Dodaj do ulubionych

Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- OPINIE

12.02.08, 19:27
WPISUJCIE PAŃSTWO NAJLEPSZE I NAJGORSZE ZAKŁADY I SERWISY SAMOCHODOWE
Obserwuj wątek
    • marbran Mój typ 'Najgorszy' :"Service Skoda"Choroszczańska 12.02.08, 19:32
      "Service Skoda" (inne marki też : Ford, Opel, VW,...) Zakład Mechaniki
      Pojazdowej - Białystok, Choroszczańska 24 .Partactwo, eksperymenty i uczenie się
      na samochodach klienta. Strata czasu i pieniedzy. Problemy z reklamacją. Nie
      polecam !
      • Gość: hrabia a gdzie jest inaczej? IP: *.chilan.net 12.02.08, 19:45
        to powiedz gdzie postawić porządną brykę z przednim błotnikiem do
        lakierowania aby nie podmienili mi alternatora i nie spuscili do
        sucha benzyny ??
        • marbran A to mnie nie zaskoczyłeś ! 12.02.08, 19:54
          Nie polecę , bo nie słyszałem o dobrym blacharzu-lakierniku, ale jak temat
          chwyci i to forum sie rozwinie to może nam obu ktoś pomoże ?
      • Gość: ja Unimot -Najgorszy IP: *.elpos.net 02.03.08, 10:58
        wymina akumulotora to szczyt ich możliwości
        jak nie masz starego żuka lub nyski nie zajeżdzaj tam !!!!!!!!!!!!!!!
        • marbran Re: Unimot -Najgorszy 08.03.08, 14:24
          Zgadza się ! Mam potwierdzenie od znajomego o mizerności usług tego zakładu. Był
          on tam przypadkowo , po raz pierwszy i ostatni...
          • takajednababeczka Re: Unimot -Najgorszy 14.09.09, 12:04
            dobra nie polecacie, ale niby są 2 unimoty, piszę niby bo tylko słyszałam, że
            jest unimot i unimot 1, nie wiem czy oba zajmują się mechaniką, wie coś ktoś na
            ten temat
            • marbran Re: Unimot -Najgorszy 19.09.09, 16:43
              Nie polecam: Unimot 1, ul. Handlowa 7
    • marbran Jest dobry elektronik samochodowy, od komputerów. 12.02.08, 20:01
      Pan Marek z "RYCAR"-u na Gen. Kleeberga, ale sam Rycar to zasadzka na klienta !
      • Gość: Eulalia Lulilaj Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute IP: *.elpos.net 14.02.08, 23:20
        wporzo blacharz-lakiernik to Pan Zbyszek z ul. Ścianka / jadąc od
        Octowej to po prawej stronie, w głębi posesji /.
        • Gość: Krak Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute IP: *.vectranet.pl 17.10.13, 09:08
          Potwierdzam. ul. Ścianka 44a, Białystok.
          Byłem u niego kilkukrotnie i zawsze jest perfect zrobione. Szczerze polecam!
      • Gość: ula79 Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute IP: 82.139.147.* 18.04.08, 12:35
        A dlaczego Rycar to zasadzka?Czy ktoś mnie uświadomi?
      • Gość: gieroj Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute IP: *.elk.net.pl 18.04.08, 18:13
        uzasadnij ta 'zasadzkę'. Byłem tam dwa razy z autem i wszytsko bez
        zarzutu, mało tego, wszytsko profesjonalnie i bez zdzierstwa.
        • marbran Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute 19.04.08, 22:26
          Dobrze. Byłem też 2 razy z autem. Pierwszy raz z problemem w samochodzie, drugi
          z reklamacja usługi. Usterka i objawy te same i w tym samym podzespole. Za
          reklamacje Rycar serwis kazał sobie ponownie zaplacic, nie uznajac jej -
          wykrętnie tłumaczac, że "wprawdzie problem dalej jest taki sam, ale wynika on z
          zupełnie innej przyczyny, choć dalej trzeba naprawić ten sam podzespół, itp...".
          Ponadto, gdy poprosiłem o widzenie się z kierownikiem, pracownik średniego
          szczebla próbował podawać się za niego. Kierownik był tym oburzony, przepraszał
          i obiecał szybkie wyjasnienie sprawy, ale po tygodniu ta sama spiewka... Za
          reklamacje zapłaciłem, chcąc mieć święty spokój...
        • takajednababeczka Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute 14.09.09, 12:16
          a ze mnie zdarli, połowicznie odpieli nie działający alarm -100 zł zainkasowali,
          nawet kabli nie poizolowali,zostawili jeszczę pół wiazki która idzie spod
          kokpitu:(, dowiedziałam się dużo za późno, i wymienili uszczelkę jak pytałam na
          początku o koszty to pan powiedział że alarm to groszowe sprawy a uszczelka 20
          i gdzieś drugie tyle za wymianę, za uszczelkę wyszło 30 + 60 za wymianę a
          groszowa sprawa to 100 zł, być może wina też leży po mojej stronie bo nie
          naciskałam o konkrety, w sumie kosztowało to 190 zł, niby nie dużo ale
          groszowymi to sprawami bym nie nazwała,myślałam że wyjdzie około 100 a wyszło 2x
          więcej, w dodatku pozostawili nie podokręcane śruby, więcej ich po prostu nie
          odwiedzę
      • Gość: Umoczony Re: Jest dobry elektronik samochodowy, od kompute IP: *.147.111.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.19, 08:54
        W Rycar zasadzką jest właściciel Pan Kukiełka, który zachowuje się prostacko zarówno w stosunku do klienta jak i parowników. Nie będzie miał dobrej kadry pracowników oferując pracę w której czeka się miesiącami na zaległe wypłaty. Stąd ciagła rotacja pracowników i gówniana jakość usług
    • marbran Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 27.02.08, 22:34
      Widzę brak zainteresowania tematem, czyli wszystkie zakłady są nijakie - ani
      dobre, ani złe ?
    • marbran Czyżby znieczulica ? 29.02.08, 17:31
      Naprawde,nie rozumiem tak małego zainteresowanie tym tematem. Przecież w prawie
      każdej rodzinie maja państwo samochód, który - niestety - czasami się psuje. I
      wtedy myślimy do kogo udać się z problemem. Wystarczy wpisać tu swoją krótką
      opinię, powiedziec co się myśli, podziękować lub zganić. Po prostu wymienić
      informację. To pomoże nam wszystkim nam nawzajem i zarazem może podziala na tych
      nieuczciwych dorobkiewiczow, co dumnie zwą się fachowcami ...
      • Gość: Kierowca Forda Re: Czyżby znieczulica ? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.03.08, 23:39
        Stacja Autoryzowana przy salonie sprzedaży Forda na ul.JP2 jest jednym wielkim
        kłębkiem oszustw.
        Wyszukują, kombinują ,aż Ci wyczyszczą portfel do zera i wtedy dadzą Ci spokój.
        Zdecydowanie odradzam
        • marian866 Re: Czyżby znieczulica ? 10.03.09, 21:59
          Witam
          Najlepszy jest serwis Seata i Forda na elewatorskiej w Białymstoku,
          tylko potrafią wymienić olej(chociaż nie zawsze im się udaje) i
          kroić kase za przegląd po 800zł. Jak zgłaszasz jakieś usterki na
          gw.to według nich zawsze jest ok. ale już po gw. to trzeba pół
          samochodu wymienić płatnie. Obsługa zmienia się co pół roku i
          oczywiście nowi zero pojecia o mechanice. Odradzam złodzieji.
      • takajednababeczka Re: Czyżby znieczulica ? 24.09.09, 08:01
        temat ciekawy, aczkolwiek ciężko tu trafić, mi się udało przypadkiem
    • irracjonalna77 Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 02.03.08, 11:05
      Trudno okreslić kto jest "dobry" a kto zły.... serwis
      autochoroszczańska... niby dobry, ale jak mi "coś" stukało na
      wybojach z tyłu samochodu... pojechałam tam, powiedziałam kiedy
      odgłosy są... wymienili łączniki stablizatorów... ok, i tak
      stukały... ale jak wyjechałam dalej wali na dziurach... zajechałam
      po raz kolejny, była "inna" zmiana mechaników... no cóż wystarczy że
      spojrzał na nadkole, i sprężyna pęknięta... na moje pytanie dlaczego
      tamci nie zauważyli tego... no cóż nie potrafił mi powiedzieć, ale
      dostałam upust na robocizne....
      chociaż tyle
    • marbran Gdzie tłumik samochodowy mozna wymienić ? 02.03.08, 15:05
      Przypomniałem sobie, że znam niezłego fachowca. Hetmańska chyba 10, w głebi
      dużego podwórka na końcu w prawo (jest tam sporo firemek dookoła). Mechanik
      naprawił mi tłumik dobrze i niedrogo, a myślałem że bedę musiał wymienić...
      Pozdrawiam. Dziękuje że czytacie i piszecie na tym forum i życzę wszystkim
      bezawaryjności waszych samochodów !
      • jawn7 Re: Gdzie tłumik samochodowy mozna wymienić ? 08.03.08, 20:10
        Auto Fan w Zawadach.Pytać o p.Jacka.Dobry i miły fachowiec.
        • Gość: mechaniczek Re: Gdzie tłumik samochodowy mozna wymienić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:41
          TŁUMIKI NAJLEPIEJ WYMIENIAC W ZAJEZDNI NA JUROWIECKIEJ!!
          KOMUNALNY ZAKŁAD KOMUNIKACYJNY U ZAJĄCA
          POLECAM I POZDRAWIAM
          • Gość: Wacia Re: Gdzie tłumik samochodowy mozna wymienić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 19:05
            Moim zdaniem najlepszy warsztat samoch. ma Komunalny Zakład Komunikacyjny na ul. Jurowieckiej
            Diagnostyka i warsztat dla osobowych i ciezarowych
    • Gość: Tommy Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:10
      Stacja Opla na Kleeberga: zapowietrzał się układ paliwowy, za trzecim razem naprawili, ale zapłaciłem raz. Także uczciwie, ale fachowość średnia.
    • Gość: otomek321 Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 17:55
      UWAGA NA MECHANIKA W POROSłACH 82 PARTACZ 1 KLASY uszkadza auta
    • marbran Elektryka samochodowa 11.04.08, 16:47
      Polecam firmę "Szarlej i syn" na ul. Białostoczek 1, zaraz na lewo za wiaduktem
      który jest na skrzyżowaniu Jurowieckiej i Poleskiej. Dobrze sprawdza akumulator,
      dobrze zrobią alternator, rozrusznik, itp. Fachowo regenerują (bendiksy,
      pękniete obudowy alternatorów). W razie problemu dojadą po samochód (za rozsadna
      opłatą). Honorują gwarancje, wszystkie naprawy archiwizują w komputerze. Młodzi
      pracownicy posiadaja wystarczajacą wiedzę praktyczną. Zdarzaja się reklamacje
      (byłem świadkiem czyjejś reklamacji), ale gdzie się nie zdarzają ?
      • Gość: hrabia Kolejki tam widzę non stop IP: *.chilan.net 18.04.08, 13:44
        coś w tym musi być,
        drugi zakład gdzie zawsze pełno samochodów jest na 1000-lecia tuż
        przed Shellem na prywatnym podwórku
        To tyle w moich okolicach
        • macrow Re: Kolejki tam widzę non stop 18.04.08, 16:59
          nie wiem czy tam jeszcze urzeduje pan szliselman... jesli tak, to polecam! robil
          super, tylko troche sobie liczyl.
        • takajednababeczka Re: Kolejki tam widzę non stop 05.09.09, 12:12
          polecam warsztat na 1000 lecia w drewnianym domku,mi też go polecono, gdy miałam
          problem z ładowaniem zimą, a wszędzie kolejki (tam również), ale tylko tam
          !!!przez pół godziny miły pan sprawdzał mi autko, i jak to określił "zanim się
          umówimy na wstawienie auta do warsztatu ja muszę sprawdzić co tu się dzieje",
          nie zdzierają, byłam tam jeszcze kilka razy,za każdym razem fachowe podejście do
          tematu
          jak dla mnie ten warsztat ok, i na pewno tam wrócę jak coś będzie się działo
          • takajednababeczka Re: Kolejki tam widzę non stop 14.09.09, 12:22
            mi jeszcze polecano elektryków we wiosce fasty, bodajże na przeciwko cerkwi
            skręca się w lewo i chyba na końcu uliczki, pewna nie jestem bo dawno to było
            ale gdzieś tam, tam też podobno duże kolejki, ale w sumie to tam nie dojechałam
            bo problem rozwiązałam na 1000-lecia
          • Gość: sceptyczny Re: Kolejki tam widzę non stop IP: *.231.50.217.koba.pl 22.11.13, 14:06
            ciekawe czemu kilka razy i ciekawe czemu nie można zostać przy samochodzie zobaczyć jak naprawiają nawet drobna usterke
      • joana754 Re: Elektryka samochodowa 31.07.09, 22:42
        niestety,elektryk na ul.Białystoczek 1 ,a raczej jego pracownicy robią wszystko
        żeby do nich wrócić.Ja wymieniałam alternator ,to naciągnęli pasek tak ,że teraz
        nie mogę za bardzo jeździć bo łożysko "pójdzie".Na szczęście przejechałam 300km
        i nic się nie stało ,ale szybko trzeba naprawić "naprawę".Napewno więcej tam nie
        zawitam ,pomimo że blisko mieszkam.Napewno też panów elektryków do takiego
        działania zachęciły rejestracje z innego miasta.Odradzam każdemu takich elektryków
        • marbran Re: Elektryka samochodowa 15.08.09, 13:26
          Niesstety ale również z innych , zasłyszanych opinii, wynika że panowie od
          Szarleja najwidoczniej "obrastają w piórka".
      • unn90 Re: Elektryka samochodowa 04.05.15, 08:44
        Warsztat wysoce niekompetentny i zakłamany.
        W ubiegłym tygodniu zleciłem im naprawę Opla Astry G, w którym straciłem zasilanie.
        Wymianie podlegał regulator napięcia, diody prostownicze i symering alternatora.
        Usługa wykonana szybko, jednak zakłamany, młody MAGIK zamiast profesjonalnie odkręcić nadkole by dobrać się do alternatora, wyrżnął mi kawałek osłony pod silnikiem (nożycami lub innym sprzętem).
        Był na tyle ogarniętym mechanikiem, że urwał zaczep zderzaka przy nadkolu, gdzie początkowo próbował to jednak rozkręcić, szkoda że bezskutecznie (to go zgubiło, bo zderzak po przejechaniu 20km się wysunął).
        Nie wspomnę o braku wkrętów mocujących osłonę środkową (było ich jakieś 8, zostały 2).
        Nie po to kupowałem osłonę pod silnik, żeby jakiś cwaniaczek, który się spieszył na pierwsze śniadanie mi to wyciął, jak i nie po to do nich pojechałem, żeby poprawiać ich robotę.
        Po długim weekendzie złość opadła, zajechałem do nich, pokazałem zdjęcie jak i sam samochód, a Ci się wyparli "my niczego nie wycinamy, to nie my" (trzech panów, w tym sam SZEF).
        Szkoda tylko że dość często zaglądam pod maskę i wchodzę do kanału we własnym garażu.
        Domagałem się zwrotu wartości osłony, z uwagi na fakt że sam ją sobie kupię i zamontuję, bo tym "ludziom" tego nie zostawię.
        Oczywiście nie zwrócili mi wartości osłony.
        Jestem ciekaw, jak by wymienili filtr przeciwpyłkowy, gdzie w Astrze znajduje się za schowkiem.
        By mi wycięli dziurę w desce rozdzielczej?
        Stanowczo odradzam tych "magików".
        • unn90 Re: Elektryka samochodowa 04.05.15, 18:02
          Post wyżej dotyczyl oczywiscie wspomnianego zakladu przy ul. Białostoczek 1 Szarlej & Bochenek. Cwaniactwo, brak kompetencji i zaklamane mordy. Z daleka od takiego elektryka.
    • Gość: fan Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O IP: *.csk.pl 18.04.08, 16:54
      a gdzie w Białymstoku dobrze solidnie uzupełnią klimatyzacje?
      • macrow Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 18.04.08, 16:58
        zaklad autoklima na nowym miescie... nie pamietam adresu... za jednostka wojskowa.
        • Gość: jan Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O IP: 80.51.92.* 18.04.08, 20:52
          Jak zderzak albo chlodnica to tylko na Wygodzie, Pola 2, szczerze
          polecam, tanio i solidnie.
    • marbran Mechanik od VW,Audi,.... 17.07.08, 16:57
      Witam. Szukam dobrego mechanika samochodowego. Mam do
      wymiany sprzegło w VW Passacie.

Może ktoś zna kogoś godnego polecenia ?
    • marbran Mechanik - Volkswagen Passat 18.07.08, 14:23
      Szukam dobrego mechanika samochodowego. Mam do
      wymiany sprzegło w VW Passacie.

Może ktoś zna kogoś godnego polecenia ?
      • grat.nowy Re: Mechanik - Volkswagen Passat 18.07.08, 14:34
        serwis na Wołyńskiej:

Zakład mechaniki pojazdowej
        ul. Wołyńska 18/1
        15-209 Białystok

085 743 33 81
        • marbran Re: Mechanik - Volkswagen Passat 18.07.08, 14:57
          Urzejmie dziękuję za pomoc, GRAT.NOWY !
    • grat.nowy Norauto - tylko drobne naprawy 18.07.08, 14:37
      z grubszymi sprawami nie warto, nie znają się i nie chcą się znać. Ceny
      nienegocjowalne bo to sieć.
      • marx-1 Re: Norauto - tylko drobne naprawy 12.03.09, 14:47
        NorAuto tu radzę być bardzo ostrożnym chcieli mi wymieniać łożyska (koszt
        jednego ok. 700 zł + koszty wymiany) to samo mówili w Toyocie. samochód do góry
        i pokazują jaki luz ma tył.
        Na Baranowickiej u J. Doroszkiewicza okazało się, że mam rozwalone wahacze
        wzdłużne całość z naprawą 200 zł.
        Komentarz do stwierdzenia, że to chyba łożysko - niech oni się odp.... od
        łożyska. Półtora roku i nie ma mowy o wymianie łożyska.
    • grat.nowy elektryk na Warszawskiej 79 18.07.08, 14:41
      z tyłu "rzemieslnika". Naprawil mi podświetlenie panela climatronica za 30zł,
      serwis chciał wstawić nowy za 1500...

naprawa trwała jakieś 10 minut, z czego 7 to wyjmowanie i wkładanie panela z i
      do deski rozdzielczej.

trzeba tylko uważać na młodzików, którzy u niego pracują, niektóre samochody
      widzą po raz pierwszy w życiu i nie wiedzą jak się za nie zabrać.
    • marbran Zakłady wulkanizacyjne... 10.10.08, 15:23
      Zakład na Botanicznej - "fachowiec" naprawia koło (wolno schodziło powietrze.
      Następnego dnia to samo w tym samym kole. Jadę na Choroszczańską do
      wulkanizatorów obok budynku TPSA. Chłopaki ogladają, za chwilę salwa śmiechu -
      mówią że facet chyba ślepnie, bo nakleił łatkę nie w tym miejscu. Dziurka była
      3 mm od łatki. Parenaście minut i po problemie. Solidnie, szybko.
      • 141288bs Ostrzegam przed wulkanizacja na Zwierzynieckiej 02.05.19, 21:36
        zaklad Halina Tomkiewicz - zdziera niebotycznie. Bylem tam z gwozdzikiem w kole i ; za wyjecie z opony gwozdzika i wprowadzenie w otwor po nim, kolka kauczukowego, musialem zaplacic 50 zl.
        Naprawa trwala okolo 10 min., wykonane czynnosci ; zdjecie kola, wyjecie gwozdzika, przetarcie otworu po gwozdziu, wprowadzenie kolka kauczukowego i ponowne zalozenie kola z dopompowaniem ( opony nie zdejmowano). Jedno kolo koszt 50 zl.
    • grat.nowy Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 02.12.08, 11:43
      nie polecam Auto ABC na Kolejowej.
    • marx-1 Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 12.03.09, 14:42
      Nie polecam Toyota przy Warszawskiej. Wymiana łączników stabilizatorów, po
      miesiącu na bad. tech. okazało się, że jeden ma skręconą śrubę, a drugi jest
      niedokręcony (czyli również szmelc). Próba reklamacji skończyła się
      stwierdzeniem, że trzeba zamówić oryginalne łączniki ....

W warsztacie na Baranowickiej u Jana Doroszkiewicza wymieniłem oba na oryginalne
      za 168 zł (a nie 300 w Toyocie) i jeżdżę ponad rok bez problemów. Ten warsztat
      spokojnie mogę polecić każdemu.
      • gwarty Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 11.06.09, 21:41
        Potwierdzam to oszuści i naciągacze teraz się przenieśli na
        Elewatorską Nazwa zakładu to Perfect Serwis
      • takajednababeczka Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 05.09.09, 18:07
        marx-1 czyli tam wróciłeś, ktoś tobie polecił ten warsztat
    • tris274 Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 01.08.09, 20:30
      Nie polecam Pneus Expert na Fredry.
    • takajednababeczka Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O 06.09.09, 11:34
      a kogo polecicie do zawieszenia w seicento, albo w ogóle do seicento
      • pini111 Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku 12.09.09, 12:06
        Polecam zakład na ul. Wierzbowej 8 (stanowisko 3, 4, jeśli się nie mylę).
        Naprawiałem u nich V40 (sprzęgło), Lanosa(sprzęgło) i Seicento(silnik,
        zawieszenie). Wszystko elegancko zrobione, szybko i niedrogo.
    • Gość: edyta mpo IP: *.access.telenet.be 24.11.13, 01:18
      zawsze bezproblemowy zaklad i okregowa stacja kontroli MPO przy ul.27.lipca 62. idioci zmienili wlasnie nazwe ulicy...i numery budynkow co kosztowalo znajdujace sie tam firmy bardzo duzo pieniedzy ale wszystkie budynki stoja na swoim miejscu
      • wsk175 Re: mpo 04.05.15, 18:52
        Może dadzą ci złotą łopatę za odkopanie wątku.
    • Gość: Karolinna Re: Zakłady Mechaniki Pojazdowej w Białymstoku- O IP: *.tel.tkb.net.pl 30.05.22, 19:06
      Wasilkowska 40 auto wygoda.panowie całe zawieszenie wymieniać chcieli,bo to jeździć nie można. U Dobrego Mechanika wyszło do wymiany stabilizator. Jakaś paranoja synek właściciela jakiś odklejony od żeczywistosci. Nie każdy się zna na mechanice,. ALE TO JAWNNE
      OSZUKIWANIE KLIENTÓW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka