Gość: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:18 Chciałabym zwiedzić go od środka,jeżeli ktoś ma jakieś informacje-proszę pisać.Będę wdzięczna również za jakiś kontakt do Pałacu(np mail) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hratli Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? 05.08.07, 21:50 w palacu miesci sie akademia medyczna. namiary znajdziesz na stronie www uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:13 hratli napisała: > w palacu miesci sie akademia medyczna. namiary znajdziesz na stronie www > uczelni. > No właśnie wiem.Na ich stronie nie ma NIC co odnosiłoby sie do pałacu,jest w 100% o medycynie.Jakby wogóle nie zdawali sobie sprawy z tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.bsk.vectranet.pl 06.08.07, 11:27 Do środka można sobie wejść (wejściem od strony bramy, tam gdzie parking). Ja byłam w którąś niedzielę. Nawet na balkonik można wyjść i stamtąd ładnie widać ogród przed pałacem. Nikt nie robił problemów, na dole stał taki pan, zapytałam czy można wejść na górę i obejrzeć i już. Na górze jest piękny kibelek, można skorzystać za darmo. Jeśli nikt Ci nie poopowiada o pałacu w trakcie zwiedzania to doczytasz w przewodniku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.koba.pl 06.08.07, 12:26 miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4226036.html Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? 06.08.07, 16:28 ja mysle ze palac powinniec zostac muzeum. akademia powinna dostac nowoczesny budynek zaprojektowany na uczelnie obecna sytuacja jest nieco smieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.elpos.net 07.08.07, 01:10 Wręcz przeciwnie. Pragnę uściślić że Pałacu znajduje się serce Akademii. Dziekanaty, rektorat, Biblioteka i podobne. Doskonale się uzupełnia atmosfera nauki z wnętrzem pałacu, który wciąż żyje... Muzeum byłoby zapewne wspaniałą atrakcją, ale dla much.... W obecnej sytuacji każdy może wejść do pałacu. Do biblioteki, czytelni, nawet do Wielkiej Auli na przykład na publiczną obronę doktoratu. Aktualnie trwa tam remont i myślę że będzie wielu chętnych do obejrzenia nowego wizerunku Pałacu. Mnie najbardziej rozczulają wycieczki dzieci do Pałacu. Taki tabun małych krasnali wchodzi do środka ze zdziwionymi minami. Nie ma osoby która by się do nich nie uśmiechnęła. A Akademia ma nowoczesne budynki, klinki, laboratoria. Atutem Białegostoku jest zachowanie zabytku da użyteczności publicznej a nie zamkniecie za żelazną kratą muzeum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? 07.08.07, 03:45 a jakiez to muzeum jest za zamknieta krata? uczelnia z palacem sie dobrze sie uzupelniaja? turysci pomagaja w obronach doktoratu? zaczynam dochodzic do wniosku ze moze wam tam nakretek brakuje, specyfiki sie ulatniaja i pozniej powstaja takie posty w chwilach kiedy nie latacie z magicznymi smokami Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? 07.08.07, 03:48 Gość portalu: Anna napisał(a): > W obecnej sytuacji każdy może wejść do pałacu. w obecnej sytuacji ale tylko "przez 7 tygodni w roku" miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4226036.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.elpos.net 07.08.07, 04:16 Oczywiste jest, że każda placówka cieszyłaby się z nowej siedziby w nowoczesnym budynku. Pracujmy w nowym, zwiedzajmy stare... To bardzo zdrowy i stereotypowy pomysł. Jak widać mój przedmówca trzyma twardo swoją nakrętkę i specyfika mocno się go trzyma. A czasem warto spojrzeć z innej perspektywy nawet z tego magicznego smoka, polecam. Z moich obserwacji wynika, że większość doktorantów z chęcią wyrzuciłaby z obrony wszystkich poza promotorem, z powodu stresu po prostu, turystów także. Pozdrawiam uparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
shava do Anny 07.08.07, 19:23 Anno widzę że sporo wiesz o tym miejscu.Bardzo proszę o kontakt,mam do ciebie ważne pytanie.Moje gg 142778 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kiedy Dni Otwarte w Pałacu Branickich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:24 podczas zwiedzania można psytrkać zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś