16.10.03, 23:56
Piszecie o tym , tamtym i owym... a tu żurawie odlatują. Jako jedne z
ostatnich. Słyszałem je dzisiaj nad swoim osiedlem. Odlatują i smutno trochę,
ale skoro odlatują,, to znaczy, że ciągle są. Żurawie! I robi się weselej.
Pozdrawiam wszystkich po transbiałostocku!!!!
Obserwuj wątek
    • ralston Re: Żurawie 17.10.03, 08:43

W tym roku nie udało mi się zaobserwować. Jeśli nie liczyć żurawi na budowie za
      oknem... Pamiętam za to dobrze pewien zimny, wrześniowy poranek ubiegłego roku,
      kiedy klucz żurawi przeleciał nad namiotem. Piękna sprawa...
      • Gość: koro Re: Żurawie IP: *.edytor.net / 195.136.45.* 17.10.03, 11:08
        ja też słyszałem jak lecą. i pamiętam taką noc kiedy czekałem na pociąg w
        osowcu. wysoko zaś, w wygwieżdżonym niebie słychać było kolejne klucze
        lecących ptaków. ale żadnego z nich nie udało się dostrzec.
        • ralston Re: Żurawie 17.10.03, 11:11
          To ja miałem o tyle dobrze, że i widziałem i słyszałem. Klangor o świcie niósł
          się daleko...
          • Gość: koro Re: Żurawie IP: *.edytor.net / 195.136.45.* 17.10.03, 11:30
            dzięki za zaproszenie. kilka razy próbowałem tam wejść, z przyjemnoscią
            czytałem wpisy starych dobrych znajomych. nawet prośbę miałem, aby na rozdaniu
            nike szymborską ode mnie pozdrowić, ale okazało się, że nie mogę napisać ni
            słowa. bo zalogować się trzeba. próbowałem. nie wyszło. nie dla mnie
            widocznie te salony. chyba zostanę zatem na podwórku. popatrzę w górę. może i
            ja jakiego żurawia zobaczę.
    • Gość: R.E. Re: Żurawie IP: *.tkchopin.pl 20.10.03, 12:53
      Dzisiaj , w poniedziałek o godzinie 12.00 cztery (4! ) wspaniałe klucze żurawi
      przeleciały nad Redą koło Gdyni!!!!! Klucze były wielkie ,po kilkadziesiąt
      sztuk ptaków. Leciały dosc wysoko , więc odgłosy ledwo było słychać. Jednak
      widfok był imponujący!
      Ptaki kierowały się na południowy- zachód.
      Niestety to już chyba prawdziwa jesień. :-(
      • Gość: anka1 Re: Żurawie IP: 212.33.74.* 20.10.03, 13:10
        a nocami to nawet zima (((
        widzialam wielkie klucze zurawi juz we wrzesniu. lecialy na poludnie, a ci co
        na nie patrzyli mowili, ze tez chcieliby w cieplejsze strony sie schowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka