Gość: Kasia IP: 145.246.109.* 14.08.03, 13:01 Mam nadzieje, ze zobacze bociany zanim uciekna do cieplych krajow! JA wracam do Polski 20 sierpnia ... Wprost uwielbiam te ptaszyska! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szpilka Re: Bociany odlecą lada dzień. Jaskółki już poleciały. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.08.03, 19:13 Zauważyłam wczoraj, że nie ma już w Wałbrzychu jaskółek. Dopiero co śmigały, łapiąc owady, a teraz puste niebo. Jedynie wróble zmęczone upałem cicho świergoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula. I kto nam będzie przynosił dzieci. IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.08.03, 08:29 Bo według idiotycznych polskich wykładni - to bocian przynosi dzieci. A mój H....j nie bierze już w tym żadnego udziału. Tak rzecze ten pieprzony katolicyzm.Aby tak dalej. Bajki słuchają dzieci i niedorozwinięci. Polacy są tym drugim przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: I kto nam będzie przynosił dzieci. IP: 145.246.109.* 15.08.03, 13:33 Gość portalu: Lula. napisał(a): > Bo według idiotycznych polskich wykładni - to bocian przynosi > dzieci. A mój H....j nie bierze już w tym żadnego udziału. Tak > rzecze ten pieprzony katolicyzm.Aby tak dalej. Bajki słuchają > dzieci i niedorozwinięci. Polacy są tym drugim przykładem. A Ty tez sluchasz? Skoro piszesz - kto nam bedzie dzieci przynosil? O ile sie orientuje bocian przynoszacy dzieci to symbol. I funkcjonuje w wielu krajach europejskich, w razie takim mieszkamy w niedorozwinietym swiecie, moj drogi - bo i Holendrzy i Francuzi i nawet nie-katoliccy Anglicy uwazaja, ze bocian przynosi dzieci, wedlug tradycyjnego wzorca! Wole niedorozwiniety swiat, niz osoby bez poczucia humoru i niezdolnych odroznic ludowych porzekadel od rzeczywistosci! z powazaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radiam Re: Bociany odlecą lada dzień 15.08.03, 15:01 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Mam nadzieje, ze zobacze bociany zanim uciekna do cieplych > krajow! JA wracam do Polski 20 sierpnia ... Wprost uwielbiam te > ptaszyska! Uwazaj aby ci nie przyniosly benkarta, jak mnie kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś