Dodaj do ulubionych

Frekwencja

13.10.03, 17:47
Frekwencja wyniosła niecałe 6%. Ja wiem, że tak na prawdę wybory te nie mogły
zmienić nic. Ale 6%...
Frekwencja jest sporym problemem w Polsce. Wynik który w innych krajach
europejskich uznany został za niski u nas jest normalny.
Nie ma demokracji bez chodzenia na wybory...
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: spec Re: Frekwencja IP: 38.112.0.* 13.10.03, 19:05
      optymista - info.onet.pl/812807,11,item.html
      "Frekwencja wyborcza była bardzo niska i wyniosła nieco
      ponad 5,6 proc."

:)))
      • Gość: Na Pohybel Re: Frekwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 19:16
        Wszyscy już tkwią w maraźmie- widzą że nic się nie zmienia- no może jest coraz
        gorzej i gorzej. Znam wiele osób które skręcały w lewo, w prawo i potem
        wstydzili sie przyznać że wogóle na kogokolwiek głosowali- nie ukrywam, że
        byłem kiedyś wśród nich. Potrzebny jest wstrząs- nie może byc tak że polityk
        czy jakiś urzędnik z układu jedzie narąbany samochodem i potem kpi z prawa i
        innych ludzi, których Państwo ściga za nie zapięcie pasów, nie może byc tak, że
        Urząd Skarbowy ściga kogoś kto źle wypełnił zeznanie a łysi 20-latkowie budują
        sobie osiedla domków jednorodzinnych, sprzedają je i nikogo to nie interesuje.
        Nie zmienią tego już żadne wybory- to zostało zakodowane przez dziesiątki lat i
        ludzie o tym wiedzą.Zobaczyli już złodziei z AWS, SLD, UW, PO, PSL, Samoobrony
        itp itd- przecież w większości od 20 lat to cały czas te same mordy, które
        tylko partie zmieniają. Przecież widać gołym okiem że ten sejm, senat to
        igrzyska dla ludu- po obradach wszyscy dzielnie razem walą gorzałę i myślą co
        by tu jeszcze zapierdolić. Następne wybory do sejmu potwierdzą, że Polacy nie
        wierzą już w zmiany- możemy się zakładać od dzis jaka będzie frekwencja na
        najbliższych wyborach- ja obstawiam poniżej 20%.
    • mag26nov Re: Frekwencja 13.10.03, 22:43
      a ja tkwiłam w niewiedzy-po dłuższym czasie wyłączenia się od wszelkich
      doniesień medialnych dziś się dowiedziałam,że były wybory.....
      • Gość: Ces Re: Frekwencja IP: *.stok.bial.pl 14.10.03, 11:22
        I na tym zyskują politycy i wszystkie urzędy poczynając na Spółdzilniach
        mieszkaniowych , kończąc na rządzie. Czy ktoś chodzi z Was na zebrania SM ? 99%
        populacji na takich zebraniach to pracownicy SM. Głosują i ustalają tak jak
        chce pan prezes (łubu dubu). Tak naprawde wszystko od nas zalezy. Jak dla mnie
        zmiany trzeba zacząc od siebie dalej pójdzie jak po sznurku.

Zastanaówmy się nad jednym. Mamy chęć zarabiać uczciwe pieniądze , wygramy
        wybory jestesmy w sejmie. Pracujemy cięzko , ktoś nas zauważa , media
        nagłasniają Twoją uczciwośc, i zaangażowanie , a np Super Expres publikuje ze w
        młodości paliłes trawke. Sondaże od razu spadają bo za super expresem stoi
        rządowa opozycja. I tak wkoło opozycja wzrasta w siłe ...

Pozdro.
        Ces
        • Gość: Na Pohybel Re: Frekwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 12:39
          Ces- ruszyłeś ważny temat SM. Byłem na takim zebraniu w BSM- to kpina w żywe
          oczy. Najpierw dziadkowie zgłaszają problemy nie równo ciętych trawników, potem
          kierownik ADM duka jakies sprawozdanie z którego nikt nic nie rozumie, potem
          znowu dziadkowie dyskutują na temat trawników i mozna dostać pierdolca. A
          wybory konczą sie jak napomknąłeś. Na Pohybel spółdzielniom- złodziejom i
          krętaczom- mam nadzieję że zdechną już niedługo- na szczęście zbliża się chwila
          że podziękuje spółdzielni BSM za wieloletnią troskę ku obopólnej jak mysle :))
          radości
          • ralston Re: Frekwencja 14.10.03, 12:51
            Na zebraniach SM stosuje się często jeszcze jeden trick. Na wypadek gdyby
            głosowanie pomimo niskiej frekwensji poszło nie pomyśli (a nuż zdarzy się jakaś
            grupa lokatorów, która zechce swojego kandydata przepchnąć), dba się o to, żeby
            był jakiś drobny powód, dla którego można będzie glosowanie unieważnić. Powód
            ten jest znany tylko wąskiej grupie organizatorów i nigdy nie zostanie
            ujawniony, jeśli głosowanie pójdzie "dobrze".
            • alex.4 Re: Frekwencja 14.10.03, 18:07
              ale gdyby społeczeństwo było bardziej obywatelskie i zainteresowane życiem
              społęczsnym.... może byłoby inaczej....
              Pozdr
    • Gość: spec Re: Frekwencja IP: 38.112.0.* 16.10.03, 15:55
      znowu info o niskiej frekwencji na mazurach. mysle ze po
      czesci jest to wina rzadzacych ze jest tak malo
      informacji na temat gdzie co i jak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka