nxa 02.07.03, 10:40 Zaczął się sezon urlopowy. Letnicy migrują po całym kraju. Co umieścić (zdjęcie/tekst?) na ogromnej planszy reklamowej w innym mieście, aby turyści zechcieli odwiedzić Białystok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Reklama Białegostoku 02.07.03, 10:47 No właśnie - co Ciebie jako mieszkańca Wrocławia, było nie było, skłoniłoby do przyjazdu do Białegostoku? Masz i trochę zdjęć i trochę pojęcia o Białymstoku. Ciekawe byłoby spojrzenie na to oczyma kogoś spoza regionu... Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Reklama Białegostoku 02.07.03, 11:13 Na oficjalnych i mniej oficjalnych stronach są zdjęcia Białegostoku. Pierwsze spostrzeżenie - zdjęcia chyba robiono latem o 4 rano. Nie jest możliwe, że tak mało samochodów jest na ulicach! Dla mnie urok miasta zawarty jest w innym rodzaju zabudowy. Wrocław jest usiany strzelistym i zarazem "ciężkim" gotykiem. Czerwona cegła i grube mury. Kamienice czynszowe pochodzące z początku XX wieku zawsze są nie niższe niż 4 piętra. W efekcie ulice są ciemne. Na zdjęciach Białystok wygląda "słoneczniej". Stare budynki są takie bardziej Polskie. Samo położenie "na stoku" też jest dla mnie atrakcją. Wrocław jest totalnie płaski! Sądząc po forum ludzie są też inni i łatwiej spotkać swojaka zaciągającego po podlasku. We Wrocławiu coraz trudniej spotkać osoby mówiące z lwowskim lub wileńskim akcentem. No i te cerkwie. We Wrocławiu jest jedna, ale z zewnątrz wygląda jak przeciętna świątynia. Oprócz krzyża żadnych różnic. Coś pewnie jeszcze dopiszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz_2 Re: Reklama Białegostoku IP: *.osiedle.net.pl 02.07.03, 11:27 nxa napisał: > Na oficjalnych i mniej oficjalnych stronach są zdjęcia Białegostoku. Pierwsze > spostrzeżenie - zdjęcia chyba robiono latem o 4 rano. Nie jest możliwe, że tak mało samochodów jest na ulicach! Te zdjecia nie byly robione o 4 rano :) PO prostu narazie w Białym jest malo samochodow bo ludzie sa biedni i nie kazdego stac na samochod - taka smutna prawda, choc jak czasem patrze na fotki Lipowej od strony kosciola Rocha to tez mi sie ich wydaje troche przymalo mimo wszystko ;] Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Reklama Białegostoku IP: *.cs.bialystok.pl 05.07.03, 13:41 Podaj mi kilka stron tych "mniej oficjalnych" B-stoku. Oficjalne - masz rację - robili podbiałostoccy wieśniacy ( w dobrej intencji, bo na tyle ich jest stać). Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:17 Na wiekszosci reklamowek widac Kosciol Rocha oraz Palac Branickich Proponowalbym zmienic np na Dwoirzec kolejowy -ale od wrzesnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Re: Reklama Bia?egostoku IP: *.piasta.pl 02.07.03, 11:24 widze billboard, zdjecie Rynku Kosciuszki, widok na fontanne i Ratusz, widze żubry przy wodopoju, bocianie gniazdo na wieży - to w ramach łamania stereotypow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:27 Gość portalu: chatka_ napisał(a): > widze billboard, zdjecie Rynku Kosciuszki, widok na fontanne i Ratusz, widze > żubry przy wodopoju, bocianie gniazdo na wieży - to w ramach łamania > stereotypow ;)) I tak bez żadnych śledzi i białych niedźwiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:30 ralston napisa?: > I tak bez z˙adnych s´ledzi i bia?ych niedz´wiedzi??? :-) Jeszcze pomnika SLEDZIA nie postawili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Re: Reklama Bia?egostoku IP: *.piasta.pl 02.07.03, 11:37 ralston napisał: > I tak bez żadnych śledzi i białych niedźwiedzi??? Niedzwiedz mogłby sie gdzies tam w poblizu krecic, ale nie wiem co ze sledziem zrobic? Moze ktos ma pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 12:32 Niiiee. Ssljieeeedź niiiee wchooodzi w raaachubę. Ja w tyym teeemacie uczooony, too wieem. Niiiee będą wiiieedzieli skąd teen ssljieeeedź. Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 07:56 No to dopisuję. Gdzieś czytałem, że we Wrocławiu przypada najwięcej terenów zielonych na jednego mieszkańca. Statystyka mówi pewnie prawdę licząc mieszkańców i obszar administracyjny. Porównując zdjecia lotnicze obu miast to Białystok jest o wiele bardziej zielony. Zwłaszcza widać to w centrum. Dodatkowo, na zdjęciach lotniczych nie robionych wprost w dół zawsze widać horyzont. A na horyzoncie, praktycznie zaraz za miastem widać lasy. Na jakimś forum wyczytałem "mam do puszczy knyszyńskiej 15 minut drogi na piechotę". Czy może być lepiej? Ja do najbliższego lasu mam ok. 20 km. Nazwa Dojlidy po drugiej stronie Polski jest znana od niedawna tylko dzięki reklamom piwa w TV. Przeglądając zdjęcia teren wydaje się bardzo atrakcyjne na wycieczki i zapewne podglądanie ptactwa. We Wrocławiu jest sporo wody, ale to miejsce wydaje mi się zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 10:23 Bo jest inne. Dojlidy to miejsce, gdzie można obserwować rzadkie gatunki ptaków. M. in. praktycznie nie występujący w Polsce (chyba jedyne stwierdzone miejsce gniazdowania to właśnie Dojlidy) - perkoz rogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 11:41 Chyba w żadnym innym sporym mieście nie jest tak zielono jak w Białym... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś