Dodaj do ulubionych

Poranny a obwodnice

25.04.07, 13:21
Wyszło szydło z worka - najbardziej ”obiektywny” w kwestiach obwodnicy
Augustowa dziennikarz, najbardziej ”obiektywnej” w tej materii gazety
(Kuriera Porannego) zabiega o stanowisko rzecznika białostockiej GDDKiA.
Ciekawe czy wygra (to pytanie retoryczne)

bip.gddkia.gov.pl/article/zatrudnienie/aplikacje/article.php/id_item_tree/afe1123b812c691a5d8e5f8014bec03d/id_art/c533d4cdb79a53d1ed571fa64c36473c
Obserwuj wątek
    • natt Re: Poranny a obwodnice 25.04.07, 16:03
      osemek napisał:

> Wyszło szydło z worka - najbardziej ”obiektywny” w kwestiach obwodn
      > icy
      > Augustowa dziennikarz, najbardziej ”obiektywnej” w tej materii gaze
      > ty
      > (Kuriera Porannego) zabiega o stanowisko rzecznika białostockiej GDDKiA.
      > Ciekawe czy wygra (to pytanie retoryczne)
      >
      > <a
      href="bip.gddkia.gov.pl/article/zatrudnienie/aplikacje/article.php/id_ite
      m_tree/afe1123b812c691a5d8e5f8014bec03d/id_art/c533d4cdb79a53d1ed571fa64c36473c"

target="_blank">bip.gddkia.gov.pl/article/zatrudnienie/aplikacje/article.php/id_
      item_tree/afe1123b812c691a5d8e5f8014bec03d/id_art/c533d4cdb79a53d1ed571fa64c3647
      3c</a>

Ponoć już wygrał. Porannemu gratuluję obiektywizmu. teraz już wiadomo, czemu
      pisał jak pisał
      • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 07:50
        Malinowski jest w takim samym stopniu obiektywny jak Medek. :-)
        A w Porannym można było poczytać różne opinie na temat obwodnicy, odwrotnie niż
        w Gazecie Wyborczej.
        • Gość: Krab Re: Poranny a obwodnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 07:55
          zewsi napisał:
          > A w Porannym można było poczytać różne opinie na temat obwodnicy...

Nie ma to jak z rana dobry dowcip :)
          • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 07:58
            Masz rację. Też się uśmiałem jak poczytałem posty panów osemka i natta. :-)
        • Gość: wkoronkiewicz Re: Poranny a obwodnice IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.04.07, 08:01
          jako "różne opinie Porannego" pojawiały się takie kwiatki jak pomówienia,
          oszczerstwa, a nawet wzywanie do samosądu: brawo Augustowianie! bierzcie kije i
          pogońcie tych ekologów.

było co czytać, oj było.
          po takich publikacjach, jakoś dziwnie spokojny jestem o stanowisko dla pana
          malinowskiego.
          • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 09:30
            Pisząc "różne" mam na myśli różne.
            Jest pan wybiórczy panie Wojciechu.
            • Gość: wkoronkiewicz Re: Poranny a obwodnice IP: 85.232.247.* 26.04.07, 09:52
              pisząc "wybiórczy" ma pan na myśli subiektywny? oczywiście, że jestem. mam
              określone poglądy na pewne sprawy i je przedstawiam. potrafię natomiast
              wysłuchac argumentów innych osób i jeśli są przekonujące - to przyznaję im
              rację. jestem otwarty na dyskusję.
              niestety o publikacjach w Porannym tego powiedzieć nie można. a to właśnie od
              redakcji prasowej oczekujemy obiektywizmu i przedstawiania racji wszystkich
              stron. tak jednak nie było. na temat ekologów publikowano zwykłe kłamstwa
              ściągnięte z internetowego forum. kiedy w imieniu organizacji ekologicznych
              (kilka podpisów) zwróciłem się do redakcji z pismem o udowodnienie stawianych
              nam zarzutów lub przeprosiny na łamach - mego listu nie wydrukowano. żadnego
              sprostowania ie było. odebrano nam w ten sposób prawo do obrony dobrego
              imienia.

