Dodaj do ulubionych

W Białymstoku handel do północy?To nie Paryż

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:11
niech wierzbicki siedzi w magistracie codziennie do 24h
wzorem "światowych metropolii"...razem z truskolaskim.....
może truskolaski łaskawie nawet wieczorem odblokuje wejście do
siebie?
bo wieczorem petenci w krawatach chodzą..a wiadomo że jak klinet w
krawacie to mniej się awanturujący

Obserwuj wątek
    • Gość: zenon Re: W Białymstoku handel do północy?To nie Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:20
      ehehehe dobre! uśmiałem się po pachy :)

------------------------
      www.bialystok.imiasto.pl
      START____________WKRÓTCE
    • scorro Re: W Białymstoku handel do północy?To nie Paryż 29.11.07, 20:49
      Ale, czy ktoś zmusza do dłuższego otwarcia??? Jest kij, czy marchewka?
      Nie chcesz, nie kalkuluje ci się marchewka, rezygnujesz z niej. I już. Po problemie.
    • Gość: Przemek co szkodzi spróbować? IP: *.elpos.net 30.11.07, 00:21
      Mnie pomysł bardzo się spodobał. Można spróbować wcielic go w życie.
      Bo w końcu co jest do stracenia...? A jeśli "wypali", centrum
      naprawdę ożywi się. Mam wrażenie, że niektóym a priopi wszystko co
      nowe się nie podoba, tymczasem trzeba isć do przodu i zmieniać się
      na lepsze. (Ile to było krzyku o plac miejski, a teraz wiekszości
      podoba się).I plus dla władz miasta, że mają jakieś pomysły, widać,
      że chcą cos robić. Brawo ;)
    • Gość: Zaskoczony widokie Re: W Białymstoku handel do północy?To nie Paryż IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.11.07, 01:04
      Najbardziej to mi sie podoba ten skwer przy ratuszu zrobiony na wzór cmentarza z
      palącymi się zniczami(dotyczy pory wieczorowej)
    • Gość: herod Re: W Białymstoku handel do północy?To nie Paryż IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 10:36
      To bardzo dobry pomysł na ożywienie centrum Białegostoku.
      Byłem 3 tyg. temu w Rzeszowie -pięknie odrestaurowane centrum -godz. 21-22 masa
      ludzi i otwarte przede wszystkim kawiarnie i restauracje.
      Dzisiaj w Białymstoku wieczorem jest smutno.Ludzie tu nie przyjdą dla jednego
      sklepu.Trzeba stworzyć konkurencję dla supermarketów+imprezy plenerowe. Pomysł z
      lodowiskiem -mi się podoba. Realizacja mniej. Skoro był pomysł na ślizgawkę , to
      dlaczego nie przewidziano docelowego zasilania agregatów , oświetlenia .
      Podwieszone prowizorycznie do drzew kable wyglądają paskudnie.Podsypka z piasku
      wystająca poza bandy pewnie zostanie zadeptana ,a wbite "pręty oporowe" w nową
      posadzkę najpewniej ją naruszą.Zamontowane stare bandy to typowego lodowiska
      -wizualnie odgrodziły zakładaną atrakcję od reszty placu miejskiego.Wszystko to
      wygląda bardzo nieestetycznie.

Jeszcze te szopki!Boże ! Widzisz i nie grzmisz!Szczyt bezguścia!

Staram się być życzliwy dla poczynań naszej miejskiej władzy.Są fajne pomysły
      -tylko nie do końca. Gdzieś ta słoma z butów wylezie.
      Skoro wydało się tyle pieniedzy na plac miejski-to dlaczego nie można było
      zamówić niskich band dostosowanych do pochyłości placu , w "to" wsypać piasek i
      zamontować instalacje chłodniczą.Tak żeby nie było tych "bebechów" z siatkami,
      foliami,konstrukcją oporwą dookoła lodowiska.Żeby przechodnie ,spacerowicze
      mogli obserwować bez wspinania się na palce i powstałą konstrukcję jeżdżacych na
      ślizgawce. O instalacjach już wspomniałem.Ciekawi mnie jak będzie wyglądało
      czyszczenie lodu (jak tam wjedzie rolba i gdzie zrzuci ścinki), co z kibelkami i
      przebieralnią?.Boję się ,że w użytkowaniubędzie to wyglądało jak bazar na
      Kawaleryjskiej.
      Pozdrawiam.
    • Gość: mis_fis jak to co kupowac po polnocy?? IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 30.11.07, 17:55
      a alkohol? jedzenie? papierosy? w paryzu, poza papierosami, mozna to
      zrobic przynajmniej do 2 w nocy, a w weekendy do 4 u tzw. épicier, w
      anglii z kolei w offlicence'ach. nieprawda jest wiec stwierdzenie
      autorki. przez cala dobe powinna byc mozliwosc zaopatrzenia sie w
      powyzsze produkty, czesto pierwszej pomocy...:PP
      • Gość: mis_fis sprostowanie IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 30.11.07, 17:57
        nie autorki, tylko pani Kakareko. no i rzecz jasna lekarstwa..
    • Gość: Stanisław Klimat IP: *.pools.arcor-ip.net 30.11.07, 18:41
      Klimat decyduje czy ludzie mają ochotę łazić po mieście wieczorem czy nie.
      Widziałem i we Włoszech i Hiszpanii jak po południu w największy upał wyludniają
      się ulice a urzędy, poczty czy chronione parkingi są zamykane. Większość włazi
      gdzieś tam w swoje norki - ludzie śpią czy nie ale zwalniają obroty. Potem znowu
      wszystko ożywa i pracują nawet do 21.
      Prawdziwe życie towarzyskie zaczyna się po 22 i trwa nawet do 2 w nocy.
      U nas ktoś tam na górze proponował wprowadzić jak na zachodzie 1 - 1.5 godz.
      przerwy na lunch ale się nie przyjęło - bo wydłużyłoby to jeszcze bardziej czas
      poza domem.
      Polacy są bardziej rodzinni.
      Na zimne i ciemne dni taki jeden długootwarty sklep to za mało bo gdzie wypić
      kupione piwo. Stać w lodowatej bramie i oglądać się czy cię nie złapią?
      Sprawę załatwiłby galeriowiec; takie patio zamknięte z czterech stron z dużą
      przestrzenią po środku, nawet z brukowym podłożem ale przykryty z góry szklaną
      kopułą.
      Całą środkową przestrzeń zajmują stoliki i krzesełka można powiedzieć - niczyje
      czyli wszystkich bo nie przydzielone do żadnego lokalu.
      Dookoła na parterze i na dwóch górnych piętrach, dziesiątki sklepików, pizzerii,
      fryzjerów i nawet dentyści. Małe i doże markety - można kupić piwo czy wino i
      wypić na dole przy stolikach. Na każdym piętrze darmowe toalety.
      Srodkowa przestrzeń nieogrzewana ale i nie lodowato zimna bo zamknięta. Nie pada
      na głowę, nie wieje. Jasno i przyjemnie mimo długich zimowych wieczorów.
      Cały czas wewnątrz galeriowca spacerują dwa patrole ze straży miejskiej i
      pilnują porządku.
      Tak bym to widział bom był tequille i piwo piłem i tacos przegryzałem w mieście
      Merida na środkowym Jukatanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka