Dodaj do ulubionych

Do adriankaa.s

13.02.13, 10:43
Zakładam temat, ponieważ nie mogę napisać do Ciebie prywatnej wiadomości a m.in. moje prośby nie przynoszą rezultatu. Nie chce być niemiła, ale nie wyciągaj z mroków historii dawno zamkniętych tematów np. rankingów porównawczych oraz proszę Cię o to, żebyś zaczęła czytać cały wątek, a nie tylko wypowiedź założycielki, bo często doradzasz imię, gdy decyzja już dawno zapadła, a dziecko się urodziło i zostało zarejestrowane. wink Dla przypomnienia, teraz jesteśmy przy literach: U(męski ranking)oraz O (żeński). Odświeżając stare i nieaktualne tematy robisz tylko bałagan; jest wiele nowych tematów o imionach (np. moje), a nie widzę w nich Twojej aktywności … One nie gryzą wink

PS: Ciesze się, że dołączyłaś do naszej społeczności

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mary.h Re: Do adriankaa.s 13.02.13, 10:48
      No dokładnie - wchodzę dziś na forum, a tu wróciły tematy już dawno "obgadane" i zamknięte.
    • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 19.02.13, 14:44
      Zamkniętych tematów ? - Jest to forum i żaden temat co został dodany, nie jest zamknięty. *Rankingi porównawcze - zamierzam dojść do literki A.
      *To, że dziecko się już urodziło nie oznacza, że już nikt więcej nie wejdzie na dany temat w poszukiwaniu porady co do imienia (nie każdy od razu zakłada nowy tem.).
      Nie zauważyłam żadnego bałaganu; oraz odpowiadam na tematy które mnie zainteresuję (być może te nowe tego nie uczyniły.)

również pozdrawiam.
      • paula.anna Re: Do adriankaa.s 19.02.13, 15:24
        Brawo za samozadowolenie big_grin
        Co tam, że dziecko ma rok, a doradzę sę w kwestii imienia, może rodzice zechcą zmienić?
        Pomogę innym, może nie potrafią korzystać z wyszukiwarki- niech mają stare i nieaktualne wątki pod ręką.
        • abiela Re: Do adriankaa.s 19.02.13, 15:33
          Ale ranking porównawcze są dawno zliczone, po co się dopisywać?
        • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 01:05
          chyba nie do końca opanowałaś czytanie ze zrozumieniem wink
          • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 11:59
            adriankaa.s napisała:

> chyba nie do końca opanowałaś czytanie ze zrozumieniem wink

Wtrącę się smile I kto to mówi? Osoba, która nie dość, że proponuje imię dla prawie 2letniego!! dziecka, to w dodatku proponuje imię - uwaga- żeńskie dla chłopca big_grin big_grin big_grin (w kilku wątkach: w jednym temacie, autorka już w pierwszym komentarzu wyraźnie napisała, że chodzi jej o imię dla chłopca, a Ty podałaś imiona żeńskie!). Mnie to jakoś nie dziwi, bo nie patrzysz na datę założenia tematu, masz gdzieś prośby o niezaśmiecanie forum starymi i już nikomu niepotrzebnymi tematami, a Twoje tłumaczenia są ... nie trzymają się kupy.
            • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:10
              Odpowiadam na pytania - to, że osobie która dodała temat już urodziło się dziecko, nie oznacza (jak już wcześniej napisałam), że nikt już nie wejdzie na tem i nie będzie szukał porady... !!
              Jakoś nie przypominam sobie bym podawała imię dla dziewczynki, gdy potrzebne było dla chłopca; ale mogłam się pomylić; podaj linki - z chęcią poprawię swoje odpowiedzi(im starsze tym lepsze) ;]
              • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:36
                adriankaa.s napisała:

> Odpowiadam na pytania - to, że osobie która dodała temat już urodziło się dziec
                > ko, nie oznacza (jak już wcześniej napisałam), że nikt już nie wejdzie na tem i
                > nie będzie szukał porady... !!

Moja droga, ale inni mają wyszukiwarkę i myślę, że potrafią z niej korzystać.... Idąc Twoim tokiem, co jakiś czas powinnyśmy odświeżać stare tematy, nawet te z początku woi (sprzed roku 2005), bo "to, że osobie która dodała temat już urodziło się dziecko, nie oznacza, że nikt już nie wejdzie na tem i nie będzie szukał porady." Nie zakładajmy nowych tematów, mamy stare i tylko w nich się udzielajmy, bo przecież na pewno ktoś wejdzie i będzie chciał skorzystać z porad przed kilku ładnych lat...

> Jakoś nie przypominam sobie bym podawała imię dla dziewczynki, gdy potrzebne by
                > ło dla chłopca; ale mogłam się pomylić; podaj linki - z chęcią poprawię swoje
                > odpowiedzi(im starsze tym lepsze) ;]

Gdybyś czytała wszystko, to nie doszło by do takich pomyłek...
                • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:24
                  Już napisałam - pokaż mi te pomyłki !
                  • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:36
                    adriankaa.s napisała:

> Już napisałam - pokaż mi te pomyłki !

Dlaczego sama nie poszukasz? Nie miałaś problemu ze znalezieniem i odświeżeniem starych wątków, nie będziesz miała też problemu z odnalezieniem tych. Na przyszłość: czytaj wszystko - od góry do dołu, bo tylko pokazujesz swój stosunek do autorki i kwestii imienia jej dziecka.
                    • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:45
                      Nie poszukam sama bo to Ty wytknęłaś mi te błędy bez zaargumentowania - czyli równie dobrze (akurat co do tego nie upieram się-bo mogłam się pomylić w jakimś tem.) to co napisałaś może być wyssane z palca !
                      Jeśli nie masz zamiaru podać linków - to na ten temat po prostu zamilcz !
                      • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:54
                        adriankaa.s napisała:

> Nie poszukam sama bo to Ty wytknęłaś mi te błędy bez zaargumentowania - czyli r
                        > ównie dobrze (akurat co do tego nie upieram się-bo mogłam się pomylić w jakimś
                        > tem.) to co napisałaś może być wyssane z palca !
                        > Jeśli nie masz zamiaru podać linków - to na ten temat po prostu zamilcz !

Kochana, ja nie mam obowiązku szukać tych tematów tylko dlatego, że chcesz. Inni Cię o coś prosili i proszą (nie mówię tylko o tym temacie) i nie jesteś skora do spełnianie tych próśb, wiec dlaczego inni muszą być na każde Twoje skinienie? Mała podpowiedź, w jednym z tych tematów poleciłaś Konstancje, tyle pamiętam. Był tez inny temat, ale Twoja pomyłka, Twój interes.
                        • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 14:07
                          Ja Ciebie o nic nie prosiłam ! - powiedziałam tylko, że jeśli pokazujesz błędy to je czymś potwierdź, bo inaczej Tobie w nie nie uwierzę !

• ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 19.02.13, 15:43
        adriankaa.s napisała:

> Zamkniętych tematów ? - Jest to forum i żaden temat co został dodany, nie jest
        > zamknięty. *Rankingi porównawcze - zamierzam dojść do literki A.

Powodzenia, bo będzie to trudne, gdyż etapy rankingu litery A jak i kilku innych zostały zarchiwizowane czyli zamknięte. A jednak można tongue_out Zresztą rankingi, które jeszcze nie zostały zarchiwizowane, a dobiegły końca są również tematami zamkniętymi (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego tak jest: głosy zostały podliczone, zwycięzca został wyłoniony ). Jeżeli nie wierzysz, możesz skontaktować się albo z osobami, które je prowadzą, albo z moderatorkami. Mam pytanie: czy w zawodach, konkursach etc. bierzesz lub zamierzasz brać udział tylko wtedy, kiedy te dobiegną końca?

> *To, że dziecko się już urodziło nie oznacza, że już nikt więcej nie wejdzie na
        > dany temat w poszukiwaniu porady co do imienia (nie każdy od razu zakłada nowy
        > tem.).

Powiedz mi, co jest łatwiejsze i wygodniejsze: przekopywanie się przez setki starych tematów czy założenie nowego? Na forum jestem dłużej od Ciebie (a przynajmniej takie odnoszę wrażenie) i naprawdę nie przypominam sobie, żeby przyszłe mamy odkopywały stare tematy; zakładają nowe... Ja też założyłabym nowy i nie tylko z powody mojego wrodzonego lenistwa, ale i dlatego, bo nie chciałabym, żeby sprawa imienia mojego dziecka była sprawą "załatwianą" przy okazji tematu dotyczącego innego dziecka... Zresztą istniej małe prawdopodobieństwo, że ktoś zechce dokopać się do tematu z połowy 2011 roku.

> Nie zauważyłam żadnego bałaganu;

Ty może tego nie widzisz, ale inni tak (nie mówię tu tylko o sobie). Robisz straszny bałagan, który innym przeszkadza. Owszem, możesz robić, co Ci się tylko podoba, ale nie jesteś jedyną użytkowniczką woi i dlatego musisz liczyć się z tym, że inni nie mają ochoty na wykopaliska archeologiczne; nie chcą się przekopywać przez masę nikomu niepotrzebnych, starych tematów po to tylko, żeby odnaleźć nowe... Możesz bawić się w forumowego archeologa do momentu reakcji moderatorek.

oraz odpowiadam na tematy które mnie zainteres
        > uję (być może te nowe tego nie uczyniły.)

A powinny, no ale każdy człowiek ma inne pasję: jeden interesuje się imionami, a drugi uwielbia doradzać imię dla prawie 2 letniego dziecka (brzmiałaś tak jakbyś doradzała imię dla tej mamy, a nie dla innych mam). I tym miłym akcentem pragnę zakończyć rozmowę.

Pozdrawiam smile
        • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 01:04
          to że głosy są podliczone - mnie nie przeszkadza by zagłosować - mój głos nie musi być podliczony - ważne, że zagłosuję. Zamierzam brać w nich udział wtedy gdy najdzie mnie na to ochota - na przykład gdy dobiegną one końca.

ja znam bardzo dużo przyszłych mam, które w wyszukiwarce znajdują interesujące je tematy i na istniejących już szukają porad, a nie zakładają nowe.

piszesz, że mogę robić co chcę, a później, że muszę się liczyć z innymi ?! a niby na co mają moderatorki reagować - na to, że na forum udzielam odpowiedzi ?!( z tego co wiem nie ma wyznaczonego terminu na udzielanie odpowiedzi)

kończąc - nadal będę odpowiadać również na tematy stare - przyzwyczaj się !

pozdrawiam

• ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:30
            adriankaa.s napisała:

> to że głosy są podliczone - mnie nie przeszkadza by zagłosować - mój gło
            > s nie musi być podliczony - ważne, że zagłosuję. Zamierzam brać w nich udział w
            > tedy gdy najdzie mnie na to ochota - na przykład gdy dobiegną one końca.

Równie dobrze możesz odpowiadać w wordzie, przecież i tak Twoje głosy już się nie liczą, a tylko zaśmiecasz forum.

>
            > ja znam bardzo dużo przyszłych mam, które w wyszukiwarce znajdują interesujące
            > je tematy i na istniejących już szukają porad, a nie zakładają nowe.

Tak, znasz dużo przyszłych mam, które coś coś tam, zaś Twoja babcia ma kilka koleżanek o imieniu Pia, choć tych w ciągu całego stulecia odnotowano zaledwie 21 razy, dodam, że najwięcej w pokoleniu wnuczek. A te Pie, które przyszły na początku XX wieku zapewne nie żyją od ładnych kilku, jeżeli nie kilkunastu lat.

>
            > piszesz, że mogę robić co chcę, a później, że muszę się liczyć z innymi ?!

Tak, są pewne granice, musisz liczyć się z innymi. Postaw się na miejscu innych użytkowniczek: wchodzisz na forum i widzisz masę nowych tematów, które po otwarciu okazują się być nowe i świeże niczym stara kiełbasa myta na zapleczu mięsnego przez nieuczciwe ekspedientki... Taka użytkowniczka forum otwiera jeden wątek i widzi, że udzieliła się w nim w listopadzie 2012 roku, otwiera drugi i widzi, że też się w nim udzieliła, tylko we września. Otwiera trzeci, czwarty, piąty...dziesiąty temat i widzi swoje komentarze przed kilku miesięcy. Otwiera ostatni temat z nadzieją, że może w końcu trafi na nowy... a temat pochodzi z 2011 roku uncertain uncertain uncertain Według Ciebie wszystko jest ok, ale uwierz mi, to jest bardzo irytujące, naprawdę. A teraz wyobraź sobie, że na forum jest więcej takich, przepraszam za określenie, archeologów, którzy ciągle odkopują stare tematy, które zostały obgadane do granic możliwości... Wiesz, co by było? Jeden wielki chaos, którego nie dałoby się opanować .

a ni
            > by na co mają moderatorki reagować - na to, że na forum udzielam odpowiedzi ?!(
            > z tego co wiem nie ma wyznaczonego terminu na udzielanie odpowiedzi)

Niepotrzebne odświeżanie starych można zaliczyć do zaśmiecania forum.

>
            > kończąc - nadal będę odpowiadać również na tematy stare - przyzwyczaj się !

Powiedz mi, dlaczego tak bardzo zależy Ci na (wyjątkowo) starych tematach, a pomijasz nowe (nie mówię tu o tych mojego autorstwa) nie wszystkie, ale jednak. Nie pisz, że one Cię nie zainteresowały, bo ta odpowiedz w porównaniu z Twoją "działalność" jest pozbawiona sensu.

Nie czepiamy się, by robić Ci na złość.
            • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:44
              Jednak bardziej podoba mi się pisanie na forum niż w wordzie ! - i nie zamierzam przestawać tego robić.

haha, no cóż nie wierzysz - trudno, nie dość, że dwie Pie żyją - i mają się całkiem nieźle - to moja babcia posiada trzy imiona (czekam co na to odpowiesz ;] ) i drugie z trzech to właśnie PIA ...uncertain

Mnie nie przeszkadza zabawa w "archeologa"

Niepotrzebna - już pisałam - ktoś kiedyś może z tego skorzystać ! - Jeśli, aż tak bardzo Ci to przeszkadza to zgłoś mnie do moderatorów, niech mnie usuną z forum .. itp , lecz dopóki tego nie zrobią ja będę robić to co teraz - odpowiadać w tych tematach, w których chcę bez uprzedniego patrzenia na datę.

Odpowiadam zarówno na nowe jak i na stare tematy.
              • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:13
                adriankaa.s napisała:

> Jednak bardziej podoba mi się pisanie na forum niż w wordzie ! - i nie zamierza
                > m przestawać tego robić.

Ale pomyśl o zaletach worda:
                -możesz pisać we wszystkich kolorach tęczy wink
                -zmieniać wielkość liter nawet po napisaniu wink
                - zmieniać styl czcionki wink
                - nikt nie będzie Ci zawracał głowy jakimiś dwuletnimi dziećmi, które w dodatku zmieniają płeć wink
                - jak znowu pomyli Ci się płeć, to zmienisz i nikt nie zauważy pomyłki wink
                - może zmieniać zdanie tyle razy, ile tylko zechcesz wink dodam, że o każdej porze dnia i nocy, zawsze i wszędzie smile smile smile
                - etc. etc. etc. etc.

Jak widzisz, same plusy big_grin big_grin big_grin big_grin Word ma tyyyyyle zalet, a Ty wybrzydzasz uncertain uncertain uncertain uncertain

>
                > haha, no cóż nie wierzysz - trudno, nie dość, że dwie Pie żyją - i mają się cał
                > kiem nieźle - to moja babcia posiada trzy imiona (czekam co na to odpowiesz ;]
                > ) i drugie z trzech to właśnie PIA ...uncertain

Ze chce jeszcze!

>
                > Mnie nie przeszkadza zabawa w "archeologa"

Wiesz, inni wolą prowadzić wykopaliska w Egipcie, Iranie lub w Peru, niż na woi... Stare tematy nie da się upchnąć handlarzom antyków. Ten biznes się nie uda uncertain uncertain wink wink
                • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:22
                  Masz racje Word ma dużo zalet, lecz niestety czegoś mu brakuje - mianowicie, tutaj widzę iż przeszkadza moje pisanie, w starych wątkach, niektórym osobom - a w wordzie nikomu...sad

Jestem strasznie wredna dla tego zrezygnuję z własnej wygody, by czerpać przyjemność z niewygody innych !
                  • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 13:29
                    adriankaa.s napisała:

> Masz racje Word ma dużo zalet, lecz niestety czegoś mu brakuje - mianowicie, t
                    > utaj widzę iż przeszkadza moje pisanie, w starych wątkach, niektórym osobom - a
                    > w wordzie nikomu...sad

Oj tam, oj tam. Technika ciągle idzie do przodu big_grin

> Jestem strasznie wredna dla tego zrezygnuję z własnej wygody, by czerpać przyje
                    > mność z niewygody innych !

Jak to mówią starzy Indianie: "kto starymi tematami wojuje, ten od starych tematów ginie". Mówię Ci, kiedyś się zgubisz w tym gąszczu starych wątków, a im dalej w las (forum), tym ciemniej wink Nie odnajdą Cię wink wink
            • abiela Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:48
              ksiezna_pani1 napisała:

> adriankaa.s napisała:
              >
              > > to że głosy są podliczone - mnie nie przeszkadza by zagłosować - m
              > ój gło
              > > s nie musi być podliczony - ważne, że zagłosuję. Zamierzam brać w nich ud
              > ział w
              > > tedy gdy najdzie mnie na to ochota - na przykład gdy dobiegną one końca.
              >
              > Równie dobrze możesz odpowiadać w wordzie, przecież i tak Twoje głosy już się n
              > ie liczą, a tylko zaśmiecasz forum.

Wybaczcie ale NMSP - ROTFL.
              • ksiezna_pani1 Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:55
                abiela napisała:

> Wybaczcie ale NMSP - ROTFL.
                >

Ciesze się, że Cię rozbawiłam smile
    • monaliss Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 12:40
      Hej, przyznam że nie przeczytałam wszystkich wypowiedzi w tym wątku, może ktoś już poruszył ten temat, ale czemu tematy o których mówisz, które są juz nie aktualne (np dziecko sie urodzilo i imie zostalo nadane) nie są zamknięte?
      Przyznam szczerze, że kilka tygodni temu sama zobaczyłam taki wątek, już nie pamietam o jakim imieniu był i też się dopisałam. Dopiero potem ktoś dopisał, że to przedawniona sprawa. A wątek nadal nie zamknięty smile
      • gaudencja Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 21:14
        monaliss, moderatorki nie mają technicznych możliwości zamykania tematów. Wątki automatycznie się archiwizują po roku od ostatniego wpisu.

Poza tym myślę, że adrianko - oczywiście nie ma zakazu dopisywania się do starych watków, ale taktownie jest przeczytać cały watek, zanim się do niego dopisze. Jeśli mimo wszystko zechcesz zaproponować imię dla dziecka, które już się urodziło, na pewno nie ma powodów, żeby w jakikolwiek sposób cenzurowac Twój post, reszta forumowiczów jednak może uznawać czytanie takiego postu za stratę czasu.

Zupełnie inną kwestią jest dopisywanie się do starych wątków ponadczasowych - teoretycznych i ogólnych. Do tego już naprawdę nie ma przeciwwskazań, a nawet jest to ze wszech miar wskazane.

Myślę, że nadmiar wszystkiego może zniechęcać ludzi do lektury - nadmiar teoretycznych wątków, zwłaszcza o imionach ciekawych dla jednych, a udziwnionych w odbiorze innych osób (były też wszak i takie głosy). Dobrze, żeby zachować proporcje i żeby wszystkiego było po trochu.
    • annthonka Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 14:31
      Jest na to bardzo prosty sposób - wystarczy sobie adriankę wygasić, wtedy nie widać jej postów. Poprodukuje się tu jeszcze chwilę, zobaczy, że nikomu na nerwy już nie działa to się znudzi i pójdzie gdzie indziej.
      • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 15:23
        Nie licz na to, bo się przeliczysz ;]
        • annthonka Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 16:16
          A skąd założenie, że mnie twoja obecność na forum w jakikolwiek sposób obchodzi? Pytanie retoryczne, nie trudź się z odpowiedzia.
          • adriankaa.s Re: Do adriankaa.s 22.02.13, 03:45
            Jeśli Ciebie nie obchodzi, to po co się udzielasz w tym temacie, skoro jak sama napisałaś on Ciebie nie dotycz ... ? -,-
    • aneladgam Re: Do adriankaa.s 21.02.13, 15:11
      z nagłówka forum:
      "Zapraszamy do zakładania wątków, lecz najpierw prosimy o sprawdzenie przy pomocy wyszukiwarki, czy nie ma już takiego wątku, a jeśli jest i można się do niego dopisać, o dopisanie się do niego. "

EOT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.