od kilku miesięcy Poranny jest wyjątkowo stronniczy. ale to można jeszcze
              zrozumieć. są gazety rządowe i opozycyjne. są pisma służące interesom
              określonych grup społecznych i przez nie utrzymywane. są też zwykłe bulwarówki
              żerujące na najniższych instynktach.
              nie rozumiem natomiast jednego - jak porządna gazeta może bezpodstawnie
              oskarżac ludzi i wzywać by bito ich kijami?
              tego zrozumieć nie potrafię.
              • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 10:11
                Nie zauważyłem by Poranny namawiał do bicia ludzi kijami. Jeśli to zrobił, to
                zapewne złamał prawo i trzeba zgłosić ten fakt do odpowiednich organów.
                Jako czytelnik obu dzienników stwierdzam, że Kurier poranny zachował w tej
                sprawie o niebo więcej obiektywizmu.
                A co do niewydrukowania listu od Pana, to Gazeta Wyborcza ma taką samą paskudną
                praktykę.
                • www.zieloni-bialystok.w.pl przestepcu z POronnego,PIS,PO itp 26.04.07, 12:18

zewsi napisał:

> Nie zauważyłem by Poranny namawiał do bicia ludzi kijami. Jeśli to zrobił, to
                  > zapewne złamał prawo i trzeba zgłosić ten fakt do odpowiednich organów.

ZROBILEM To JUZ PONAD ROK TEMU.

ale jalbys niewiedzial Bialostocki sad i prokuratura chronia poprzez
                  przewleklosc postepowan przestepców z PIS i POronnego co widac na przykladzie
                  niedzialajacej oczyszczalni na wyspisku smieci w Hryniwiczach
                  • Gość: r.... kiedy zielony rozliczy kasę za 2006? IP: 80.54.13.* 04.05.07, 18:34
                    www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html
                    portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html
                    KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
                    ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO
                    ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...termin minął już dawno a
                    sprawozdania finansowego nie ma...czekam na wyjaśnienie twojego "dziwnego"
                    traktowania powierzonych ci pieniędzy o którym piszesz w cytowanym tekście...
            • osemek Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 11:36
              zewsi napisał:

> Pisząc "różne" mam na myśli różne.
              > Jest pan wybiórczy panie Wojciechu.

Oczywiście że poranny drukował różne opinie. Tyle że wszystkie w tym samym
              duchu - ekolodzy są be, obwodnica przez torfowisko - cacy. Teraz już wiadomo
              dlaczego, pan redaktor musiał się zapewne uwiarygodnić w oczach nowego
              pracodawcy. innymi słowy - miał w tym osobisty interes. Idąc dalej, można by
              orzec, że w pewnym sensie mieliśmy do czynienia z tekstami sponsorowanymi
              • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 12:05
                osemek napisał:

> zewsi napisał:
                >
                > > Pisząc "różne" mam na myśli różne.
                > > Jest pan wybiórczy panie Wojciechu.
                >
                > Oczywiście że poranny drukował różne opinie. Tyle że wszystkie w tym samym
                > duchu - ekolodzy są be, obwodnica przez torfowisko - cacy. Teraz już wiadomo
                > dlaczego, pan redaktor musiał się zapewne uwiarygodnić w oczach nowego
                > pracodawcy. innymi słowy - miał w tym osobisty interes. Idąc dalej, można by
                > orzec, że w pewnym sensie mieliśmy do czynienia z tekstami sponsorowanymi

Mylisz się osemek.
                Poranny drukował opinie obu stron.
                Poranny drukował też wiadomości agencyjne, bez żadnych dziwnych komentarzy
                odautorskich, czy tekstów szumnie nazywanych "felietonami".
                • osemek Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 12:35
                  zewsi napisał:

> osemek napisał:
                  >
                  > > zewsi napisał:
                  > >
                  > > > Pisząc "różne" mam na myśli różne.
                  > > > Jest pan wybiórczy panie Wojciechu.
                  > >
                  > > Oczywiście że poranny drukował różne opinie. Tyle że wszystkie w tym samy
                  > m
                  > > duchu - ekolodzy są be, obwodnica przez torfowisko - cacy. Teraz już wiad
                  > omo
                  > > dlaczego, pan redaktor musiał się zapewne uwiarygodnić w oczach nowego
                  > > pracodawcy. innymi słowy - miał w tym osobisty interes. Idąc dalej, można
                  > by
                  > > orzec, że w pewnym sensie mieliśmy do czynienia z tekstami sponsorowanymi
                  >
                  > Mylisz się osemek.
                  > Poranny drukował opinie obu stron.
                  > Poranny drukował też wiadomości agencyjne, bez żadnych dziwnych komentarzy
                  > odautorskich, czy tekstów szumnie nazywanych "felietonami".

A ten tekst jakbyś nazwał?:
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070211/ROSPUDA/70211024&SearchID=73279244243576

albo to (to szczególnie - na pewno pamiętasz z telewizji jak to wyjaśnianie
                  wyglądało. Zajebviscie obiektywna relacja):
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070225/AKTUALNOSCI/70225007&SearchID=73279244243576

I jeszcze to - wielka hucpa prof. Tomaszewicza, który jak się okazało nigdy nie
                  prowadził badań w dolinie Rospudy a jego ”ekspertyza” to po prostu zbiór niczym
                  nie podpartyuch osobistych przekonań:
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070306/AKTUALNOSCI01/70306030&SearchID=73279244540136

Tu kolejny super obiektywny tekst, mnóstwo w nim różnych opinii obu stron:
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070302/MAGAZYN/70301017&SearchID=73279244540136

A to akurat nie malinowskiego, ale też mistrzostwo świata w kwestii
                  obiektywizmu i tekstu informacyjnego:
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070302/MAGAZYN/70301016&SearchID=73279244813322

Dalej mi się szukać nie chce, ale to tylko skromny wycinek. Wiem, wiem,
                  skontrujesz mnie zaraz wyborczą. Tylko jest jedna zasadnicza różnica - ci nie
                  twoirdzą że są obiektywni, na każdym kroku podkreslają, że mają na ten temat
                  właśne zdanie. i nie piszą niepotwierdzonych bzdur w stylu:: słyszałem że biorą
                  po 400 złotych za dzień wiszenia na drzewie, mieszkają w hotelach i wynajmują
                  okoliczne gospodarstwa, oraz w Augustowie rocznie ginie 10, 50 100 milion osób
                  rocznie. Aha - i w dolinie rospudy tchórzofretka wszystkie ptaki zjadła
                  • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 12:43
                    Powtarzam osemku. W Porannym można było poczytać teksty niezkażone żadnym
                    komentarzem, jak również Poranny udostępniał swoje łamy dla osób, które były
                    przeciwko obecnej koncepcji przebiegu drogi.
                    • osemek Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 12:49
                      zewsi napisał:

> Powtarzam osemku. W Porannym można było poczytać teksty niezkażone żadnym
                      > komentarzem, jak również Poranny udostępniał swoje łamy dla osób, które były
                      > przeciwko obecnej koncepcji przebiegu drogi.

Wyborcza nie? Sam pamiętam ze dwa wywiady z Cieślikiem, jeden z Kudrycką, w
                      prawie każdym tekście jakieś wypowiedzi a to Topczewskiego, a to innych
                      urzędników z gdaki, albo ministrestwa srodowiska...
                      To jest zresztą bez sensu dyskusja. nie twierdzę że wyborcza nie jest
                      stronnicza, bo jest. Ale ty twierdzisz że poranny jest w tej kwestii
                      obiektywny. A tu już prawda nie jest. W dodatku po wolcie malinowskiego pod
                      dużym znakiem zapytania stanęły jego intencje
                      • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 15:12
                        Też pamiętam jeden wywiad z Kudrycką, całkiem niedawno był. Przez kilka
                        wcześniejszych miesięcy nic, cichosza. Jakby druga strona nie istniała.
                    • Gość: entuzjasta wsi Re: Poranny a obwodnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:05
                      > Poranny udostępniał swoje łamy dla osób, które były
                      > przeciwko obecnej koncepcji przebiegu drogi.

No chyba że w sposób nie jawny. białym na białym czy jak . żewsi ty to masz
                      zaparcie. "nam nikt nie powie że białe jest białe .... CO ??
                      • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 15:13
                        Swoje słowa pisałem z pozycji czytelnika obu gazet.
                        Sięgnij po archiwalne numery KP i się przekonaj.
        • Gość: zewsipisałbzdure Re: Poranny a obwodnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:58
          > Malinowski jest w takim samym stopniu obiektywny

Jak Topczewski

heheheeheh
          • zewsi Re: Poranny a obwodnice 26.04.07, 15:11
            Jak Medek panie zewsipisałbzdurę, jak Medek.
            • Gość: jakub.medek Bzdury?? IP: *.bialystok.agora.pl 26.04.07, 17:02
              Jako wywołany do tablicy bardzo bym prosił panie zewsi o wskazanie tekstów na
              temat obwodnicy Augustowa w których pisałem bzdury, czyli jak rozumiem mijałem
              się z prawdą. I sugeruję częsciej lub dokładniej czytać Gazetę. Wówczas
              wiedziałby pan, że w tekstach na temat obwodnicy zazwyczaj występowały
              (osobiście o ile było to możliwe) obie strony sporu.
              Co do burmistrza Cieślika, goscił on na łamach, czy to w tekstach, czy
              wywiadach, wielokrotnie.
              pozdrawiam
              • Gość: bromden1 To pan nie zna konwencji własnego forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:07
                przecież tu zawsze tak jest, że gdy ktoś się z kimś nie zgadza to pisze, że
                adwersarz plecie bzdury. To co naprawdę jest napisane zwykle nie ma żadnego
                znaczenia (albo ma tylko czasem). Tak mi się przynajmniej zdaje, ale ja dopiero
                od paru dni tu jestem :)
                • Gość: jakub.medek Re: To pan nie zna konwencji własnego forum? IP: *.bialystok.agora.pl 26.04.07, 17:08
                  pewnie dlatego tak rzadko się tu udzielam. Staram się bowiem nieco poważniej
                  podchodzić do słowa. Nie twierdzę że zawsze mi się udaje, ale przynajmniej
                  próbuję
              • zewsi Re: Bzdury?? 27.04.07, 11:33
                Panie jakub.medek, staram się nie używać zbyt ostrych słów na forum.
                Nie napisałem, że pisał Pan bzdury.
                Odpowiedziałem tylko forowiczowi o nazwie zewsipisałbzdury, że jest pan w takim
                samym stopniu obiektywny jak pan Malinowski.
                • Gość: jakub.medek Re: Bzdury?? IP: 10.20.33.* 27.04.07, 11:37
                  a to proszę mi wybaczyć. Jak widzę źle zrozumiałem poniższe zdanie:

”Jak Medek panie zewsipisałbzdurę, jak Medek.”
                  • zewsi Re: Bzdury?? 27.04.07, 11:39
                    Wybaczam :-)
        • Gość: uomrzan mój punkt widzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:25
          Zarówno Poranny jak i (w mniejszym stopniu) Współczensa są stronnicze - reprezentują nazwijmy go "białostoski" styl bycia i sposób argumentowania...

Czyli po naszemu i na ludzki język są przeważnie stronnicze i egositycznie białostockocentryczne w swych osądach. A my tutaj w Łomży żyjemy przecież w świecie łomżyńskocentrycznym.
          Prasa tego nie widzi... lub nie chce widzieć naszego łomżyńskocentryzmu.
          Czy jest obiektywna ? Czemu jeden "centryzm" jest lepszy od drugiego ?

Z naszego punktu widzenia bardziej obiektywne niż gazety biaostockie są gazety "centralne" - w tej liczbie także Współczesna, Dziennik, Nasz Dziennik, Trybuna i Poradnik Ezoteryczny.

Poza tematem:
          Niektóre Wasze argumenty na temat Rospudy są przyznam szczerze dziecinne...
          Dobrze czuć się dzieckiem i być dzieckiem przed trzydziestką lub po sześćdziesiątce - czas pozostały radziłbym jednak przeznaczyć mniej na zabawę - więcej na myślenie i na działania.
          Bezmyślnej paplaniny (szczegóopnie na forum) nie zaliczyłbym niestety ani do kategorii myślenia, ani do działania.

A to wszystko to przecież tylko niewinne, dziecinne zabawy w Indian i kowbojów, w rycerzy i pastuszków, w kosmitów i ludzi, w chowanego, w ekologów, w Generalną Dyrekcję...

Hough
          • bromden1 I ty chcesz wygrać konkurs? 26.04.07, 22:37
            z taką dozą rozsądku? Dyskwalifikuję Cię z miejsca
    • www.zieloni-bialystok.w.pl skandal roku!Ku..er POronny"dziennik niezalezny") 26.04.07, 12:19

skandal roku!Ku..er POronny"dziennik niezalezny":)
      • zewsi Re: skandal roku!Ku..er POronny"dziennik niezalez 26.04.07, 12:41
        Masz za długą wizytówkę.
        Urywa się w najciekawszym momencie.
        • Gość: wkoronkiewicz Re: skandal roku!Ku..er POronny"dziennik niezalez IP: 85.232.247.* 26.04.07, 14:58
          "Powtarzam osemku. W Porannym można było poczytać teksty niezkażone żadnym
          komentarzem, jak również Poranny udostępniał swoje łamy dla osób, które były
          przeciwko obecnej koncepcji przebiegu drogi."

myli się Pan. właśnie pan Rafał Malinowski zamieszczał wiele komentarzy.
          nie przypominam sobie natomiast, aby kiedykolwiek udostępniono łamy dla osób,
          które były innego zdania. skoro twierdzi Pan, że udostępniono - proszę wskazać
          nam link.
          • zewsi Re: skandal roku!Ku..er POronny"dziennik niezalez 26.04.07, 15:16
            Nie piszę o tekstach pana Malinowskiego.
            Kurier Poranny nie umieszcza nawet połowy swoich artykułów w sieci, panie
            Koronkiewicz, więc nie będę służył linkiem.
            • Gość: dk Wojtku, informuję Cię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 15:33
              że mi swego czasu udostępniono w "KP" miejsce na wyrażenie mojej opinii
              broniącej protestujących ekologów i sugerującej, że głównie władze Augustowa są
              winne impasu, gdyż swego czasu zlekceważyły pierwsze protesty. Nie wiem, czy
              było więcej takich opinii, nie czytam "KP" regularnie, ale przynajmniej moja
              była, a ty pytałeś, czy jest chociaż jedna. więc jest, chociaż zgadzam się, że
              KP mógłby być bardziej obiektywny w tej sprawie. pozdrawiam

• skoropis Re: Wojtku, informuję Cię 26.04.07, 16:45
                Rzadko czytuję KP, ale akurat trafiem na wydanie 1 czy 2, gdzie przedstawione
                były opinie obydwu stron. Może faktycznie KP powinien być bardziej obiektywny,
                ale wtedy nie ma skali do tego, co miesiącami robiła GW Biał.
                • bialostoczanin Re: Wojtku, informuję Cię 26.04.07, 18:24
                  ja już może nie komentując tych wspaniałych doniesień gdyż najtrafniejszy
                  komentarz pojawił się już na stronie GDDKiA ...

nie chcę bronić kuriera "niezależnego" , ale bodajże 2 raz zamieszczał
                  wypowiedzi pana Kosno na temat obwodnicy Augustowa ...

wypowiedzi..a raczej internetowe komentarze :)

...... w sierpniu i tak tam wrócimy ......
                  • Gość: lubie wieś Tylko na zasadzie ściemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 08:44
                    Jeśli był głos drugiej strony to rzeczywiście Kosno jest tu bardzo adekwatny do
                    sprawy. Kolejnym byłby jakiś odmienny sexs... bo to też niby zielony trzeci
                    woźny z ulicy zielonej. Wszystko zawsze bardzo obiektywne i wyważone. A
                    zwłaszcza np. tytuł ; Przeklęty Zielonych - w liczbie mnogiej - gdzie opisane
                    są wątpliwej sensacyjności, ( 3 tys. za pracę ) ale bardzo potrzebne do
                    wzmocnienia kampanii nienawiści przeciw Zielonym, "nadurzycia" Kosny. Tytuł
                    jednak zarzut przenosi na wszystkich ( podziwiać sprawność czarnego PR którego
                    Malinwoski jest mistrzem )
                    Wam normalne wyważone teksty z GW są solą w oku, bo zdaje się białostockie
                    lobby uważa że zieloność czy eko .. to synonim złodzieja, oszusta i wroga ludu.
                    Panowie wy macie problem, który pomoże wam rozwiązać psychiatra i terapeuta od
                    natręctw.
                    • zewsi Re: Tylko na zasadzie ściemy 27.04.07, 09:54
                      Gość portalu: lubie wieś napisał(a):

> Wam normalne wyważone teksty z GW

:-))))))))
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: Wojtku, informuję Cię 04.05.07, 12:05
                    PRZEKRECAJA MOJE WYPOWIEDZI A NAWET WYKORZYTSUJAC JE BEZ MOJEJ WIEDZY I ZGODY
              • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: Wojtku, informuję Cię 04.05.07, 12:05
                ZA TO SPROSTOWANIA INNYCH LUDZI ODRZUCALI LAMIAC Z PREMEDYATCJA PRAWO PRASOWE-
                SPRAWA OBECNIE W SADZIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka