wuetend 19.03.08, 08:58 proponuje Krywlany. tam i tak nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku IP: 212.33.74.* 19.03.08, 10:30 super !!! oby jak najszybciej Ikea otworzyla sie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Krywlany są OK IP: 212.33.72.* 19.03.08, 10:50 A na dachu można by zrobić pas startowy. Komunikacja bardzo dobra. A i lasu nie trzeba wycinać w całości a jedyne do wysokości budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Krywlany są OK 19.03.08, 10:53 mam sporo ziemi miedzy andersa, a 1000lecia w rogu. chetnie wydzierzawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Krywlany są OK IP: *.koba.pl 19.03.08, 11:01 Ja mogę trochę z wykopów pod mój dom odstąpić. Całej nie dam bo muszę wstępnie drogę wyrównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_fis no w koncu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:12 galerie jak galerie, ale ikei od dawna u nas brakuje.. kiedys mowa byla o terenach kolo Wasilkowa, a jakby tam zrobili to i Galerie Podlaska by to ozywilo.. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow a co tam maja takiego? 19.03.08, 12:15 badziewne meble, ktore trzeba skladac godzinami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_fis Re: a co tam maja takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:37 na jakiej podstawie mowisz, ze badziewne? kiedys, meblujac sie, objechalem doslownie wszystkie sklepy z meblami itd. i tylko w ikei znalazlem to co mi odpowiadalo i wymiarami, stosunkowo bogata kolorystyka, a przede wszystkim cena. mysle, ze produkty ikei maja bardzo dobry stosunek ceny do jakosci. teraz np. chcialbym wymienic wszystkie regaly w swojej piwnicy i wlasnie te z ikei mi odpowiadaja, ale za cholere nie chce mi sie po to telepac do Wawy, dlatego calkiem na reke jest mi ikea w Bialym i nie tylko mnie, bo cale masy ludzi z calego regionu by tam kupowaly. co do problemow ze skladaniem to nigdy nikogo nie spotkalem co by sie strasznie meczyl, masz tam wszak zawsze instrukcje obslugi, po przeczytaniu ktorej osoby o IQ powyzej 70 nie powinny nawet "skomplikowanych" mebli skladac dluzej niz 15 min. nie wiem wiec dlaczego zajmuje Ci to cale godziny.. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: a co tam maja takiego? 19.03.08, 12:52 swego IQ nie znam, ale wiem, ze nie tylko ja mam przykre doswiadczenia z meblami z ikei. nie zawsze sa precyzyjnie wykonane i po zakupie wlasnie regalu do piwnicy musialem giac drewno nad para. a reszta to kwestia gustu. mi sie te meble nie podobaja - nadaja sie co najwyzej do uporzadkowania gratow w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_fis Re: a co tam maja takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:04 o gustach sie ponoc nie rozmawia i jak Ci sie nie podobaja to nie musisz tam jezdzic i ich kupowac. jak stac Cie na lepsze meble to kupuj lepsze. a jesli trafil Ci sie jakis bubel to trzeba bylo go wymienic, nie robia z tym problemow, a meble innych producentow tez nie zawsze sa w 100 % idealne. wszystko sprowadza sie do ceny, dlatego zdecydowanie uwazam, ze na rynku (powiem wrecz- europejskim) nie ma produktow (w tej branzy) o lepszym stosunku jakosci do ceny i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie napastuj go mis_fis IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 14:58 to żenujące, jemu nie pasują, tobie pasują i o co tyle krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: nie napastuj go mis_fis IP: *.elpos.net 19.03.08, 16:27 Jeszcze w tym roku jest planowane otwarcie IKEA w Lublinie. Z tego co wiem to są jakies rozmowy żeby w Białymstoku IKEA za jakis rok otworzyła się tam gdzie teraz jest Auchan a Auchan przeniesie się na Hetmańską. Ile w tym prawdy to nie wiem ale tak słyszałem od ludzi z branzy budowlanej, byc może to tylko plotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: nie napastuj go mis_fis IP: *.koba.pl 19.03.08, 17:09 a przy trasie na Zabłudów nie ma wolnych miejsc, tam to chyba są teraz najtansze działki, czemu władze Zabłudowa niczym się nie interesują ?? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: nie napastuj go mis_fis 19.03.08, 18:32 Bo to zwyczajne zadupie, do którego z centrum miasta dojechać to niemały kłopot:) Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: nie napastuj go mis_fis 20.03.08, 23:07 bo władze Zabłudowia to przykościelne pseudoprawicowe m.t.ły podobne do tych co jeszcze niedawno rządziły w Białymstoku Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku 19.03.08, 18:48 Będzie większa konkurencja w branży meblowej. Bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner hehe, a w 2030 to wieta co bedzie? IP: *.elk.net.pl 19.03.08, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
ulamm IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku 19.03.08, 19:02 Pierwsze plany były takie że Ikea powstanie na ul produkcyjnej w miejscu istniejącego Auchan, a ten przeniesie się na Hetmańską. Tak dla Francuzika lepiej się oplaca bo mija 10 lat i bedzie musiał płacić podatki,bo do tej porybył zwolniony, Chyba że się na nowo otworzy i bedzie miał kolejne 10 lat ulgi podatkowej CWANIACZKI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Askudo IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:51 Doczekałem sie ;] moze i dlugo ale jest :) teraz zeby tylko truskolaski zalapal ze nam tego trzeba jak lotniska... ale cos chyba nie bardzo ?;> zobaczymy :) 100000% za ikea w Białym !! Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl .hipermarkety.w.pl 20.03.08, 03:56 ten "artykuł" powinien być zatytyłowany "reklama płatna" i jasno miec podane nr telefonów dla ludzi chcacych robic ten interes :) ciekawe ile za taki artykul ogloszenie kryptoreklame trzeba zaplacic:) www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10 lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: .hipermarkety.w.pl IP: *.dsl.bell.ca 20.03.08, 05:52 Czy istnieje cokolwiek co wam Zielonym nie przeszkadza? Oprócz was samych oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: .hipermarkety.w.pl IP: *.elpos.net 20.03.08, 10:24 Widze że znowu zielonego zjeba z Chooszczy wypuścili a juz tak miło było na tym forum. Wracaj tam chlopczyku i bierz dalej te tableteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: .hipermarkety.w.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:53 Zabierzcie go, please Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: .hipermarkety.w.pl 20.03.08, 23:26 www.zieloni-bialystok.w.pl napisał: > ten "artykuł" powinien być zatytyłowany "reklama płatna" i jasno > miec podane nr telefonów dla ludzi chcacych robic ten interes :) > > ciekawe ile za taki artykul ogloszenie kryptoreklame trzeba > zaplacic:) > > > www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. > mieszkańców) od 10 lat > miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed > wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym > naruszeniem prawa !? twój mózg jest zielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku IP: *.csk.pl 20.03.08, 17:37 hehe no to wyskoczyli z tym newsem - otworzą za 5-7 lat, to faktycznie duży postęp........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: IKEA szuka ziemi pod sklep w Białymstoku IP: *.sub-75-192-183.myvzw.com 20.03.08, 20:46 Parafrazujac wpis poprzedni: Murzynek "bambi" w Afryce mieszka, czarny ma humor ten nasz koleszka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Ikea, ale podnieta, jak to w białymstoku IP: *.chello.pl 20.03.08, 22:46 ktoś tu wspomniał o rynku meblarskim, konkurencji. przy okazji każdego byle jakiego supermarketu były protesty i wiece, a przy okazji budowy najbardziej badziewiarskiego sklepu w historii świata pełana euforia, eeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhh białystok, to tutaj powinien być nakręcony "Skansen" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Ikea, ale podnieta, jak to w białymstoku IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 21.03.08, 05:56 Czy IKEA promuje badziewie czy nie to nie bede o tym dyskutowal bo decyzje co do jakosci designu tej firmy naleza do klientow samych. Napewno sukces swiatowy IKEI spowodowany jest rewolucja w cenie. Przez cenowa rewolucje tej firmy wlasnie padlo wiele gigantycznych korporacji meblowych ktore trzymaly w kleszczach ustalony przez dziesiatki lat podzial rynku. Ba, IKEA chyba juz powalila nawet olbrzymi kartel meblarzy w Ameryce zarowno cenami jak i wprowadzeniem zasad prostoty designu skandynawskiego. I to sie liczy. Natomiast decyzja wlascicieli koncernu IKEI by prostote ich mebli powielic w super-prostocie bryly ich budynku w jakims ogromniastym metalowym szescianie juz nie jest taka szczesliwa. Stad na przyklad we wszystkich wiekszych miastach Ameryki gdzie IKEA chciala stawiac swoje przeskalowane metalowe graniastoslupy, zawiazaly sie grupy dzialan architektow, planistow i rzecznikow kultury miejskiej by nie pozwolic na budowe tych olbrzymich boksow w miescie nijak nie przystajacych do niczego (pod haslem: No huge boxes in the City). A, ze Skandynawowie sa ludzmi pragmatycznymi to zawiazalo sie cos na ksztalt konsensusu, iz ich olbrzymie stalowe graniastoslupy wymagajace jeszcze wiekszych parkingow ze stacjami benzynowymi powstaja poza miastami. Odpowiedz Link Zgłoś