Dodaj do ulubionych

Goclowski, rece precz od Radio Maryja !

IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 12:07

Goclowski niech zamknie ryja i odp.ierdoli sie od tego fenomenu dla ubogich-
Radio Maryja. Sam sluchalem bedac w Polsce Radio Jozef- doskonala i wywazona
stacja katolicka, duzo wspomnien. Tak np kobieta
opisuje redaktorowi jaki byl Nowy Swiat przed wojna w W-wie, jak ta ulica
handlowa zyla, pelna handlujacych Zydow i sklepow z neonami. Sluchalem z
ciekawoscia siedzac w wozie i czekajac na zone. Albo wspomnienie ksiedza gdy
jako mlody chlopak przeprowadzil umundurowanego Powstanca Styczniowego przez
ulice. Po czym pedem na powrot do tramwaju a ten czeka na niego. Dziekuje-
zawolal do motorniczego. Nic takiego-tamten odpowiada- kawaler(sic!- tak sie
mowilo wtedy) byl grzeczny dla starszego pana to i ja moge tez byc grzeczny.
Czyz to nie piekne, ludzkie, chrzescijanskie?

Tym niemniej rozumiem ze jest klientela ciemniakow i dla niej wlasnie
owo Radio co ma Ryja, jakies gazetki niedzielne, teksty pelne nienawisci i
szubrawe. Lepiej gowna nie ruszac, tak sadze,
nie sprawiac wrazenie ze jakis Sanhedryn maci wody w Polsce.
Rydzyk poniosl zreszta historyczna porazke z rak Kaczorkow na poczatku lutego.
Jak szybko czas uplywa, jak latwo sie dzis zapomina ow tryumf Kaczynskich,
ktory zapobiegl rozpadowi KK w Polsce. Mam na mysli oczywiscie wypedzenie
Wielgusa ze Swiatymi Panskiej. Po tej porazce Rydzyk jest juz na zjezdalni do
piaskownicy. Moze co jedynie hamowac nogami ale walniecie ryjem o piasek
nieuniknione. Nie nalezy mu w tym przeszkadzac.
Obserwuj wątek
    • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 12:15
      mam rozumieć, że ponawiane ataki na żonę prezydenta świadczą o jego
      rosnącej frustracji? tak samo jak owe sławetne taśmy z wykładu?
      • Gość: swiniopas Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 12:24
        Co do Pierwszej Purchawki to ja mysle ze i swiety
        by sie tu zdenerwowal bo ona zamist w kuchni siedziec
        i ciastka dla gosci robic(pamietamy co sponsorzy Rydzyka
        faworyzuja, owe slynne 3 K- kirche, kinde, kuche)- to ona
        wchodzi w sympozium z wyzwolonymi kobietami z W-ki, bezczelnie
        je autorytetem I Damy podpiera.
        A tasmy? Ja tu widze szmal sanhedrynu jaki skorumpowal niewinna
        owieczke Rydzyka, zaprowadzil ja do wystepku a la Ziobro.
        Oj, bedzie za to duza pokuta jak sie do konfesjonalu przystapi!
        • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 12:30
          kto taśmą wojuje od taśmy ginie
          -------------
          zwykle w sezonie ogórkowym lecą powtórki seriali. ale tym razem jest
          inaczej. prawdziwie tasiemcowy serial fundnęła nam nasza władza.
          trochę kryminału, trochę horroru, trochę komedii. nie spodziewałem
          się tylko, że przy całej konserwatywnej i konserwatywno- liberalnej
          retoryce scenariusz oparty jest na typowo postmodernistycznym
          pomieszaniu z poplątaniem, gdzie już nikt nie wie kto kogo z której
          strony i za pomocą jakiego dyktafonu przyskrzynił
          • Gość: swiniopas Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 12:35
            takie czasy, panie kolego.
            W czasach gdy Machiavelli pisal swoje slynne Opus
            pt Ksiaze, ludzie chadzali rutynowo ze sztyletem
            gdzies w bucie, w damskich wlosach itp a trucicielstwo
            bylo wysokiej klasy nauka. Buona Sforza nie tylko podiwanila
            skarb Zygmusiowi Staremu ale przeciez sprzatnela mu fachowo
            bialoruska synowa- nasza slodka Baske Radziwillowne.
            • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 12:40
              wyrafinowaną dyplomacją szczycili się krzyżacy, którzy w ustronnych
              miejscach umieszczali zapadnię. następnie dosypywali do jedzenia
              pewne dodatki, a gdy umęczon biegunką gośc stawał na kratownicy
              wkrótce leciał w dół razem z zawartością swoich kiszek. to bardziej
              pomysłowe, niż jakaś strychnina czy inny arszenik albowiem przy
              okazji bowiem kłopotliwe zwykle ciało samo się usuwa
    • Gość: Clondike Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:42
      Wyjechałeś - utraciłeś prawo głosu odnośnie naszych spraw. Polonia robi dużo
      złego naszemu krajowi, niestety.
      • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 12:43
        Polonia Warszawa czy Polonia Bytom?
        • Gość: swiniopas Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 13:00
          pardon, wybieram sie na wybory w pazdzierniku.
          W ambasadzie przed ktora przed laty wytrwale protestowalem
          az mnie pogonila policja bo sam ambasador mnie zakapowal.
          Mial prawo bo ja zlamalem ustna umowe. Zamiast siedziec
          pod pomnikiem to ja przeszedlem droge wraz z moja wilczyca, Pysia.
          Zmyj krew robotnikow polskich z rak- wolalem- zobaczysz swinio, ze jeszcze lud
          Warszawy ciebie na latarni powiesi. A po tym powtorzylem
          to wszystko po angielsku aby sie Anglicy z Foreign Office co z nim byli, tez
          dowiedzieli co spiewam. Tow. Czyrek z Politbiura, bo on to byl, niechaj
          potwierdzi albo wystawi lape zza grobu na znak ze ja nie lze.
          • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 13:24
            co się będziesz tłumaczył przed kimś kto zamiast "mieszko"
            albo "ziemomysł" sobie ksywę "clondike" przybiera. ot, patriota,
            szkoda, że alaskański
            • Gość: clondike Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 09:51
              Zdaje się że na Alasce jest miasto Klondike ;)
    • stefan.bialystok Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 13:53
      Niech se to radio będzie, ale w wspomnieniach dewotek, do których jest zaadresowane to radyjo.
      • bromden1 Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 25.08.07, 13:58
        wspomnienia? przy sklerozie? oj stefan, stefan...
        • pogromca_kojotow Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 14:50
          Tyle kłamstw na temat rzekomego konfliktu Kaczyńskich i Rydzyka.
          Zakłamane michnikowsko-walterowskie media zapewne wam tak to
          wmówiły, że sami w to uwierzyliście.

Tym bardziej was zaskoczy, że RM właśnie nadaje relację ze zjazdu
          PiS. Teraz przemawia Jarosłam Kaczyński.

www.radiomaryja.pl/
          • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 14:53
            to bardzo ciekawe. przemawia u obrońcy ubeka wielgusa. widocznie
            ciągnie swój do swego
            • pogromca_kojotow Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 15:07
              Nie kłam bromden, nie mieszaj, nie zmieniaj tematu i nie skacz po
              tematach. Kaczyńscy nigdy nie bronili Wielgusa a wręcz przeciwnie a
              Wielgus to nie jest żaden ubek tylko kapuś.

Dlaczego tak się onanizujesz osobą, która dawno znikła z życia
              punlicznego a nie interesujesz się współpracownikiem Suboticem. On
              nadal pracuje bo ubeckie tvn chroni ubeków!
              • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 15:11
                rydzyk bronbił wielgusa a jarusiowi to nie pzreszkadza. ksiądz ubek
                to najgorszy rodzaj ubek, ale jarusiowi to nie przeszkadza.
                kaczmarek podobno plecie bzdury ale te "bzdury" trzeba było utajnić.
                no cóż, widzę, że gdy ktoś na ciebie leje ciepłym moczem to mówisz,
                że deszcz pada, no ale to już twój problem, ale lepiej się zastanów
                kto tu rzeczywiście manipuluje
                • pogromca_kojotow Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 15:24
                  Zdradziłeś się właśnie bromden. Jesteś zwykły bolszewicki cham z
                  dziada i pradziada. Leję na ciebie ciepłym moczem ty lewacka
                  sprzedajna dziwko bez honoru tak jak twój żółtozębny tatuś, co
                  towarzyszom z Moskwy du-pę lizał
                  • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 15:28
                    to jest dowód twojej bezradności i frustracji, jeśteś
                    przedstawicielem tej ciemnej masy której kurski wciska co chce
                    obrońco ubeków wystrojonych w rydzykowe piórka. chamem to jesteś
                    akurat ty, czego dowodzisz setki razy ministracie paetza
                    • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 15:33
                      dał ci te majteczki z napisem "roma" czy nie zasłużyłeś sobie i
                      musiałeś obejść się bez nich? to rozczarowanie tłumaczyłoby
                      przynajmniej częściowo twoją forumową agresję
                      • Gość: swiniopas Re: Dowód na ubeckie kłamstwa IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 15:59
                        Interesujace jak ten Duch Zenona aka Obronca Wielgusow
                        sie zaplul tutaj: zaprzecza oczywistemu faktowi, ze p.prezydent
                        Lech Kaczynski prowadzil do ostatniej niemalze chwili misterna
                        gre z Watykanem. Druty sie grzaly, faxy lataly. trzeba bylo
                        nadzwyczajnego wysilku aby decyzje Papieza Benka odmienic.
                        To co sie stalo widzielismy wszyscy i bylo bez precedensu.
                        Co to, juz diabel zalal bielmem oczy, nie slyszelismy moze owego
                        wrzasku protestu w Katedrze moherow sprowadzonych tam przez Rydzyka?
                        Ja twierdze, ze ocalenie jednosci KK w Polsce to osobista zasluga jednego albo
                        zapewne obydwu Kaczorkow. Papa Benek narazil wlasny autorytet ale tez wygral bo
                        Polska nadal Semper Fidelis. Bravo!
                        • Gość: bromden1 Pogromca i pasta sensodyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 16:13
                          co do tego akurat to przyznaję ci rację, co nie zmienia faktu, że
                          ojciec i jego dzieci byłego rektora kul broniły z zapałem godnym
                          sprawy lepszej i że nie jest logiczne bojkotować jedną stację, która
                          podobno broni ubeka a wspierać całym sobą inną stację, która na
                          pewno ubeka broniła. kwestia księdza wielgusa była potem jeszcze
                          kokakrotnie przez ojca tadeusza podejmowana, ale najwyraźniej takie
                          są czasy, że każdy kto samodzielnie myśli i wyciąga wnioski jest
                          lewakiem i ma żółte zęby. spójrz więc świniopasie w lustro i na
                          wszlki wypadek zaopatrz się w pastę sensodyne, którą pogromca
                          kojotów regularnie nabywa od roku 1989, co wiem, gdyż ja też
                          dyktafon posiadam i czasem coś nagrać mi się zdarzy
                          • Gość: swiniopas Re: Pogromca i pasta sensodyne IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.08.07, 16:30
                            kol.bromden1, pojadajac sobie przed chwila smaczne flaczki
                            rodem z Pudliszek, staralem sie dac sobie odpowiedz na pytanie:
                            co mnie to wszystko obchodzi? Wszak jestem Bialorusinem z wyboru
                            i pochodzenia, do KK nie naleze jako zem ja wolny chrzescijanin.
                            Ale, doszedlem do wniosku, ze PKK ma misje cywilizacyjna na Bialorusi
                            do wykonania aby zaszczepic tam ponownie chrzescijanstwo w jego occydentalnym
                            wydaniu, cywilizacje Zachodu. PKK moze to uczynic jednie wtedy gdy bedzie
                            zwarty, silni, gotowy(przepraszam za wyswiechtane sanacyjne haslelko). Stad moj
                            zywotny interes w powyzszej sprawie.
                            • bromden1 Re: Pogromca i pasta sensodyne 25.08.07, 16:36
                              Bo gdy kościoły pustoszeją wkraczają tam arabscy handlarze dywanami,
                              a potem niepostrzeżenie zmieniają je w meczety
                        • pogromca_kojotow Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 16:29
                          Dlaczego łżesz jak pies fatso? Czy ja jestem Wielgus. NIGDY tego
                          kapusia nie broniłem a ty mnie oczerniasz. Tu masz dowody:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=55027158&a=55058598
                          Jak masz chociaż trochę honoru i nie jesteś takim zakłamanym
                          ścierwem jak bromden, to powinieneś wejść teraz pod stół i
                          odszczekać swoje kłamstwa a przynajmniej przeprosić.
                          • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 16:34
                            ależ w tym wątku chodzi o nierówne traktowanie rozgłośni broniących
                            ubeków,a twój stosunek do byłego rektora to sprawa osobna.a może
                            rydzyk nie bronił wielgusa i nie posyłał swoich wiernych żołnierzy?
                            • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 16:41
                              i czy aby to nie było ogłupianie tych ludzi? zastanów się nad tym
                      • pogromca_kojotow Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 16:16
                        Moją agresję wywałał cham, który napisał o laniu ciepłym moczem.
                        Leję więc na ciebie chamie, bo to tobie argumenty się skończyły i ty
                        zacząłeś. Nie mogłeś przeżyć, że ta cała ubecka michnikowsko-
                        walterowska potężna kampania propagandowa o rzekomej wojnie
                        Kaczyńscy-Rydzyk okazała się goowno warta. RM przeprowadziła relację
                        ze zjazdu PiS i przemówienia Jarosława Kaczyńskiego. Teraz był z
                        kolei wywiad z Kaczyńskim

