IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:11
Czy może ktoś pamięta historię ośrodka wczasowego "Juventur" znajdującego się
przy drodze na Dziwiszów - Legnicę? Kto był jego szefem, kto go prywatyzował i
dlaczego i co się teraz z nim dzieje? Może jest osoba zainteresowana jego zakupem?
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: Juventur IP: *.ppp.tiscali.fr 31.05.07, 18:19
      Jesli o ten chodzi,o ktorym mysle,to budowal go dawny WSS,ul Krotka.
      Budowany byl z mysla o dzialaczach ZMS-u.Potem,za jakis czas pewnie,na etapie
      wscieklej prywatyzacji,bez zadnej kontroli,poszedl w prywatne lapki,za pare
      groszy?A "byznesmen"po paromiesiecznym kursie,nie dal sobie rady i poszlo w ruine?
      • Gość: poiu Re: Juventur IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.07, 17:03
        Oj, Mości Xiążę, coś Ci się pozajączkowało...:-(
        Budował BTM Juventur.
        Potem były reformy (powrót do kapitalizmu). BTM dostał dodatkowo 'sp.zoo' a obiekt przeszedł we władanie nowej spółki, bodajże Juventur Travel SA. szefował obu spółkom Marek Ungier. Potem po paru miesiącach były upadłości. Najpierw jednej potem - drugiej (nie pamiętam, w jakiej kolejności) a M.Ungier przeszedł do kancelarii Prezydenta RP. Po sądach włóczyło się dwóch syndyków masy upadłości i próbowali udowodnić, kto jest właścicielem obiektu k. Zabobrza. Była tm też jakiś udziałowiec z Krakowa, podobno mocno szemrany.
        Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem :-).
        Jakie są obecnie stosunki własnościowe, nie mam zielonego pojęcia.
        • Gość: hmm Re: Juventur IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.07, 17:38
          Potem była tam dyskoteka Paradise, w pierwszej połowie lat 90-ych. Bez noclegu
          chyba, tylko wyszynk z muzyką. Od ok. 10 lat cisza, zadnej promocji, brama
          ciągle zamknięta (chyba?). Szkoda takiego obiektu...
        • bat-na-chama Re: Juventur 04.06.07, 18:45
          Gość portalu: poiu napisał(a):

> Oj, Mości Xiążę, coś Ci się pozajączkowało...:-(
          > Budował BTM Juventur.
          > Potem były reformy (powrót do kapitalizmu). BTM dostał dodatkowo 'sp.zoo' a obi
          > ekt przeszedł we władanie nowej spółki, bodajże Juventur Travel SA. szefował ob
          > u spółkom Marek Ungier. Potem po paru miesiącach były upadłości. Najpierw jedne
          > j potem - drugiej (nie pamiętam, w jakiej kolejności) a M.Ungier przeszedł do k
          > ancelarii Prezydenta RP. Po sądach włóczyło się dwóch syndyków masy upadłości i
          > próbowali udowodnić, kto jest właścicielem obiektu k. Zabobrza. Była tm też ja
          > kiś udziałowiec z Krakowa, podobno mocno szemrany.
          > Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem :-).
          > Jakie są obecnie stosunki własnościowe, nie mam zielonego pojęcia.

poiu! ale powiedz mi tak sczerze,co mozna zrobic aby tych cwaniakow
          wyeliminowac??Po transformacji ustrojowej,dawne lata,willa rodu zlotnikow
          kotliny jeleniogorskiej,przechodzi w rece czlonka rzadu,lata AWS.Cicho
          sza,pewnie za pare groszy,gawiedz nie musi o tym wiedziec,hmmm???ja nie jestem
          zazdrosny,i nie o to chodzi.CHODZI O wybrane objekty,i tylko o te???Nie jest to
          dziwne?
          • Gość: poiu Re: Juventur IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.06.07, 16:35
            Wybacz, ale moja wiedza nie jest aż taka szczegółowa. Juventur akurat znałem w szczegółach ale parę lat minęło i coś tam pewnie uciekło:-(
            POza tym, wbrew pozorom, nie mam cech śledczego czy rewindykatora. Jasne, że pewne sprawy trudno odpuścić, ale - z drugiej strony - ile można się karmić rozdrapywaniem ran ?
            Byłem i jestem zwolennikiem słynnej kreski Mazowieckiego.
            A reszta.... a reszta to już obrzydliwa polityka a dzień jest zbyt ładny na politykowanie.:-)

• Gość: grześ Re: Juventur IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.06.07, 17:13
      Swego czasu zawiadywała nim lub miała tam siedzibę firma "Inter Pol-Rad"
      Krzysia Szklarskiego. Płotki z afery rubla transferowego zostały zjedzone...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka