Gość: bezradny IP: *.tkb.net.pl 15.07.03, 08:23 W Polsce nikogo nie obchodzi, że UMIERA MŁODY CZŁOWIEK ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Procedura, która potrafi zabijać 15.07.03, 11:13 Jeśli człowiek traci panowanie nad swoją wolą, a staje się bezwolną kukiełką kierowaną przez swoje uzależnienie, może należy go leczyć z tego, nawet wbrew jego woli. Dotyczy to tak alkoholikó jak narkomanów Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd nie umiera tylko zapija się !!!!!!! IP: *.biaman.pl 15.07.03, 20:08 nie umiera tylko zapija się !!!!!!! a to lekka różnica !!!!! Gość portalu: bezradny napisał(a): > W Polsce nikogo nie obchodzi, że UMIERA MŁODY CZŁOWIEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 15.07.03, 22:05 Z każdego nałogu można wyjść, trzeba mieć tylko silną wolę, samozaparcie i motywację. Sam zwalczyłem nałóg tytoniowy, więc nie kadzę. Paliłem wiele lat i wreszcie stwierdziłem, że mam dość i przestałem palić. Ten człowiek umiera na własne życzenie, więc nie rozumiem, o co ten raban. Nikt chyba nie zmuszał go do picia alkoholu. Ja też wielu rzeczy próbowałem w życiu, ale używki są dla ludzi rozsądnych a nie dla ćwierćmózgów, którzy od razu wpadają w nałóg. Zreszta to, że go laska rzuciła i przez to koleś się zapija, to nie swiadczy o nim jako o dorosłej psychicznie i emocjonalnie osobie, tylko o niedorozwiniętym dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 16.07.03, 15:59 nałóg tytoniowy jest stosunkowo najmniej groźny.... uzależnia najsłabiej. Znacznie trudnierj zwalczyć inne nałogi. To że ów chłopak jest bęcwałem i się zapija to czy nie jest jednak powód, aby mu pomóc nawet jeśli jest to wbrew jego woli... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 16.07.03, 23:12 sorry ale za co on pije, skoro jego stan jest tak beznadziejny? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 17.07.03, 12:31 Pewnie za pieniądze mamusi.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 17.07.03, 12:48 Ciekawe jest to co mówisz Alex. Skąd wiesz, że nałóg alkoholizmu jest trudniejszy do zwalczenia niz nałóg tytoniowy? Czyżbyś miał jakieś doświadczenia z tym i masz porównanie? Jako przykład; są ludzie którzy nie mogą zerwać z paleniem, nawet wtedy kiedy stoją jedną nogą na tamtym świecie i mają wszczepioną sztuczna tchawicę. To tylko zależy od człowieka czy wyjdzie z nałogu czy nałóg go zabije. Spotkałem kilka osób na drodze swojego życia, które poradziły sobie z różnymi nałogami. Jedni lepiej, drudzy gorzej ale już nie są uzależnieni od używek. To nie używka powoduje nałóg, lecz sam człowiek psychicznie go wywołuje! Fizjologiczny aspekt nałogu jest taki, że organizm po kilku dniach już nie ma w sobie żadnej trucizny, lecz pozostaje uzależnienie psychiczne, właśnie wywołane przez samego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: nie umiera tylko zapija się !!!!!!! 17.07.03, 12:50 badania kliniczne nad różnymi formami uzależnień... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś