pierwszadama1 26.08.07, 14:45 dziś mamy festyn:) zapowiada się ciekawie-szczególnie salsa-mam nadzieje że się nie rozczaruje próżność to mój ulubiony grzech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
07cobra Re: 26.08.07 27.08.07, 14:57 Niestety -pierwszadamo1- za późno przechwyciłam Twoją wiadomość o festynie, ale jak słyszałam dzisiaj od moich znajomych było podobno wspaniale. Byli nawet tacy, których muzyka porywała do tańca. Nie potrafili mnie jednak powiedzieć - czy był obecny Nasz nowy burmistrz? Może Ty byłaś bardziej spostrzegawcza? - Pozdrawiam - 07cobra. P.s. P....... :D. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszadama1 Re: 26.08.07 28.08.07, 11:37 Niestety nie zauważyłam...może gdzieś się schował i z ukrycia podpatrywał reakcje ludzi? co do festynu to bardzo podobali mi się cyganie (nie ukrywam fascynuje mnie kultura cygańska:D) co do salsy to wyobrażałam sobie to zupełnie inaczej ale nie zawsze dostajemy to czego oczekujemy;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: 26.08.07 28.08.07, 13:05 Widzę, że obie mamy "romantyczne dusze". Zawsze w kontaktach z ludźmi próbuję doszukiwać się cech łączących, a nie dzielących. Często jednak spotykam się z innymi "interpretacjami" co jest nierzadko powodem moich "rozterek". Wracając do tematu festynu i salsy podzielam Twoje zdanie. A na zakończenie mam prośbę... - sama staram się udzielać odpowiedzi na kierowane pod moim adresem pytania i o ile nie jest to "TOP SECRET" lub po prostu przeoczenie, pragnę zauważyć, że w temacie -Pijacka melina- takowej od Ciebie nie otrzymałam. Pytanie zaczynało się od słów: - "...A jeszcze coś...? ;) - Pozdrawiam :) - 07cobra. P.s. Tak między nami......... ;). Dziękuję za informację chociaż nadal odczuwam niedosyt wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria121 Re: 26.08.07 28.08.07, 20:41 Ojejku...Festyn...znowu...bylam, widzialam...zenujace, nie wiem ,smiac sie czy plakac...bo Lapy maja juz obiecany powiat, fundusze unijne na rozwoj, drogi eleganckie, schronisko dla zwierzat, stadion , park/ obiecane w kampanii/,tylko wiec balowac na festynach...brawoooo, gratuluje wladzom "sukcesu",festyn ajajaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
compos_mentis Re: 26.08.07 28.08.07, 22:38 Lud prosty potrzebuje igrzysk i chleba. Władza to wie nie od dziś. "Igrzysk "więc w Łapach obficie, gęsto i z rozmachem. Tylko o "chlebie" władza zapomniała, bo to i mozolniej przygotować, a i efekt nie tak spektakularny jak igrzyska... Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: 26.08.07 29.08.07, 17:01 Dziękuję -annamaria121- i Tobie -compos_mentis za obiektywną i rzeczową ocenę sytuacji "gospodarczej" w Łapach. I chociaż nie jestem zwolenniczką "abdykacji Naszego wodza", a raczej "reformy jego postępowania" i położenia tamy jego "występkom", - to widzę, że z konieczności do jakiej Nas prowokuje wynikają bardziej radykalne posunięcia. Nie mam też takiej wiedzy czy był w jakiejś formie organizatorem, czy współorganizatorem tegoż festynu. W przypadku moim jak i chyba -pierwszejdamy1-? sądzimy, że nie ma w tym nic zdrożnego, a wprost przeciwnie, wpływa to "odprężająco na samopoczucie" i pozwala zaostrzyć zdolność obserwacji niekorzystnych zjawisk i patologii wokół Nas. Nie zmienia to jednak faktu, że będąc organizatorem lub współorganizatorem -"zręcznie" ukrywa swoją niekompetencję co i tak w powszechnym odczuciu stanowi tylko "zasłonę dymną" dla "niecnych celów" jakie sam sobie wyznaczył, a w żaden sposób nie przekłada się na poprawę sytuacji Miasta i Gminy Łapy. Dlatego też należą się słowa uznania za inicjatywę organizatorom festynu jedynie wówczas gdy wypłynęła wyłącznie bez jego "szczerych intencji". Z poważaniem - 07cobra. Odpowiedz Link Zgłoś
compos_mentis Re: 26.08.07 29.08.07, 22:50 Ależ zgadzam się w całej rozciągłości. W "igrzyskach" (czyt. festynach) -nawet tych organizowanych z inicjatywy władz- nie ma nic złego. Pod warunkiem jednak, że dba sie również o "chleb" (czyt. szeroko pojęty rozwój gminy). Odpowiedz Link Zgłoś