sceptyk31 21.02.07, 20:29 A co na to wlaściciel najwiekszym i najbrzydszych wąsów w tej części Europy ? Bo to zdaje się on był "chrzestnym" upadłej władzy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia arogancja nawet po szkodzie IP: *.elpos.net 21.02.07, 20:46 to nie zadna klasa rzadzaca to jakis margines, niestety po obu stronach... bardzo przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialostoczanin Re: arogancja nawet po szkodzie IP: *.eranet.pl 22.02.07, 17:36 jedyny ktory sie nie wykazal ani chamstwem ani arogancja to najmlodszy radny marcin marcinkiewicz. jakies dwa, trzy tygodnie czytalem jego list do pozostalych radnych w gazecie wyborczej odnosnie porozumienia w sejmiku. widac ze starzy "wyjadacze i liderzy" go nie posluchali. tyszkiewicz i putra chca jak najwiekszej wladzy i to wszystko co ich interesuje. moral z tego taki ze bede glosowal na najmlodszych bo chyba tylko oni sa w tym kraju przygotowani do sprawowania wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: arogancja nawet po szkodzie IP: *.koba.pl 22.02.07, 20:00 Przecież autorem tego listu był Tyszkewicz, bo list dotarł do sejmiku jego faksem. Był to element kampanii medialnej PO, co wychodzi na obłudę gdyz ta organizacja od wielu tygodni chciała wyborów a reszta to był kamuflaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: arogancja nawet po szkodzie IP: *.chello.pl 22.02.07, 22:43 Apelował do radnych o porozumienie, bo wiedział że w ponownych wyborach, on ma najmniejsze szanse. Naprawdę godne podziwu... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: arogancja nawet po szkodzie IP: *.koba.pl 23.02.07, 05:24 Przecież autorem listu był Tyszkiewicz nie czytałeś? To musi być człowiek bez godności skoro daje sobą manipulować i daje do dyspozycji swoje nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1234 Putrze znowu się coś pokiełbasiło :))) 21.02.07, 21:19 "Krzysztof Putra nie pozostawał dłużny: - Winna jest PO, Tyszkiewicz i Grzegorz Schetyna, który kilkakrotnie tu przyjeżdżał, traktując Podlasie jak poletko doświadczalne - oznajmił "Gazecie". Jego zdaniem Platforma stawiała warunki niemożliwe do spełnienia, a poza tym jest w sojuszu z nieboszczką PZPR, czego przykładem jest współpraca z lewicą w białostockiej radzie miejskiej. - Tyszkiewicz zdradził ideały Sierpnia - stwierdził wręcz Putra." Czy Putra zapomniała, kto znajduje się w obecnym zarządzie? I że związani dziś z PiS Tołwiński i Tylenda zasiadają tam obok SLDowców twardogłowych (Syczewskiego i Krzyżewskiego)??? A może Putra zapomniała, za którą partią opowiedziały się podlaskie symbole Solidarności??? Senator Marczuk... senator Feszler... I wreszcie, co dobrego zrobiłby zarząd w składzie: - Dębski (LPR) - Chmielewski "A. Chmielewski w 1995 roku został skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata za sprzedanie mercedesa zajętego przez komornika. Karę grzywny otrzymał natomiast w tym samym okresie za sfałszowanie dokumentów. W związku z tą sprawą był nawet tymczasowo aresztowany. Siedział w areszcie śledczym w Barczewie. W listopadzie 1995 roku został zatrzymany przez augustowską policję. Prowadził samochód po pijanemu. Miał 2,81 promila alkoholu. Wszystko to w świetle prawa, jak napisaliśmy, uległo zatarciu." - Gan (SO) - Tylenda (SKL, SO, neo-SLD, PiS) - Tołwiński bez matury No ludzie, co oni mogliby dobrego dla Podlasia zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Putrze znowu się coś pokiełbasiło :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:17 NIC Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 Re: Putrze znowu się coś pokiełbasiło :))) 22.02.07, 17:30 alfa1234 masz rację. Co ci ludzie mogą zrobić dla Podlasia? Zaścianek moherowy-mogą zrobić, nic więcej. Nie dajmy się oszukiwać i w maju głosujmy na ludzi mądrych, prawych i wykształconych. Tylko oni mogą popchnąć Podlasie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy Re: W maju wybory do sejmiku 21.02.07, 21:32 Jestem zadeklarowanym fanem kaczorów i musimy im pomóc w budowaniu KACZORAJU czyli ustroju solidarności społeczenej gdzie wszytko bedzie dzielone równo bo wszytkie mamy takie same potrzeby bo każden lubi dobrze zjeść i wypić i mieszkać w tanim mieszkaniu komunalnem i mieć tyle samo kasiory co drugi a tech co majom za dużo to tenpić podatkami nich płacom na reszte a liberałów wygnać z kraju lub posadzić do pierdla lub napisać że byli agentem WSI te wybory musi wygrać PIS! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wszyscy do pierdla IP: *.cfc-cafc.gc.ca 21.02.07, 21:49 za to, ze nie potrafili sie dogadac, jakby wyslali wszystkich na roboty do osuszenia Doliny Rosputy to i Augustow by skorzystal. A swoja droga to banda choloty (wszyscy bez wyjatku) za przeciaganie calego procesu, Zabronic absolutnie wszystkim kandydowania w nastepnych wyborach, zamknac do pudla i sciagnac kase za wszystkie stracone dni od poprzednich wyborow...diety radnych BUHAHA, dieta nalezy sie jak sie pracuje. Te grube miliony powinny wrocic do skarbca, co do grosza, co za bydlo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Wszyscy do pierdla IP: *.eranet.pl 21.02.07, 22:24 to nie radni sa winni tylko putra i tyszkiewicz ktorzy wydawali polecenia. to oni powinni zaplacic za nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Wszyscy do pierdla IP: *.csk.pl 22.02.07, 14:46 i masz 100% racji. Ci "geniusze " powinni za wszystko zapłacić gdyż TO ONI do tego doprowadzili. A tak swoją drogą, to poseł T. i poseł P. są "wysoko" kształceni bo szkołę średnią skończyli na drugim piętrze budynku i na tym edukację zakończyli. Szkoda tylko, że teraz ci "naukowcy" mieszają i nie dopuszczają innych aby mogli zrobić coś dobrego dla regionu. Pobrali na listy geniuszy w stylu Żalka czy Dworzańskiego no i mamy co mamy. Słyszałem że Dworzański tak był pewny że zostanie marszałkiem że w samochodzie miał przygotowane kwiaty dla siebie, a tu figa z makiem. Radni nie docenili nauczyciela w-f i rad niewola kwiaty musiał oddać Dębskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wszyscy do pierdla IP: *.csk.pl 22.02.07, 14:35 drogi mędrcu, hołota pisze się przez "h" a nie "ch". Poniał aluzju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: cd: www.zaciankowosc.w.pl IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.02.07, 22:27 Panie Kosno! Przestań bredzicilepiej jedż na Rozpudę, przwiąż się do drzewa, może wtedy przewietrzy się wreszcie ta pusta przestrzeń w pańskiej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Barszczewo W maju wybory do sejmiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 06:02 Zawsze mówiłem, że Pan Putra jako ślusarz powinien wrócić do Uchwytów , fabryka znajduje się od lat w bardzo trudnej sytuacji, niech ratuje stanowiska pracy , może tam wykaże się swymi możliwościami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oje Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.csk.pl 22.02.07, 06:56 O nie! Jak Putra by wrócił do Uchwytów, to już za trzy miesiące nie byłoby tam czego zbierać... A te 1744 zł NIEOPODATKOWANE to ja też bym chciał zarabiać za "siedzenie". A tak mam tylko magistra, fajną pracę i zachrzaniam po 10 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podlasiak Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 07:55 Nie glosujmy na '"CWANIACZKOW SAMORZADOWYCH" 1.Tolwinski 2.Kaminski 3.Tylenda 4.Rutkowski Dopisujcie ! Protestujcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrj Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 07:56 + 5. Jacek Żalek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.elpos.net 22.02.07, 08:49 CI JUŻ BYLI: Mieczysław Bagiński Andrzej Eugeniusz Chmielewski Jan Chojnowski Cezary Cieślukowski Leszek Dec Bogusław Dębski Adam Czesław Dobroński Jarosław Zygmunt Dworzański Tomasz Edward Gan Mikołaj Gawryluk Sławomir Gromadzki Zdzisław Jabłoński Mikołaj Janowski Jan Kamiński Marek Adam Komorowski Janusz Kazimierz Krzyżewski Jacek Łapiński Marcin Zygmunt Marcinkiewicz Jarosław Matwiejuk Marek Olbryś Andrzej Parafiniuk Jacek Piorunek Lech Rutkowski Daria Krystyna Sapińska Jan Syczewski Krzysztof Tołwiński Karol Tylenda Andrzej Stanisław Zaman Jacek Żalek Mieczysław Eugeniusz Kowalewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Ci juz byli IP: *.elpos.net 22.02.07, 08:51 Mieczysław Bagiński Andrzej Eugeniusz Chmielewski Jan Chojnowski Cezary Cieślukowski Leszek Dec Bogusław Dębski Adam Czesław Dobroński Jarosław Zygmunt Dworzański Tomasz Edward Gan Mikołaj Gawryluk Sławomir Gromadzki Zdzisław Jabłoński Mikołaj Janowski Jan Kamiński Marek Adam Komorowski Janusz Kazimierz Krzyżewski Jacek Łapiński Marcin Zygmunt Marcinkiewicz Jarosław Matwiejuk Marek Olbryś Andrzej Parafiniuk Jacek Piorunek Lech Rutkowski Daria Krystyna Sapińska Jan Syczewski Krzysztof Tołwiński Karol Tylenda Andrzej Stanisław Zaman Jacek Żalek Mieczysław Eugeniusz Kowalewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Ci juz byli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:27 Mieczysław Bagiński Andrzej Eugeniusz Chmielewski Jan Chojnowski Cezary Cieślukowski Leszek Dec Bogusław Dębski Adam Czesław Dobroński Jarosław Zygmunt Dworzański Tomasz Edward Gan Mikołaj Gawryluk Sławomir Gromadzki Zdzisław Jabłoński Mikołaj Janowski Jan Kamiński Marek Adam Komorowski Janusz Kazimierz Krzyżewski Jacek Łapiński Marcin Zygmunt Marcinkiewicz Jarosław Matwiejuk Marek Olbryś Andrzej Parafiniuk Jacek Piorunek Lech Rutkowski Daria Krystyna Sapińska Jan Syczewski Krzysztof Tołwiński Karol Tylenda Andrzej Stanisław Zaman Jacek Żalek Mieczysław Eugeniusz Kowalewski Do SZABA ich WYLAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Ci juz byli IP: *.csk.pl 22.02.07, 15:02 pod warunkiem, iż ty spłyniesz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ci juz byli IP: *.eranet.pl 22.02.07, 16:55 no i co z tego ze byli? to wszystko wina putry i tyszkiewicza i wladz partii, to one doprowadzily to takiej sytuacji. nie bronie oczywiscie wszystkich radnych (nawet nie chce komentowac zachowania panow tolwinskiego, dworzanskiego, debskiego , kaminskiego i chmielewskiego) ale uwazam ze niektorzy z nich jednak mogli by wniesc duzo do pracy nowego sejmiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ci juz byli IP: *.csk.pl 22.02.07, 15:01 no i co z tego wynika? A po co głosowałaś na takich posłów jak masz teraz? Czy nie widzisz, że to wszystko jest powiązane ze sobą? Czemu głosowałaś na "budzika" (Truskolaskiego), co on zmienił? W UM została cała ekipa Tura i dalej u koryta są ci sami przekręciarze. Na ulicach dziury dalej łatają deptacze a 4 mln lekką rączką wydaje się na byle co. Pan budzik na dzień dobry zadłużył miasto na ponad 70 mln zł i prasa milczy a u Tura gdy był deficyt 40 mln to pismaki pisali gdzie tylko mogli. Czemu nikt nie opisał jak na sesjach zachowywał się Dworzański? Z tego co widziałem to ja bym nie wytrzymał tylko gosciowi dał bym w ryja a potem niech on jak chce to niech podaje do sądu. Kto tego barana tak podkręcał? Sam to on nie jest na tyle elokwentny i jak znam stosunki panujące w PO to sam by nie śmiał nic zrobić. Przestałem dawno posiłkować się wypocinami pismaków i chodzę sam na sesje na tyle ile mam czasu. Polecam to każdemu bo wtedy dopiero otworzą się oczy a te "gwiazdy" lansowane przez media stają się nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca W maju wybory do sejmiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:42 Panie marszalku se..tu zgiń przepadnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.euro-net.pl 22.02.07, 22:12 "Jego zdaniem Platforma stawiała warunki niemożliwe do spełnienia, a poza tym jest w sojuszu z nieboszczką PZPR, czego przykładem jest współpraca z lewicą w białostockiej radzie miejskiej. - Tyszkiewicz zdradził ideały Sierpnia - stwierdził wręcz Putra." hehe aż kolki ze śmiechu dostałem, a czym jest panie Putra Samoobrona ? Z nią pan beż żadnych zastrzeżeń może się pan układać, a przecież wiadomo że partii z większą ilością ludzi z wyrokami próżno szukać na świecie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania a ja zagłosuję na lewicę IP: *.chello.pl 22.02.07, 22:46 Poprzednim razem głosowałam na Dworzańskiego, ale nie podoba mi się to co Platforma wyprawia. Okazuje się, ze chodzi im tylko o stołki, a piekne frazesy trzymają tylko na wybory. Lewica wydaje mi się obecnie jedyna alternatywą dla PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: a ja zagłosuję na lewicę - wolne zarty IP: *.icm.edu.pl 22.02.07, 23:27 Sugerujesz ze lewica to nie sa jedynie frazesy? Dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n a ja na Kononowicza 22.02.07, 23:43 Lewica doprowadziła do afer ...gdybym mieszkał na Podlasiu to bym głosował na Kononowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: W maju wybory do sejmiku IP: *.bialystok.uw.gov.pl 23.02.07, 11:00 KONONOWICZ na Marszałka Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: W maju wybory do sejmiku 23.02.07, 13:45 Głosujcie na PO! Jak zdobędą większość, to nie będzie takiego syfu, jaki jest teraz! Odpowiedz Link Zgłoś