IP: *.osiedle.net.pl 28.03.07, 23:58
czy bialystok jest nadal zacofany od innych miast?
Obserwuj wątek
    • Gość: idzikczortu Re: bialystok IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 29.03.07, 00:08
      Ty,"gosciu" jeden, chcialbys dyskutowac na forum bialostockim?
      To najpierw musisz sie nauczyc poprawnej Polszczyzny, tu sie bowiem dba o pewien
      poziom.
      • Gość: Jojne Bialystoker Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 29.03.07, 00:15
        ...ale pchly mozecie sobie zatrzymac.

tinyurl.com/2swqko
        • Gość: idzikczortu Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 29.03.07, 00:36
          Widzisz stary kumplu "Jojne Bialystoker" ja juz lecialem by ci te twoje pierzyny
          oddac, ale przez twoje dobre serce; i po tym dobrym sercu wlasnie poznalem
          ciebie, zezwalajacym na zatrzymanie twoich wszy, to sie zaczalem zastanawiac...
          Rzecz w tym, ze te wasze pierzyny byly co nie co brudne i dosc oblazle a w nich
          jedyna rzecza grzejaca to byly chmary waszych wszy.
          .......
          Teraz mnie pewnie rozumiesz, ze gdy zostawie sobie twoje wszy to ta resztka
          sparcialego giezla na niewiele ci sie przyda.
          Twoj stary czyscibut.
        • Gość: idzikczortu2 Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.dsl.bell.ca 29.03.07, 09:35
          Rappaport to ty czyściochu?
          Chodz tu i weż sobie a wtedy może się czegos nauczysz, w końcu.
          • Gość: Jojne Bialystoker Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.03.07, 10:14
            idzikczortu, czy juz wytrzepales te pluskwy
            z mojej pierzyny? Jutro przylatuje pierzyne
            odebrac. Widziales chyba w tym filmiku w jezyku
            jidysz, ze ulice Bialegostoku latem 1939r nalezaly
            do mojego tatele, mamele oraz setki ciotek i wujkow.
            • Gość: idzikczortu2 Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.dsl.bell.ca 30.03.07, 18:32
              rappaport, czemuś nie brał swoich gruzów zaraz po wojnie, teraz odbudowane
              chcesz brać? Wara ci od naszego!!! A jak przyleziesz to po pazurach dostaniesz.
              Pamietasz takie słowo RAUS, Czy chcesz powtórkę sprzed 50-ciu lat?
              • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... 30.03.07, 18:42
                Jak ta dyskusja będzie dalej w tym kierunku dążyła to jeszcze ktoś napisze, że
                Niemcy byli prekursorami odnawialnych źródeł energii. Więc może bez
                antysemityzmu, po co reagować na marne prowokacje frustrata.
    • Gość: MARTINES Re: bialystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:11
      Skądże! To my tak myślimy bo mamy kompleksy. Często jeżdże po kraju służbowo i
      widze jak wyglądają inne miasta,rozmawiam z ludźmi, widzę jak tam się żyje,
      jaka jest infrastruktura. Białystok wygląda całkiem nieźle na tle innych miast
      w kraju nawet tych trochę większych i bogatszych. Ale niestety MY tego nie
      doceniamy i czujemy sie gorsi! Tak gorsi, to jest to co tu da się odczuć.
      Czujemy się naprawdę Polską "B", "C" czy tez "D". Mamy taki kompleks ściany
      wschodniej, że tu u nas zacofanie, nic się nie dziaje, marazm i wogóle kamień
      na szyję i do rzeki. A prawda jest zupełnie inna. Nasze miasto wbrew pozorom
      rozwija się. Po okrasie boomu "kościelnego" widać też oznaki innych inwestycji;
      powstają centra handlowo-usługowo-rozrywkowe, są plany budowy lotniska, Lipowa
      się zmienia,plac wokół Patusza, Pałac Branickich remontowany, powstają nowe
      drogi i obwodnice. Owszem nie jest to boom jak w Szanghaju ale naprawdę
      nienarzekajmy! Często odwiedzają mnie znajomi z innych miast; Wawy, Poznania,
      Łodzi, Wrocławia i są BARDZO mile zaskoczeni że to miasto to nie furmanki i
      Kononowicz a normalna metropolia ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami. To my
      powinniśmy być wizytówką swojego miasta. Ja gdziekolwiek jestem z dumą
      podkreslam że jestem z Białegostoku, mojego kochanego miasta. Wiem że sporo
      jest do zrobienia ale wszystko przed nami. Nigdy nie bedziemy jak Wawa ze
      swoimi wieżowcami czy też jak zabytkowy Kraków albo Wrocław. Ale możemy być
      miastem łączącym nowoczesnośc z tradycją, miastem ludzi młodych, wykształconych
      i ambitnych. Wielkorotnie moi goście z kraju podkreślali że widzą tu
      fantastyczną mieszankę nowego ze starym. Mamy kilka miejśc przepięknych i
      urokliwych. Powinniśmy zadbać o to co zostało z histori miasta; Bojary, Młynowa
      i harmonijnie połączyć to z nowoczesnością. To czego nam zazdroszcza inne
      miasta a czego my nie doceniamy to to że mamy sporo przetrzeni do
      zagospodarowania, że nasze miasto nie zostało tak dokońca urządzone na modłę
      socjalistyczną. Wierzmy w siebie i wierzmy w nasze miasto, w nasz Białystok!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka