Dodaj do ulubionych

ekologia nad Supraślą

25.02.07, 12:50
Szczycimy się terenem "zielonych płuc Polski" a ludzie palą w piecach wszelkie dziadostwo i pózniej to zatruwa-szczególnie zimową porą- powietrze w Gródku. Jak to zmienić? Czy były próby gminne, że tak powiem- uświadamiania ludkowi tego problemu, który wcale nie jest tak banalny.
Obserwuj wątek
    • sans1 Re: ekologia nad Supraślą 25.02.07, 17:01
      Nie palic w ogóle!!!
    • shop1 Re: ekologia nad Supraślą 20.03.07, 19:28
      greenpoint3 napisał:

> Szczycimy się terenem "zielonych płuc Polski" a ludzie palą w piecach wszelkie
      > dziadostwo i pózniej to zatruwa-szczególnie zimową porą- powietrze w Gródku. Ja
      > k to zmienić? Czy były próby gminne, że tak powiem- uświadamiania ludkowi tego
      > problemu, który wcale nie jest tak banalny.
      A Ty greenpoint3 pal gumę, bo z ziołami już przesadziłeś i piszesz głupoty!
      • greenpoint3 Re: ekologia nad Supraślą 22.03.07, 09:26
        Szanowny Szopie!

Ziółka w samej rzeczy nie są złe, dla palących trawkę może dym z palonej gumy jest dobrym dodatkiem. A tak na poważnie to palenie wszelkich opakowań plastykowych itd nie jest rzeczą dobrą. Proszę, zanim człowieku napiszesz swoją ocene czyjejs wypowiedzi-napisz co naprawde sądzisz o palonej chemii itd.

Sądzę, że pomijanie takich spraw jest niedojrzałością, zeby nie nazwac mocniej...

pozdrawiam pijących ziółka i palących....
        • karolcia59 Re: ekologia nad Supraślą 22.03.07, 15:43
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/933e00b82acbf529.html
          • greenpoint3 Re: ekologia nad Supraślą 24.03.07, 09:42
            Chciałem delikatnie zwrócić uwagę, że isnieje taki problem na mapie naszych małych-ale zielonych płuc.Niestety pierwsze wypowiedzi świadzczą o niedojrzałości piszącego, a może ślepocie. Szkoda- liczyłem na sensowną dyskusje.
            Zdjęcie ilustruje częś tych problemów. Dobrze ilustruje mentalnośc-jak najdalej od domu i po problemie. A tak nie jest. Podcinanie gałezi i niska kultura o głupocie nie wspominając.

pozdrawiam.
            • karolcia59 Re: ekologia nad Supraślą 24.03.07, 21:09
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25e7c5cadc6872f3.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9c3f671fff461d7.html
            • sans1 Re: ekologia nad Supraślą 24.03.07, 22:27
              Myślę że na tych zdjęciach, które podrzuciła Karolcia rzuca w oczy się
              marnotrawstwo. Widac że nie ma u nas takiego zjawiska jak segregacja śmieci. Co
              stało się z kontenerami , w których był podział na papier, szkło i resztę? Czy
              pozostały z nich tylko nazwy na zewnątrz, czy może ludzie mają segregację w
              głębokim poważaniu? No może tak nie do końca. Puszek aluminiowych na próżno
              bedziemy szukac na wysypisku;)
              • greenpoint3 Re: ekologia nad Supraślą 25.03.07, 10:37
                Pytanie-jak dotrzeć do świadomości konsumentów dóbr, aby zapłacili do kasy gminnej(konto Kom. Zakł. Budż.)te kilkadziesiąt złotych na rok a nastepnie zechcieli śmieci mniej palić, czy wyrzucać anonimowo jak na załączanych fotkach widzimy? Kto poda metodę ? Jak pobudzić wyobraznie i normalność cywilizacyjną? Jak długa udawać mamy, że problemu w tej materii-dosłownie materii niema?

pozdrawiam
    • shop1 Re: ekologia nad Supraślą 28.03.07, 18:37
      W Gródku są palone w piecach jakieś dziady? Smród tych dziadów zatruwa srodowisko i to przeszkadza dla greenpoint3. Chciałby uświadomić wszystkim mieszkańcom Gródka o nieogrzewaniu swych domostw szczególnie w zimie drewnem, węglem itp. Zaproponował by zapewne korzystanie z alternatywnych ekologicznych sposobów ogrzewania np. baterie słoneczne, energia wodna, wiatraki itp. To czego się dziwisz, że w ten sposób odpisałem?
      • greenpoint3 Re: ekologia nad Supraślą 29.03.07, 17:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka