Dodaj do ulubionych

Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian

IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.07, 06:43
Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian - Ewa Sokólska
2007-05-03, ostatnia aktualizacja 2007-05-03 16:35
Te problemy są ogólnie jak prawien w cały Polsce ß i jak prawo jest traktowany
przez władz:
Gdzie jest Sanepid, pozwolenie wg prawo wodnego i budowlanego? Kto da kogo i
kiedy poywolenie na sprzedaż bilety do plażowania i kąpieli?
Od Wojewody, Marszałka woj., Prezydent Miasta, Starostów i Wójtów, co robią
ich urzędnicy__
Obserwuj wątek
    • Gość: waldi Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.piasta.pl 04.05.07, 09:51
      urzędnicy pierdzą w stołki (jak zawsze)
    • Gość: as Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.csk.pl 04.05.07, 11:05
      mentalnośc ludzka - Martyna Pietrzykowska narzeka że do przebieralni strach
      wejść , nie wie czy są toalety , ale sama spaceruje po plaży z pieskiem!jak
      można narzekać na brud i samemu ten brud robić?na plaży powinien być ABSOLUTNY
      zakaz wprowadzania psów!to nic ,ze teraz plaża zamknięta , ale fekalia pozostaną.
    • spiacy_z_otwartymi_oczami Pytanie?? 04.05.07, 11:19
      >- Do takiej przebieralni czy pod prysznic to aż strach wejść. Zresztą prysznic
      i >tak nie działa. Nawet nie wiem, czy gdzieś tu są toalety - narzeka Martyna
      >Pietrzykowska, która mieszka kilkaset metrów od plaży. Spotkaliśmy ją wczoraj,
      >gdy spacerowała po plaży z psem.

Czy ta pani posprzątała odchody po swoim psie??
      • www.zieloni-bialystok.w.pl a droga rowerowa z centrum miasta do zalewu ? 04.05.07, 12:29
        a droga rowerowa z centrum miasta do zalewu ?

a PSIE KUPY - nad morzem jest przewaznie zakaz wprowadzania psów ze wzgledu na
        kupy i zagrozenie dla dzieci
        • Gość: r.... a sprawozdanie twojej "organizacji" za 2006? IP: 80.54.13.* 04.05.07, 18:32
          www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html
          portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html
          KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
          ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO
          ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...ciągle nie ma sprawozdania
          finansowego a termin minął...jak ci idzie pisanie w nim o twoim traktowaniu kasy
          od płacących?
    • Gość: as Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.csk.pl 04.05.07, 11:27
      co tam ma kosztować 10 mln?!chyba pogłębienie i ta przystań dla jachtów , czyli
      dla nielicznych!bez przesady !wystarczą chęci i pare złotych aby doprowadzić to
      kąpielisko do stanu używalnosci.Ścieki spływają do wody?! a gdzie jest
      Sanepid?!nie można szamba wybudować?kolejna rzecz - plaza to powinna być plaża ,
      a nie trawnik , zerwać trawę i nawieść piasku to chyba nie są aż tak olbrzymie
      koszty?postawiono nowoczesną zjeżdżalnię? i co z tego skoro to chyba prywatna
      zjeżdżalnia i do tego płatna!więc nie jest dla wszystkich , tak samo bedzie z tą
      minikręgielnią i ścianką.Te inwestycje są niepotrzebne , na plażę idzie się
      wypocząć, popływać , poopalać.Chcecie zarabiać? to może choćby zamiast
      minikręgielni - wypożyczalnia leżaków , parasoli?O stanie toalet czy
      przebieralni nie chcę się wypowiadac - ale przynajmniej są !Ale czy nie można
      ich trochę odremontować ? Choćby wymienić wygięte blachy , pomalować? mały
      nakład a od razu inaczej .Kolejna sprawa - toalety!!!Są czynne chyba do 17, czy
      18 ...to skandal , po co je zamykać jak tam nie ma co zdewastować czy ukraść? a
      jak zamknięte to gdzie ludzie robią ? w lesie albo do wody! Za wejście na "to
      coś " płaci się i to niemało- chyba starczy na kilka puszek farby czy pare
      arkuszy blachy ? po co czekać na remont generalny i modernizację?albo jak
      czekacie- zróbcie za darmo , bo za co ja tam płacę?kolejna rzecz - ochrona !
      jest tam niezbędna !i nie chodzi mi tylko o przeganianie pijących (swoją drogą
      magistrat mógłby pozwolić na legalną sprzedaż tam piwa!), ale np. co mi
      szczególnie przeszkadza- PSY biegające po plaży , mokre , bez kagańców ,
      szczekające- strach tam z dzieckiem wyjść , a jeszcze właściciele tych psów
      wprowadzaja je do wody ! to skandal.Nie ma też miejsca zabaw dla dzieci - kilka
      huśtawek ?plaża z powodzeniem mogłaby na siebie zarobić ale musi być plażą! za
      co ja mam placić?
      • Gość: jerzy Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.piasta.pl 05.05.07, 15:45
        > co tam ma kosztować 10 mln?!chyba pogłębienie i ta przystań dla jachtów ,
        >czyli,dla nielicznych!bez przesady !wystarczą chęci i pare złotych aby
        >doprowadzić to, kąpielisko do stanu używalnosci.Ścieki spływają do wody?! a
        >gdzie jest Sanepid?!nie można szamba wybudować?>
        Jest szambo.

>Chcecie zarabiać? to może choćby zamiast minikręgielni - wypożyczalnia
        >leżaków , parasoli?<
        Może jeszcze ręczników? Teraz za wstęp niechcesz zapłacić a za połamany
        leżak/parasol zapłacisz????

> O stanie toalet czy przebieralni nie chcę się wypowiadac<
        A kto je niszczy- obsługa?? żeby zniechęcić plażowiczów???

>Nie ma też miejsca zabaw dla dzieci - kilka
        > huśtawek ?>
        Widać ze dawno nie byłaś tam. Jest plac zabaw zrobiony dla dzieci.

>plaża z powodzeniem mogłaby na siebie zarobić ale musi być plażą! za
        co ja mam placić?>
        Przez dwa miesiące (daj Boże) nie zarobisz nawet na podatek od nieruchomoscii
        gruntowy!!!

• azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 05.05.07, 23:43
          >doprowadzić to, kąpielisko do stanu używalnosci.Ścieki spływają do wody?! a
          >gdzie jest Sanepid?!nie można szamba wybudować?>
          Jest szambo.
          • Gość: jerzy Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.piasta.pl 06.05.07, 09:26
            > Nie rozumiem tu czegoś. Jest szambo a ścieki spływają do wody? Może mi to
            >ktoś wyjaśnić?
            A kto to widział?Udowodnił to??
            Na górce w lesie przy Plażowej jest cmentarz więc wody podskórne z cmentarza
            pewnie również spływaja do zalewu.Gratuluje p.Dyrektorowi MOSIR wspaniałej
            reklamy zalewu.Trzeba jeszcze było powiedzieć że woda z szamba jest uzywana w
            prysznicach na plaży.
            • Gość: azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.elpos.net 06.05.07, 10:57
              Na górce w lesie przy Plażowej jest cmentarz więc wody podskórne z cmentarza
              pewnie również spływaja do zalewu.Gratuluje p...
            • Gość: J 07 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.05.07, 05:02
              Gosc portalu:jerzy napisal:
              >Nie rozumiem tu czegosc.Jest szambo a scieki splywaja do wody? Moze mi to
              >ktos wyjasnic?

Wyjasniam;ze cala ta plaza,to jedno wielkie szambo.
        • Gość: fakir Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:34
        • Gość: fakir Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:36
          goscie w jurowcach zrobili w ciągu roku więcej bez zadnej dotacji niz całe
          dojlidy i tam nie trzeda płacić !!!!!!!!!!
          śmiech ile możnea kasy przewalić na dojlidach!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • azp11 Re: Zalew na Dojlidach 14.05.07, 23:31
            Dojlidy zimą
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,648645.html
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,648644.html
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,648646.html
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,648647.html
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,648648.html
    • azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 04.05.07, 22:12

"...Dlatego też chcemy, by przy ul. Plażowej powstał prawdziwy kompleks
      sportowo-rekreacyjny dla wszystkich, którzy z różnych powodów nie mogą wyjechać
      na urlop poza miasto - powiedział nam Poliński."
      nastawieniu władz, trudno o to by ten ośrodek nie podupadał.
      Czy naprawdę nikt z urzędników nie dostrzega, że ten akwen służy tysiącom
      mieszkańców przez wiele miesięcy, często przez okrągły rok? Korzystają z niego
      ci, którzy z jakichś powodów nie wyjeżdżają na urlopy, jak i ci którzy każdy
      urlop spędzaja dleko od domu. Oczywiście, tym co wody nie lubią, zalew jest
      niepotrzebny.
      Dojlidy darzone były życzliwością przez większość radnych poprzedniej kadencji,
      natomiast wręcz wrogów miały w zarządzie miasta. Jak się teraz rozłożą
      sympatie? Czy ktoś podejmie wyzwanie uczynienia z tego ośrodka, miejsca
      prawdziwej rekreacji i wypoczynku? Zobaczymy.
      • koczisss Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 14.05.07, 23:43
        Nie wiem jak Ty, ale ja w nawet największy upał nie wlazę do tej mętnej cieczy!
        Nie rozumiem, dlaczego w tym zalewie nie ma roślinności wodnej?
        Ktoś ją kosi czy jak?
        Może trzeba pomyśleć nad wyjęciem części płyt betonowych od strony stawów,
        wyrosła by trzcina, pałka wodna, tataraki, kosaćce itd, woda po pewnym czasie
        była by czyściutka, a tak to szambo nie woda!
    • koczisss Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 14.05.07, 23:35
      Ostatnio byłem na stawach dojlidzkich, tych hodowlanych.
      Woda kryształ, dno na dwa metry widać, a zalew kąpielowy, syf, woda mętna,
      widoczność na kilkanaście centymetrów, a dlaczego?
      Mało roślin na zalewie, brzegi wybetonowane. Kto w ogóle pozwala w tym syfie sie
      kąpać?
      • Gość: azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.elpos.net 14.05.07, 23:41
        Krótko mówiąc - może być inaczej. Należy zacząć od zmiany mentalności...
        • koczisss Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 14.05.07, 23:46
          Żeby się zmienił obraz stawu, to trzeba go w miarę możliwości doprowadzić do
          stanu naturalnego, czyli rośliny, rośliny i jeszcze raz rośliny!
          Będąc tam na groblach, popatrzyłem na tą ilość wody i zamarzyło mi się, żeby te
          wszystkie stawy połączyć w całość, ale piękne sztuczne jezioro byśmy mieli, bo
          to co jest teraz, to śmierdząca, mętna kałuża!
          • Gość: azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.elpos.net 14.05.07, 23:54
            Plan zagospodarowania tego terenu dopuszcza taką możliwość. Jednak urzednikom
            magistratu ten pomysł stoi kością w gardle.
            • koczisss Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 14.05.07, 23:57
              Wiem, ale ciekaw jestem dlaczego?
              • azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian 15.05.07, 00:17
                Ludzie, od których cokolwiek zależy, w ogóle nie czują tego problemu. Nawet
                mogliby tam coś zainwestować, ale w beton i asfalt. Tak przynajmniej było za
                poprzedniego prezydenta. Sawicki opowiadał, że na Dojlidach ciśnienie wody
                zależy od powierzchni lustra i straszył mieszkańców powodzią.
                Radni nawet zatwierdzili wyasygnowanie 60 tys zł. na opracowanie stosownej
                koncepcji, ale ludzie Tura umiejętnie tę sprawę utopili.
              • Gość: gringo Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 13:51
                A przyjrzałeś sie róznicy wysokosci poziomów lustra wody w tych stawach??
                Po połączeniu jedne by wyschły a w innym miejscu trzeba by było groble podnosić.
                • Gość: azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.elpos.net 15.05.07, 17:32
                  Tak jest z tym stawem po wschodniej stronie. Po północnej nie jest tak źle.
                • Gość: azp11 Re: Zalew na Dojlidach potrzebuje zmian IP: *.elpos.net 15.05.07, 17:37
                  www.perkowski.info.pl/zalew.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka