie reagowala. pijusow na swerku pod ratuszem tez nie ruszaja.
          chyba miales pecha. wspolczuje. moze sie odwolaj ?
          a odpowiedz na pytanie brzmi : straz miejska lubi straz miejska :)
          • Gość: Stefan Re: Kto lubi straż miejską IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.01.07, 16:53
            Ja ich po prostu nienawidzę aż. Nie znam ani jednej pożytecznej rzeczy
            jaką oni zrbili dla tego miasta.
            Bajerują tylko a nic nie potrafią przypilnować. Ani porządku w mieście, ani
            koszenia trawników, ani róznych chodników, ani kałuż wody przy chodnikach,
            ani przycinania gałęzi drzew nad chodnikami, ani odśnieżania, ani zapewnienia
            koszy na śmieci. A żeby ich tak choć jeden raz wszystkich na czele z ich
            nawiedzonym szefem do odśnieżania chodników i parkingów zagonić -
            przynajmniej by coś zrobili. Najlepiej ich rozwiązać ! To był by wtedy pożytek
            i oszczędności.
            • Gość: Pan Re: Kto lubi straż miejską IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.01.07, 20:01
              Dziwisz sie że z połowa mózgu,a kto inny do takoch moze nalezeć.
              • Gość: Karolek Re: Kto lubi straż miejską IP: *.euro-net.pl 23.03.07, 12:19
                wiem, że Straży Miejskiej nie lubią osoby naruszające prawo, kierowcy parkujący
                nieprawidłowo, pijący w miejscach publicznych i reszta innych oszołomów dla
                których przestrzeganie podstawowych norm jest rzeczą całkowicie niezrozumiałą i
                nie do zaakceptowania. Ja osobiście staram się być w zgodzie z prawem i nie mam
                żadnych problemów z przedstawicielami tej formacji. Ciekawy też jestem czy taka
                ANKA 1, PAN, po zatrudnieniu się w SM - mieliby takie same poglądy jak teraz.
                Życzę zdrowia a przede wszystkim psychicznego - bo może Wam się jeszcze
                kiedykolwiek przydać.
                • Gość: marchewka Re: Kto lubi straż miejską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:55
                  A na moim osiedlu... pewna pani parkuje na środku skrzyżowania... i jakoś
                  strazy miejskiej nie widać...
                • Gość: sru... Re: Kto lubi straż miejską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:05
                  Eeetam... Za co ich lubić po prostu nie ma bo nie widać żadnego korzystnego dla
                  społeczeństwa ich działania. Starannie unikają jakichkolwiek utrudniń w swojej
                  bezstresowej pracy. Jedyne o czym głośno to tylko to, jak serdecznie przyssali
                  się do nienależnych im fotoradarów. Ha!!! Bo to co innego! Pstryk i kasa
                  leci... I tak ze wszystkim.
                  • Gość: fan Re: Kto lubi straż miejską IP: *.piasta.pl 23.03.07, 13:45
                    Po ostatnim orzeczeniu można śmiało stwierdzić, że straszaki miejskie porywają się z motyką na słońce. Za chwilę będą kontrolować nasze majątki, bo czemu nie sprawdzać co kto ma? Trybunał jak orzeknie że nielzia to przestaniemy!
                    • Gość: sru... Re: Kto lubi straż miejską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:49
                      Otóż to właśnie!!! Ale co skontrolujemy to nasze. I od razu atakujemy z
                      inicjatywą ustawodawczą, bo fajnie było...:/
                • jdbad Re: Kto lubi straż miejską 23.03.07, 16:04
                  Ja też nie naruszm prawa, ale jak ich parokrotnie prosiłam o interwencję, to
                  mnie odsyłali od Annasza do Kajfasza. Nie wymagaj więc mojej sympatii. To jest
                  moim zdaniem banda leni.
    • Gość: stefan Re: Kto lubi straż miejską IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.07, 16:24
      straż miejska nie jest od lubienia !
    • Gość: baba Jola Re: Kto lubi straż miejską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:31
      zlikwidowac straż miejską,kanarów i policję i jeszcze urzędy skarbowe hulaj
      dusza piekła nie ma ps.jeszcze sygnalizację świetlną na skrzyżowaniach oraz
      przejścia dla pieszych bo tylko ta biedota tamuje ruch
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka