Dodaj do ulubionych

Sokrat Janowicz laureatem...

17.06.03, 19:39
...prestiżowej Nagrody im. A.Drawicza.
Nagrodę wręczył prezydent RP A.Kwaśniewski.
Dostojny laureat podziękował m.in. A.Michnikowi, J.Kuroniowi, B.Geremkowi.
Gratulacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja z Bojar Re: Sokrat Janowicz laureatem... IP: *.cs.bialystok.pl 18.06.03, 10:00
      Nieporozumienie kompletne: facet kończący polskie szkoły,odkrywający swoją
      białoruskość,gdy folklor stawał się modny, a ojczyzna Ludowa nie skąpiła
      zbytnio pieniędzy na utrzymanie folklorystów, nazywający siebie ni w pięć ni w
      dziesięć "pisarzem białoruskim", będący za przyłączeniem białostoczyzny do
      Białorusi, teraz nazywający biedny, gnębiony ( w naszych oczach), lecz na swój
      sposób akceptujący kraj i państwo - naród - tłuszczą Łukaszenki - kim może być?
      No kim? A jeśli dodam, że nadal, nas białostoczan z dziada,pradziada Polaków
      nazywa per "wy białostoccy Polacy" - to mogę powiedzieć, że Drawicz jest
      strasznie wk.... na samego siebie. W grobie się przewraca. A P. Prezydent, to
      poprostu taka trochę na
      innym poziomie -nowogardzkim (Nowogard ,tu się ponoć urodził)nie kryńskim (od
      Krynek rodzinnych Janowicza ) - replika Sokrata J.Janowicza.Słowem swój
      (ha,ha,ha!) do swego(ha,ha!)ciągnie. Ale niechaj Im
      tam.Nie moje małpy,jak mawia mój przyjaciel Żoro,nie mój cyrk!
      • bahdan Aż dziwne... 18.06.03, 10:31
        że ty pisać umiesz.
      • Gość: J. Re: Sokrat Janowicz laureatem... IP: *.retel.pl 29.06.03, 20:12

> Nieporozumienie kompletne: facet kończący polskie szkoły,odkrywający swoją
        > białoruskość,gdy folklor stawał się modny, a ojczyzna Ludowa nie skąpiła
        > zbytnio pieniędzy na utrzymanie folklorystów, nazywający siebie ni w pięć ni
        w
        > dziesięć "pisarzem białoruskim",

A ten znów to samo :)))
        To i ja może jeszcze raz:

O JEJU! To może Tobie wcale nie chodzi o Janowicza, tylko w ogóle o podlaskich
        Białorusinów, którzy, kończąc POLSKIE szkoły (trudno za granicę biegać do
        podstawówki, przyznasz) jednak uważają sie za nie-Polaków? Myślisz, ze wszyscy
        oni robią to dla pieniędzy, z wyrachowania, itd.? Jest w tym oczywiście coś z
        masochizmu, takie obnoszenie się z innością, ale nie wszystkim za to płacą :P

A folklorystami to możesz sobie nazwać śpiewaków w ubrankach z Cepelii albo
        państwa z BHKT, przy Janowiczu lepiej wcześniej pomyśl.

• Gość: Auchan z RM Re: Sokrat Janowicz laureatem... IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 10:55
      A kto to ten Sokrat? Co on zrobił? I które to imię, a które nazwisko?
      • lordbyron Re: Sokrat Janowicz laureatem... 18.06.03, 13:06
        Imię - Sokrat (od Sokrates, kto zacz i co zostawił w spuściżnie ludzkości,
        uczono w szkole, ale jesli ktoś nie uczęszczał - vide Encyklopedia PWN),
        nazwisko - Janowicz (pewnie odimienne, od jakiegoś Jana). Sam zaś Sokrat J.
        napisał kilkanaście książek. Tyle,że nie wymagajmy by wszyscy potrafili czytać,
        wystarczy, jeśli każdy mieszkaniec Polski (także i Bielska) potrafi
        się "rozpisać", wychodząc ponad kółko i krzyżyk.
    • Gość: bernard Re: Sokrat Janowicz laureatem... IP: 195.17.87.* 27.06.03, 12:13
      Wspanialy krotki tekst p.Sokrata Janowicza po smierci Wasila Bykaua

Bernard
      • Gość: bernard Re: Sokrat Janowicz laureatem... IP: 195.17.87.* 30.06.03, 08:51
        Gość portalu: bernard napisał(a):

> Wspanialy krotki tekst p.Sokrata Janowicza po smierci
        Wasila Bykaua
        >
        >
        > Bernard

Nie wiem jak Wy, ale ja normalnie dostaje orgazmu!!!
        Wybaczcie.

Bernard
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka