michaelandro 02.04.07, 19:16 Nie mam jeszcze opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodzianka Babcia do kochania robi furorę IP: *.4web.pl 02.04.07, 19:29 To przerażające, że ludzie nie potrafią zawierać normalnych znajomości, tylko muszą dawać ogłoszenia! Nie wierzę, że coś z tego możes wyjść...to tak jak z biurem marymonialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antena Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:36 nawet jak nie będzie chciała to i tak ja przeprowadzą na drugą stronę ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 19:38 "normalnych znajomości"? - Chyba w kościele, albo na zlocie radiomaryjnych babek. Nie zapominaj, że sa grupy społeczne, ktore nie maja szansy na zawarcie 'normalnej znajomosci', a ogłoszenia sa jedyna możliwością skomunikowania się potancjalnych zainteresowanych, i 'dania szansy' na rozwiniecie (lub nie) takowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minerwa Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:42 Diabła tam, droga Łodzianko. Znam bardzo dobre i kochające się małżeństwo, które poznało się właśnie przez biuro matrymonialne. To może w jakość małżeństwa, kórego strony poznały się przez internet, też nie wierzysz? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.eranet.pl 02.04.07, 21:16 zdaje się, że biura matrymonialne mają często jednak jakieś pozytywne wyniki kojarzenia par i chyba o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blankman Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 217.153.131.* 02.04.07, 23:19 Nie rozumiem problemu, byłby, gdyby pojawiło się ogłoszenie: "Oddam babcię". Ta sytuacja to dowód na to jak można być pozytywnie kreatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 80.51.229.* 03.04.07, 06:48 Dlaczego co najgorsze to musi byc z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iptoma Re: Babcia do kochania robi furorę 03.04.07, 09:34 czyli wyjdzie, jak nie wiem co. Jest masa ludzi samotnych, którym się wydaje, że juz nikomu nie sa potrzebni. A tu, okazuje się, że sa na świecie tacy, którym zycie bez nich doskwiera. TO JEST PIĘKNE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Babcia do kochania robi furorę IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 19:40 A ja sądzę, że to wspaniały pomysł! Ja także chciałabym zaadoptować babcię lub/i dziadka tyle, że z Poznania. Chciałabym móc ofiarować uczucie i w zamian takie też otrzymać. Czy są takie osoby w Poznaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Web site pomagający w adopcji IP: *.ext.ti.com 02.04.07, 21:54 Może jaka dobra dusza założy web site pomagający w kojarzeniu potrzebujących adopcji samotnych starszych ludzi i młodszych chcących adoptować. Gdy czytam o tej adopcji to serce mi rośnie. Przedtem gdy czytałem o lustracji stosującej metody żywcem skopiowane z Chin czasów Mao to włosy mi się jeżyły ze zgrozy gdzie Polska zdąża pod władzą PiS i Kaczyńskich. Ale widać, że w Polsce jest ciągle sporo dobrych i uczciwych ludzie, a nie tylko miłośników "silnej ręki" i faszyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pppp Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.toya.net.pl 02.04.07, 22:12 Problem taki sam jak z każdą adopcją. Za parę lat albo i miesięcy adoptowane babcie i dzadkowie mogą zniedołężnieć i w niczym nie przypominać dziarskich staruszków z reklam. Trzeba będzie ich wtedy karmić, ubierać, podmywać, zakładać pieluchy. To już nie jest takie cieplutkie i słodkie. I co wtedy? Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Wtedy... 02.04.07, 22:22 Madrzy ludzie ustala wkrotce prawo, nakazujace dozgonna opieke nad zaadoptowanymi dziadkami. Zanosi sie na czesciowe chocby rozwiazanie problemu starzejacego sie spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:15 Głos rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:11 MAM KONTAKT DO OSOBY Z pOZNANIA JEŚLI CHCE pANI PRZEŚLĘ GO MAILEM. MÓJ MAIL: dobrareklama@wp.pl.Pozdrawiam serdecznie A.Cz Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 19:47 Tak jakby taka babcia była kotkiem do pogłaskania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.chello.pl 02.04.07, 19:58 Może są babcie,którym dokucza samotność i może są rodziny, które marzą o babci, jeśli im się uda- co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 20:04 Babcia to osoba posiadająca własne dzieci i wnuki. Nie każda starsza pani musi być babcią. Chcą adoptować samotne starsze panie jako własne babcie? Trudno mi to zrozumieć. Człowiek to nie przytulanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda ?? IP: *.chilan.net 02.04.07, 19:50 w kwietniu wszyscy emeryci i renciści dostaną po 300zł extra, czyżby tu było wyjaśnienie tak nagłego umiłowania babć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona babcia Re: hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:36 jesteś wielce niesprawiedliwy tu chodzi o miłość a nie o pieniądze.Co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: hmm... jednorazowy dodatek do rent czyni cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:17 Już jest kwiecień i co? Gdzie te 300 zł? Może Ty mi wpłacisz co miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabaJaga Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:57 A ja rozumiem to, że ktoś decyduje się zaadoptować babcię. Sama chetnie bym taką zaadoptowała w okolicy Poznania specjalnie dla moich dzieci. Osoba taka jak babcia, która chciałaby moim dzieciom poświęcić czas i serce i w zamian otrzymałaby kochajcy dom to byłby skarb. Moje dzieci wprawdzie maja nawet 2 babcie, ale żadna nie ma dla nich czasu. Chętnie zaadoptowaabym na podobnej zasadzie także męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.aster.pl 02.04.07, 20:50 Musisz byc niezle przetracona, jesli twoje dzieci nie maja ani ojca, ani babc. Wspolczulabym babci, ktora dalaby ci sie zaadoptowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Do tzw. "ani" : IP: 195.217.52.* 02.04.07, 21:05 A ile Ty dziecinko masz lat, zeby wypowiadac tak kategoryczne sady o ludziach, ktorych nawet nie znasz ?? Pozyjesz pare lat na tym ziemskim padole i zobaczysz, jak zycie moze sie pokrecic wbrew Twoim najszczerszym intencjom. Zanim wiec zaczniesz kogos odsadzac od czci i wiary za brak meza i niespecjalnie zainteresowane babcie - ugryz sie dwa razy w jezyk i zacznij mowic dopiero, jak przestanie bolec. Bedziesz miala wiecej czasu na pomyslenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Do tzw. dix IP: *.aster.pl 03.04.07, 00:44 Jak to jest: ja nie moge krytykowac, bo nie znam ludzi, a ty mozesz sie do mnie dopieprzac - chociaz tez mnie nie znasz? Nie badz smieszna. Nie pisze o braku meza, tylko o braku OJCA dzieci. To dwie rozne sprawy. A co do babc... Zly uklad z tesciowa sie zdarza, ale jesli do tego dochodzi zly uklad z WLASNA matka - to pozostaje tylko wspolczuc dzieciom i ewentualnej adoptowanej babci. Co niniejszym czynie. I jeszcze jedno: nie wiem, ile TY masz lat, i nic mnie to nie obchodzi, ale - wyobraz sobie - nie ty jedna cos juz w zyciu przeszlas. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawotylkosciana Ja też chce 02.04.07, 20:08 Szukamy studentki do zaadoptowania(...) Chcę taką studentkę zabierać do siebie na święta, przynosić jej zakupy.(...) Nie jestem zainteresowana stanem materialnym, szukamy dziewuchy do kochania. Cena: bezcenna Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Przyszedł wnuczek do babci. 02.04.07, 20:15 Przyszedł wnuczek do babci. Przyszedł przygnębiony wnuczek do swej babci, wyrzucili ze szkoły, bo nie przyniósł kapci. Przyszedł do babci poprzez wielkomiejski gąszcz, z tornistrem wielkim wyglądał jak garbaty chrząszcz. Szkoła wychowuje, ma wiele innych nauczek, „zero tolerancji” niech zapozna wnuczek. Zapamiętał wnuczek, daj mnie babciu zupy. Jak był mały to mylił, wychodziło pupy. Do dzisiaj dorośli gdy w święta są razem, robią z tego daj d-upy, gdy już są pod gazem. Powszechną wesołość budzą tą frazeologią. Państwo walczy z dziećmi chorą ideologią. Lecz co zrobi wnuczek kiedy nie ma babci, wsiada w pociąg i szuka jakiejś z babcią stacji? Czy idzie bez celu jakby do niczego, trafi na plebanię do tego wikarego? Czy może utknie ciekawy gdzieś w jakiejś ruinie, pobawisz się chłopczyku powiedzą mu świnie. Może nie szkoła, lecz jak w domu melina, szkoła, rodzina to i z niego ruina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Sobolewski Re: Przyszedł wnuczek do babci. IP: *.gts.3.pl 02.04.07, 21:29 almagus napisał: > Przyszedł wnuczek do babci. > > Przyszedł przygnębiony wnuczek do swej babci, > wyrzucili ze szkoły, bo nie przyniósł kapci. > (...) Proszę, przestań już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:15 takie miło słodkie:) dużo dobra dla ludzi może z tego wyniknąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieloryb Babcia: znowu krytycznie IP: *.cable.ubr08.newt.blueyonder.co.uk 02.04.07, 20:19 Z dzisieszego , drugiego już artykułu wynika, iż babcia już jest a ogłoszenie jest nieaktualne. Oznacza to, że było już nieaktualne w sobotę gdy pojawił się pierwszy artykuł, albo ,ze babcia została wybrana (casting ? assessment centre? )między sobotnim południem a niedzielnym popołudniem. W pierwszym przypadku informacja o nieaktualności poszukiwań babci powinna się już pojawić w sobotę by nie robić pozostałym osobom złudzeń. No chyba , że to będzie na razie okres próbny, a jak babcia się nie sprawdzi to weżmiemy następną kandydatkę. Prosiłbym redakcję o wyjaśnienie tej sprawy oraz sprawdzenie za jakiś czas np. za rok, dwa co tam u babci słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Źle to rozegrali 02.04.07, 21:12 Trzeba było tylko podać adres i poprosić o przysłanie CV ze zdjęciem + list motywacyjny. Potem wybieramy trójkę najlepszych kandydatek, robimy rozmowę kwalifikacyjną, i ta, która wypadnie najlepiej dostaje posadę. Proponuję kilka pytań do rozmowy kwalifikacyjnej: 1) Jak często słucha Pani RM? 2) Czy ma Pani moherowy beret? 3) Gdzie chciałaby Pani być za 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Źle to rozegrali IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 02.04.07, 21:39 "Baca" niby stary a pomimo to durny. Odpowiedz Link Zgłoś
zajec_ Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 20:23 popieram w pełni pomysł!!!! Jestem osobą nieśmiałą i nie potrafię zawierać znajomości a pamiętając swoich nieżyjących już a wspaniałych dziadków ,pełnych miłóści i radości życia chciałabym dalej mieć kontakt z takimi ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 20:43 Adoptuję babcię , jest to bardzo dobry pomysł tylko musi mieć co najmniej 3tyś emerytury miesięcznie, no i oczywiście aby można jej było uzywać.Marzenie!!!!?Porządne babcie mają swoich wnuków i wnuczki.Aby być porządną babcią trzeba godnie pracować na nie przez całe życie.Najpierw się jest porządną dziewczyną, póżniej,porządną żoną, a na koniec porządna babcią.A wziąść taką babcię spod dworca, albo co żyje z rodziną w ciąglej kłótni, to nadaje sie ona tylko psem poszczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Nie wszyscy moga miec dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:12 i to czasem naprawde porzadne osoby :))))))))))))))))) Innym dzieci zginely A jeszcze innym po prostu nie wyszlo zalozenie rodziny: nie kazdy jest ladny, ba! zdarzaja sie naprawde brzydcy. I co? Traca na przyzwoitosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie wszyscy moga miec dzieci IP: *.aster.pl 03.04.07, 00:46 > A jeszcze innym po prostu nie wyszlo zalozenie rodziny: nie kazdy jest ladny, b > a! zdarzaja sie naprawde brzydcy. I co? Traca na przyzwoitosci? Czy to znaczy, ze kluczem do zalozenia rodziny jest dla ciebie uroda? No to nie zazdroszcze twoim ewentualnym przyszlym powinowatym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.c31.msk.pl 02.04.07, 20:43 Kurde babka dawaj rentę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Pani Agato, jakos niewiele o pani mezu czy... IP: *.lutn.cable.ntl.com 02.04.07, 21:01 tez ojcu tych dziewczynek pani napisala... Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 Oby nie trafiła 02.04.07, 21:02 na babcię z kategorii przywożonych autobusem Rydzyka.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: Oby nie trafiła IP: 81.219.218.* 02.04.07, 23:39 palestina1 napisał: > na babcię z kategorii przywożonych autobusem Rydzyka.Powodzenia. Ty jestes jednak kretyn do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Babcia do kochania robi furorę IP: 88.156.63.* 02.04.07, 21:10 thumbs up! podobne projekty sa realizowane w japonii, dzieki czemu mlode pokolenie nabiera szacunku dla starszych, a ci, czuja sie potrzebnii wracaim ochota do zycia... pamietaj, i ty tez kiedys mozesz zostac dziadkiem/babcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Co was obchodzi ojciec dzieci? IP: *.clubnet.pl 02.04.07, 21:18 Ale macie zryte berety. Co was obchodzi ojciec dzieci! Nie napisane jest i koniec, to prywatna sprawa prawda ( chyba nie musi dzielić się z całą polską ze np odszedł do kochanki czy okazał się gejem czy cokolwiek) Fakt jest taki że poprostu szukają babci. Tak cięzko to zrozumieć barany? kazdą piekną idde zniszczycie komenatarzami nie na miejcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieiwadomoco Re: Babcia pani agaty IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.04.07, 18:21 córka pani agaty ma babcię która przebywa w USA bardzo ją kocha adoptuje dwie córki pani agaty i jest to nieprawdą że dzieci pani agaty nie mają babci. Pani agata poprostu nie toleruje i nie uznaje babci swoich dzieci nie wiemy z jakiego powodu szuka sensacji.Dziękujemy i ta wiadomość strasznie nas zbulwersowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Babcia pani agaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:22 Drogie ,,niewiadomoco"! Zanim zechcesz coś mądrego napisać to najpierw wytrzeźwiej, albo przemyśl... Czy babcia, która przebywa w USA może wnuki przytulić, opowiedzieć im bajkę na dobranoc, pożałować kiedy zbiją kolano. Czy może z tymi dziećmi podzielić się opłatkiem? Zwyczajnie pobyć razem??? Czy kontakt telefoniczny zastąpi kontakt fizyczny i psychiczny z taką babcią czy też zastąpią ten kontakt zarobione przez babcię dolary??? Czy dzieci tej kobiety mogą tęsknić za kimś kogo nigdy w życiu nie widziały? To co ,,Was" zbulwersowało i co nazywacie szukaniem sensacji może innym da światło nadziei na koniec samotności, może innym którzy podobnie chcieliby mieć bliskich wskażę drogę... ,,Wam" kimkolwiek jesteście- przypuszczalnie rodziną ,,dolarowej babci" też dziękujemy:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:29 wspanialy, cieply pomysl; byc moze uleczy to samotnosc choc jednej starszej osoby! bravo! oby wiecej takich odruchow plynacych z serca Odpowiedz Link Zgłoś
dana515 Babcia do kochania robi furorę 02.04.07, 21:31 jestem babcią, ale nie potrzebuję adopcji. Ale mam inny problem. Moja bratanica i jej dwie małe córeczki(6lat i 4 lata) mieszkają z ojcem i mężem alkoholikiem. Często są głodne, czasami bite i nikt nie chce im pomóc.Często pomagam ale moje zasoby finansowe są bardzo skromne.Może znajdzie się babcia, która za pomoc da im dach nad głową, no i miłość oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lifcik Babcia do kochania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:36 błąd na stronie. brakuje jednej litery przy słowie ogłoszenie w nagłówku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.07, 21:53 super, że są jeszcze ludzie ktorzy nie odwracają się od starszych osób, często samotnych, biednych potrzebujących miłego słowa i odrobiny zainteresowania strasznie ostatnio chołubimy dzieci, a zapominamy o tych którym też się jeszcze coś należy Odpowiedz Link Zgłoś
fagus_sylvatica Ciocia do adopcji 02.04.07, 21:52 Kto przygarnie ciocię w średnim wieku? Mieszkam sama w bloczysku w dużym mieście. Szukam kulturalnej rodziny na wsi, a może samotnej kobiety. Znam dobrze języki obce, gram na fortepianie, mogę pomóc w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Wujek do adopcji 02.04.07, 22:09 Kto przygarnie wujka w średnim wieku? Mieszkam sam w domu w pobliżu dużego miasta. Szukam kulturalnej osoby, a może samotnej kobiety. Znam dobrze dwa języki i mniej dwa języki europejskie plus trochę łacinę, nie palę, nie robię hałasu, muzyki słucham przez słuchawki, mogę pomóc w nauce, chętnie wspólnie wybrałbym się w podróż po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloc Re: Babcia do kochania robi furorę IP: 83.238.145.* 02.04.07, 22:02 Co w tym zlego, ze sa ludzie, ktorzy chca pomagac innym, sami spedzajac przy tym mile czas. nikt na sile nikuomu kazac nic nie bedzie. Chyba Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Ja też wraz z żoną szukamy babci 02.04.07, 22:05 i też zupełnie bezinteresownie. Dzieci dorosły i wyfrunęły , dom jest duży i pusty więc miło by było pogawędzić z kimś o zwyczajnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Babcia do kochania robi furorę IP: *.library.utoronto.ca 02.04.07, 22:33 ku.. paranoja, ..i komunisci wszytko papra Odpowiedz Link Zgłoś