Gość: kubek IP: *.ld.euro-net.pl 22.10.03, 07:59 na forum telewizja od jakiegoś czasu toczy sie dyskusja na temat reklamy Żubra - same pochlebne wypowiedzi, z tym ze nie ma jej na stronach browaru. Ciekaw jestem czy w Białymstoku też się podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vxy Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 08:13 Bardzo ciepła i pogodna jest: Żubr występuje w puszczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 12:01 Jedna z moich ulubionych reklam. Fajne futrzaki... Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 14:25 No i to nawiązanie do filmu z Holoubkiem i piosenki, którą śpiewał Fetting...może nie zamierzone, ale bardzo finezyjne i bardzo ołk! Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 14:48 Już wiem!!! Była to piosenka "Nim wstanie dzień" czyli czołówka muzyczna do filmu "Prawo i pięść" (1964), napisana przez Krzysztofa Komedę i Agnieszkę Osiecką. Śpiewał ją Edmund Fetting. Film był pierwszą polską przymiarką do konwencji westernowej-nie tylko z racji scenerii ( Ziemie Zachodnie) ale i fabuły. Miał być western, wyszedł eastern, ale kino jest porządne i gdyby Browar Dojlidy trochę pomyślał, to urządziłby pokaz filmu połączony z degustacją piwa oraz dyskusją panelową z udziałem zaproszonych Żubrów. Impreza mogłaby wystąpić w kinie Pokój... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny.zalogowany Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 15:14 Fragment tej piosenki tutaj: osiecka.vip.interia.pl/mp3/nimwstaniedzien.mp3 (niestety tylko 30 sek.) Jutro idę kupić tę płytę... :) Fragmenty innych piosenek Osieckiej: free.art.pl/osiecka/mp3.html Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 15:56 Ja z kolei znalazłem w internecie informacje o płycie, na której są piosenki Fettinga- i ta opisna powyżej i ballada z "Czterech pancernyh i psa" i też chyba ją odnajdę i kupię:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mvito Re: reklama piwa Żubr 22.10.03, 21:30 Gość portalu: kubek napisał(a): > na forum telewizja od jakiegoś czasu toczy sie dyskusja na temat reklamy > Żubra - same pochlebne wypowiedzi, z tym ze nie ma jej na stronach browaru. > Ciekaw jestem czy w Białymstoku też się podoba ? Po poszukiwaniach znalazlem tę piosenke w mp3, jak ktos chce to niech napisze na maila. Michal Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: reklama piwa Żubr 23.10.03, 12:10 Tan na marginesie...nasz browar ma zamiar zwiększyć produkcję. Więcej piwa to więcej wody, więcej wody to...Hm, mam taką wizję, że jak browar wyssie wodę ze swoich studni głębinowych to sięgnie po jej zasoby w pobliskim zalewie na Doojlidach. Wiadomo jak: przy pomocy tajnego wężyka rozwijanego nocą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Conveyor Re: reklama piwa Żubr IP: *.sieci.bianet.com.pl / 195.117.135.* 24.10.03, 17:11 A w ogole to jestem w szoku: okazalo sie ze Zubr zaczal mi smakowac, kiedys mial strasznie cienki i gorzki smak, sprobowalem ostatnio i okazalo sie ze nie tylko opakowanie sie zmienilo... :D Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: reklama piwa Żubr 24.10.03, 16:16 No i cóż!Weekend! Żubry znowu zaśpiewają, a potem nastąpi kolejne przebudzenie w puszczy. Ubierajcie się kochane i kochani ciepło, żeby nie zamarznąć pod jakimś dębem czy klonem bo pogoda niezbyt sprzyja żubrzym eskapadom, a w piątkowy czy sobotni wieczór wszystko może "wystąpić"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wa-wa Re: reklama piwa Żubr IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.11.03, 00:10 www.dojlidy.com.pl <- można ściągnąć reklamę. Spieszcie sie bo strona jest w przebudowie i nie wiadomo czy na nowej też ją umieszczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK1 Re: reklama piwa Żubr IP: *.apcc.com 20.11.03, 11:56 Ale bym sie naipil Zuberka - ale niestety nie eksportuja go do Irlandii....a szkoda - w koncu jakies dobre piwko mozna by bylo se kupic...a tak tylko guinessik mi zostaje...:::(((( Odpowiedz Link Zgłoś