www.radiomaryja.pl/
                        Co do Wielgusa, to jest on w odstawce i nie ma żadnego wpływu na
                        życie kościoła. Ubecy i kapusie w wybiórczej i TVN nadal pracuję i
                        dbają o interes złodziejskich komuchów okłamując i ogłupiając
                        naród.
                        • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 16:32
                          ja tyko zapytałem, dlaczego nie zauważasz dość oczywistych związków
                          między ojcem tadeuszem i byłym rektorem kul-u, których ojciec
                          tadeusz nawet nie kryje, ba, co jakiś czas wraca do tematu
                          powtarzając jaka się arcybiskupowi stała krzywda. Jeśli dajesz się
                          nabierać na wojnę kaczyńsko-michnikowską to twój problem. Przecież i
                          premier, i prezydent zachowywali w sprawie słów ojca tadeusza daleko
                          idącą powściągliwość. jeśli jesteś tak łatwowierny to chybe jest to
                          twój problem, nieprawdaż?
                          • pogromca_kojotow Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 17:12
                            Nie mam żadnego interesu by wdawać się w awantury z tobą i najlepiej
                            byłoby puścić wszystko w niepamięć.

Tak przy okazji. Ten cytat pochodził z Folwarku Zwierzęcego.
                            Czytałem zarówno to jak i Rok 1984. Wprawdzie dawno temu ale do dziś
                            pamiętam. Tobie to kojarzy się zapewnie z Kaczyńskimi a mi z
                            ubekistanem.
                            • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 17:19
                              na tym polega uniwersalność tej książki, że obnaża mechanizmy
                              każdej władzy opartej na podsłuchach, donosach i polityce
                              historycznej. mi się kojarzy z tymi obydwoma rzeczami
                              • bromden1 Re: Dowód na ubeckie kłamstwa 25.08.07, 17:23
                                choć Kaczyński jako Napoleon to mi się podoba nawet. ale możliwe, że
                                kaczyński nawet nie jest w pełni zorientowany w sytuacji (nawet dorn
                                osupiał) i że to ziobro tak się lansuje razem z kamińskim i jak się
                                jarosław spostrzeże co się dzieje to pan zz będzie skończony. może
                                tak to wyglądać
                            • Gość: idzikczortu Re: Dowód na ubeckie kłamstwa IP: *.dyn.optonline.net 25.08.07, 18:15
                              Nie dotykalem tego watku bo jest weekend a wtedy, nie lubie sie
                              stressowac np., wkladajac palec do wrzatku. Ale akurat "pogromca-
                              kojotow" wyrazil opinie ktorej sam pewnie nie mogl bym wyrazic
                              lepiej.
                              Wielu dyskutantow, ot tak sobie dla sportu, rzuca cytatami z ksiazek
                              George Orwella w zestawieniu z tym co sie dzieje na dzisiejszym
                              polskim forum politycznym. Co za bezstroskie, niczym u dziecka
                              zerwanego ze snu, bajanie! Taka postawa jest nie tylko wyjatkowo
                              ahistoryczna ale i durna, wlasnie w Polsce, w kraju na ktorym
                              experymentowal i Hitler i Stalin uzywajac metod ktorej nawet bogata
                              wyobraznia Orwella do piet nie dorastala. I dzisaj, ktos kto uzywa
                              porownan do Orwella do zwyklych demokratycznie prowadzonych
                              przepychanek to albo ma zla wole albo jest idiota.
                              Amen!
                              • Gość: obserw. Re: RM i obłuda w Toruniu sięga zenitu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 09:24
                                O. dyrektor jest w dobrej komitywie z wszystkimi partiami w tym
                                mieście. Obojętnie która z nich będzie miała większość w każdej ma
                                swoich przyjaciół- SLD-J. Wenderlich, PO-T. Lentz,P. Całbecki, LPR-
                                Sobecka,PIS-Girzyński. Nawet na toruńskim uniwersytecie nikt nie
                                piśnie złego słowa na jego temat.Zabezpieczony jest na każdą
                                ewentualność.
                                Nie ośmieszajcie się więc szanowni obrońcy i przeciwnicy p. Rydzyka
                                on was ma gdzieś ,liczą się interesy i to wszystko !!
                                • Gość: O. Rydzyk dymać komuchów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 11:39
                                  Nie właźcie mi w duupę kłamliwe komuchy bo ja i tak na was leję
                                  ciepłym moczem. Dymać czerwone bydło!
                              • bromden1 Do "geniusza" idzikczortu 26.08.07, 11:53
                                a ten, kto nie widzi, że ojciec rydzyk jest traktowany jak
                                równiejszy od innych i wolno mu dosłownie wszystko łącznie z
                                defraudacją jest abo ślepy, albo idiotą skończonym.Przyjrzyj się
                                uważnie i ze zrozumieniem retoryce używanej przez tego pana oraz
                                retoryce używanej przez ideologów IV RP i zobaczysz kolego
                                idzikczotru, że jest to orwelizm w najczystszej postaci.
                                -------
                                w szczególności polecam ci twórczość znanego konfidenta łamiącego
                                bojkot telewizji stanu wojennego ("Selekcja") pana Łysiaka, który
                                dziś licząc (jakże słusznie) na krótką pamięć dorabia sobie
                                bohaterski życiorys. ale mnie nie oszuka. ja mam dobrą pamięć
                                ----------
                                przyjrzyj się też słowom premiera zdziwionego tym, że Lepper jest
                                dla opozycji autorytetem, bo przecież taki ktoś żadnym autorytetem
                                być nie może. jakiś czas temu premier widział w jędrusiu herosa
                                walczącego z układem. czyż nie jest to czysto orwellowskie
                                traktowanie historii?
                                ----------------
                                cechą jełopa jest to, że traktuje wszystko dosłownie. sądzi więc, że
                                gdy opisuję istnienie mechanizmów propagandowych i podsłuchu
                                niekoniecznie, jak się okazuje, legalnego i gdy kojarzy mi się to z
                                praktykami opisanymi przez orwella, to jest przekonany, że mam na
                                myśli także terror i tortury w tej książce opisywane jako rzekomo
                                istniejące w IV RP
                                ----------
                                teraz sam sobie odpowiedz na pytanie, kim jesteś
                                • bromden1 Re: Do "geniusza" idzikczortu 26.08.07, 12:10
                                  i jeśli jest to w twoich kompetencjach intelektualnych, pomyśl co by
                                  teraz się działo
                                  gdyby np.kwaśniewski zebrał z całego kraju tysiące świadectw
                                  udziałowych pod pozorem ratowania majątku narodowego
                                  -------
                                  czy pan cymański bagatelizowałby sprawę twierdząc, że ufa olkowi i
                                  wie, że nie zmarnował tych pieniędzy, tylko je wykorzystał jak
                                  należy?
                                  ----------
                                  swego czasu kaczyńscy narzekali na inwigilację prawicy. okazuje się,
                                  że nie chodziło o to, by prawicy nie inwigilować tylko o to, by
                                  inwigilowani byli wszyscy
                                  --------------
                                  gdy ziobro z lepperem się kłócą jak z magicznego pudełka wyskakuje
                                  nagranie rozmowy. takich magicznych pudełek już było całkiem sporo w
                                  IV RP
                                  --------------
                                  posłuchaj kiedyś śławetnych rozmów niedokończonych ojca tadzia a
                                  potem znajdź opis seansu nienawiści w "Roku 1984". będzie to dla
                                  ciebie doświadczenie pouczające
                                  ----------
                                  czy "odkłamujące historię literatury" programy w tvp pokazujące np.
                                  jana brzechwa jako konfidenta, socrealistę (no i żyda, i żyda). ale
                                  dorabiający sobie sztuczną opozycyjną inteligencję "szlachetny bard
                                  prawicy" herbert przez naszych odkłamywaczy historii został
                                  zostawiony w spokoju. tylko "wprost" się wychylił i zasugerował, że
                                  jednak herbert w rozmowach z ubekami czyściutki nie był i coś mu
                                  się "wymskło", ale zaraz dostali po głowie i siedli jak mysz pod
                                  miotłą
                                  ------------
                                  bo nasi "odkłamywacze historii" spaliliby w try miga wszystkie
                                  socrealistyczne wiersze takiego woroszylskiego na przykład gdyby
                                  woroszylski miał w sobie wystarczająco dużo cynizmu , aby przerobić
                                  się na niezłomnego prawicowego "piewcę smaku". a jeszcze lepiej
                                  gdyby został narodowcem (dobraczyńskiemu okłamywacze hstorii
                                  wybaczyli nawet pron)
                                  -------
                                  choć z woroszylskim nie poszłoby tak łatwo, bo woroszylski wiadomego
                                  pochodzenia, wiadomego...
                                  • drzazgarz Re: Do "geniusza" bromdena 26.08.07, 12:22
                                    Prawdę pisał Pogromca, że ty jesteś poyebany politruk i bolszewicki propagandzista.

Fora ci się najwyraźniej pomyliły. To nie jest forum o polityce a ty tylko o tym
                                    piszesz. Pamiętaj, że większość czytających jest normalna i z wyrozumiałą
                                    litością, aczkolwiek również z pewną dozą obrzydzenia przewija twoje żałosne
                                    propagandowe wypociny.
                                    • bromden1 Re: Do "geniusza" bromdena 26.08.07, 13:20
                                      kiedy brakuje argumentów merytorycznych pozostają ci obelgi.nie
                                      możesz znieść prawdy to idź słuchać rm. oni pocieszą, wyjaśnią i
                                      pozbawią wszelkich wątpliwości. pozbawią cię tego niepokoju, który
                                      najwyraźniej w tobie zasiałem. propaganda zawiera w sobie kłamstwa.
                                      wskaż mi więc, gdzie kłamałem
                                      -------
                                      co do tematyki forum. nie jest to też forum gatuknu "j.ć
                                      komuchów", "j.ć prawosławnych", "j.ć polaków", "j.ć kacapów" itp. a
                                      ty z upodobaniem godnym lepszej sprawy wracasz do tych tematów
                                      ---------
                                      swoją drogą jak drzewiej bywało kwestia intelektualnej uczciwości
                                      staje się najwyraźniej kwestią polityczną
                                      • drzazgarz Re: Do "geniusza" bromdena 26.08.07, 13:52
                                        bromden1 napisał:

> kiedy brakuje argumentów merytorycznych pozostają ci obelgi.nie
                                        > możesz znieść prawdy to idź słuchać rm. oni pocieszą, wyjaśnią i
                                        > pozbawią wszelkich wątpliwości. pozbawią cię tego niepokoju, który
                                        > najwyraźniej w tobie zasiałem. propaganda zawiera w sobie kłamstwa.
                                        > wskaż mi więc, gdzie kłamałem
                                        > -------
                                        > co do tematyki forum. nie jest to też forum gatuknu "j.ć
                                        > komuchów", "j.ć prawosławnych", "j.ć polaków", "j.ć kacapów" itp. a
                                        > ty z upodobaniem godnym lepszej sprawy wracasz do tych tematów
                                        > ---------
                                        > swoją drogą jak drzewiej bywało kwestia intelektualnej uczciwości
                                        > staje się najwyraźniej kwestią polityczną

Ty mnie bromden nie rozumiesz. Ja cię kiedyś za inteligentnego człowieka miałem.
                                        Od kiedy zostałeś politrukiem-propagandzistą, przestałem nawet czytać twój
                                        polityczny propagandowy SPAM.

Co do "kacapów" i "biełarusów" to temat zupełnie mnie nie dotyczy. Nie
                                        interesują mnie tematy Białorusi i Białorusinów. Powiem szczerze - olewam to,
                                        życzę im szczęścia i trzymam się od nich z daleka. Jako wierzący katolik szanuję
                                        prawosławie, bo tak mnie rodzice wychowali.

Nie pozwolę jednak, żeby jakiś chamski i wulgarny kacap typu świński ryj fatso
                                        terroryzował swoim wrodzonym chamstwem i agresją forum Białystok używając
                                        różnych nicków.
                                        • bromden1 Re: Do "geniusza" bromdena 26.08.07, 14:02
                                          aha, rozumiem, ty uważasz, że jeśli komuś nie podoba się to, co się
                                          teraz dzieje w kraju i jeśli ktoś nie przyjmuje a priori, że ojciec
                                          rydzyk to wcielone dobro a ziobro to sama słodycz, to znaczy, że nie
                                          jest inteligentny
                                          ---------
                                          więcej dystansu do świata życzę. to forum to tylko coś jak gadki i
                                          połajanki przy piwie. lepiej sobie dokuczać tematami politycznymi,
                                          niż, powiedzmy, wytykać sobie pochodzenie względnie religię
                                          ---------
                                          pozdrawiam
                                          ----
                                          ale, wracając do tematu, gdzie to niby skłamałem?
                                        • Gość: fatso Zenek(drzazga w dupie)-to ciebie pewnie zaciekawi IP: *.asfd.broadband.ntl.com 26.08.07, 14:27
                                          tak sie bronic musze na slynnej sciepie:

wk wrote:
                                          ..>>
                                          >> Powtarzam zatem, jest Pan zwyklym, w dodatku dosc marnym bo bez
                                          >> polotu, blaznem. Niech sie Pan znow polasi do tego szfeckiego blazna,
                                          >> czy jest Pan dobrym kaczysta. :-) Bo bycie kaczysta to zaden grzech,
                                          >> to ogromny wstyd. Tylko mowienie o wstydzie w kontekscie Panskich
                                          >> zachowan jest nadmiarem grzecznosci i dobrego wychowania.
                                          >>
                                          >> Tfu!
                                          >
                                          > A nie mowilem, Krzychu?
                                          > Daj sobie spokoj, przepros ladnie pana
                                          > Azeta.
                                          > Chcesz dostac mlotkiem po glowie jak
                                          > Trocki, albo sie nalykac polonium w herbacie?
                                          > wk

A niech mu bedzie- jestem stary blazen. Stanczyk tez blaznowal-
                                          patrzcie ludziska jaka kariere w Historii zrobil. Ale ten Adek,
                                          stare pijaczysko ze slaska nader jakos boleje, ze ja sie opowiadam
                                          dzis za kaczyzmem, nastapilem widocznie na bolesny odcisk.

Pozwolcie Panowie, ze raz jeszcze zloze deklaracje narodowosciowa:
                                          Ja, Zyd honorowy i jako taki regularnie opluwany w PRLu, nie jestem
                                          Polakiem. Owszem, moi rodzice, rodem z WXL, za ta nacja Lechicka optowali czynem
                                          zbrojnym,oboje!,
                                          przybywajac na ziemie II RP w 1918r. Ale to co jedynie epizod jaki sie
                                          zakonczyl moim wybraniem wolnosci w 1975r. Moja chata prawdziwie dzisiaj
                                          z kraja. Moj interes to powrot do mej prawdziwej Ojczyzny, WXL a dzis jadra
                                          ciemnosci w Europie. Nim zdechne to chcialbym zobaczyc WXL sprzegniete ponownie
                                          z Korona jakas nowa Unia Horodelska. W tym sensie
                                          jestem Polakiem co jedynie tak jak nasz wielki bialoruski poeta, Adam
                                          Mickiewicz, nazywal sie Litwinem, czyli Polakiem.

I ja nie widze tu zadnej sprzecznosci: zyczac odrodzenia Bialorusi chce
                                          aby ono przyszlo z rak Korony, z rak jej elit gospodarczych i intelektualnych, z
                                          rak ksiezy misjonarzy PKK- ale juz nie z rak Swinskich Ryjow co by chcieli zalac
                                          WXL swym chamstwem, rozmyc tozsamosc
                                          Bialorusi.

Nie ucalowalem tym razem Ziemi Ojczystej w Briest Litovsku, nie odwiedzilem
                                          kustovnitsy,Michalki i te inne rozne Kozhenki i Nowiki
                                          kolo Grodna. Nic straconego. Globus dla Pana marszalka szlachty dobrze
                                          i za krata zakopcowany w W-wie, noga sie podleczy i polece kiedys bezposrednio
                                          do Minska.
                                          A tymczasem, Wodzu Jaroslawie Kaczynski, prowadz nas poprzez W-we na Minsk!

fatso
                                          • drzazgarz gruby cuchnący wieprzu kołchźny 26.08.07, 17:47
                                            Nawet nie chce mi się czytać co tam jakiś niedomyty białoruski cham
                                            pańszczyźniany napisał.

W przyszłości streszczaj się.
                                            • Gość: Pan Zwierzak Re: gruby cuchnący wieprzu kołchźny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 18:07
                                              już wkrótce grubas ze mną tango będzie tańczył
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=67988373&a=68041744
                                              • Gość: fatso Re: gruby cuchnący wieprzu kołchźny IP: *.asfd.broadband.ntl.com 26.08.07, 19:19
                                                szable nowa kupilem, wz 1920 W.Sikorski, 315 zl
                                                fajna jest i ostra. Chetnie na tobie Swinski
                                                Ryju wyprobuje- splazuje spowrotem do zmywaka
                                                w tej knajpie u amrykanskiego Zyda bo za duzo sobie
                                                pozwalasz psie niemyty
                                                • Gość: Pan Zwierzak Re: gruby cuchnący wieprzu kołchźny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:00
                                                  Masz kompleksy chamie niedomyty. Choćbyś kupił nawet 20 polskich
                                                  szabel to i tak nie będziesz panem Polakiem ale nadal będziesz
                                                  uległym tchórzliwym białoruskim parobkiem i starym białoruskim
                                                  zwyczajem jak dojdzie do spotkania to zesrasz się ze strachu. Poza
                                                  tym chamie powinieneś być dumny że taki zaszczyt ciebie spotka, że
                                                  pan Polak osobiście się pofatyguje żeby ci ten chamski białoruski
                                                  świński ryj przestawić. Mógł przecież wynająć ruskich parobków ale
                                                  jak mówią starzy ułani jest ryzyko, jest zabawa.
                                                • Gość: obserw. Re: świniopas -fatso jednak jest debilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:11
                                                  kiedy czytam te jego wpisy trudno nie oprzeć się takiej ocenie.
                                                • Gość: obserw. Re: świniopas -fatso jednak jest debilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:11
                                                  kiedy czytam te jego wpisy trudno nie oprzeć się takiej ocenie.
    • Gość: Iza Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.elpos.net 26.08.07, 09:48
      Jak widać słuchanie tego radia zdecydowanie szkodzi - rozmiękcza
      mózg.
      • cynik.a Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 26.08.07, 10:24
        ... komu rozmiekcza, a komu NIE ...
        Szwedzi pokpiwaja, ze gdyby nie czaszka to kobietom mozg by
        wyplynal ...
        • Gość: Iza Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.elpos.net 26.08.07, 19:34
          A bezjajowi faceci znają to z autopsji, jak rozumiem?
          Współczuję serdecznie :D
        • ambicja.zdrowa Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! 28.08.07, 11:07
          - to znaczy, że ma co wypłynąć - w imieniu kobiet, dzięki za dobre
          słowo (kto mieczem wojuje od miecza ginie)
    • Gość: aer Re: Goclowski, rece precz od Radio Maryja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 10:06
      www.tv-trwam.pl/
      • Gość: obserw. Re:O. Rydzyk wszystkich wydyma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 12:18
        a wy się nadal podniecjacie .
        • Gość: O. Rydzyk tylko komunistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 12:34
          Tyle jeszcze jest czerwonego bydła, że dymania mi wystarczy do końca
          życia.
          • Gość: do O. Rydzyka Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:12
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4434345.html
            czy do wspierających należą również posłowie SLD, PO, PIS, i
            prezydent Torunia były członek pzpr ,obecnie kolega Czarzastego?
            • bromden1 Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu 26.08.07, 14:15
              co do kolegów z sld to zapewne przyzwyczajenie zawodowe, że się do
              kogoś chodzi po instrukcje. komuniści pluli na ten okropny
              liberalizm, ojciec też to robi, więc mogło ich to zmylić
              • drzazgarz Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu 26.08.07, 17:42
                Uważam, że ta irracjonalna miłość niektórych komunistów do Rydzyka na zawsze
                pozostanie nieodwzajemniona.
                • bromden1 Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu 26.08.07, 18:03
                  a nadajnik w rosji to myślisz, że kto mu załatwił? święty piotr?
                  • Gość: ??? Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 06:03
                    No i co cisza?
                    Państwo obrońcy ,kto załatwił nadajnik o. dyrektorowi w Rosji?
                    • Gość: nor. Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 09:02
                      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4435993.html
                      • drzazgarz ubecka propaganda 28.08.07, 15:31
                        Oczywiście, że wybiórcza jak zwykle łże. Średnio co pół roku "odwołuje" na swych
                        łamach Rydzyka, a później rozpisuje się, że niestety źli księża bronią Rydzyka.

Mimo, że ten kłamliwy proceder uprawiają od kilku lat, zawsze znajdą się
                        frajerzy, którzy w to uwierzą a nawet podlinkują. To ci sami frajerzy, co
                        onanizowali się rzekomym maybachem i niczego się wtedy nie nauczyli.
                    • drzazgarz Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu 28.08.07, 15:22
                      U ruskich wszystko można załatwić, bo to jedno z najbardziej niepraworządnych i
                      skorumpowanych państw na świecie. Wystarczy przejrzeć raporty Amnesty International.

To, że Rydzykowi udało się otworzyć nadajniki w Rosji, to CHWAŁA MU ZA TO! Dla
                      polskich rodzin takie radio w kraju gdzie kościół katolicki i polska kultura są
                      prześladowane to istny skarb i jedyna okazja z zetknięcia się z językiem i
                      kulturą polską.

Trzeba być dokładnym świrem by w tym doszukiwać się jakiegoś spisku i zamiast
                      pochwalić za to Rydzyka, próbować go jeszcze oczernić.
                      • Gość: dd Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 18:12
                        amen. zapomniałeś dodać, więc uzupełniam
                        -----------
                        kwestia nadawania jest zbyt poważna by towarzysze z gru nie trzymali
                        nad tym opieki
                      • Gość: Iza Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.elpos.net 28.08.07, 19:30
                        To żart, prawda?
                        • Gość: dd Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 19:33
                          nieprawda. on pisze serio. pozdrawiam
                          • Gość: Iza Re: RM -obłuda w Toruniu sięga zenitu IP: *.elpos.net 28.08.07, 20:52
                            No to w takim razie zalecam dobrego psychiatrę. I to NATYCHMIAST!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka