Gość: gosc IP: *.osiedle.net.pl 28.03.07, 23:58 czy bialystok jest nadal zacofany od innych miast? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: idzikczortu Re: bialystok IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 29.03.07, 00:08 Ty,"gosciu" jeden, chcialbys dyskutowac na forum bialostockim? To najpierw musisz sie nauczyc poprawnej Polszczyzny, tu sie bowiem dba o pewien poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojne Bialystoker Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 29.03.07, 00:15 ...ale pchly mozecie sobie zatrzymac. tinyurl.com/2swqko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 29.03.07, 00:36 Widzisz stary kumplu "Jojne Bialystoker" ja juz lecialem by ci te twoje pierzyny oddac, ale przez twoje dobre serce; i po tym dobrym sercu wlasnie poznalem ciebie, zezwalajacym na zatrzymanie twoich wszy, to sie zaczalem zastanawiac... Rzecz w tym, ze te wasze pierzyny byly co nie co brudne i dosc oblazle a w nich jedyna rzecza grzejaca to byly chmary waszych wszy. ....... Teraz mnie pewnie rozumiesz, ze gdy zostawie sobie twoje wszy to ta resztka sparcialego giezla na niewiele ci sie przyda. Twoj stary czyscibut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu2 Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.dsl.bell.ca 29.03.07, 09:35 Rappaport to ty czyściochu? Chodz tu i weż sobie a wtedy może się czegos nauczysz, w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojne Bialystoker Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.03.07, 10:14 idzikczortu, czy juz wytrzepales te pluskwy z mojej pierzyny? Jutro przylatuje pierzyne odebrac. Widziales chyba w tym filmiku w jezyku jidysz, ze ulice Bialegostoku latem 1939r nalezaly do mojego tatele, mamele oraz setki ciotek i wujkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu2 Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... IP: *.dsl.bell.ca 30.03.07, 18:32 rappaport, czemuś nie brał swoich gruzów zaraz po wojnie, teraz odbudowane chcesz brać? Wara ci od naszego!!! A jak przyleziesz to po pazurach dostaniesz. Pamietasz takie słowo RAUS, Czy chcesz powtórkę sprzed 50-ciu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Najpierw oddajcie nasze pierzyny... 30.03.07, 18:42 Jak ta dyskusja będzie dalej w tym kierunku dążyła to jeszcze ktoś napisze, że Niemcy byli prekursorami odnawialnych źródeł energii. Więc może bez antysemityzmu, po co reagować na marne prowokacje frustrata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: bialystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:11 Skądże! To my tak myślimy bo mamy kompleksy. Często jeżdże po kraju służbowo i widze jak wyglądają inne miasta,rozmawiam z ludźmi, widzę jak tam się żyje, jaka jest infrastruktura. Białystok wygląda całkiem nieźle na tle innych miast w kraju nawet tych trochę większych i bogatszych. Ale niestety MY tego nie doceniamy i czujemy sie gorsi! Tak gorsi, to jest to co tu da się odczuć. Czujemy się naprawdę Polską "B", "C" czy tez "D". Mamy taki kompleks ściany wschodniej, że tu u nas zacofanie, nic się nie dziaje, marazm i wogóle kamień na szyję i do rzeki. A prawda jest zupełnie inna. Nasze miasto wbrew pozorom rozwija się. Po okrasie boomu "kościelnego" widać też oznaki innych inwestycji; powstają centra handlowo-usługowo-rozrywkowe, są plany budowy lotniska, Lipowa się zmienia,plac wokół Patusza, Pałac Branickich remontowany, powstają nowe drogi i obwodnice. Owszem nie jest to boom jak w Szanghaju ale naprawdę nienarzekajmy! Często odwiedzają mnie znajomi z innych miast; Wawy, Poznania, Łodzi, Wrocławia i są BARDZO mile zaskoczeni że to miasto to nie furmanki i Kononowicz a normalna metropolia ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami. To my powinniśmy być wizytówką swojego miasta. Ja gdziekolwiek jestem z dumą podkreslam że jestem z Białegostoku, mojego kochanego miasta. Wiem że sporo jest do zrobienia ale wszystko przed nami. Nigdy nie bedziemy jak Wawa ze swoimi wieżowcami czy też jak zabytkowy Kraków albo Wrocław. Ale możemy być miastem łączącym nowoczesnośc z tradycją, miastem ludzi młodych, wykształconych i ambitnych. Wielkorotnie moi goście z kraju podkreślali że widzą tu fantastyczną mieszankę nowego ze starym. Mamy kilka miejśc przepięknych i urokliwych. Powinniśmy zadbać o to co zostało z histori miasta; Bojary, Młynowa i harmonijnie połączyć to z nowoczesnością. To czego nam zazdroszcza inne miasta a czego my nie doceniamy to to że mamy sporo przetrzeni do zagospodarowania, że nasze miasto nie zostało tak dokońca urządzone na modłę socjalistyczną. Wierzmy w siebie i wierzmy w nasze miasto, w nasz Białystok! Odpowiedz Link Zgłoś