Dodaj do ulubionych

Konkurs na dyr. GCK

18.01.08, 08:57
Szanowni forumowicze, czy ktoś spotkał sie może z ogłoszeniem konkusu na dyr. GCK i dyr.Biblioteki Gminnej?
W numerze świątecznym (grudniowym) pan wójt zapowiedział, że niebawem ogłosi konkurs. Stąd pytanie, a nie chciałbym tego (zapewne kabareciku) przegapic.
W listpadowym Kurierze Porannym z 16-go p. Jerzy Ostapczuk butnie ogłosił, że ma zamiar startować. Juz wtedy wiedział o tym konkursie.
Kryteria wg. ustawy pracowników samorządowych obowiazuje nienaganna opinia i wymóg oczywisty-niekaralność.
Ciekawi mnie jak ten zakaz połączy sie z pychą p. Ostapczuka. trudno to inaczej nazwać.

pozdrawiam grono-forum
Obserwuj wątek
    • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 18.01.08, 11:39
      już podobno niedługo
    • and5 Re: Konkurs na dyr. GCK 18.01.08, 19:07
      Mam wrażenie, ze konkurs jest już rozstrzygnięty. Oni na górze rozumują w
      Pisowskich standardach "ciemny lud wszystko kupi".
      • haspadin Re: Konkurs na dyr. GCK 18.01.08, 19:17
        and5:

PIS zostawiłbym w spokoju a pomyślał, jak uporządkować naszy właści.
        Myślę, że tak jawnie nie zakpią z prawa.
        -karany za przestępstwo umyślne,
        -trudno mówić o nieposzlakowanej opinii w tej sytuacji. Inne ew. darujmy sobie.
        Chyba, że p. Wójt ma mocne plecy i opinie społeczną (napewno to czyta) w tylnej strefie.

pasmotym uwidim
        • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 19.01.08, 18:43
          Jedna tylko kwestia mnie juz jakis czas nurtuje, czy jest jakis kontrkandydat na owe stanowisko. Przypuszczam ze jest, ale podkreslam, ze sa to tylko moje domysly oparte na czytanych postach(moge sie oczywiscie mylic). Niemniej jesli macie jakies informacje na ten temat, to chyba nie bedzie to stanowilo wielkiego problemu jesli ujawnicie jej/jego personalia...
          Bo kazdego mozna zastapic jednak zawsze wychodze z zalozenia, ze nie mozna robic niczego na sile, inna sprawa jesli dany kandydat reprezentuje cos soba i ma wiele pomyslow na poprawe funkcjonowania GCK. Bo obecnego dyrektora mozna nawet zastapic panem Zdziskiem czy tam Zenkiem, ktory spedza cale dnie pod sklepem ze szklem w dloni i on rowniez bedzie na swoj sposob staral sie krzewic kulture w Grodku (oczywiscie w jego rozumieniu), jednak czy to ma sens....
          Sadze, ze nie i kierowanie sie w tym momencie pobudkami osobistymi ( bo ktos kogos nie lubi) mija sie z celem.
          Aha jeszcze jedno na zakonczenie to prosze Was drodzy Forumowicze o nieporownywanie naszej gminy do gminy Michalowo,z jednego prostego powodu owa wspomniana gmina ma kilkakrotnie wieksze dochody. Jest to jedna z kilku najbogatszych gmin w Polsce i w tym wypadku rozmiar(dochodu) ma jednak znaczenie :)
          Pozdrawiam i prosze o wybaczenie wszelakich bledow zarowno merytoryczych jak i ortograficznych, ale cholernie zle sie czuje i nawet nie chce mi sie jeszcze raz czytac tego co napisalem.
          • and5 Re: Konkurs na dyr. GCK 19.01.08, 20:31
            A moim skromnym zdaniem to właśnie dlatego powinniśmy porównywać naszą gminę z
            gminą Michałowo, chociażby w kwestii kultury. To jest przynajmniej jakiś wzorzec
            na którym moglibyśmy się oprzeć. Dochody gminy w tym wypadku są ważne, ale nie
            sądzę, aby za miedzą szły na ten cel wielkie krocie. Tam przynajmniej widać, że
            komuś zależy na tym i ktoś kto zajmuje się kulturą zna się na tym. Mamy kilka
            imprez, którzy nasi sąsiedzi nam z pewnością zazdroszczą, ale dalej tylko widać
            czarną dziurę. Ja tam nie wiem czy jest jakiś kontrkandydat. Wydaje mi się, że z
            poszukiwaniem nowego dyrektora GOK powinniśmy udać poza granice gminy, ogłosić w
            białostockiej prasie, tudzież innych mediach.
    • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 19.01.08, 21:50
      Panie Shibby, rozumiem, że sądzisz Pan, że Pan Dyrektor Ostapczuk jest jedynym
      słusznym obecnym i ewentualnie następnym Dyrektorem tego niby Gminnego (he he
      he) "Centrum" Kultury. Biorąc pod uwagę poparcie, nie tylko niby wójta, ale i
      tego jedynego władcę naszej gminy - )zbieżność nazwisk z obecnym dyrektorem
      G"C"K jak nam wiadomo nie jest przypadkowa) odtrąca innych, ewentualnych
      kandydatów. Jeśli Pan Wójt będzie nadal się bal tego od "zbieżności" nazwiska -
      to faktycznie nie ma szansy dla GCK ale i nie tylko dla GCK. Chociaż, trzeba
      zadać fundamentalne pytanie, czy Pan Wójt zaryzykuje swoją ciepłą posadkę,
      łamiąc prawo? No cóż, z drugiej strony tutaj wszystko jest możliwe...(ale czy
      aby na pewno?)
      • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 20.01.08, 10:08
        a pan shibby to ma w tym ten również swój interes chyba. pozdrawaim
        • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 10:19
          krzyczeli wszyscy, piszczeli że konkurs że zły dyrektor, i co?? koniec temat się skonczył,to jest to własnie pokrzyczeć ponarzekać i siedzieć dalej w domu.pozdrawiam
          • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 11:53
            naj21 - a Ty o czym? był już konkurs?
          • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 12:11
            No tak mam interes, tym interesem jest dobro Grodeckiej kultury...
            I jeszcze raz powtarzam, nie uwazam ze Ostapczuk jest jedynym slusznym kandydatem, tylko ze nie warto brac pierwszej lepszej osoby na to stanowisko...
            Aha, a kandydatow raczej odtraca strach przed prowadzeniem takiej jednostki i brak kompetencji, a nie obawa przed wojtem czy plebanem... bo co oni moga tym kandydatom zrobic pleban was przeklnie ??;)
            Temat jest o tyle bezsensowny, ze robicie krzyk i zapewne macie nawet
            swoich kandydatow na owe stanowisko(bo bez powodu nigdy nic sie nie dzieje), jednak macie obawy przed przedstawieniem ich nam.
            • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 15:57
              Autorytatywnie wypowiadasz się o braku kompetencji innych ludzi, którzy nie są
              jedynie słusznym i kompetentnym Ostapczukiem. A może to Ty jesteś nim? A skąd
              wiesz, że nie ma innych kompetentnych? Znasz wszystkich? Ja raczej bałbym się
              ferować takie opinie. "Temat jest o tyle bezsensowny, ze robicie krzyk i
              zapewne macie nawet swoich kandydatow na owe stanowisko(bo bez powodu nigdy nic
              sie nie dzieje), jednak macie obawy przed przedstawieniem ich nam." Nam? Czyli komu?
              • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 22:16
                primak napisał:

> Autorytatywnie wypowiadasz się o braku kompetencji innych ludzi, którzy nie są
                > jedynie słusznym i kompetentnym Ostapczukiem. A może to Ty jesteś nim? A skąd
                > wiesz, że nie ma innych kompetentnych? Znasz wszystkich? Ja raczej bałbym się
                > ferować takie opinie. "Temat jest o tyle bezsensowny, ze robicie krzyk i
                > zapewne macie nawet swoich kandydatow na owe stanowisko(bo bez powodu nigdy nic
                > sie nie dzieje), jednak macie obawy przed przedstawieniem ich nam." Nam? Czyli
                > komu?
                >wsio jasno mafia RUDIEGO ma wlaść i budzie primak jurka
                • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 25.01.08, 23:12
                  z prawnego punktu widzenia panie janie byc nie może, ale jak to będzie tego nie wie nikt:)
                  • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 26.01.08, 23:57
                    Mowiac nam mialem na mysli forumowiczow, a to ze Ty odbierasz to w jakis dziwny sposob to trudno.
                    To ze jest inny kandydat(a moze nawet kilku) podpowiada logika, bo szumu nie robi sie o nic.
                    Ja nie bronie Ostapczuka bo wszyscy wiemy ze ma mase wad(powtarzam to chyba 3 raz do znudzenia), mam jednak swiadomosc, ze zorganizowanie nawet tych kilku imprez ktore odbywaja sie w Grodku (mowie o tych wiekszych) to nie jest pikus i mimo ze BTSK nie brala ostatnio w tym udzialu imprezy sie udaly...
                    Ta dyskusja zmierza do nikad, bo obraca sie tylko wokol jednego: wywalic ostapczuka, bo to syn rudiego->rudi to mafia->mafia to wladza. Juz kolejny raz powtarzam ok niech zmienia ostapczuka, tylko nasowa sie pytanie na kogo. Ok jesli ten kandydat bedzie mial wyksztalcenie muzyczne, bedzie mial pojecie o marketingu, bedzie wiedzial na czym opiera sie nasza kultura,bedzie mial kontakty z "naszymi zespolami" i organizowal juz imprezy masowe to jestem za(bo byc moze wprowadzi troche innowacji i ozywienia do naszej gminnej kultury).
                    Jesli jednak osoba ta nie bedzie miala wyzej wymienionych cech, czy tez nie zajmowala sie nigdy taka dzialalnoscia, to raczej nie spelni sie na tej funkcji(bo to nie jest miejsce na nauke).
                    Aha i nie jestem ostapczukiem, spokojna glowa.
                    Nawet bym sie ujawnil, ale juz dostalem jakis czas temu pogrozki na maila od jednego forumowicza, wiec obawiam sie o swoje zycie ;), a biedny forumowicz jak mu sie wskazalo odpowiedni paragraf(grozby karalne) na to co napisal spierdzielil z forum z podkulonym ogonkiem(zapewne po prostu zmienil nick)...
                    Drogie Forumowiczki i Forumowicze (jak fajna odezwa, jak za PRL)przejdzmy do konkretow, zmieniamy?? Dobra tylko pytam po raz 100 na kogo. Sa kompetentni, przedstaw ich to podyskutujemy, a z racji tego ze twierdzisz ze sa takowi kompetentni wnioskuje ze znasz ich wiec prosze o propozycje!! No chyba ze oni sa jak Yeti kazdy o nich slyszal, ale nikt ich nie widzial...
                    Aha jestem za zmiana na kompetentnego!!!!!!!!(moze w koncu dotrze)
                    Ja skonczylem i juz mozecie dociekac kim ja jestem, snuc przypuszczenia, ze jestem Ostapczukiem (bo to, ze mam swoje wlasne zdanie, ktore nie jest zgodne z Waszym to juz jest argument ze nim jestem prawda ???:>) itp. itd.

• primak Re: Konkurs na dyr. GCK 27.01.08, 09:22
                      Ktoś Ci groził? Trzeba było faktycznie powiadomić prokuraturę - bo to nie żarty.
                      Ale to tak na marginesie.
                      Hm...od czego by tu zacząć? Może od tego, że: w tak małych społecznościach jaką
                      jest m.in. Gródek wszelkie zmiany nie są przyjmowane chętnie. Zwłaszcza jeśli
                      jest to naczynie zamknięte, uwikłane w zależności. Śmiem twierdzić, że
                      kompetencje obecnego dyrektora są kompetencjami jego ojca a nie jego samego.
                      Śmiem twierdzić, że - wyciągając wnioski z tego co napisałeś i z obserwacji, ów
                      Pan nie miałby nigdzie więcej szansy na bycie dyrektorem GCK - ot najwyżej na
                      bycie instruktorem ds. muzyki nazwę przewrotnie - folkowej. Na Gródek
                      kompetencje wystarczające - na inne miejsca niekoniecznie. Dlatego też nie
                      dziwię się, że siedzi tutaj, choć sytuację (prywatnie) ma niezbyt wygodną, (ale
                      zawodowo bardzo wygodną). Nikt nie mówi o mafii ale o zależnościach. Przepraszam
                      - albo jesteś hipokrytą i udajesz, że tego nie wiesz, albo jesteś bardzo młodym
                      człowiekiem, który jeszcze tego nie wie - najgorsza konfiguracja byłaby gdybyś
                      był bardzo młodym hipokrytą.
                      Piszesz: "Już kolejny raz powtarzam ok niech zmienia ostapczuka, tylko nasowa
                      sie pytanie na kogo. Ok jeśli ten kandydat bedzie mial wyksztalcenie muzyczne,
                      bedzie mial pojecie o marketingu, bedzie wiedzial na czym opiera sie nasza
                      kultura,bedzie mial kontakty
                      z "naszymi zespolami" i organizowal juz imprezy masowe to jestem za(bo byc moze
                      wprowadzi troche innowacji i ozywienia do naszej gminnej kultury)". Dyrektor
                      placówki kulturalnej nie musi mieć wykształcenia muzycznego, ale o tym wszyscy
                      wiemy, przypuszczam, że Ty też. Marketingowiec? hm...to GCK zarabia? Jak mi
                      wiadomo to raczej wydaje. Nie twierdzę, że imprezy powinny być płatne - ale
                      argument "pojęcie o marketingu" akurat w tym przypadku jest argumentem
                      śmiesznym. Argument pojęcie o "naszej kulturze" - z tym nie będę polemizował,
                      aczkolwiek - rodzi się pytanie - "nasza kultura" gdzie jest pokazana oprócz tego
                      miejsca tu i teraz? Chcesz ją krzewić - to ją wypuść dalej - i nie chodzi mi o
                      samo Podlasie - ale o Polskę, w której żyjemy. Przecież nie żyjemy za granicą?
                      Tak przynajmniej mnie się wydaje. Tak jestem za kultywowaniem tego co stanowi o
                      naszej odrębności, ale jestem też za tym, żeby pokazać to dalej i żeby naszym
                      ludziom tutaj pokazywać też inny świat. Nie lepszy, nie gorszy. Dlaczego?
                      Chociażby dlatego, żeby nie było opinii "o pustyni intelektualnej" jak to się
                      komuś zdarzyło tutaj napisać, z tzw. "elyty". Z Twoich wypowiedzi, śmiem
                      twierdzić, że tak samo postrzegasz ludzi stąd.
                      Co jeszcze? Jak dla mnie Pan Ostapczuk niech sobie nadal będzie dyrektorem - bo
                      w sumie, jeśli środowisko nie ma wymagań wobec i wystarcza im to co mają, a
                      jednostki mają możliwość czerpania kultury gdzieś indziej - to po co pozbawiać
                      człowieka pracy?
                      Przypomniał mi się wierszyk - "idzie Grześ przez wieś, worek piasku..."

A Ty Borutta to co ? Kiedyś pisałeś i to całkiem udanie - czego milczysz?
                      • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 27.01.08, 10:20
                        Witam ponownie
                        Nie rozumiem dlaczego nazywasz mnie hipokryta. Dlatego ze wyrazam swoje zdanie na ten temat ??Nie bede dalej dociekal bo zapewne zaraz mi to wyjasnisz.
                        Z wyksztalceniem muzycznym jestem jeszcze w stanie sie zgodzic, iz nie jest ono w tym przypadku wyznacznikiem dobrego dyrektora takiej placowki jaka jest GOK, niemniej moim zdaniem przydatne i moze pociagnac za soba pewne oszczednosci przy organizacji imprez jak i dzialalnosci samego GOK.
                        Marketingowcem jednak musi byc jak najbardziej. Nalezy zastanowic sie czym jest marketing, a czym natomiast zarzadzanie. To dwa inne pojecia i nie mialem bynajmniej na mysli generowania dochodow, a propragowanie naszych imprez na arenie lokalnej i jak sam wspomniales krajowej. Tym w glownej mierze zajmuje sie marketing i poki co to akurat w naszej gminie (odnoszac sie do imprez) wychodzi bardzo dobrze(w moim odczuciu).
                        Kolejna sprawa to Twoje stwierdzenie, iz nasza kultura to "zamkniety krag", oparty wciaz na tym samym.Tak byc moze tak jest, nie zapominaj jednak o tym, ze to ludzie mieszkajacy tutaj sami tworza swoja kulture i sami decyduja czego odbiorcami chca byc.
                        Nastepna sprawa "wypuszczanie kultury" hmm nie mam pojecia jaki mialbys pomysl na pokazanie naszej kultury na zewnatrz. Tylko zastanow sie jaki wplyw na to mamy my sami. Nasze zespoly (Jesienny Lisc,Rima,Rozspiewany Grodek czy tez nawet Ci znienawidzeni Prymacy (Prymaki??)), koncertuja tam gdzie sa zapraszani i na to wplywu nie mamy, bo przeciez nie zorganizujemy sami np. Dni Kultury Bialoruskiej w Warszawie czy w innym miescie... Poza tym to nasza gmina prezentuje sie na wielu targach czy festynach, gdzie pokazujemy jak sie u nas zyje i na czym opiera sie nasza kultura.
                        Hmm pozostaje jeszcze reklama, wszak reklama jest dzwignia handlu i tu tez uwazam, ze poczynione zostalo dosc duzo, a przynajmniej tyle na ile pozwalaja nasze lokalne srodki (to akurat raczej dzialanie gminy, ale ogolnie omawiam temat). Bo przeciez nie zareklamujemy naszej gminy w krajowych srodkach masowego przekazu, bo nas na to po prostu na to nie stac!!
                        Heheh teraz kolejna kwestia, ktora akurat mnie rozbawila, to Twoje stwierdzenie, ze postrzegam ludzi mieszkajacych tutaj jako "ludzi pustych". Nie generalizujmy prosze, fakt jak w kazdym spoleczenstwie znajda sie "ludzie i taborety", jednak uwazam ze mieszka tutaj baaaardzo duzo wartosciowych osob. Jak mniemam odniosles sie tamtym stwierdzeniem do moich slow gdzie rzeklem, ze nie dostrzegam tutaj osob kompetentnych do prowadzenia jednostki jaka jest GOK i dalej podtrzymuje ta opinie. Stad moje wielokrotne prosby o przedstawienie takowej osoby, abysmy na spokojnie przedyskutowali wszelakie + i -, bez obrzucania sie miesem.
                        Pozdrawiam
                        • biezprizornyj Re: Konkurs na dyr. GCK 27.01.08, 10:39
                          shibby1 napisał:

> Witam ponownie
                          > Nie rozumiem dlaczego nazywasz mnie hipokryta. Dlatego ze wyrazam swoje zdanie
                          > na ten temat ??Nie bede dalej dociekal bo zapewne zaraz mi to wyjasnisz.
                          > Z wyksztalceniem muzycznym jestem jeszcze w stanie sie zgodzic, iz nie jest ono
                          > w tym przypadku wyznacznikiem dobrego dyrektora takiej placowki jaka jest GOK,
                          > niemniej moim zdaniem przydatne i moze pociagnac za soba pewne oszczednosci pr
                          > zy organizacji imprez jak i dzialalnosci samego GOK.
                          > Marketingowcem jednak musi byc jak najbardziej. Nalezy zastanowic sie czym jest
                          > marketing, a czym natomiast zarzadzanie. To dwa inne pojecia i nie mialem byna
                          > jmniej na mysli generowania dochodow, a propragowanie naszych imprez na arenie
                          > lokalnej i jak sam wspomniales krajowej. Tym w glownej mierze zajmuje sie marke
                          > ting i poki co to akurat w naszej gminie (odnoszac sie do imprez) wychodzi bard
                          > zo dobrze(w moim odczuciu).
                          > Kolejna sprawa to Twoje stwierdzenie, iz nasza kultura to "zamkniety krag", opa
                          > rty wciaz na tym samym.Tak byc moze tak jest, nie zapominaj jednak o tym, ze to
                          > ludzie mieszkajacy tutaj sami tworza swoja kulture i sami decyduja czego odbio
                          > rcami chca byc.
                          > Nastepna sprawa "wypuszczanie kultury" hmm nie mam pojecia jaki mialbys pomysl
                          > na pokazanie naszej kultury na zewnatrz. Tylko zastanow sie jaki wplyw na to ma
                          > my my sami. Nasze zespoly (Jesienny Lisc,Rima,Rozspiewany Grodek czy tez nawet
                          > Ci znienawidzeni Prymacy (Prymaki??)), koncertuja tam gdzie sa zapraszani i na
                          > to wplywu nie mamy, bo przeciez nie zorganizujemy sami np. Dni Kultury Bialorus
                          > kiej w Warszawie czy w innym miescie... Poza tym to nasza gmina prezentuje sie
                          > na wielu targach czy festynach, gdzie pokazujemy jak sie u nas zyje i na czym o
                          > piera sie nasza kultura.
                          > Hmm pozostaje jeszcze reklama, wszak reklama jest dzwignia handlu i tu tez uwaz
                          > am, ze poczynione zostalo dosc duzo, a przynajmniej tyle na ile pozwalaja nasze
                          > lokalne srodki (to akurat raczej dzialanie gminy, ale ogolnie omawiam temat).
                          > Bo przeciez nie zareklamujemy naszej gminy w krajowych srodkach masowego przeka
                          > zu, bo nas na to po prostu na to nie stac!!
                          > Heheh teraz kolejna kwestia, ktora akurat mnie rozbawila, to Twoje stwierdzenie
                          > , ze postrzegam ludzi mieszkajacych tutaj jako "ludzi pustych". Nie generalizuj
                          > my prosze, fakt jak w kazdym spoleczenstwie znajda sie "ludzie i taborety", jed
                          > nak uwazam ze mieszka tutaj baaaardzo duzo wartosciowych osob. Jak mniemam odni
                          > osles sie tamtym stwierdzeniem do moich slow gdzie rzeklem, ze nie dostrzegam t
                          > utaj osob kompetentnych do prowadzenia jednostki jaka jest GOK i dalej podtrzym
                          > uje ta opinie. Stad moje wielokrotne prosby o przedstawienie takowej osoby, aby
                          > smy na spokojnie przedyskutowali wszelakie + i -, bez obrzucania sie miesem.
                          > Pozdrawiam

Dumaju szto eto samo waznoje.
                          Gródek, 2008 - 01 - 17

RG.0052-1/08

Pani/Pan

………………………………..

Uprzejmie zawiadamiam, iż w dniu 29 stycznia 2008 r. (wtorek) o godz. 9ºº w sali Gminnego Centrum Kultury w Gródku odbędzie się XIII Sesja Rady Gminy Gródek z proponowanym porządkiem dziennym:

Otwarcie Sesji i stwierdzenie prawomocności obrad.

Ustalenie porządku obrad.

Informacja o pracy Wójta Gminy w okresie międzysesyjnym.

Interpelacje, zapytania i wnioski radnych.

Sprawy różne.

Sprawozdanie Komisji Rewizyjnej z działalności z 2007 r.

Sprawozdania komisji stałych Rady Gminy z działalności w 2007 r.

Podjęcie uchwał w sprawie:

uchwalenia planu pracy Rady Gminy na 2008 r.;

zatwierdzenia planu pracy Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Gródek na 2008 r.;

przyjęcia planów pracy komisji stałych Rady Gminy na 2008 r.;

uchwalenia Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych na 2008 r.;

Programu Współpracy Gminy Gródek z Organizacjami Pozarządowymi na rok 2008;

zmiany statutu Gminnego Centrum Kultury w Gródku;

zmiany statutu Biblioteki Publicznej w Gródku;

określenia warunków odpłatności za pomoc w zakresie dożywiania realizowaną w formie posiłku;

przystąpienia do sporządzenia jednostkowej zmiany studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Gródek obejmującej działki Nr ew. 119 i 121/2, położone na gruntach wsi Borki w gminie Gródek, woj. podlaskie;

uchwalenia Aneksu do „Planu Rozwoju Lokalnego Gminy Gródek”;

zatwierdzenia taryf dla zbiorowego zaopatrzenia w wodę i zbiorowego odprowadzania ścieków;

stawki jednostkowej dotacji przedmiotowej dla Komunalnego Zakładu Budżetowego w Gródku.

9. Budżet Gminy Gródek na 2008 r.

opinia Regionalnej Izby Obrachunkowej w sprawie projektu budżetu Gminy Gródek na 2008 r.;

opinia Komisji Gospodarki, Finansów i Rolnictwa Rady Gminy Gródek;

podjęcie uchwały w sprawie budżetu Gminy Gródek na 2008 r.

10. Przyjęcie protokołu obrad XII Sesji Rady Gminy.

11. Zamknięcie obrad.

Zapraszam do wzięcia udziału.

Przewodniczący Rady

Wieczysław Gościk

Trzeba pójść , posłuchac. będą ważne rzeczy.

pazdrawlaju.
                          • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 07:15
                            "zmiany statutu Gminnego Centrum Kultury w Gródku;
                            zmiany statutu Biblioteki Publicznej w Gródku; "

Czy majstrowanie przy tych statutach ma umożliwić pozostawienie na stanowisku
                            obecnego dyrektora?
                            Dyrektor jest dobrym marketingowcem - ale dla swojego zespołu. Tutaj jak wiadomo
                            jest bardzo zaangażowany w działalność. Chyba to jest pierwszy przypadek, gdzie
                            niby zespół jakiegoś domu kultury działa na własną rękę, czerpiąc z tego dochody
                            - dla siebie. Czyli co...Prymaki przyklejeni do GCK - bo czymś trzeba się
                            wykazać, ale odklejeni od GCK - gdy chodzi o kasę. No to jak to jest? A może
                            sprywatyzować GCK? I tak nie ma działalności środowiskowej, w sumie tej
                            najważniejszej części funkcjonowania DK, a obecna dyrekcja mogłaby stać się
                            właścicielem GCK płącąc gminie za wynajem budynku. Choć jak mi się wydaje nie
                            byłoby jemu to na rękę. Bo trzeba by było podzielić się z kimś kasą. A może wójt
                            znajdzie salomonowe wyjście?
                            • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 17:07
                              YYY tego postu to ja zupelnie nie rozumiem...
                              Czyli co Rima, ktora tez jest zwiazana z Gokiem i gra koncerty gdzies za kase to tez jest zle ?? W czym problem, chyba nie ma czegos takiego, ze skoro jest dyrektorem to nie moze sobie w zaden inny sposob dorabiac ?? Zespol Hutor czy jakos tak tez mozna zamowic na wesele, a sa zwiazani z Gokiem to tez zle tak ?? Absurdalny zarzut i tyle...
                              Radze sie zastanowic kto jest hipokryta ja czy Ty...
                              • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 17:10
                                Dodac chcialem tylko tyle, ze w swietle prawa wcale nie trzeba zmieniac statutu GOK, bo nic nie stoi na przeszkodzie, ze bedzie mogl startowac.
                                Pozdrawiam
                                • biezprizornyj Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 20:00
                                  shibby1 napisał:

> Dodac chcialem tylko tyle, ze w swietle prawa wcale nie trzeba zmieniac statutu
                                  > GOK, bo nic nie stoi na przeszkodzie, ze bedzie mogl startowac.
                                  > Pozdrawiam

Tawariszcz shibby1:

Czy mówimy o tym samym prawie? Czy masz własne? Czy duraka stroisz?
                              • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 22:34
                                no cóż Shibby - jak nie rozumiesz to nie rozumiesz i wątpię, żeby ktoś był w
                                stanie wytłumaczyć to Tobie. Pozdrawiam. A poza tym - co mnie to obchodzi.
    • borutta1 Re: Konkurs na dyr. GCK 27.01.08, 02:57
      no,no, no - nieźle
      • grygorovicz Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 16:52
        no i tak z primakiem się tu nie zgodzę dlatego iż daleko nie
        szukając w sąsiedniej gminie istnieje zespół "Trojka" składający się
        z pracowników GCK. Koncertowali oni na jednej z dyskotek i także
        pieniądze nie szły na GCK tylko do własnych kieszeni więc jeżeli
        uważasz że tylko Prymaki tak robią to się grubo mylisz
        • haspadin Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 19:44
          grygorovicz napisał:

> no i tak z primakiem się tu nie zgodzę dlatego iż daleko nie
          > szukając w sąsiedniej gminie istnieje zespół "Trojka" składający się
          > z pracowników GCK. Koncertowali oni na jednej z dyskotek i także
          > pieniądze nie szły na GCK tylko do własnych kieszeni więc jeżeli
          > uważasz że tylko Prymaki tak robią to się grubo mylisz

Szanouny Grygorowicz:
          Nikt nikomu nie zabrania śpiewać, zarabiać, tylko sa pewne zasady cywilizowanych społeczeństw. Nie może być zespół wygodnie "podwieszony" pod GCK, zarabiający na licznych wyjazdach a gmina jeszcze do tego dokładać. Co robi w wolnym czasie oficjalny dyr. GCK poza wyjazdami, skoro ma ich niemało. Praca w GCK jest po prostu fikcja, przykrywka wcale wygodna. Chciałbym poznać ile zespół w sezonie zarobił, co z tego ma gmina, ile bezpłatnego urlopu wziął"dyr." na wyjazdy, ew. ile wyjazdów "słuzbowych"-dopłacanych z kasy gminy zaliczył.
          Napewno było tego dużo i niech tak trwa tylko czas uporządkować ta stajnię! Ze strony oficjalnej "prymaki":
          .... jednak ilość koncertów w roku 2003 (ok.60 w sezonie letnim)
          opóźniła wydanie kasety...

Jaki status ma ten b. energicznie dzialający zespół? Czas przyjrzeć sie tej sprawie!
          • grygorovicz Re: Konkurs na dyr. GCK 28.01.08, 22:44
            Ludzie w dzisiejszych czasach są bardzo zawistni chociażby sąsiad
            sąsiadowi , a co mówić o dalszym zasiegu. W dzisiejszych czasach
            nikt nikomu niczego nie broni jest pełna demokracja , stawajcie
            podchodzcie do konkursu składajcie swoje plany na dalszy rozwój
            naszej kultury, co byście chieli zrealizować, a napewno komisja was
            wysłucha i podejmie rozsądną decyzję
            • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 29.01.08, 08:23
              Zawiść? Chyba się mylisz, ale zapewne też nie rozumiesz quasi problemu. Załóżmy,
              że jesteś prezesem jakiejś firmy, załóżmy że masz dyrektora - który zamiast
              zajmować się działalnością zakładu zajmuje się własną działalnością na terenie
              tego zakładu, omijając Ciebie jako prezesa, co robisz? To nie chodzi o to, że
              zespoły sobie dorabiają - ich zbójeckie prawo, ale chodzi o to, że osoba która
              kieruje zajmuje się najpierw prywatą a dopiero PRZY OKAZJI tym czym zajmować się
              powinna, a raczej się nie zajmuje. Zachwiane są proporcje. Demokracja nie polega
              na robieniu tego co się chce, demokracja wbrew pozorom to sztywno określone
              ramy w jakich człowiek może funkcjonować - pisząc jaśniej - demokracja to zbiór
              procedur, po których człowiek się porusza. Jak dla mnie dyrektor niech zarabia z
              Prymakami - niech koncertuje, niech wydaje płyty - tylko niech wybierze - jest
              od tylko i wyłącznie Prymaków, czy RÓWNIEŻ z takim zaangażowaniem kieruje GCK.
              Jeśli nie ma czasu na GCK - to niech zrezygnuje - 150 srok za ogon nie da się
              utrzymać. I tyle. W ogóle ode mnie na ten temat. Ja jeśli potrzebuję zbliżenia z
              kulturą mam alternatywę w postaci korzystania z innych placówek kultury.
    • razdwaosiem Re: Konkurs na dyr. GCK 29.01.08, 19:29
      Ludzie odczepcie się od Jurka Ostapczuka .. kto z was zaśpiewa tak jak on po
      bialorusku ?.. Jakby nie patrzeć ma on już 8 lat doświadczenia na tym stanowisku
      . Przy każdym innym dyrektorze bialoruskość skończy się na cmentarzu . Jeśli
      ktoś z was uważa , że nadaje się na to stanowisko bardziej niż on , zapraszam
      serdecznie do udzialu w konkursie na dyrektora GCK . Dodatkowo chcialem
      przypomnieć , że to kto zostanie dyrektorem GCK nie zależy ani od wójta ani od
      plebana , tylko od komisji konkursowej .. Jedna wpadka z alkoholem ma go
      dyskredytować ?.. Poslowie piją , prezydent pije , księża chlają na umór ( nie
      wspomnę o innych przestępstwach jak pornografia dziecięca czy pedofilia ),
      pijani lekarze przyjmują ludzi w przychodzniach .. Pytam się was kto z was jest
      abstynentem ?.. tylko szczerze
      • biezprizornyj Re: Konkurs na dyr. GCK 29.01.08, 20:51
        razdwaosiem napisał:

> Ludzie odczepcie się od Jurka Ostapczuka .. kto z was zaśpiewa tak jak on po
        > bialorusku ?.. Jakby nie patrzeć ma on już 8 lat doświadczenia na tym stanowisk
        > u
        > . Przy każdym innym dyrektorze bialoruskość skończy się na cmentarzu . Jeśli
        > ktoś z was uważa , że nadaje się na to stanowisko bardziej niż on , zapraszam
        > serdecznie do udzialu w konkursie na dyrektora GCK . Dodatkowo chcialem
        > przypomnieć , że to kto zostanie dyrektorem GCK nie zależy ani od wójta ani od
        > plebana , tylko od komisji konkursowej .. Jedna wpadka z alkoholem ma go
        > dyskredytować ?.. Poslowie piją , prezydent pije , księża chlają na umór ( nie
        > wspomnę o innych przestępstwach jak pornografia dziecięca czy pedofilia ),
        > pijani lekarze przyjmują ludzi w przychodzniach .. Pytam się was kto z was jest
        > abstynentem ?.. tylko szczerze

razdwa.

Durak czy zumaszedszyji?

• najlepszy-groszek Popieram "razdwaosiem" !!! 30.01.08, 11:29
          Ja też zgadzam się z "razdwaosiem". Pan Ostapczuk sprawdza się w
          roli dyrektora świetnie. I trzeba Go podziwiać, że mimo trudnej
          sytuacji osobistej (wystawia się przez to na szykanowania a nas-
          społeczeństwo Jego sprawy osobiste nie powinny interesować) i tego
          całego zamieszania wokół "sprawy a alkoholem" nie poddał się i dalej
          dobrze wypełnia swoje oboziązki. To, co piszecie na tym forum to
          świństwo. Przyjdzcie na sesję Rady Gminy i wypowiedzcie się - NIE
          ANONIMOWO! Wtedy Wasze oskarżenia i pretensje będa miały sens. A
          teraz to próbujecie zniszczyć życie młodemu człowiekowi, którego
          pasją jest muzyka i kultura białoruska.
          • biezprizornyj Re: Popieram "razdwaosiem" !!! 30.01.08, 19:20
            najlepszy-groszek napisał:

> Ja też zgadzam się z "razdwaosiem". Pan Ostapczuk sprawdza się w
            > roli dyrektora świetnie. I trzeba Go podziwiać, że mimo trudnej
            > sytuacji osobistej (wystawia się przez to na szykanowania a nas-
            > społeczeństwo Jego sprawy osobiste nie powinny interesować) i tego
            > całego zamieszania wokół "sprawy a alkoholem" nie poddał się i dalej
            > dobrze wypełnia swoje oboziązki. To, co piszecie na tym forum to
            > świństwo. Przyjdzcie na sesję Rady Gminy i wypowiedzcie się - NIE
            > ANONIMOWO! Wtedy Wasze oskarżenia i pretensje będa miały sens. A
            > teraz to próbujecie zniszczyć życie młodemu człowiekowi, którego
            > pasją jest muzyka i kultura białoruska.

Pust swoju pasju w a'grudku, kole swajego doma uprawlaje. Papaczka jeszczo pamoze i budiet priekrasna. Wsie budut żełat szczastia w etom hobby. Wsia gmina. Najlepszy-groszek biegi pamocz.
            • jan381 Re: Popieram "razdwaosiem" !!! 31.01.08, 21:53
              to wedle was w naszym grodzie ma być krzewiona tylko kultura białoruska i tylko ta jakbyśmy tylko wszyscy byli białorusinami a innych wsród nas niebyło to może przyłączmy się do księstwa kniazia Łukaszki
        • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 30.01.08, 13:31
          widze że fani sie odzywają, chyba że rodzina:)
          • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 30.01.08, 14:43
            Hehehe kolejny hipokryta naj21, czyli jesli jest ktos przeciwnego zdania niz ty to juz rodzina ostapczuka ?? :)
            • najlepszy-groszek . 30.01.08, 15:53
              Nie zwolennicy i nie rodzina a trzeźwo myślący ludzie. I przede
              wszystkim NIE ZAWISTNI ZAZDROŚNICY bo tylko to Wami kieruje. Całe to
              zamieszanie Wy podgrzewacie. Musicie miec w tym cel... I to jest
              najsmutniejsze...
            • grygorovicz Re: Konkurs na dyr. GCK 30.01.08, 17:00
              bo to są mocherowe bereciki , które szczekają jak najęte.Wogóle to
              podsycają całą tą sytuację a potem się wycofuja z tego udając że są
              święci a my źli , nie dajmy się im sprowokować poszczekają i zara im
              to się znudzi.

pozdrawiam PODŻEGACZY
              • najlepszy-groszek Ha! ha! ha! 30.01.08, 17:22
                Mocherowe berety! ha, ha, ha!!! DOBRE!!!
            • naj21 Re: Konkurs na dyr. GCK 30.01.08, 20:27
              do shiiby a jak ktos jest rodziną innej ważnej osobistości w Grodku i takie pierdoły wypisuje to jak go nazwiesz, mówie dokładnie o Tobie
              • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK 30.01.08, 23:50
                "Więc kimże w końcu jestem?-Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro" M.Bułhakow
                Hmm pierdoly powiadasz, coz jesli pierdolami nazwiesz prawde,ktora czesto jest nie na reke Wam forumowej elicie, ktora to tak smialo od hipokrytow wyzywa osoby majace odmienne zdanie, to i owszem wypisuje pierdoly.
                No i powodzenia w odgadywaniu kim jestem, jak narazie to jestem cierniem w waszej ranie lub bardziej dosadnie pryszczem na dupie...
                Pozdrawiam
                • primak Re: Konkurs na dyr. GCK 31.01.08, 07:17
                  Shibby - a kogo to obchodzi kim jesteś? Jesteś tym kim jesteś - i tyle. Co do
                  prawdy - jak mawiał Ś.P. Ksiądz Józef Tischner są trzy prawdy - "twoja - moja i
                  gówno prawda". A co do "hipokryzji" - to nie pisałem, że jesteś "hipokrytą" -
                  tylko zadałem pytanie, przedstawiając sytuację. Zbyt chyba emocjonalnie
                  podchodzisz do poruszanych tematów. Jakbyś spojrzał na niektóre z innej
                  perspektywy, być może inaczej byś wnioskował - (a może nie?). Każdy ma prawo do
                  własnego zdania, bez względu na perspektywę. To by było na tyle - dalsza
                  dyskusja mija się z celem. Pozdrawiam z pełną życzliwością.
      • and5 Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 12:49
        razdwaosiem napisał:

> Ludzie odczepcie się od Jurka Ostapczuka .. kto z was zaśpiewa tak jak on po
        > bialorusku ?..

A choćby i ja. Każdy głupi umie wyć z playbacku.

> Przy każdym innym dyrektorze bialoruskość skończy się na cmentarzu .

Nikt nikogo nie wysyła na cmentarz. Kultura to nie tylko Prymaki, Razśpiewany
        Haradok.

Jeśli ktoś z was uważa , że nadaje się na to stanowisko bardziej niż on , zapraszam
        > serdecznie do udzialu w konkursie na dyrektora GCK . Dodatkowo chcialem
        > przypomnieć , że to kto zostanie dyrektorem GCK nie zależy ani od wójta ani od
        > plebana , tylko od komisji konkursowej ..

POwiedz kto w tej komisji zasiądzie. Wtedy będzie wszystko jasne.

Jedna wpadka z alkoholem ma go
        > dyskredytować ?.. Poslowie piją , prezydent pije , księża chlają na umór ( nie
        > wspomnę o innych przestępstwach jak pornografia dziecięca czy pedofilia ),
        > pijani lekarze przyjmują ludzi w przychodzniach.
        Gdyby spowodował wypadek, wtedy też nazwał byś to wpadką.

Pytam się was kto z was jest
        > abstynentem ?.. tylko szczerze
        Ja nie jestem, ale wiesz jak to mówią - wszystko jest dla ludzi - do pewnej granicy.
        • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 13:15
          to wedle was w naszym grodzie ma być krzewiona tylko kultura białoruska i tylko ta jakbyśmy tylko wszyscy byli białorusinami a innych wsród nas niebyło to może przyłączmy się do księstwa kniazia Łukaszki
          • najlepszy-groszek Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 13:52
            W dzisiejszych czasach kulturowość i tradycje są bardzo na czasie.
            Jest moda na "odrębność kulturową" ale nie skrywaną tylko jawnie
            pielęgnowaną. I to się chwali. Bierzmy przykład z górali, kaszubów
            czy łemków. Sa dumni ze swoich korzeni, tradycji, zwyczajów, języka.
            A przecież w ich miejscowościach, na ich terenach mieszkają ludzie
            różnych kultur. Jednak oni zamieszkuja te tereny "z dziada,
            pradziada" i dlatego robią wszystko by ich kultura nie zniknęła. A w
            dzisiejszych czasach, w dobie globalizacji, gdy ludzie różnych ras i
            narodowości rozproszeni są po całym świecie powinniśmy DBAĆ O
            TRADYCJE NASZYCH PRZODKÓW. Powinniśmy walczyć z zalewającą nas falą
            nowoczesnej kulrtury, która, sami odpowiedzcie jak dział na dzieci i
            młodzież.

A nawiązując do działalności GCK w sprawie krzewienia wyłącznie
            kultury białoruskiej. NIE ZGADZAM SIĘ, że tak się dzieje. Nie
            występują zespoły śpiewające w Polskim języku? występują Problem
            polega na tym, czy katolicy chcą uczestniczyć w tych imprezach. A
            dobrze wiemy, że w Gródku jest koło adoracji "za wszelka cenę
            krzewić to, co polskie, katolickie" i że sa ludzie, którym
            prawosławni przeszkadzają tylko dlatego, ze są prawosławni. Wiemy
            też czemu tak sie dzieje, ale o tym już w zupełnie innym linku...
            • najlepsza-marchewka Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 15:48
              Panie najlepszy -groszku tu najlepsza marchewka proszę wymienić
              przynajmniej kilka imprez , gdzie od początku do końca brzmiała
              polska mowa.Nic , a nic nie mam przeciwko imprezom białoruskim,ale
              bądżmy obiektywni.
          • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 15:59
            jan381 napisał:

..."to wedle was w naszym grodzie ma być krzewiona tylko kultura białoruska i tylko ta jakbyśmy tylko wszyscy byli białorusinami a innych wsród nas niebyło to może przyłączmy się do księstwa kniazia Łukaszki..."

Za to stwierdzenie napisane do słuchu należy się conajmniej kawa. Szkoda,że nie wiem komu!

ale pozdrawiam.
            • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 22:48
              dzięki tobie jotbebe ,znalazłem obiektywną dusze myślącą podobnie jak ja ,dzięki za zaproszenie na kawę pozdrawiam wszystkich podobnie myślących na tym forum nie jestem jak niektórzy sądzą moherowym beretem i nic mi nie wadzą prawosławni ani białorusini lecz jestem objektywnym mieszkańcem naszego grodu nad supraślą pozdrowienia
        • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK 01.02.08, 15:55
          and5 napisał:
          ..."Pytam się was kto z was jest
          abstynentem ?.. tylko szczerze...

Jestem. To fakt. Ale piszę bardziej dla odciążenia tych nieustannych przepychanek.

pozdrawiam chcących uleczyć chore relacje nagromadzone i dalej tężejące wokół GCK.
          • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 13:09
            Konkurs na dyr. GCK- kiedy on będzie może ktoś wie
            • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 15:47
              Problem lezy w tym, że po ostatnim spotkaniu Rady Gminy i zmianie Statutu GCK konkursu na dyr. GCK-moze nie byc wcale. Wśród Radnych była garstka głosująca przeciw. Zmiana dotyczyła sposobu powolania właśnie dyr. GCK. Wg nowego statutu nie musi być konkursu.
              Czy to możliwe? Poczekajmy. Chciałbym sie mylić. Pisze to otwarcie nie ukrywając sie pod nieczytelnymi nick'ami.
              Kawa jest aktualna.

pozdrawiam.
              • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 19:43
                jotbebe napisał:

> Problem lezy w tym, że po ostatnim spotkaniu Rady Gminy i zmianie Statutu GCK k
                > onkursu na dyr. GCK-moze nie byc wcale. Wśród Radnych była garstka głosująca p
                > rzeciw. Zmiana dotyczyła sposobu powolania właśnie dyr. GCK. Wg nowego statutu
                > nie musi być konkursu.
                > Czy to możliwe? Poczekajmy. Chciałbym sie mylić. Pisze to otwarcie nie ukrywają
                > c sie pod nieczytelnymi nick'ami.
                > Kawa jest aktualna.
                >
                > pozdrawiam.
                >gdzie i kiedy ta kawaja też się nie ukrywam i nie zmieniam niku
              • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 19:47
                Panie Janie konkurs na 99% bedzie i dziwi mnie fakt, ze dalej probujesz Pan jatrzyc na forum. Jak to u nas mowia "nie sraj drabniej maku"(bez urazy), ale smieszny mnie to, ze nie potrafisz niczego zrozumiec, lub tez nie chcesz zrozumiec, pozostaje ewentualnosc, ze jest to ponad Twoje sily.
                Rozmawialem z jednym z radnych, co sie tam na sesji dzialo i dlaczego z takimi pospuszczanymi glowami glosowali w sprawie zmiany statutu GCK(przynajmniej Pan Jan tak opisywal te zdarzenie). Zapytalem tez czy rzeczywiscie wojt patrzyl takim zlowieszczym wzrokiem na nich sugerujac, ze tak, a tak maja zaglosowac. Jakiez bylo zdziwienie owego radnego gdy mu to powiedzialem, on stwierdzil, ze wojta w tym czasie nie bylo na sesji...(Janie blad czy celowe przeklamanie w Twoim wykonaniu??)
                Kolejnym moim pytaniem bylo czego dotyczyla ta zmiana statutu i co sie okazalo ?? Caly ten spor rozegral sie o slowo moze/musi oglosic konkurs (nie dociekalem jak zaglosowal ten radny).
                No i teraz wystarczy siegnac do art. 15 ustawy o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej, aby dowiedziec sie kto mial racje (radni glosujacy na "moze"), a kto byl w bledzie(radni glosujacy na "musi" i jak przypuszczam Pan Jan, ktory we wszystkim widzi zlo). Teraz link do wyzej wspomnianej ustawy: wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/b0de205a-1b73-42e9-8864-5564e5cb0362/ustawa_o_organizowaniu_i_prowadzeniu_dzialalnosci_kulturalnej.doc
                ,z ktorej to jasno wynika, ze dyrektora takowej placowki powoluje organizator (w tym wypadku wojt),albo moze, podkreslam slowo moze oglosic konkurs...
                Sadze, ze nasza rada gminy nie jest jeszcze na odpowiednim szczeblu, aby zmieniac ustawy zatwierdzone przez sejm (popraw mnie Panie Janie jesli sie myle ;)).
                Pozdrawiam ludzi z otwartymi umyslami
                • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 19:57
                  wsio jasno jak było tak będzie jak rudi zagra tak wójt zatańcuje to nie radni a bezradni oni nic nie mogą zmienić bo dbają o swoje dobro-diety
                  • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 20:02
                    janie381, a co jest jasne, bo ja w ogole nie potrafie zrozumiec Twoich wypowiedzi. Nie rozumiesz faktu, ze rada gminy nie moze zmieniac ustaw sejmowych ?? No coz tamten post skierowany byl do ludzi o otwartych umyslach i nie powinno mnie dziwic, iz niektorzy go nie zrozumieja.
                    Pozdrawiam
                    • primak Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 03.02.08, 21:26
                      wszystko sprowadza się do jednego...popatrz na art.16 - myślałem, że u nas w
                      gminie mieszkają - Białorusini i mniejszościowi Polacy, a wygląda na to, że i
                      Greków mamy w gminie.
                      • grygorovicz Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 04.02.08, 15:42
                        hehe kariery to tu janie nie zrobisz wszędzie gdzie się porywasz to
                        jak z motyką na słońce, nawet takim "bezradnym radnym" chciałeś
                        zostać i to przegrałeś hehe, o co ci tak wogóle chodzi bo już sam
                        nie kumam?

Wydaje mi się, iż jesteś cynikiem który nie uznaje obowiązujących
                        praw i obyczajów w danym środowisku, nie szanujesz innych ludzi
                        obrażając na forum ,poprostu zachowujesz się poniżej przeiętnej IQ
                • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 04.02.08, 17:10
                  Pani(e) shibby1:

Zanim konczę te nonsensowne polemiki odpowiem:
                  ..."konkurs na 99% bedzie i dziwi mnie fakt, ze dalej probujesz Pan jatrzyc na forum...'
                  Pewnośc to 100%. Co z tym 1%. Napisałem wyrażnie, że chcialbym sie w swojej prognozie mylić. Ale pisanie swojej mysli na ten temat, choćby sie miała nie zgadzać z innymi to podstawowe prawo w kazdej cywilizowanej dyskusji. Po prostu różnica postrzegania i stąd takie zdanie. Czy forum to towarzystwo wzajemnej adoracji albo klakierów?
                  Nie wiedziałem, że to się nazywa jątrzenie.
                  ..."Jakiez bylo zdziwienie owego radnego gdy mu to powiedzialem, on stwierdzil, ze wojta w tym czasie nie bylo na sesji...(Janie blad czy celowe przeklamanie w Twoim wykonaniu?..."
                  Nigdzie nie napisałem, że radni głosowali pod pręgieżem wzroku pana Wójta. To jest nadinterpretacja. Łatwo sprawdzić. Więc kto kłamie?
                  ..."jak przypuszczam Pan Jan, ktory we wszystkim widzi zło..."
                  Człowieku, nie znam Cie więc prosze nie obrażaj. Złem pierwszym jest niedopuszczanie myślenia innego niz moje. Jestem przeciwny tej zasadzie i najbardziej o to tu chodzi.
                  Przy zmianie statutu powolano się na ustawę aktyprawne.rp.pl/aktyprawne/akty/akt.spr?id=174236 Prosze uwaznie przeczytać!
                  ...”ktorej to jasno wynika, ze dyrektora takowej placowki powoluje organizator ( w tym wypadku wojt),albo moze, podkreslam slowo moze oglosic konkurs...” Gdzie tu o tym napisane?
                  Proszę nie zarzucać mi słów, których nie napisałem i nie zabraniać mysleć tak jak uważam.
                  Szanowna(y) shibby:
                  na tym koncze pozdrawiam. Chętnie poznałbym osobiscie. Myślę, że swoje zakończyłem. A kto ma racje, pomijając inne dowiemy się do lata.
                  • shibby1 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 04.02.08, 18:14
                    Coz skoro przeszlismy juz na ty, Janie, to postaram sie odpowiedziec na Twoj post.
                    Ten 1% procent pozostawilem na ewentualnosc konca swiata,wojny, kataklizmu itp. ;), a tak powaznie to skoro wojt mowi ze oglosi wybory, a radni zmieniaja statut GCK, to sadzisz ze to slowa rzucane na wiatr i dzialania, ktore z nudow wykonuja radni??
                    Nikt nie zabrania Ci miec wlasnego zdania, o ile zawiera ono chociaz odrobine sensu, a to co narazie robisz to prowokowanie wojen i konfliktow na forum(i tak jest to jatrzenie).

"Większe wsparcie duchowe i nie tylko widziałem ze strony radnych (nie wszystkich). Z pokornie spuszczonym wzrokiem w niektórych głosowaniach ( szczególnie jednym) na tej sesji wspomogli Wójta. W sumie dla tej chwili poszedłem na to spotkanie."

Nie to nie jest nadinterpretacja bo niestety nie mialem okazji byc na sesji(zapewne jak 80% piszacych na forum), a czytajac Twoj post mozna wyciagnac jednoznaczne wnioski, ze to wojt kazal im tak glosowac. Bo to wlasnie sugerujesz.
                    Sam domagasz sie abys mogl wyrazac wlasne zdanie, a radnym zabraniasz miec wlasnego (bo na jakiej podstawie twierdzisz, ze glosowali tak jak kazal im wojt ??) To w koncu wszyscy moga miec wlasne zdanie czy jedynym slusznym jest jest Twoje(myslenie godne przywodcy III Rzeszy lub naszego bylego premiera "Bo nikt nam nie wmowi ze czarne jest czarne, a biale jest biale") ?? Swoja droga uwielbiam ta sentencje, oddaje w zupelnosci nasz poprzedni rzad.

No i ostatnia sprawa ustawa. Jesli uwaznie ja przeczytasz, to znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. Nie bede Cie naprowadzal, bo wychodze z zalozenia, ze czlowiek w kazdym wieku powinien sie edukowac. Mi znalezienie tego zajelo 2 minuty.
                    • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 05.02.08, 09:19
                      Pan(i) shibby1:

W ferworze pisania nieopatrznie pominąłem formę grzecznościową za co przepraszam. Na ty nie moge przejść, bo nie wiem z kim. Jeśli sie dowiem- myślę, że nie będę przeciw.

pozdrawiam. JBB
                  • jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 04.02.08, 22:00
                    pytałem kiedy te konkurs będzie i kto będzie w komisji przesłuchującej kandydatów na stołek dyrektora i gdzie składać oferty i do kiedy
                    • jotbebe Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 05.02.08, 09:25
                      Panie jan381:

Praktycznie możemy się spotkać przy kawie kiedykolwiek, dysponuje czasem, więc czekam.

pozdrawiam. JBB

• jan381 Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 06.02.08, 20:49
                        to nikt nie wie kiedy konkurs ten będzie mi się wydaje że na święty nigdy bo i tak wiadomo że będzie jurka z klanu
                        • najlepszy-groszek Re: Konkurs na dyr. GCK- kiedyon będzie może ktoś 07.02.08, 07:48
                          Ja odpowiem *janowi381*! na razie nikt nie wie kiedy będzie konkurs,
                          nawet radni. pozostaje cierpliwie czekać.
    • krisna13 Re: Konkurs na dyr. GCK 08.02.08, 15:02
      Halo. O co tyle krzyku.Przecież wiadomo,że Gródek to połączenie kilku klanów.A
      kto i z jakiego klanu zasiądzie u koryta to się niedługo okaże.Gmina odpowiednio
      obsadzona,podstawówka przez ''byłą'' też.Można tak wyliczać i wyliczać.Kogo by
      tu teraz obstawić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka