Dodaj do ulubionych

Reklama Białegostoku

02.07.03, 10:40
Zaczął się sezon urlopowy. Letnicy migrują po całym kraju. Co umieścić
(zdjęcie/tekst?) na ogromnej planszy reklamowej w innym mieście, aby turyści
zechcieli odwiedzić Białystok?
Obserwuj wątek
    • ralston Re: Reklama Białegostoku 02.07.03, 10:47
      No właśnie - co Ciebie jako mieszkańca Wrocławia, było nie było, skłoniłoby do
      przyjazdu do Białegostoku? Masz i trochę zdjęć i trochę pojęcia o Białymstoku.
      Ciekawe byłoby spojrzenie na to oczyma kogoś spoza regionu...
      • nxa Re: Reklama Białegostoku 02.07.03, 11:13
        Na oficjalnych i mniej oficjalnych stronach są zdjęcia Białegostoku. Pierwsze
        spostrzeżenie - zdjęcia chyba robiono latem o 4 rano. Nie jest możliwe, że tak
        mało samochodów jest na ulicach! Dla mnie urok miasta zawarty jest w innym
        rodzaju zabudowy. Wrocław jest usiany strzelistym i zarazem "ciężkim" gotykiem.
        Czerwona cegła i grube mury. Kamienice czynszowe pochodzące z początku XX wieku
        zawsze są nie niższe niż 4 piętra. W efekcie ulice są ciemne. Na zdjęciach
        Białystok wygląda "słoneczniej". Stare budynki są takie bardziej Polskie. Samo
        położenie "na stoku" też jest dla mnie atrakcją. Wrocław jest totalnie płaski!
        Sądząc po forum ludzie są też inni i łatwiej spotkać swojaka zaciągającego po
        podlasku. We Wrocławiu coraz trudniej spotkać osoby mówiące z lwowskim lub
        wileńskim akcentem. No i te cerkwie. We Wrocławiu jest jedna, ale z zewnątrz
        wygląda jak przeciętna świątynia. Oprócz krzyża żadnych różnic. Coś pewnie
        jeszcze dopiszę....
        • Gość: Janusz_2 Re: Reklama Białegostoku IP: *.osiedle.net.pl 02.07.03, 11:27
          nxa napisał:

> Na oficjalnych i mniej oficjalnych stronach są zdjęcia Białegostoku. Pierwsze
          > spostrzeżenie - zdjęcia chyba robiono latem o 4 rano. Nie jest możliwe, że
          tak mało samochodów jest na ulicach!
          Te zdjecia nie byly robione o 4 rano :) PO prostu narazie w Białym jest malo
          samochodow bo ludzie sa biedni i nie kazdego stac na samochod - taka smutna
          prawda, choc jak czasem patrze na fotki Lipowej od strony kosciola Rocha to tez
          mi sie ich wydaje troche przymalo mimo wszystko ;]
          Pozdr.
        • Gość: abc Re: Reklama Białegostoku IP: *.cs.bialystok.pl 05.07.03, 13:41
          Podaj mi kilka stron tych "mniej oficjalnych" B-stoku. Oficjalne - masz rację -
          robili podbiałostoccy wieśniacy ( w dobrej intencji, bo na tyle ich jest stać).
    • poziomk Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:17
      Na wiekszosci reklamowek widac Kosciol Rocha oraz Palac Branickich
      Proponowalbym zmienic np na Dwoirzec kolejowy -ale od wrzesnia :))
      • Gość: chatka_ Re: Reklama Bia?egostoku IP: *.piasta.pl 02.07.03, 11:24
        widze billboard, zdjecie Rynku Kosciuszki, widok na fontanne i Ratusz, widze
        żubry przy wodopoju, bocianie gniazdo na wieży - to w ramach łamania
        stereotypow ;))
        • ralston Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:27
          Gość portalu: chatka_ napisał(a):

> widze billboard, zdjecie Rynku Kosciuszki, widok na fontanne i Ratusz, widze
          > żubry przy wodopoju, bocianie gniazdo na wieży - to w ramach łamania
          > stereotypow ;))

I tak bez żadnych śledzi i białych niedźwiedzi???
          • poziomk Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 11:30
            ralston napisa?:

> I tak bez z˙adnych s´ledzi i bia?ych niedz´wiedzi???

:-)
            Jeszcze pomnika SLEDZIA nie postawili :-)
          • Gość: chatka_ Re: Reklama Bia?egostoku IP: *.piasta.pl 02.07.03, 11:37
            ralston napisał:

> I tak bez żadnych śledzi i białych niedźwiedzi???

Niedzwiedz mogłby sie gdzies tam w poblizu krecic, ale nie wiem co ze sledziem
            zrobic? Moze ktos ma pomysl?
            • nxa Re: Reklama Bia?egostoku 02.07.03, 12:32
              Niiiee. Ssljieeeedź niiiee wchooodzi w raaachubę. Ja w tyym teeemacie uczooony,
              too wieem. Niiiee będą wiiieedzieli skąd teen ssljieeeedź.
    • nxa Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 07:56
      No to dopisuję. Gdzieś czytałem, że we Wrocławiu przypada najwięcej terenów
      zielonych na jednego mieszkańca. Statystyka mówi pewnie prawdę licząc
      mieszkańców i obszar administracyjny. Porównując zdjecia lotnicze obu miast to
      Białystok jest o wiele bardziej zielony. Zwłaszcza widać to w centrum.
      Dodatkowo, na zdjęciach lotniczych nie robionych wprost w dół zawsze widać
      horyzont. A na horyzoncie, praktycznie zaraz za miastem widać lasy. Na jakimś
      forum wyczytałem "mam do puszczy knyszyńskiej 15 minut drogi na piechotę". Czy
      może być lepiej? Ja do najbliższego lasu mam ok. 20 km.
      Nazwa Dojlidy po drugiej stronie Polski jest znana od niedawna tylko dzięki
      reklamom piwa w TV. Przeglądając zdjęcia teren wydaje się bardzo atrakcyjne na
      wycieczki i zapewne podglądanie ptactwa. We Wrocławiu jest sporo wody, ale to
      miejsce wydaje mi się zupełnie inne.
      • ralston Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 10:23
        Bo jest inne. Dojlidy to miejsce, gdzie można obserwować rzadkie gatunki
        ptaków. M. in. praktycznie nie występujący w Polsce (chyba jedyne stwierdzone
        miejsce gniazdowania to właśnie Dojlidy) - perkoz rogaty.
        • alex.4 Re: Reklama Białegostoku 03.07.03, 11:41
          Chyba w żadnym innym sporym mieście nie jest tak zielono jak w Białym...
          Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka