Dodaj do ulubionych

A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM????

28.12.07, 16:51
odzy forumowicze, widzę że nie wszyscy są poinformowani dobrze, więc Was uswiadomie. Panu Jerzemu Ostapczuk prawo jazdy zostało zabrane przez policję w momencie kiedy wracał do domu,po imprezie "Święto Gródka" zainteresowany pan dyrektor był organizatorem tego wydarzenia nad zalewem, impreza się udała, ze strony organizacyjnej i gastronomicznej -jak mniemam -skoro miał aż 1,8 promila we krwi,tylko dziwi mnie podejście p.Wiesława Kuleszy naszego wójta!!!!!! przecież on doskonale wie kiedy dokument p.Ostapczuka zmienił właściciela na Komędę Policji w Białymstoku, przecież wracał po pracy,został złapany przez policję i cała historia... ale moim zdaniem, pomimo to że razem siedzieli i pili naszą pyszną gródecką, na imprezie, powinien go zwolnic dyscyplinarnie!! dlatego że był w pracy,a mimo to pił(i nie fortunnie dał się złapac)impreza imprezą ale niestety odpowiedzialnośc jakaś musi byc i głupie jest teraz tłumaczenie Wieśka że radca prawny który żekomo powiedział że J.O. nie jest pracownikiem samorządowym tylko kultury... czy to zmienia fakt że jechał po pijanemu i pił w pracy??a z tego co mi wiadomo to GCK i TAKŻE J.O. podlega pog Urzad Gminy,i zwolnic może go właśnie Wiesiek -czyli wójt gminy- zadziwiające? śmieszy mnie też wypowiedz "shibby1" który twierdzi że nie dało by się w prosty sposób zorganizowac imprez bez tego człowieka LUDZISKA KONTAKTY NIE BIERZE SIĘ Z TELEFONU KOMURKOWEGO PANA J.OSTAPCZUKA bo to żadna tajemnica że GCK czerpie pomoc z BTSK stąd są wszystkie kontakty z zespołami, ta sama osoba twierdzi że P. Ostapczuk zabawia wszystkich zgromadzonych na imprezach za free !!!???? NIE PRAWDA!!ponieważ są sporządzone nie prawdziwe umowy o dzieło,przykładem niech będzie impreza w załukach dożynki gdzie jak mi wiadomo sporządzona została umowa o dzieło na Eweline Karczewska, córkę kochanki J.O. która śpiewa razem w zespole, więc nie ma tu mowy o żadnym bezpłatnym graniu-radziłbym się dokładnie przyjżec może, osobie która jest zainteresowana stanowiskiem dyrektora GCK i będzie startowała w konkursie na dyrektora-wszystkie umowy bym radził przejżec które dotyczyły imprez organizowanych przez GCK na kogo są wystawione faktury i za co!!!!podejżewam że byłoby takich więcej,reasumując obiecuję Wszystkim że wystosuję pismo do gminy z prośbą o przeczytanie na sesji rady gminy i z chęcią napiszę do TVN to jest jednak dobry temat bo moim zdaniem, to prawda że w gródku-NIESTETY ALE TAK JEST-żadzi CZARNA MAFIA zakolorowana na rudo!!!! czas z tym skączyc!!!!! DOŚC!
Obserwuj wątek
    • grygorovicz Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 29.12.07, 16:45
      mam pytanie do zenka, jesteś tym zenkiem od disco-polo czy tylko się
      pod niego podszywasz??
    • obserwator07 Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 30.12.07, 14:48
      a jaki kolor dominuje u ciebie w rodzince?
    • shibby1 Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 30.12.07, 16:50
      Witam
      Chcialem powiedziec, iz ciesze sie niezmiernie z faktu, ze udalo mi sie
      wprawic "zenkamartyniuka" w dobry humor. On jednak nie pozostal mi dluzny i
      rowniez poprawil mi humor. Bo nawet najbardziej powazny post zmienia sie w iscie
      komiczny, gdy zawarte sa w nim takie bledy ortograficzne.
      Fakt byc moze mylilem sie co do tego ze nie biora pieniedzy za koncerty i
      jesli rzeczywiscie ten proceder istnieje to jest wielki minus dla obecnego
      dyrektora GOK, bo co jak co, ale wydaje mi sie, ze i tak maja mase mozliwosci na
      zarobienie kasy i niekoniecznie musi to byc nasza gmina, tym bardziej, ze sa w
      jakis sposob z nia zwiazani.
      Nie zgodze sie natomiast ze stwierdzeniem, ze BTSK ma tak duzy udzial (jesli
      w ogole w ostatnim czasie) co do pomocy przy organizacji imprez w Gródku. Wrecz
      pokusze sie o stwierdzenie, ze pan Jan Syczewski najchetniej zlikwidowalby
      imprezy ktore sie u nas odbywaja...(zainteresowanych odsylam do WG, niestety nie
      pamietam ktorego numeru).
      Aha na koniec dodam tylko tyle, ze zanim wyslesz ten list do TVN, daj go
      komus do zredagowania, bo w obecnej formie to miast reportazu o "żadach"
      czarnej mafii w Grodku, zrobia z tego artykul o analfabetyzmie Podlasian w
      srednim wieku, a chyba nie chcialbys byc glownym bohaterem owego reportazu,
      chociaz kto wie niektorzy mimo wszystko maja parcie na szklo ;)
      Pozdrawiam
    • zenekmartyniuk Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 31.12.07, 00:40
      ups, no faktycznie mi głupio za błąd, ale przecież nie o to tu chodzi a jeśli już tak się martwisz to mogę Ci obiecac że przed tvn wkleje do word-a i mi poprawi błędy :) pozdrawiam
    • haspadin Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 31.12.07, 10:07
      Panie Zenek:
      W ostatnich (świątecznych WG) w wywiadzie z panem Wojtem naszej gminy mozna przeczytać:
      ...".Status pracowników samorządowych instytucji kultury okresla ustawa o organizowaniu i prowadzeniu działalnosci kulturalnej. Co prawda w zakresie powoływania dyrektora somorzadowej instytucji kultury ma zastosowanie ustawa o samorządzie gminnym i tak, jak w przypadku pozostałych kierowników gminnych jednostek organizacyjnych,dyrektora samorzadowej instytucji kultury powołuje Wójt Gminy...."

Czyli powołanie na dyr, kult. nastepuje na mocu ustawy o samorządzie. W niej to jednoznacznie napisano:

Art.3.
      1. pracownikiem samorządowym może byc osoba, która:

...nie była prawomocnie skazana za przestepstwa umyslne,
      -cieszy sie nieposzlakowaną opinią.

Jeżeli pan J.O. spełnia te kryteria, to pan Wójt ma sznse przy nowym konkursie na nowo koronować władcą kultury mniejszościowej pana J.O.

W sytuacji kryzysowej zgrabnie posłuzono sie przepisem o pracownikach instytucji kultury. W niej istotnie nie ma mowy o dyskwalifikacji pracownika za przestepstwo umyślne. (ustawodawca chyba pisząc ta ustawę miał kaca).

W kwalifikacjacch moralnych pracownika samorządowego z kolei jest jednoznacznie o tym mowa! Jak teraz zagrać żeby stare trwało a J.O. rozkładał nieróbstwem kulture grodecka.
      • jan381 Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 31.12.07, 13:05
        pu7ki OJCIEC RUDI będzie trząs gródkiem to jureczek będzie dyrektorem bo wlaść tak tańczyk jak im ojczulek zagra WSIAHO HAROSZAHO W NOWYM HODZIE 2008 wsiem nam oby coś zmieni w naszej wlaści i kulturze
        • haspadin Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 31.12.07, 14:33
          Wszystim uczestnikom tego forum, niezależnie od zajmowanych stanowisk w toczonych dyskusjach życzę:
          aby Nowy 2008 rok był lepszy niż obecny zarówno w pracy, w domu, w rodzinie jak i osobiście w zdrowiu duchowym jak i fizycznym.

haspadin
          • grygorovicz Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 31.12.07, 18:58
            A ja tobie janie życzę w tym roku, abyś wystartował na dyrektora
            naszej kultury i wygrał tą walkę o ten fotel. Oby tym razem nie
            skończyło to się klęską jak w 2005 roku.POWODZENIA!
            A wam drodzy forumowicze:
            Ile wpadek miał Kaczyński,
            ile Giertych miał idei,
            ile w Tusku jest nadziei,
            ile Lepper ma wyroków
            ile Tusk przez Lecha szlochał
            Ile Łyżwa kobiet kochał
            Ile Rydzyk ma moherów
            ile w sejmie jest frajerów

tyle szczęścia w NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • starszy-to-ja Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 01.01.08, 14:12
      zdarza sie niestety ale nie powinno
    • primak Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 02.01.08, 09:12
      Działalność tego Gminnego Ośrodka Kultury to jeden pic na wodę fotomontaż...no
      ale jaka gmina taka kultura
      • haspadin Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 10.01.08, 09:55
        To nie tylko pic na wode. To wyrzucone pieniądze nasze pieniądze-podatników. Koles bierze kase i nic nie robi. Jesli jest inaczej nie ktoś pokaze. Prosze zajrzec do sąsiadów. Co oni maja w kulturze. Tam wszystko czytelne, proste , jawne. A w Gródku? Czy nie czas zmienić ten stan?
        www.gokmichalowo.pl/pliki/kalendarz.php
        pozdrawiam
        • primak Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 11.01.08, 07:32
          a u nas jeszcze z ubiegłego roku...
          NAZWA IMPREZY DATA MIEJSCE ORGANIZATOR WSPÓŁORGANIZATOR
          1. Wieczór kolęd Styczeń
          2. Sylwester 2007 13.01.07
          3. Ferie zimowe 2007
          Zajęcia plastyczne
          Konkurs – Mikrofon dla wszystkich
          Turnieje sportowe
          Konkursy i zabawy
          Dyskoteki
          Konkurs recytatorski
          Ognisko dla dzieci i Zespołów pracujących przy GOK
          Konkurs plastyczny„ Pejzaż zimowy mojej Miejscowości ”
          Inscenizacja teatralna
          Spotkanie choinkowe z konkursami
          Wieczór gier umysłowych
          Styczeń/
          Luty
          4. Bal Karnawałowy
          5 Walentynki.- grupa literacka „Kłosy”
          6. Koncert Rockowy Raazem- 16.03.07
          7. Koncert tria ILO – Kraków wyjazd
          8.Konkurs Recytatorski :Baje, bajki, bajeczki”(eliminacje)
          9. XIII Festiwal Piosenki Przedszkolaków (eliminacje)
          10. Konkurs na najładniejszą pisankę
          11. Sustreczy Biełaruskija
          12. Dzień Inwalidy 1
          13. Dzień ziemi - Spotkanie teatralne
          14. Pieśń Wielkopostna
          ??????????
          15. Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego
          16. Spotkanie z Pieśnią Polską
          17 Przegląd piosenki emeryckiej- SENIORADA
          18. Dzień Folkloru
          19. Dzień Matki
          20. Dzień Dziecka
          21. Święto Gródka
          22 Noc kupały Załuki
          23. Wieczór gier umysłowych
          24. Basowiszcza
          25. Święto kultury Białoruskiej- wyjazd Białystok
          Lipiec
          BTSK
          26. Konkurs na najładniejszą posesję.
          27. Siabrouskaja Biasieda
          28.07.2007
          28. Konkurs Cuda przyrody – Rolnictwo
          29. Konkurs na najładniejszy kwiatek doniczkowy
          30. Dożynki w Załukach
          31. Dzień Edukacji Narodowej
          Spotkanie z muzyką i poezją Rosyjską
          32. Dzień Seniora
          33. Spotkanie z pieśnią religijną
          34. Wieczór Andrzejkowy
          35. Turniej szachowy
          36. Konkurs recytatorski z inscenizacją
          37. Wystawa stroików świątecznych

tak wyglądała kultura w ubiegłym roku...trzy czwarte z tego to ruchy pozorowane
          - czyli ten pic na wodę - szkoda, że nie ma jeszcze punktów pierdnięcie na
          odległość i rzutu butelką do tyłu.

• and5 Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 11.01.08, 17:07
            Nie wiem czego Wy chcecie. Program imprez na 2008 rok już gotowy. Jest to
            kopiuj/wklej 2007 roku:D. To jest tak śmieszne, że aż straszne. Strona
            internetowa GOK-u jest w ogóle aktualizowana? Ktoś coś tam robi, zagląda tam?
            • haspadin Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 11.01.08, 21:14
              and5 napisał:

> Nie wiem czego Wy chcecie. Program imprez na 2008 rok już gotowy. Jest to
              > kopiuj/wklej 2007 roku:D. To jest tak śmieszne, że aż straszne. Strona
              > internetowa GOK-u jest w ogóle aktualizowana? Ktoś coś tam robi, zagląda tam?

And-y:

Problem leży w tym, że podatnicy -obywatele, mieszkańcy gminy płaca za to nieróbstwo. To nie stara komuna a wyglada jakby nadal obowiazywała. Przecież dyrektor Gminnego Centrum Kultury (białoruskiej) jest oplacany- utrzymywany przez nas, mieszkanców biednej gminy. Nie powinniśmy pozwalać na takie wałkoństwo. Na swój sposób jest to dla nas podatników obrazliwe. Czas to zrozumieć i przestać tolerować.

pozdrawiam podobnie postrzegających nasze otoczenie
              • grygorovicz Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 11.01.08, 23:16
                Wieczór kolęd udał się w tym roku 100% bardzo ciekawie i ładnie,nie
                byłoby chyba tak gdyby nie zespół z Białorusi "Biełyje Zory" gdzie
                dali godzinny występ.I nieźle zaspiewali i rozruszyli publicznosć.
            • primak Re: A DYREKTOR NADAL BĘDZIE DYREKTOREM???? 12.01.08, 00:58
              no właśnie and5 - wkopiuj/wklej i nie zapomnij przedatować...i tak rok w rok
              wkopiuj/wklej/wkopiuj/wklej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka