Dodaj do ulubionych

Babcia do kochania robi furorę

02.04.07, 19:16
Nie mam jeszcze opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: telesfor oddam dziadka ;p IP: 217.153.205.* 02.04.07, 19:27
    • Gość: Łodzianka Babcia do kochania robi furorę IP: *.4web.pl 02.04.07, 19:29
      To przerażające, że ludzie nie potrafią zawierać normalnych znajomości, tylko
      muszą dawać ogłoszenia! Nie wierzę, że coś z tego możes wyjść...to tak jak z
      biurem marymonialnym.
      • Gość: antena Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:36
        nawet jak nie będzie chciała to i tak ja przeprowadzą na drugą stronę ulicy
      • obrazoburca Re: Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 19:38
        "normalnych znajomości"? - Chyba w kościele, albo na zlocie radiomaryjnych babek.

Nie zapominaj, że sa grupy społeczne, ktore nie maja szansy na zawarcie 'normalnej znajomosci', a ogłoszenia sa jedyna możliwością skomunikowania się potancjalnych zainteresowanych, i 'dania szansy' na rozwiniecie (lub nie) takowej.
      • Gość: Minerwa Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:42
        Diabła tam, droga Łodzianko. Znam bardzo dobre i kochające się małżeństwo,
        które poznało się właśnie przez biuro matrymonialne.
        To może w jakość małżeństwa, kórego strony poznały się przez internet, też nie
        wierzysz? :)))
      • Gość: poganin Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.eranet.pl 02.04.07, 21:16
        zdaje się, że biura matrymonialne mają często jednak jakieś pozytywne wyniki
        kojarzenia par i chyba o to chodzi
      • Gość: blankman Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 217.153.131.* 02.04.07, 23:19
        Nie rozumiem problemu, byłby, gdyby pojawiło się ogłoszenie: "Oddam babcię".
        Ta sytuacja to dowód na to jak można być pozytywnie kreatywnym.
      • Gość: Zibi Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 80.51.229.* 03.04.07, 06:48
        Dlaczego co najgorsze to musi byc z Łodzi?
      • iptoma Re: Babcia do kochania robi furorę 03.04.07, 09:34
        czyli wyjdzie, jak nie wiem co. Jest masa ludzi samotnych, którym się wydaje, że
        juz nikomu nie sa potrzebni. A tu, okazuje się, że sa na świecie tacy, którym
        zycie bez nich doskwiera.
        TO JEST PIĘKNE!!!!
    • Gość: justyna Babcia do kochania robi furorę IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 19:40
      A ja sądzę, że to wspaniały pomysł! Ja także chciałabym zaadoptować babcię
      lub/i dziadka tyle, że z Poznania. Chciałabym móc ofiarować uczucie i w zamian
      takie też otrzymać. Czy są takie osoby w Poznaniu??
      • Gość: Miś Web site pomagający w adopcji IP: *.ext.ti.com 02.04.07, 21:54
        Może jaka dobra dusza założy web site pomagający w kojarzeniu potrzebujących
        adopcji samotnych starszych ludzi i młodszych chcących adoptować.

Gdy czytam o tej adopcji to serce mi rośnie. Przedtem gdy czytałem o lustracji
        stosującej metody żywcem skopiowane z Chin czasów Mao to włosy mi się jeżyły ze
        zgrozy gdzie Polska zdąża pod władzą PiS i Kaczyńskich. Ale widać, że w Polsce
        jest ciągle sporo dobrych i uczciwych ludzie, a nie tylko miłośników "silnej
        ręki" i faszyzacji.
      • Gość: Pppp Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.toya.net.pl 02.04.07, 22:12
        Problem taki sam jak z każdą adopcją. Za parę lat albo i miesięcy adoptowane
        babcie i dzadkowie mogą zniedołężnieć i w niczym nie przypominać dziarskich
        staruszków z reklam. Trzeba będzie ich wtedy karmić, ubierać, podmywać, zakładać
        pieluchy. To już nie jest takie cieplutkie i słodkie. I co wtedy?
        Piotr
        • lipniak Wtedy... 02.04.07, 22:22
          Madrzy ludzie ustala wkrotce prawo, nakazujace dozgonna opieke nad
          zaadoptowanymi dziadkami. Zanosi sie na czesciowe chocby rozwiazanie problemu
          starzejacego sie spoleczenstwa.
        • Gość: Jan Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:15
          Głos rozsądku
      • Gość: AGATA Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:11
        MAM KONTAKT DO OSOBY Z pOZNANIA JEŚLI CHCE pANI PRZEŚLĘ GO MAILEM.
        MÓJ MAIL: dobrareklama@wp.pl.Pozdrawiam serdecznie A.Cz
    • moon5 Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 19:47
      Tak jakby taka babcia była kotkiem do pogłaskania.
      • Gość: babcia Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.chello.pl 02.04.07, 19:58
        Może są babcie,którym dokucza samotność i może są rodziny, które marzą o babci,
        jeśli im się uda- co w tym złego?
        • moon5 Re: Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 20:04
          Babcia to osoba posiadająca własne dzieci i wnuki. Nie każda starsza pani musi
          być babcią. Chcą adoptować samotne starsze panie jako własne babcie? Trudno mi
          to zrozumieć. Człowiek to nie przytulanka.
    • Gość: hrabia hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda ?? IP: *.chilan.net 02.04.07, 19:50
      w kwietniu wszyscy emeryci i renciści dostaną po 300zł extra,
      czyżby tu było wyjaśnienie tak nagłego umiłowania babć ??
      • Gość: oburzona babcia Re: hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:36
        jesteś wielce niesprawiedliwy tu chodzi o miłość a nie o pieniądze.Co w tym
        złego?
      • Gość: Jan Re: hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:17
        Już jest kwiecień i co? Gdzie te 300 zł? Może Ty mi wpłacisz co miesiąc?
    • Gość: BabaJaga Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:57
      A ja rozumiem to, że ktoś decyduje się zaadoptować babcię. Sama chetnie bym
      taką zaadoptowała w okolicy Poznania specjalnie dla moich dzieci. Osoba taka
      jak babcia, która chciałaby moim dzieciom poświęcić czas i serce i w zamian
      otrzymałaby kochajcy dom to byłby skarb. Moje dzieci wprawdzie maja nawet 2
      babcie, ale żadna nie ma dla nich czasu.
      Chętnie zaadoptowaabym na podobnej zasadzie także męża.
      • Gość: ania Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.aster.pl 02.04.07, 20:50
        Musisz byc niezle przetracona, jesli twoje dzieci nie maja ani ojca, ani babc.
        Wspolczulabym babci, ktora dalaby ci sie zaadoptowac.
        • Gość: dix Do tzw. "ani" : IP: 195.217.52.* 02.04.07, 21:05
          A ile Ty dziecinko masz lat, zeby wypowiadac tak kategoryczne sady o ludziach,
          ktorych nawet nie znasz ?? Pozyjesz pare lat na tym ziemskim padole i
          zobaczysz, jak zycie moze sie pokrecic wbrew Twoim najszczerszym intencjom.

Zanim wiec zaczniesz kogos odsadzac od czci i wiary za brak meza i
          niespecjalnie zainteresowane babcie - ugryz sie dwa razy w jezyk i zacznij
          mowic dopiero, jak przestanie bolec. Bedziesz miala wiecej czasu na pomyslenie
          • Gość: ania Do tzw. dix IP: *.aster.pl 03.04.07, 00:44
            Jak to jest: ja nie moge krytykowac, bo nie znam ludzi, a ty mozesz sie do mnie
            dopieprzac - chociaz tez mnie nie znasz? Nie badz smieszna.
            Nie pisze o braku meza, tylko o braku OJCA dzieci. To dwie rozne sprawy. A co do
            babc... Zly uklad z tesciowa sie zdarza, ale jesli do tego dochodzi zly uklad z
            WLASNA matka - to pozostaje tylko wspolczuc dzieciom i ewentualnej adoptowanej
            babci. Co niniejszym czynie. I jeszcze jedno: nie wiem, ile TY masz lat, i nic
            mnie to nie obchodzi, ale - wyobraz sobie - nie ty jedna cos juz w zyciu przeszlas.
    • naprawotylkosciana Ja też chce 02.04.07, 20:08
      Szukamy studentki do zaadoptowania(...) Chcę taką studentkę zabierać do siebie
      na święta, przynosić jej zakupy.(...) Nie jestem zainteresowana stanem
      materialnym, szukamy dziewuchy do kochania. Cena: bezcenna
    • almagus Przyszedł wnuczek do babci. 02.04.07, 20:15
      Przyszedł wnuczek do babci.

Przyszedł przygnębiony wnuczek do swej babci,
      wyrzucili ze szkoły, bo nie przyniósł kapci.
      Przyszedł do babci poprzez wielkomiejski gąszcz,
      z tornistrem wielkim wyglądał jak garbaty chrząszcz.
      Szkoła wychowuje, ma wiele innych nauczek,
      „zero tolerancji” niech zapozna wnuczek.
      Zapamiętał wnuczek, daj mnie babciu zupy.
      Jak był mały to mylił, wychodziło pupy.
      Do dzisiaj dorośli gdy w święta są razem,
      robią z tego daj d-upy, gdy już są pod gazem.
      Powszechną wesołość budzą tą frazeologią.
      Państwo walczy z dziećmi chorą ideologią.
      Lecz co zrobi wnuczek kiedy nie ma babci,
      wsiada w pociąg i szuka jakiejś z babcią stacji?
      Czy idzie bez celu jakby do niczego,
      trafi na plebanię do tego wikarego?
      Czy może utknie ciekawy gdzieś w jakiejś ruinie,
      pobawisz się chłopczyku powiedzą mu świnie.
      Może nie szkoła, lecz jak w domu melina,
      szkoła, rodzina to i z niego ruina!
      • Gość: Piotr Sobolewski Re: Przyszedł wnuczek do babci. IP: *.gts.3.pl 02.04.07, 21:29
        almagus napisał:

> Przyszedł wnuczek do babci.
        >
        > Przyszedł przygnębiony wnuczek do swej babci,
        > wyrzucili ze szkoły, bo nie przyniósł kapci.
        > (...)

Proszę, przestań już.
    • Gość: krystian Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:15
      takie miło słodkie:) dużo dobra dla ludzi może z tego wyniknąć:)
    • Gość: Wieloryb Babcia: znowu krytycznie IP: *.cable.ubr08.newt.blueyonder.co.uk 02.04.07, 20:19
      Z dzisieszego , drugiego już artykułu wynika, iż babcia już jest a ogłoszenie
      jest nieaktualne. Oznacza to, że było już nieaktualne w sobotę gdy pojawił się
      pierwszy artykuł, albo ,ze babcia została wybrana (casting ? assessment
      centre? )między sobotnim południem a niedzielnym popołudniem.
      W pierwszym przypadku informacja o nieaktualności poszukiwań babci powinna się
      już pojawić w sobotę by nie robić pozostałym osobom złudzeń. No chyba , że to
      będzie na razie okres próbny, a jak babcia się nie sprawdzi to weżmiemy
      następną kandydatkę. Prosiłbym redakcję o wyjaśnienie tej sprawy oraz
      sprawdzenie za jakiś czas np. za rok, dwa co tam u babci słychać.
      • starybaca Źle to rozegrali 02.04.07, 21:12
        Trzeba było tylko podać adres i poprosić o przysłanie CV
        ze zdjęciem + list motywacyjny. Potem wybieramy trójkę najlepszych
        kandydatek, robimy rozmowę kwalifikacyjną, i ta, która wypadnie
        najlepiej dostaje posadę.

Proponuję kilka pytań do rozmowy kwalifikacyjnej:
        1) Jak często słucha Pani RM?
        2) Czy ma Pani moherowy beret?
        3) Gdzie chciałaby Pani być za 20 lat?

• Gość: idzikczortu Re: Źle to rozegrali IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 02.04.07, 21:39
          "Baca" niby stary a pomimo to durny.
    • Gość: zając Babcia do kochania robi furorę IP: *.netbase.pl 02.04.07, 20:19
    • zajec_ Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 20:23
      popieram w pełni pomysł!!!!
      Jestem osobą nieśmiałą i nie potrafię zawierać znajomości a pamiętając swoich
      nieżyjących już a wspaniałych dziadków ,pełnych miłóści i radości życia
      chciałabym dalej mieć kontakt z takimi ludźmi
      • Gość: Dziadek Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 20:43
        Adoptuję babcię , jest to bardzo dobry pomysł tylko musi mieć co najmniej 3tyś
        emerytury miesięcznie, no i oczywiście aby można jej było
        uzywać.Marzenie!!!!?Porządne babcie mają swoich wnuków i wnuczki.Aby być
        porządną babcią trzeba godnie pracować na nie przez całe życie.Najpierw się jest
        porządną dziewczyną, póżniej,porządną żoną, a na koniec porządna babcią.A wziąść
        taką babcię spod dworca, albo co żyje z rodziną w ciąglej kłótni, to nadaje sie
        ona tylko psem poszczuć.
        • Gość: Agata Nie wszyscy moga miec dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:12
          i to czasem naprawde porzadne osoby :)))))))))))))))))

Innym dzieci zginely

A jeszcze innym po prostu nie wyszlo zalozenie rodziny: nie kazdy jest ladny, ba! zdarzaja sie naprawde brzydcy. I co? Traca na przyzwoitosci?
          • Gość: ania Re: Nie wszyscy moga miec dzieci IP: *.aster.pl 03.04.07, 00:46
            > A jeszcze innym po prostu nie wyszlo zalozenie rodziny: nie kazdy jest ladny, b
            > a! zdarzaja sie naprawde brzydcy. I co? Traca na przyzwoitosci?

Czy to znaczy, ze kluczem do zalozenia rodziny jest dla ciebie uroda? No to nie
            zazdroszcze twoim ewentualnym przyszlym powinowatym...
    • Gość: Ferdek Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.c31.msk.pl 02.04.07, 20:43
      Kurde babka dawaj rentę.
      • Gość: Babka Kiepska Precz kanalio! IP: *.eu.org 02.04.07, 20:46
        :)
    • Gość: vortex21 Pani Agato, jakos niewiele o pani mezu czy... IP: *.lutn.cable.ntl.com 02.04.07, 21:01
      tez ojcu tych dziewczynek pani napisala...
    • palestina1 Oby nie trafiła 02.04.07, 21:02
      na babcię z kategorii przywożonych autobusem Rydzyka.Powodzenia.
      • Gość: ard Re: Oby nie trafiła IP: 81.219.218.* 02.04.07, 23:39
        palestina1 napisał:

> na babcię z kategorii przywożonych autobusem Rydzyka.Powodzenia.

Ty jestes jednak kretyn do kwadratu.
    • Gość: ja Babcia do kochania robi furorę IP: 88.156.63.* 02.04.07, 21:10
      thumbs up! podobne projekty sa realizowane w japonii, dzieki czemu mlode
      pokolenie nabiera szacunku dla starszych, a ci, czuja sie potrzebnii wracaim
      ochota do zycia... pamietaj, i ty tez kiedys mozesz zostac dziadkiem/babcia!
      • Gość: Ona Co was obchodzi ojciec dzieci? IP: *.clubnet.pl 02.04.07, 21:18
        Ale macie zryte berety. Co was obchodzi ojciec dzieci! Nie napisane jest i
        koniec, to prywatna sprawa prawda ( chyba nie musi dzielić się z całą polską ze
        np odszedł do kochanki czy okazał się gejem czy cokolwiek) Fakt jest taki że
        poprostu szukają babci. Tak cięzko to zrozumieć barany? kazdą piekną idde
        zniszczycie komenatarzami nie na miejcu.
        • Gość: nieiwadomoco Re: Babcia pani agaty IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.04.07, 18:21
          córka pani agaty ma babcię która przebywa w USA bardzo ją kocha adoptuje dwie córki pani agaty i jest to nieprawdą że dzieci pani agaty nie mają babci. Pani agata poprostu nie toleruje i nie uznaje babci swoich dzieci nie wiemy z jakiego powodu szuka sensacji.Dziękujemy i ta wiadomość strasznie nas zbulwersowała
          • Gość: toja Re: Babcia pani agaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:22
            Drogie ,,niewiadomoco"!
            Zanim zechcesz coś mądrego napisać to najpierw wytrzeźwiej, albo przemyśl...
            Czy babcia, która przebywa w USA może wnuki przytulić, opowiedzieć im bajkę na
            dobranoc, pożałować kiedy zbiją kolano. Czy może z tymi dziećmi podzielić się
            opłatkiem? Zwyczajnie pobyć razem???
            Czy kontakt telefoniczny zastąpi kontakt fizyczny i psychiczny z taką babcią
            czy też zastąpią ten kontakt zarobione przez babcię dolary??? Czy dzieci tej
            kobiety mogą tęsknić za kimś kogo nigdy w życiu nie widziały?
            To co ,,Was" zbulwersowało i co nazywacie szukaniem sensacji może innym da
            światło nadziei na koniec samotności, może innym którzy podobnie chcieliby mieć
            bliskich wskażę drogę...
            ,,Wam" kimkolwiek jesteście- przypuszczalnie rodziną ,,dolarowej babci" też
            dziękujemy:]
    • Gość: gosc Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:29
      wspanialy, cieply pomysl; byc moze uleczy to samotnosc choc jednej starszej
      osoby! bravo! oby wiecej takich odruchow plynacych z serca
    • dana515 Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 21:31
      jestem babcią, ale nie potrzebuję adopcji. Ale mam inny problem. Moja bratanica
      i jej dwie małe córeczki(6lat i 4 lata) mieszkają z ojcem i mężem alkoholikiem.
      Często są głodne, czasami bite i nikt nie chce im pomóc.Często pomagam ale
      moje zasoby finansowe są bardzo skromne.Może znajdzie się babcia, która za
      pomoc da im dach nad głową, no i miłość oczywiście.
    • Gość: lifcik Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:36
      błąd na stronie. brakuje jednej litery przy słowie ogłoszenie w nagłówku
    • apw11 Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 21:41
      Pani Agato! kocham Pania!
      • Gość: eve Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.07, 21:53
        super, że są jeszcze ludzie ktorzy nie odwracają się od starszych osób, często
        samotnych, biednych potrzebujących miłego słowa i odrobiny zainteresowania
        strasznie ostatnio chołubimy dzieci, a zapominamy o tych którym też się jeszcze
        coś należy
    • fagus_sylvatica Ciocia do adopcji 02.04.07, 21:52
      Kto przygarnie ciocię w średnim wieku? Mieszkam sama w bloczysku w dużym
      mieście. Szukam kulturalnej rodziny na wsi, a może samotnej kobiety. Znam
      dobrze języki obce, gram na fortepianie, mogę pomóc w nauce.
      • inzynier2 Wujek do adopcji 02.04.07, 22:09
        Kto przygarnie wujka w średnim wieku? Mieszkam sam w domu w pobliżu dużego
        miasta. Szukam kulturalnej osoby, a może samotnej kobiety. Znam dobrze dwa
        języki i mniej dwa języki europejskie plus trochę łacinę, nie palę, nie robię
        hałasu, muzyki słucham przez słuchawki, mogę pomóc w nauce, chętnie wspólnie
        wybrałbym się w podróż po świecie.
    • Gość: kloc Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 83.238.145.* 02.04.07, 22:02
      Co w tym zlego, ze sa ludzie, ktorzy chca pomagac innym, sami spedzajac przy tym
      mile czas. nikt na sile nikuomu kazac nic nie bedzie. Chyba
    • borrus Ja też wraz z żoną szukamy babci 02.04.07, 22:05
      i też zupełnie bezinteresownie. Dzieci dorosły i wyfrunęły , dom jest duży i
      pusty więc miło by było pogawędzić z kimś o zwyczajnych sprawach.
    • Gość: a Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.library.utoronto.ca 02.04.07, 22:33
      ku.. paranoja, ..i komunisci wszytko papra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka