Dodaj do ulubionych

Małe i duże sklepy. Kto wygra wojnę o klienta?

IP: *.elpos.net 26.06.07, 21:52
taaa społem powalczy głupią reklamą (najdurniejsze w TV) i gazetką:) ceny
najwyższe a wybór tragiczny np. pieczywa - stawiam że najwięcej na
hipermarketach straci właśnie społem bo przez 110lat nic tam się nie zmienia
Obserwuj wątek
    • www.zieloni-bialystok.w.pl www.hipermarkety.w.pl 27.06.07, 11:20

www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
      lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket = Auchan, który dzięki
      monopolistycznej pozycji zbijał kokosy, władze twierdziły ze w "interesie
      mieszkańców" blokują budowę innych, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze
      wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !? Czy
      chodzi o gigantyczna aferę korupcyjną ? jaki udział mają w tym lokalni
      politycy, kandydaci na prezydenta Białegostoku - Marek Kozłowski z PIS,
      Krzysztof Sawicki z ChrS/PO, Tadeusz Truskolawski z PO i Janusz Kochan z SLD ?

Politycy wszystkich partii politycznych powinni siedzieć w więzieniach a nie
      kandydować. Zdelegalizować mafie - bo znowu nie mamy żadnego wyboru - wszyscy
      już rządzili, kradli i oszukiwali - pokazali już na co ich stać - opis afer i
      propozycji zmian www.zieloni-bialystok.w.pl
    • Gość: mk Re: Małe i duże sklepy. Kto wygra wojnę o klienta IP: 212.33.74.* 27.06.07, 12:41
      mam nadzieje ze to wlasnie pss najbardziej oberwie od konkurencji. moze wtedy
      zaczna sie z klientem liczyc, moze ceny spadna, moze np. w centralu bedzie
      mozna kupic buty do noszenia a nie na tzw. bal galganiarzy.
      moze nadzieja tym razem nie okaze sie matka glupich.
      • Gość: julek Re: Małe i duże sklepy. Kto wygra wojnę o klienta IP: *.elpos.net 27.06.07, 22:49
        central to fajne miejsce jedyne w świecie gdzie na jednym wieszaku wisi Bugati
        i Olimpia :) wiocha fulwypas powinni zamknąć Central bo przynosi wstyd miastu.
        A reklamy żeczywiście koszmarne - jedyny odwieczny pomysł to namalować coś
        dziewczynie na twarzy - co za debile to wymyślają?
        U mniw społem ma ugruntowaną markę:drogo,wioskowo,niezmiennie
        • Gość: kolo Re: Małe i duże sklepy. Kto wygra wojnę o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:30
          nie no central mozna jak wagę miejską zaszybowac i pokazywac turystok relikt
          PRLU zniekształcony przez kapitalizm takie monstrum - tylko u nas tylko w
          Białymstoku!
      • Gość: kociak Re: Małe i duże sklepy. Kto wygra wojnę o klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 08:49
        możesz sobie pomażyć. obroty sklepu obok Carrfoura nie spadly :))
    • Gość: Stanisław Coś za coś. IP: *.pools.arcor-ip.net 28.06.07, 00:03
      Zapłacę chętnie więcej w osiedlowym sklepiku za to że mi jego właściciel raz na
      tydzień przygotuje torbę z owocami i warzywami zgodnie ze złożonym zamówieniem.
      Mogę wtedy liczyć na pomarańcze dojrzałe na krzaku a nie te dojrzewające w
      ładowni statku.
      W PSS wolę za ladą żywego człowieka któremu nazajutrz mogę poskarżyć się, że
      sprzedał kiepski towar. Komu mam to powiedzieć w Auchanie?
      Nie ma obowiązku kupowania w PSS i nie jedynym kryterium towaru jest jego niska
      cena.
      • Gość: kolo Re: Coś za coś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:52
        absolutnie się zgadzam niska cena to nie wszystko! i dlatego społem nienawidze
        z ich łapaniem okazji syfem i brakiami, cieszę się że powstał farmer i małe
        sklepy prywatne gdzie chleb jest smaczny (wybór) gdzie towary są różnorodne a
        nie jak w społem tylko z hurtowni/piekarni społem. Społem to wyjątek na skale
        swiatową w sklepie przy piekarni pieczywo ZAWSZE jest czerstwe (mieszkam blisko
        i zwiedziony zapachem wielokrotnie zachodziłem) w sklepie przywatnym pieczywo
        dowozą 2 x dziennie z odległej piekarni:)
        Nikt nie chwali spożywczego Auchan!! to tylko konkurencja, a ona wymusi
        cywilizację nawet w takich społemach:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka