Gość: Gina IP: Server.Proxy.netcraft.pl:* / 192.168.1.* 08.07.03, 22:20 Może ktos mi poda adres wróżki w Białymstoku. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spec Re: Szukam wróżki! IP: 38.112.0.* 08.07.03, 22:26 info.onet.pl/748770,11,item.html jest juz na wolnosci takze mysle ze przyjmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Szukam wróżki! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:17 Ja Ci chętnie powróżę. Przynieś flaszkę i zagrychę, a potem juz pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Szukam wróżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 13:38 Nie rozumiem, jak może człowiek na jakimś tam poziomie, korzystajacy z komputera, wierzyć w takie głupoty. Dziewczyno, opamętaj się, po co Ci wróżka? Sama popracuj nad swoją przyszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 09.07.03, 19:47 Wątek nadaje się na oślą ławke promuje głupotę i oszukiwanie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: Szukam wróżki! 09.07.03, 19:57 ja ci moge powrozyc, bo jestem teraz w bardzo dobrym czarnym humorze...komus nieszczescie bym przewidzial...dziecko ci sie urodzi za 10 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasibrzuch ŁOMATKO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 20:03 To Alex to kobieta??? To jest news!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Szukam wróżki! IP: Server.Proxy.netcraft.pl:* / 192.168.1.* 09.07.03, 23:13 Nie sądziłam,ze moje pytanie wywola takie wrzenie na forum.Nie chcę polemizować ze stwierdzeniem, ze astrologia jest głupotą .Na pewno trzeba ją traktować z przymrużeniem oka.Ja szukam w niej nie tyle odpowiedzi na pytanie o przyszłość, ale wskazówek jak lepiej zrozumieć siebie i innych.Czyż nie miał racji Sokrates mówiąc,że szczescie zaczyna się od poznania samego siebie? A kontakt z wrózką? No cóż,chciałabym mieć jedno doświadczenie więcej... Jako typowy Wodnik szukam wciąż czegoś nowego. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Szukam wróżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 08:42 "jako typowy wodnik"....Jednak wierzysz w te wszystkie durne wodniki, barany i inne znaki. Dziewczyno, opamiętaj się. Przestań koncentrować się na tych bzdurach! Zamiast chodzić do wróżki jak jakaś prymitywna baba, poczytaj coś mądrego, zajmij się czymś pożytecznym. Ludzie sprawdzają się w kontaktach z innymi. Pomyśl, rozejrzyj się, może komuś trzeba w czymś pomóc,zainteresuj się ludżmi, którzy cię otaczają, a nie tylko swoimi sprawami. Wróżka pomoże Ci zrozumieć samą siebie? Nie bądż naiwna! Ona pomoże Ci rozprowadzić Twoje pieniądze i spowoduje ,że swoje działania będziesz dopasowywała do tego, co ona Ci naplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Szukam wróżki! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 10:47 Olu, stawiam ci pifffko! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 12:27 Nie czepiajcie się Giny. Ma chęć niech idzie, to jej życie i jej wybór. Wasze "mądre" rady są mało warte. Nie byłam u wróżki (żeby nie było, że reklamuję), ale jeśli ktoś chce, to czemu to niszczycie. Zastanówcie się trochę. inne poglądy i inny system wartości nie oznacza, że ktoś jest gorszy. A co do Ciebie Gino, to jeśli kiedyś się dowiem jakiegoś adresu, to Ci tu osobiście, na tym forum, napiszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 13:17 Gość portalu: kara napisał(a): > Nie czepiajcie się Giny. Ma chęć niech idzie, to jej życie i jej wybór. > Wasze "mądre" rady są mało warte. Nie byłam u wróżki (żeby nie było, że > reklamuję), ale jeśli ktoś chce, to czemu to niszczycie. Zastanówcie się > trochę. inne poglądy i inny system wartości nie oznacza, że ktoś jest gorszy. > A co do Ciebie Gino, to jeśli kiedyś się dowiem jakiegoś adresu, to Ci tu > osobiście, na tym forum, napiszę. :) Alex: Oczywiście jej zycie i jej wybór. Każdy moze popełniać głupstwa. Każdy może wyjść na idiotę. Ale obowiązkiem blizniego jest pokazanie na czym polega owe głupstwo. Aby moze ta osoba jego nie zrobiła. A co do systemu wartości. tak jest gorszy. Bo kierujacy się głupotą Oczywiście każdy ma prawo popęłniać głupoty. Ale równocześnie nie musi tego czynić. Czasami jak człowiekowi uświadomi się na czym polega głupota odstepuje od zrobienia jej... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 13:44 A kim Ty jesteś, że znasz właściwe rozwiązanie i pokazujesz dobrą drogę? Nigdy nie popełniałeś błędów? Taki wielki z Ciebie autorytet? Ja po prostu staram się szanować czyjeś poglądy i przekonania. To chyba nic złego? Napadliście wszyscy na dziewczynę jak hycle. Moja koleżanka była jakiś czas temu w bardzo trudnej sytuacji życiowej (poważnie, ale nie chcę publicznie pisać o co chodziło). Odradzałam jej wizytę u wróżki, ale ona poszła, wygadała się przed tą babką i dopiero wtedy jej ulżyło. Podjęła decyzję, którą z perspektywy czasu uważa za dobrą i może o to chodzi? Przyznam się, że wybiótrczo czytam horoskopy: jak jest coś miłego to się cieszę, jak nie to zapominam. To źle, że sobie poprawiam humor? Jestem pewnie zacofana, kultywuję zabobony i inne takie, ale mnie to bawi i już. Z odrobiną szacunku Panowie i Panie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 14:02 A myslisz że jak Twoja koleżanka rozpłakałaby się przed innym nie podjeła by dobrej decyzji? A może wyniosło by ja taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 14:28 Sprawnie przyczepiłeś się do koleżanki, a wątek Twojego prawa do decydowania i oceniania życia innych jakoś tak pominąłeś. Ciekawe dlaczego? Poza tym tym, dla ścisłości, (przyznam, że mnie też to zdiwiło) wróżka nie wzięła od niej ani grosza. I tego jestem pewna. I co teraz, teoria runęła w gruzy? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 14:37 Ale to, ze niewzieła ani grosza, to Cie zdziwiło? Ciekawy jestem dlaczego? Kiedyś dziewczyna opowiadała mi, że koleżanki jej matki regularnie chodzą do wróżki. Wydajac dosyć duże sumy tak przez przypadek. Uważasz, że takim kobietom nie powinno się uswiadamiać, ze wrózka przyszłości? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 14:43 Zdziwiło mnie, bo wróżki raczej biorą kasę za swoją pracę, czy się sprawdzi czy nie. Tak samo synoptycy, też się czasem mylą. A jeśli chodzi o pewnego rodzaju uzależnienia, to faktycznie jest to problem. Tylko najgorzej, że jeśli ktoś chodzi naprawdę często to znaczy, że w to wierzy. Tu zaczynają się schody. Ale odbiegamy od samego wątku, czyli adresu wróżki i wybrania się tam (w domyśle) 1 raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 14:56 I co, znów od nowa? :) Nie przekonam Cię, a Ty mnie. Nasz spór jest dość jałowy. Ale przyznam Ci, że ładnie bronisz swoich racji. Chętnie bym popolemizowała w realu. A na razie pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 14:58 Ja też pozdrawiam. Miłego dnia... i nie tylko :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 15:04 alex.4 napisał: > Ja też pozdrawiam. Miłego dnia... i nie tylko :) > Pozdr Dzieki, wzajemnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Szukam wróżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 15:48 "Czytam horoskopy...jestem pewnie zacofana". Jesli czytasz horoskopy, to - wybacz - ale, moim zdaniem, jesteś zacofana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Szukam wróżki! IP: 195.94.199.* 10.07.03, 15:56 Szkoda Olka, że wyrzuciłaś środek mojego listu i w ten sposób przeinaczyłaś treść. To się nazywa manipulacja informacją, nie stosuj tego do osoby, która informację podała bo nigdy jej w ten sposób nie zagniesz. Ośmieszasz się tylko. Pozdrawiam i żegnam do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 16:02 Ble. Takie japiszonowate jest to co napisałaś. Kurcze! Ja też czytam horoskopy, poprawiają mi nastrój jak są pozytywne, nie wierze w nie jak są negatywne ;-) Bawią mnie różne przesądy, zwyczaje itp... Uważam, że to całkiem fajna forma rozrywki. A naprawdę nie uważam się za osobę szczególnie ciemną, ograniczoną i zacofaną. Mam wykształcenie wyższe techniczne, i dosyć logiczne i naukowe podejście do świata i ludzi. Ale horoskopy można lubić. :-) Aha! W UFO też wierzę. I przyjmuję do wiadomości reinkarnację, życie po śmierci itp. Chociaż nie powiedziałabym, że wierzę w którąś formę. Ale zakładam, że są możliwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Szukam wróżki! 10.07.03, 16:02 Znam jednego wrozbiaza, ktory dokazuje cudow swoja czarodziejska rozdzka. Chcesz adres? > Może ktos mi poda adres wróżki w Białymstoku. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Szukam wróżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 08:07 Znam idiotki, które czytują pismo "Wróżka". Głupch jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kmg1 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 11:30 Zaliczam się do idiotek, które czytają Wróżkę! I to od lat! I wiem jedno, że to w dużej mierze dzięki artykułom w tym czasopiśmie potrafię uszanować cudzą inność, odmienność, prawo do poszukiwania własnej prawdy (chociby była ona najbardziej dziwaczna i daleko odbiegała od uznanych reguł). Tym wszystkim, którzy oceniają innych na podstawie ich zainteresowań, lektur, światopoglądu chcę zadać jedno pytanie. JAKIM PRAWEM ? Powiecie - prawem światłego człowieka, który nie wierzy w zabobony. Poziom człowieka, to także umiejętność zaakceptowania inności ( dla bardziej światłych - tolerancja), których to cech życzę autorom niektórych z postów. Co do adresu - niestety nie pomogę. Z pozdrowieniami! Kmg Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 11:37 zaakceptowaniwe inności to nie pozwolenie na zabobon. Czy w ramach pozwolenia na inność należałoby wedle Ciebie pozwolic np. na skłądanie ofiar z niemowlat? Jesli ktos wierzy, ze zapewni sobie poparcie niebios? Jeśli niedozwolone są narkotyki, to dlaczego pozwialać na działąnie wróżek czy astrologów... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 11:45 alex.4 napisał: > Jeśli niedozwolone są narkotyki, to dlaczego pozwialać na działąnie wróżek czy > astrologów... ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? chyba nie rozumiem porównania? :-( komu szkodzą te cholerne wróżki, zabobony itp??? nie to, żebym w to wierzyła, ale... dla mnie np wszelkiego rodzaju zabobony to taki fajny zabytkowy folklor. ;-) Tak samo jak wszelkie inne tradycje. No, a wróżby... No cóż, naukowego podejścia do nich nie mam, ale moim zdaniem (o ile się nie traktuje astrologii naukowo i na poważnie), to takie przyjemne i miłe zajęcie. :-) A nawet jak ktoś wierzy we wróżby, to nie rozumiem dlaczego miałoby to komukolwiek, w czymkolwiek przeszkadzać. Zwłaszcza, że to zazwyczaj są nieszkodliwe osoby. Nigdy się nie spotkałam, żeby osoba poważnie traktująca takie różne tam (niezależnie czy to wróżenie, czy zabobony), była oburzona i próbowała mnie nawracać. A spotykam się z tym u kilkudziesięciu procent moich bardzo pobożnych znajomych nawracających mnie na wiarę w Boga. Też jest to moim zdaniem zabobonowate, zaściankowe itp, ale przecież im tego nie powiem?? A z resztą moim zdaniem im ktoś dziwniejsze ma podejście do świata i ludzi tym jest sympatyczniejszy i bardziej tolerancyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 12:40 Jeśli traktuje się astrologię i wrózby jako miła zabawę to ja nie mam nic przeciwko. Ale kiedy traktuje się ja serio, to jest z jednej strony pozbawione sensu (astrologia nie ma podstaw naukowych) z drugiej może przynieść złe konsekwencję (jka działąlnośc bioenergoterapeutó). Jesli ktoś chce czytać horoskopy, to nie jech sobie czyta, dokąd traktuje to jako zabawę. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kmg1 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 12:00 Ja nie mówię o pozwalaniu .... lub nie .... Ja mówię on prawie do wyboru własnej drogi. Astrologia, wróżby, chirologia, parapsychologia i cała reszta "zabobonów" towarzyszą nam od tysiącleci. Dla wielu to sposób na życie, dla innych możliwość poznania czegoś nowego. Pisząc o zabijaniu niemowląt mylisz pojęcia, nie rozmawiamy tu o czarnej magii, sataniźmie i podobnych rzeczach. Dlaczego nie chcecie zrozumieć, że ludzie są różni i mają prawo do wiary w to co chcą (oczywiście o ile, nie niesie to ze sobą krzywdy innych). Kmg Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 12:49 ja nie myle pojęć. Wiem, ze astrologia nie namawia do zabijania niemowlat. To było porównanie. Jesli pozwalamy istnieć jednym zabobonom, to dlaczego nie innym.... Moim zdaniem jesli ktoś nie traktuje na serio tych zabobonów i czyta je tylko dla rozrywki, to wszystko jest O.K (niezaleznie czy mi się to podoba czy nie). Problemem jest kiedy dany delikwent zaczyna traktować astrologię na serio. Gdyz to są bzdury. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kmg1 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 14:08 alex.4 napisał: > Jesli pozwalamy istnieć jednym zabobonom, to dlaczego nie innym Odpowiadając na Twoje wątpliwości: Ponieważ niektóre z tych "zabobonów" pozwalają wierzącym w nie przetrwać w trudnych chwilach: ponieważ rozmowa z wróżką może być świetną psychoterapią i wielu osobom pomogła w poukładaniu sobie trudnych spraw, ponieważ wiara czyni cuda ( dla jednych wiara w Boga, dla innych w astrologię lub coś jeszcze innego).Nikt nie może zabronić Wierzącemu wierzyć w to co ma ochotę (powtórzę: o ile nie niesie to ze sobą krzywdy innych) alex.4 napisał: > Problemem jest kiedy dany delikwent zaczyna traktować astrologię na serio. Gdyz > to są bzdury. Odpowiedź: Po co znowy tak radykalnie; Wystarczyło dodać: moim zdaniem bzdury, a już byłoby sympatyczniej. Rozumiem, że forum jest od tego by wyrazic swoje zdanie. Proszę jednak o odrobinę tolerancji i zrozumienia. Nikt z nas nie ma patentu na prawdę i nieomylność, a nazywanie kogoś o odmiennym światopodlądzie delikwentem lub j.w idiotą nie świadczy najlepiej o piszących. Z pozdrowieniami! Kmg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Szukam wróżki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 12:48 Nigdy się nie spotkałam, żeby osoba poważnie traktująca takie różne tam (niezależnie czy to wróżenie, czy zabobony), była oburzona i próbowała mnie nawracać. A spotykam się z tym u kilkudziesięciu procent moich bardzo pobożnych znajomych nawracających mnie na wiarę w Boga. Też jest to moim zdaniem zabobonowate, zaściankowe itp, ale przecież im tego nie powiem?? Te zdania są niejasne. Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi, ale jeśli chcesz powiedzieć, że ludzie wierzący w Boga, wierzą jednocześnie we wróżby, w magię itp., to chcę stwierdzić, że wiara w Boga to wyklucza. Kościól niejednokrotnie się na ten temat wypowiadał. Człowiek wierzący w Boga, wierzy Jemu i z pełnym zaufaniem Jemu zawierza swoje życie i swoją przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Szukam wróżki! 18.07.03, 12:56 Ujaśniam - wolę ludzi wierzących we wróżby niż wierzących w Boga, gdyż są bardziej tolerancyjni. :-) Odpowiedz Link Zgłoś