aand 07.05.03, 20:14 Przeczytane: "Ktos kto nie lubi koni nie moze byc dobrym czlowiekiem. A obecnie konie traktuje sie gorzej niz samochody..." Kto sie zgadza kto nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aand Re: Cos dla Wolfa... 07.05.03, 20:23 sprostowanie: w oryginale nie "dobrym" ale "porzadnym". Czy to jednak cos zmienia...? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 07.05.03, 20:56 aand napisał: > Przeczytane: "Ktos kto nie lubi koni nie moze byc dobrym czlowiekiem. A > obecnie konie traktuje sie gorzej niz samochody..." > Kto sie zgadza kto nie? "...kiedy Bóg chciał stworzyć konia, powiedział do wiatru południowego: "Uczynię z ciebie stworzenie, w które włożę potęgę i chwałę moich przyjaciół, a poniżenie moich nieprzyjaciół; będzie ono stanowić wał obronny ludzi, którzy są mi posłuszni". Wiatr odpowiedział: "Stwórz!" Wtedy Bóg wziął garść wiatru południowego, stworzył zeń konia." (Józef Bielawski) Nie zgadzam się. To działa w drugą stronę: Kto kocha konie, nie może być złym człowiekiem. Dodam jeszcze, że lubi w Twojej wypowiedzi jest nie na miejscu. Lubić to można wódkę. Na koniach się albo jeździ albo się je kocha. Tak odpowie Ci każdy prawdziwy koniarz (a takich znam niewielu). A co do traktowania koni gorzej niż samochodów - kolejny ogólnik. To też zależy od właścicieli tych wspaniałych zwierząt. "Mój wiatronogi Boże koni Czy Ty naprawdę widzisz wszystko? Strach, ból i głód i krew i śmierć? Nie ma nikogo z mojej stajni I nie znam drogi na pastwisko Bardzo się boję, Panie mój Tutaj tak ciasno jest i ciemno I taki bardzo jestem sam, Choć tyle koni jedzie ze mną Boże, Z ogonem bujnym, grzywa gęstą Ja przecież jestem Przecież byłem Na Twoje podobieństwo Nikt by w to teraz nie uwierzył Nic z tego nie zostało Czterokopytny Boże, spraw By umieranie nie bolało Jeszcze o jedno Cię poproszę Nim wszystko będzie końcem Niechaj na przekór wyśnię sen Że galopuję w słońce I pędzę wprost w promieni blask Pękają chmury w niebie A ja nie czuję więcej nic I mknę i gnam do Ciebie" (nie znam autora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 21:00 Cóz za romantic moments wilku , ja tam za koniami nie przepadam odkąd jeden wjechał wraz ze mna na grzbiecie do stajni , ale juz od dawna wiedzialam zem zła i nieporządna....... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 07.05.03, 21:16 Gość portalu: malosi napisał(a): > Cóz za romantic moments wilku , ja tam za koniami nie przepadam odkąd jeden > wjechał wraz ze mna na grzbiecie do stajni , ale juz od dawna wiedzialam zem > zła i nieporządna....... Ej, tego nie powiedziałem! Nieporządna (czytaj bałaganiara) może i tak ;)), ale zła? Definitywnie NIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniabl Re: Cos dla Wolfa... IP: *.student.pw.edu.pl 07.05.03, 22:23 to jest -ciekawe -ladne -podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 23:08 ach wilku jakze to miło z twej strony ze chociaz ty nie uwazasz ze jestem zła bo mi dzis to chyba kilkanascie razy mówili zem zła niedobra!!!! krzyczeli za mną NIEDOOOOOOOOOOBRAAAAAAA!!!!i znów się zachwyce pięęęęękne ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 08.05.03, 08:58 Gość portalu: malosi napisał(a): > ach wilku jakze to miło z twej strony ze chociaz ty nie uwazasz ze jestem > zła bo mi dzis to chyba kilkanascie razy mówili zem zła niedobra!!!! > krzyczeli za mną NIEDOOOOOOOOOOBRAAAAAAA!!!! Ogół też może się mylić. Ważne jest to, co Ty sądzisz o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 12:16 oczywiście ze jestem dobra , jestem wręcz za dobra dlatego wszystkim sie wydaje ze jestem zła,ale jestem łagodna jak owieczka tylko po prostu oni tego nie dostrzegają:( Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 08.05.03, 16:16 Gość portalu: malosi napisał(a): > oczywiście ze jestem dobra , jestem wręcz za dobra dlatego wszystkim sie > wydaje ze jestem zła,ale jestem łagodna jak owieczka tylko po prostu oni > tego nie dostrzegają:( Czyli jesteś dobra w byciu złą? Dobrze zrozumiałem? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annabl Re: Cos dla Wolfa... IP: *.student.pw.edu.pl 08.05.03, 16:21 hmm.. czy wilki nie pozeraja przypadkiem owieczek? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 08.05.03, 16:43 Gość portalu: annabl napisał(a): > hmm.. czy wilki nie pozeraja przypadkiem owieczek? Nieeee, wcaaale. :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 21:58 jestem dobra w byciu złą owieczką która pożera wilki hhhhhaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 08.05.03, 23:10 Gość portalu: malosi napisał(a): > jestem dobra w byciu złą owieczką która pożera wilki hhhhhaaaaaaaaaaaaa Stąd wynika, że skoro pożeram krnąbrne owieczki, też muszę być dobry. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 12:27 ahhhhaha jakie smieszne ...... zebyś przypadkiem sie nie zdziwił kto kogo zje pierwszy... (przy tym jak to piszę robie krnąbrną i chytrą mine ) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 09.05.03, 14:29 Gość portalu: malosi napisał(a): > ahhhhaha jakie smieszne ...... zebyś przypadkiem sie nie zdziwił kto kogo > zje pierwszy... (przy tym jak to piszę robie krnąbrną i chytrą mine ) No cóż. Tobie to bardzo chętnie dałbym się nawet i pożreć... (przy tym robię bardzo chytry i figlarny uśmiech) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 10:22 nie wiem wilku czy tak chytry jak moj no ale niech ci bedzie figlarny chłopczyku ;), moge cie zjesc ale gdzies tak po południu bo tera nie moge bom jeszcze pelna piwa i innych ciekawych napoi (napojów)wybierz poprawna wersje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 10.05.03, 19:39 Gość portalu: malosi napisał(a): > nie wiem wilku czy tak chytry jak moj no ale niech ci bedzie figlarny > chłopczyku ;), moge cie zjesc ale gdzies tak po południu bo tera nie moge > bom jeszcze pelna piwa i innych ciekawych napoi (napojów)wybierz poprawna > wersje:))) No cóż, widzę, że chwilowo pewnie przegrywam z jogurtem. :)) Ale chętnie poczekam, aż Ci się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Cos dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 22:42 juz moge jestem juz nawet zgłodniała troszeczke a duzy jesteś??? czy mam cie poprcjowac???!!! czy w całości??? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Cos dla Wolfa... 10.05.03, 23:05 Gość portalu: malosi napisał(a): > juz moge jestem juz nawet zgłodniała troszeczke a duzy jesteś??? czy mam cie > poprcjowac???!!! czy w całości??? No cóż, 83 kg żywej wagi. :)) Ale wolałbym w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nxa Re: Coś dla Wolfa... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 23:20 Dziki zachód, wchodzi kowboj do baru na szklaneczke i widzi afisz : Kto rozweseli mojego konia w nagrodę otrzyma 100 dolarów”. Wielu już próbowało, ale koń ciągle był osowiały i smutny. Wspomniany kowboj idzie do stajni, po chwili słychać rżenie i kowboj wychodzi. Koń tarza się ze śmiechu, kowboj bez słowa odbiera nagrodę i odjeżdża. Za jakiś czas znowu trafia do miasteczka i oczywiście idzie do baru. Tam następne ogłoszenie : Kto uspokoi mojego konia i sprawi, że przestanie się śmiać otrzyma 100 dolarów nagrody. Wypił swoją szklaneczkę i idzie do stajni. Po chwili cisza jak makiem zasiał. Koń znów osowiał. Kowboj odbiera nagrodę i wszyscy sie pytają jak to zrobił. Za pierwszym razem powiedziałem mu, że mam większego niż on, a za drugim pokazałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Coś dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 18:58 czy to był wilk??? w takim razie bedziem porcjowac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Coś dla Wolfa... 11.05.03, 19:19 Gość portalu: malosi napisał(a): > czy to był wilk??? w takim razie bedziem porcjowac!!!! A ja skromnie uchylę się od komentarza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Coś dla Wolfa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 22:46 rozumiem nie chcesz sie chwalic , jaki skromny ...achhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś