Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja !!!!!

27.12.07, 20:32
W Białymstoku daje się strasznie we znaki dyskryminacja!! Jestem kobietą po
studiach i nie mogę znaleźć pracy! A wszystko dlatego, że jestem kobietą!!
Miałam mieć rozmowę o pracę, ale jeszcze przed tym dowiedziałam się od kolegi
tam pracującego, że kobiety nie mają szans, bo mogą zajść w ciążę!! To
chamstwo !!
Mam nadzieję, że GAZETA WYBORCZA napisze jakiś artykuł na temat dyskryminacji
w białostockich przedsiębiorstwach!!
Jeśli ktoś miał styczność z taką dyskryminacją to proszę się wpisywać!!

Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia raczej utopia IP: *.chilan.net 28.12.07, 00:09
      nie oszukujmy się,
      tu nie ma żadnej pracy !!!
      tylko po znajomości dostaniesz cos lepiej niż 500 za 24/7
      a wogóle co ty tu jeszcze robisz ??
      • Gość: nieznany_2 Re: raczej utopia IP: 82.139.175.* 28.12.07, 10:10
        staram sie tutaj jeszcze znaleźć pracę. ale nic ciekawego nie ma :((
    • Gość: evvelinaa Re: Dyskryminacja !!!!! IP: *.osiedle.net.pl 28.12.07, 11:09
      Niestety, mam takie same doświadczenia co ty - dla potencjalnych pracodawców nie
      liczyło się wyższe wykształcenie tylko to , że jestem kobietą i mogę zajść w
      ciążę. Obecnie pracę mam, mój chłopak pomógł mi ją znaleźć, inaczej się niestety
      nie da.
      Nie licz na Urzędy Pracy ani na znalezienie pracy bez pomocy innych. Taka jest
      dzisiejsza rzeczywistość jeśli chodzi o rynek pracy w Białymstoku. Tragedia.
      • Gość: olo Re: Dyskryminacja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:39
        to dobrze,że nie ma tu pracy,albo płacą 500,0,mogę spać spokojnie.
        • Gość: idzikczortu Re: Dyskryminacja !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:47
          A dlaczego tak uwazasz, ze jest dobrze bo: "nie ma tu pracy"?
          • Gość: olo Re: Dyskryminacja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:57
            zaoszczędzam sobie wysiłku i czasu na szukanie pracy,bo skoro nie ma
            albo płacą 500,0.
            • Gość: hrabia ot i cała prawda IP: *.chilan.net 28.12.07, 12:04
              Gość portalu: olo napisał(a):
              > zaoszczędzam sobie wysiłku i czasu na szukanie pracy,bo skoro nie
              ma
              > albo płacą 500,0.

oto wypowiedź jednego z wielu tu piszących prawicowo -kościołowców,
              du.. wyżej głowy i wogóle co to nie ja,
              a tak naprawdę to się zazwyczaj okazuje że jeszcze na suchą bułkę
              dzieciak w życiu nie zarobił grosza.
              Echh...
              • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:16
                co ma piernik do wiatraka,zarabialem na rękę 2500,to mi się teraz
                nie opłaca jechać na 8 godzin dziennie za 500,0
                • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:19
                  najchęniej podjąłbym jakąś działalność przestępczą,ma ktoś jakieś
                  pomysly i propozycje ?
              • Gość: idzikczortu Re: ot i cała prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:23
                Szanowny Panie "Hrabio".
                Towarzyszejecie!
                Jak sie bowiem ma "nie zarobienie... ani grosza w zyciu" do owych
                mitycznych: "prawicowo-kosciolowcow"?
                Kazde poprawne rozumowanie wyraza sie umiejetnoscia wnioskowania.
                Wlasnie to polski logik o swiatowej slawie Kazimierz Ajdukiewicz
                powiedzial, iz pomiedzy przeslankami a konkluzja winien zachodzic
                stosunek szczegolny - jedno ma byc racja dla drugiego.
                Jakies logiczne uzasadnienie dla pokazanej wyzej "hrabiowatej"
                konkluzji?
                • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:36
                  logik logikiem,ale z tego nie można utrzymać się,najlepsza jest jed-
                  nak prozaiczna i przyziemna działalność przestępcza,bo to się opłaca
                  więc jak,ma ktos jakieś pomysly czy propozycje ?
                  • Gość: hrabia Re: ot i cała prawda IP: *.chilan.net 28.12.07, 13:09
                    Gość portalu: olo napisał(a):

> logik logikiem,ale z tego nie można utrzymać się,najlepsza jest
                    jed-
                    > nak prozaiczna i przyziemna działalność przestępcza,bo to się
                    opłaca
                    > więc jak,ma ktos jakieś pomysly czy propozycje ?

niestety, do gangu tez ktoś musi ciebie wprowadzić,
                    inaczej trafisz do pierdla za pierwsze zwnięte skarpetki z balkonu
                    • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:12
                      ale chyba nie wtyki policyjne?:),kradzież skarpetek to nie ten poziom
                      działalności,może jakieś poważne pomysły ?
                      • Gość: ania Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:19
                        wiesz,że w policji jest trochę przekręciarzy krytych przez policję ?
                      • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:32
                        to co ? wszyscy tu porządni i ideolo-nawiedzeni czy przestraszeni
                        bez pomysłów i fantazji ?
                        • Gość: idzikczortu Re: ot i cała prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:40
                          "olo" jak widze nie daje szans zadnemu z "ide (olo) -nawiedzonych"
                          na spokojne zycie zanim ktorys z nich nie uchyli mu rabka tajemnicy
                          z zakresu: "Jak sie zabrac za duze przekrety?".
                          Hm...
                          • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:46
                            forum zalewa bełkot idolo-nawiedzonych pseudointelektulistów,a praca
                            czeka i przekręty też,mam parę pomysłów,ludzi szukam :).
                            A policją i innymi nie ma co zaracać sobie głowy.
                          • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 14:13
                            jak ci odparuje ten etos GW i zaczniesz mysleć,to napisz coś sensow
                            nego
                            • Gość: azp11 Re: ot i cała prawda IP: *.elpos.net 28.12.07, 14:36
                              Przypomina mi to bajkę o zającu, który do... niedźwiedziowi.
                              • Gość: azp11 Re: ot i cała prawda IP: *.elpos.net 28.12.07, 14:48
                                Tak mu się przynajmniej wydawało/
                              • Gość: olo Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 22:33
                                dziwne skojarzenia,bo anonimowi forumowicze nikogo nie obchodzą,a
                                tym bardziej "do.." im,albo "niedo.." im,rzecz zupelnie nieistotna
    • Gość: nieznany_2 Re: Dyskryminacja !!!!! IP: 82.139.175.* 28.12.07, 15:41
      najgorsze, że pracodawca chce ludzi z doświadczeniem. I tu jest problem.
      Próbowałam zdobyć doświadczenie w czasie studiów. Niestety tutaj też był
      problem, bo żaden pracodawca nie godził się zatrudnić nawet na pół etatu. Jedyne
      co mogłam zrobić to wyjechać na wakacje do pracy do Anglii. Byłam tam 2 razy.
      Mam doświadczenie przy produkcji. Mam wykształcenie techniczne. Po angielsku źle
      nie mówię a mimo wszystko są problemy.
      W takim wypadku niech każdy pracodawca pomyśli, że zmarnował swojej kobiecie
      karierę zawodową, bo marzył mu się syn!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka