Gość: Eliza IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.04.07, 15:07 Cieszę się, ale smutne jest to, że dostały je miasta już bogate, już mające spore inwestycje, a Białystok, Lublin, Rzeszów mimo że bliżej Ukrainy, dalej będą peryferią... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SD Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:16 Niestety białystok nie ma warunków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:39 od czasu wyboru Wojtyly na PAPIEZA TO CHYBA NAJWIEKSZE WYROZNIENIE JAKIE NAS SPOTKAŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.04.07, 15:46 dla mnie białostocczanki to żadna korzyść, wszystkie pieniądze zamiast na budowę drogi Białystok-Warszawa, czy na budowę lotniska pójdą na Wrocław Poznań czy wreszcie ukochaną Warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 16:34 A które miasto na dzień dzisiejszy tak naprawdę ma warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:19 koczisss napisał: > A które miasto na dzień dzisiejszy tak naprawdę ma warunki? Mława ?.... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 16:20 Eee tam. Lepiej budujmy kościoły. Jesteśmy w tym najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka_turbo Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 16:35 stefan.bialystok napisał: > Eee tam. Lepiej budujmy kościoły. Jesteśmy w tym najlepsi. Mow za siebie bucu. Widac, ze trudno przelknac te wiadomosc dla kogos, kto nie moze zyc bez polskiego piekielka. Od dawna wiadomo, ze skrajnosci sie potrzebuja. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 16:52 Przecież będziemy mieć Świątynię Opatrzności Bożej. O co Ci chodzi. A i proponuję nazwę dla Stadionu Narodowego: Stadion Drogi Krzyżowej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok A BTW jestem ciekaw... 18.04.07, 16:53 ...reakcji naszego Zielonego. Czy budowa nowych stadionów zagrozi skupiskom jakichś tam owadów? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:08 Cieszę się, ale smutne jest to, że dostały je miasta już bogate, już mające spore inwestycje, a Białystok, Lublin, Rzeszów mimo że bliżej Ukrainy, dalej będą peryferią... ------------------- 1. Ja tez sie ciesze! 2.Gdzie byly w poprzednich latach wladze miasta i wojewodztwa? 3.Moze jeszcze cos sie da zrobic, podczepic pod ten projekt jakies inwestycje, np. stadion rezerwowy w Bialymstoku, dodatkowa droga tranzytowa Wschod- Zachod Warszawa- Bialystok i Polnoc- Poludnie Bialystok- Lublin? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:28 Roman, Białystok nie będzie miastem rezerwowym. Miastami rezerwowymi są Kraków i Chorzów :( . Budujmy dalej kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:30 stefan ja cię bardzo proszę przestań szerzyć defetyzm,nie traktor się zepsuł tylko koło się zepsuło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:35 morfeusz_1 napisał: > stefan ja cię bardzo proszę przestań szerzyć defetyzm,nie traktor się zepsuł > tylko koło się zepsuło ;) A co, zaprzeczasz faktom? sport.wp.pl/kat,37154,wid,8821089,wiadomosc.html Tutaj jak wół przy wzmiankach o nowych stadionach w Chorzowie (właściwie to będzie stary-nowy stadion) i w Krakowie, że to stadion DODATKOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 20:38 Tam jak wół jest napisane kredyt mieszkaniowy... Widzisz jak to jest zależy od punktu widzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpbis Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 18.04.07, 21:24 Niestety przepaść pomiędzy Zachodem, a Wschodem Polski jeszcze się powiększy. Nie żebym był przeciwko organizacji tych mistrzostw przez Polskę i Ukrainę. Jestem jak najbardziej za. Jestem Polakiem z Podlaskiego - Białostoczaninem. Zastanawiam się, czy Podlaskie nie powinno walczyć o autonomię. Mamy wielkie bogactwa naturalne, których nie pozwalają nam nawet zacząć eksploatować. Może jeżeli my Polacy z Podlaskiego będziemy walczyć (na tej zasadzie jak walczą Ślązacy - w końcu mamy Białorusinów "in place") o to, żebyśmy decydowali o sobie, to: - nie tylko będziemy mogli budować cokolwiek i gdzie chcemy, ale też: - będziemy jeszcze dodatkowo bogaci. Zaręczam, że środowisko zawsze było, jest i będzie ważne dla Podlasianina (za jakiego ja się uważam). Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_zaskroniec Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 19.04.07, 03:12 chwdpbis napisała: > Niestety przepaść pomiędzy Zachodem, a Wschodem Polski jeszcze się powiększy. > Nie żebym był przeciwko organizacji tych mistrzostw przez Polskę i Ukrainę. > Jestem jak najbardziej za. > Jestem Polakiem z Podlaskiego - Białostoczaninem. > Zastanawiam się, czy Podlaskie nie powinno walczyć o autonomię. Mamy wielkie > bogactwa naturalne, których nie pozwalają nam nawet zacząć eksploatować. Może > jeżeli my Polacy z Podlaskiego będziemy walczyć (na tej zasadzie jak walczą > Ślązacy - w końcu mamy Białorusinów "in place") o to, żebyśmy decydowali o > sobie, to: > - nie tylko będziemy mogli budować cokolwiek i gdzie chcemy, ale też: > - będziemy jeszcze dodatkowo bogaci. > Zaręczam, że środowisko zawsze było, jest i będzie ważne dla Podlasianina (za > jakiego ja się uważam). A tobie dwa! Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl koscioly,wódka i igrzyska 18.04.07, 21:30 ale nakradna jeszcze wiecej niz zas tow. Gierka i dlugi tez zostana wieksze - zastwa sie a postaw sie - wsyztskie takie imprezy to gigantyczne zlodziejstwo Grecja, Expo w Niemczech PO CO POLITYKOM INWE$$$$$TYCJE polskim politykom - aferzystom zawdzięczamy najdroższą w stosunku do zarobków w Europie benzynę, dziurawe drogi, brak dróg szybkiego ruchu i autostrad, upadającą kolej w kraju tranzytowym pomiędzy wschodem i zachodem Europy, najdroższe telefony, dostęp do internetu, najwyższe składki na ubezpieczenie społeczne przy najmniejszych świadczeniach społecznych nie pozwalające na godną egzystencję ludzi starych i chorych, bankrutujące szpitale, ludzi umierających w kilkumiesięcznych kolejkach do lekarza... ale można opowiadać bajki o lotniskach, operach, autostradach... pamietamy Piskorskiego=PO+SLD - najwiekszego aferzyste Warszawy PRZYKŁAD TAKIEJ "POLITYKI INWESTYCYJNEJ" W WYKONANIU AFERALNYM NIK: Most Świętokrzyski - za drogi i bez pomysłu Most Świętokrzyski w Warszawie budowano zbyt drogo, zbyt długo i bez pomysłu - wynika z kontroli NIK. Najwyższa Izba Kontroli negatywnie oceniła realizację budowy Trasy i Mostu Świętokrzyskiego. Z powodu niedostatecznego nadzoru byłej gminy Warszawa-Centrum nad inwestorem budowa pochłonęła o prawie 200 mln zł więcej niż zakładał plan. NIK podkreśliła, że inwestycja nie jest jeszcze zakończona, choć powinna być już w 2001 r. Jak poinformował we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie wiceprezes NIK Zbigniew Wesołowski, do realizacji przedsięwzięcia powołano, jako inwestora, spółkę Trasa Świętokrzyska. Koszty jej funkcjonowania wyniosły ponad 10 mln zł. NIK uznała to za "wydatek niegospodarny". Izba skierowała zawiadomienie do prokuratury w sprawie niegospodarnych działań w spółce Trasa Świętokrzyska. Izba oceniła, że spółka ta była "zbędnym ogniwem" i generowała "wysokie, nieuzasadnione koszty funkcjonowania", wśród których znalazły się np. koszty wynagrodzeń (5,5 mln zł). Z kontroli wynika, że struktura organizacyjna spółki była "nieracjonalna". W spółce było pięciu członków Rady Nadzorczej, trzech członków Zarządu, dwóch dyrektorów i jeden lub dwóch pracowników. Według NIK, spółka niegospodarnie wydała pieniądze m.in. na tzw. "zaplecze dla zamawiającego". Kupiła m.in. 41 telefonów komórkowych, 7 aparatów fotograficznych, 4 kamery, 4 telewizory, 22 komputery, 8 samochodów osobowych (według NIK, były wykorzystywane w celach prywatnych, wskazuje na to fakt, że jeden z pojazdów został skradziony z prywatnej posesji). Izba negatywnie oceniła też zakup przez spółkę papierów wartościowych "o znacznym stopniu ryzyka", np. weksli Stoczni Szczecińskiej. Za działanie niegospodarne Izba uznała także wynagradzanie przez spółkę inwestora zastępczego - spółki Zakłady Budownictwa Mostowego-Inwestor Zastępczy. Wynagrodzenie to wynosiło 2,85 proc. kwoty wypłacanej wykonawcom, przy czym uwzględniono nie tylko wykonawców robót budowlanych, ale i wykonawców wszelkich opinii, badań i ekspertyz. Inwestor zastępczy został - zdaniem NIK - wybrany "w wyniku rażącego naruszenia przez spółkę Trasa Świętokrzyska zasad organizowania zamówień publicznych".Z kontroli wynika, że niezgodnie z prawem - z pominięciem m.in. ustawy o zamówieniach publicznych i Kodeksu spółek handlowych - w czasie trwania inwestycji wydano ponad 217 mln zł. Kontrolerzy wykazali np., że na samą fetę z okazji otwarcia Mostu Świętokrzyskiego wydano 1 mln zł. Na tę sumę składały się m.in. wydatki na zakupy materiałów promocyjnych, ochronę, reklamę. Jako odpowiedzialnych za decyzje dotyczące Trasy i Mostu Świętokrzyskiego Izba wymieniła zarządy spółki Trasa Świętokrzyska i gminy Warszawa-Centrum. W badanym przez NIK okresie w zarządzie Gminy Warszawa-Centrum zasiadali: Marcin Święcicki, Paweł Piskorski, Wojciech Kozak i Jan Wieteska. A oto przykładowe komentarze internautów : Jak to brak pomysłu? Przecież pomysł był taki, żeby wydać te głupie 10 mln. A reszta się zgadza. ~Cat-monarchista, 2005-01-11 12:04 Chyba raczej, jak wyprowadzić. 2005-01-11 12:09~puk wydać ? raczej zabrać przez podstawione firmy. ~ewa 2005-01-11 12:16Zupełnie jak w filmie "Miś" S. Bareji. :) ~miś 2005-01-11 12:19 Nie wydać tylko podzielić ... ~Cyt,cyt,.... 2005-01-11 12:22 Pomyślcie jakim kosztem Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zebrała 23 miliony zł, a jak łatwo ci złodzieje z urzędów wydają 200 milionów ~d.b 2005-01-11 No, łatwo nie było...Coś jednak na ten most poszło praktyk_teoretyk... 2005-01-11 13:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... kiedy rozliczysz się z pieniędzy... IP: 80.54.13.* 18.04.07, 22:03 portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...za 2006? masz jakiś problem z napisaniem sprawozdania? może to kwestia traktowania przez ciebie kasy od płacących ci? Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl Re: kiedy rozliczysz się z pieniędzy... 18.04.07, 22:14 r.... to lewicowy lobbysta pracujacy na zlecenie browarów, firm tytoniowych itp. osob niszczacych środowisko, zdrowie ludzi. Specjalizuje się w preparowaniu kłamstw na ich zlecenie jak np. blog „w obronie praw palaczy papierosów do trucia innych ludzi w miejscach publicznych”. Przypisuje innym swoje wypowiedzi itp. rappaport.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: kiedy rozliczysz się z pieniędzy... 18.04.07, 22:17 jaeszcze was kuźwa tutaj nie było :( grinpisiakowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... znowu reklamujesz... IP: 80.54.13.* 18.04.07, 22:19 portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...jakiegoś rapaporta zamiast wyjaśnić, czemu ciągle brak sprawozdania finansowego za 2006 twojej "organizacji"? Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Polska i Ukraina dostały EURO 2012 19.04.07, 00:27 Ogrooomie ucieszylem sie na ta wiadomosc,jestem fanem Ukrainy i trzymam kciuki za ten kraj:)Jednak tez smuci mnie fakt ze Polska wschodnia,w tym Bialystok,zostala calkowicie pominieta...W tv mowili ze Bialystok kandydowal ale same nasze umilowane wladze sie z tego kandydowania wycofaly! Szkoda,bo roznica jeszcze sie poglebi.Rozumiem,ze Wrocek czy Wawa maja juz teraz duzo lepsze drogi i infrastrukture i po prostu maja mniej do zrobienia niz mielibysmy my...ale i tak - cholerna szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś