Dodaj do ulubionych

mikkelson to prowokator

17.08.07, 22:30
Udaje Litwina a nie zna języka litewskiego

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=48843335&v=2&s=0
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=48875340&v=2&s=0
--
Gdy dojdziesz do wniosku, że nie było ani Jezusa ani Mahometa ani niczego, to
skontaktuj się z Kononowiczem albo fiatem lux.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikkelson Re: mikkelson to prowokator IP: *.zebra.lt 17.08.07, 22:37
      )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      ))))))))))))))))))))
      • Gość: Mikkelson Re: mikkelson to prowokator IP: *.zebra.lt 17.08.07, 22:52
        Eik, dasibaig pilstuku, tuteiša manjka.
        Kaukoliniškės tavo civynė

Napisalem to do "tutejszej" z Litwy na jej slangu - jak oni
        bormoczą "po prostu". Niestety, to okazalo się nie do przekąsienia
        dla "tlumaczy" "z litewskimi korzeniami".

Tlumaczenie:
        Idz, dokącz się wodką domową, tutejsza Manka (j po n napisalem
        specjalnie jako "miahkij znak" - jak u Ruskich).
        Kaukoliniškės ("kaukolė" po litewsku czaszka szkeleta - "kaukolinis"
        nazywają wodkę domową) twoja ojczyzna (po litewsku ojczyzna -
        "tėvynė") (napisalem specjalnie "civynė", bo tak te slowo
        wymawiają "tutejsze" i ruskie).
        • prostowicz Re: mikkelson to prowokator 17.08.07, 23:00
          Mikkelson, Drzagarz to tępy polski młot. On nie zrozumie albo nie
          uwierzy. On sam jest byc może rosyjskim prowokatorem jak Rydzyk.
          • Gość: Mikkelson Re: mikkelson to prowokator IP: *.zebra.lt 17.08.07, 23:06
            Wiesz Tkac, czasami ja dziwię się tęposci lochow.

Przepraszam za swoj nietaktyczny wybryk w Twoją stronę jakis czas
            temu. Niema czego nam się klocic.

A dla laskich durni wszyscy "wrogowie" - i Bialorusini, i Litwini, i
            Niemcy, i Slowacy, i Zydzi i t. d. Dzikarzy. Pridurki Europy. Myslę
            ze będą rozparcelowane. I to nie za gorami.
            • prostowicz Re: mikkelson to prowokator 17.08.07, 23:33
              Usio ok, Mikkelson!

Parcelacja Polski idzie szybkimi krokami i to pokojowo. NIech tylko
              prezydentem zostanie niepolak -Kaszub- Tusk, to najpierw zezwoli na
              autonomie, oderwanie od Polski jej części a w końcu na likwidację
              tej mitycznej krainy.

"W czasie obrad II Kongresu Kaszubskiego w dniach 12 - 14 czerwca
              1992r w Gdansku, w Domu Technika przy ul. Rajskiej 6, Donald Tusk,
              jako wiceprzewodniczący Zrzeszenia Kaszubsko - Pomorskiego, 13
              czerwca wygłosił programowe przemowienie p.t. „Pomorska idea
              regionalna jako zadanie polityczne” Przedstawił w nim program pełnej
              autonomii Pomorza i Kaszub, które powinny zdaniem D.Tuska posiadać
              własny rzad, własny pieniadz i własne wojsko."
              www.viapolonia.net/letters_listy/donald_tusk_1987.htm
              • Gość: Mikkelson Re: mikkelson to prowokator IP: *.zebra.lt 17.08.07, 23:43
                Ja jestem za Tuskiem! A kaczory juz karkają swoje ostatnie gowniane
                szyzojdstwa.

A czy wiesz ze jest teorja ze Kaszuby to mieszanka Baltow i Slowian?
                Przybliza się wolnosc naszej Pamarė. Najpierw autonomja, a pozniej
                przylączenie się do Ojczyzny razem z Prūsija.
                • prostowicz Re: mikkelson to prowokator 17.08.07, 23:58
                  Ja też za Tuskiem!

Czytałem coś o mieszanym, słowiańsko-bałtyjskim pochodzeniu
                  Kaszubów. W takim razie są oni jak my Białorusini, bliscy krewniacy
                  dzisiejszych Bałtów. Z lachami nikt nie chce mieć nic wspólnego, to
                  wyobcowany lud w dzisiejszej Europie, skazany na likwidacje, tj. na
                  wchłonięcie i asymilację.
                  • Gość: Mikkelson Re: mikkelson to prowokator IP: *.zebra.lt 17.08.07, 23:59
                    Zgadzam się i podczymuję! Dobranoc.
                    • Gość: Grom! Re: mikkelson to prowokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 01:03
                      Idzie spać tanie białoruskie ku-rwy, bo jutro ja, wasz pan Polak
                      wybieram się na Madro i znowu będziecie mi jaja lizać. tylko nie
                      zapomnijcie umyć zębów i podmyć się. Niech wam też białoruskie chamy
                      niedomyte więcej do tych durnych łbów nie przychodzi na Polskę swoją
                      parchatą rękę podnosić czy pana Polaka obrażać. Zapamiętajcie i
                      nauczcie się tego na pamięć. Wy chamy białoruskie od zawsze
                      byliście, jesteście i będziecie po to by nam panom Polakom służyć.
                      Jak wam to chamy się nie podoba, to won do kołchozu Łukaszenki.
              • drzazgarz Re: mikkelson to prowokator 18.08.07, 00:44
                to mnie dwa zionące nienawiścią białoruskie trolle rozśmieszyły! Zaczynam
                podejrzewać, że to ta sama osoba, bo chyba takich dwóch debili i półmózgów na
                całym świecie nie znajdziesz. Palant napisał zlepki liter bez sensu tak, żeby
                wyglądało na litewski a teraz szuka wyrazów podobnych i tłumaczy, że to wszystko
                slang, ale sam potrafi tylko przetłumaczyć poszczególne wyrazy, ale nie to co
                napisał!

Czy istnieje taki slang, gdzie 90% wyrazów w zdaniu jest zupełnie inne od
                oryginału? Dlaczego z dwóch zdań, które sprawdziłem, tylko JEDEN wyraz jest w
                słowniku polsko-litewskim? Dlaczego zakłamany Białorusin obudził się prawie po
                roku i "przypomniał" sobie co napisał a wcześnie nie wiedział? Teraz też nie wie
                a tylko próbuje tłunmaczyć pojedyncze wyrazy.

Jutro zapowiada się ciekawy dzień. Powinno być dużo zabawy. Czekam z
                niecierpliwością.
                • prostowicz Re: mikkelson to prowokator 18.08.07, 01:00
                  Oj tępy ty i durny!
                  Weź porównaj jakiś polski dialekt z "oryginałem", poszukaj w
                  słowniku polsko-litewskim! - i co z tego wyniknie, młocie?

Kończ waść - wstydu sobie oszczędź!
                  • Gość: wnikliwiec Re: mikkelson to prowokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:08
                    Mikkelson i prostowicz to podli kłamcy. Taki litewski każdy może
                    znać: tutejsza-tuteiša. To ja też znam taki slang litewski.
                    Dzisiejszy-disieišy, wczorajszy-wčoraišy, najlepsza-najlepša.
                    Prawda, że proste? Jak jest na prawdę tutejsza? Można sprawdzić -
                    čionykštis. Zupełnie inaczej.
                    www.lietpol.pl/slownik.html
                    Jeżeli ktoś pisałby slangiem, to w zdaniu byłyby 2 góra 3 wyrazy
                    slangowe a nie prawie wszystkie. Reszta byłaby po litewsku.
                    • drzazgarz Re: mikkelson to prowokator 18.08.07, 11:37
                      Gość portalu: wnikliwiec napisał(a):

> Mikkelson i prostowicz to podli kłamcy. Taki litewski każdy może
                      > znać: tutejsza-tuteiša. To ja też znam taki slang litewski.
                      > Dzisiejszy-disieišy, wczorajszy-wčoraišy, najlepsza-najlepša.
                      > Prawda, że proste? Jak jest na prawdę tutejsza? Można sprawdzić -
                      > čionykštis. Zupełnie inaczej.
                      > www.lietpol.pl/slownik.html
                      > Jeżeli ktoś pisałby slangiem, to w zdaniu byłyby 2 góra 3 wyrazy
                      > slangowe a nie prawie wszystkie. Reszta byłaby po litewsku.

To jest oczywiste, że gdyby takie nienawistne gnidy jak mikkelson czy prostowicz
                      znali litewski a nie kilka słów, to by wtedy nie odpuścili, tylko by się
                      pastwili. Oni zaś podwinęli kitę i jakiś czas nie pisali.
                  • drzazgarz Re: mikkelson to prowokator 18.08.07, 11:31
                    A skąd ty durniu możesz cokolwiek wiedzieć o slangu czy języku litewskim? Nawet
                    jeżeli to ty piszesz jako mikkelson, to i tak góvno wiesz.

Poza tym sam jesteś młotem ty białoruska gnido upierdliwa, chamie i sługusie z
                    dziada i pradziada. Won nienawistny zakompleksiony imbecylu na swoją Białoruś do
                    łysego baćki. czego tu jeszcze siedzisz brudasie i nam powietrze psujesz?
                    • Gość: sceptyk Re: mikkelson to prowokator IP: 82.139.157.* 18.08.07, 21:34
                      Wypowiedzi tych dwoch ("litwin" i ten drugi) podchodza pod kodeks
                      karny. Jesli to sie powtorzy,czas bedzie napisac zawiadomienie o
                      poplenieniu przestestwa, skoro redakcja wybiorczej ma lepsze rzeczy
                      do roboty.
                      • gerwazjusz Re: mikkelson to prowokator 18.08.07, 22:44
                        Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Wypowiedzi tych dwoch ("litwin" i ten drugi) podchodza pod kodeks
                        > karny. Jesli to sie powtorzy,czas bedzie napisac zawiadomienie o
                        > poplenieniu przestestwa, skoro redakcja wybiorczej ma lepsze rzeczy
                        > do roboty.

I SŁUSZNIE! Już jeden Białorus miał podobną sprawę w sądzie. Szkoda, że linka
                        nie mogę znaleźć.
    • Gość: sceptyk Re: mikkelson to prowokator IP: 82.139.157.* 18.08.07, 23:55
      Art. 112 pkt 1a Kodeksu Karnego
      Art 133 Kodeksu Karnego
      Szczekajcie sobie dalej. Jeszcze raz, a pojdzie pismo do prokuratury. Wymienione
      przepisy tez przejrzyjcie. Szkoda spedzic w pudle 3 lata. Przemyslcie to.
      Namierzenie jednego z drugim to zaden problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka