Dodaj do ulubionych

Pogotowie Ratunkowe

IP: *.mst.gov.pl 17.01.02, 11:39
Może ktoś z Was odpowie mi na pytanie:

DLACZEGO NASZ NARÓD JEST TAK DURNY????

Chodzi mi oczywiście o wzywanie karetek pogotowia.
Od 1 stycznia karetki jeżdzą do takich poważnych zdarzeń jak przeziębienia,
skaleczenie palca itp. Zastanawiam się, czy były zgłoszenia dotyczące leczenia
kaca?
Niestety... dochodzę do wniosku, że Polaków trzeba trzymać krótko za... buźki,
bo inaczej rozbestwiają się.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Pogotowie Ratunkowe 17.01.02, 12:01
      zgadzam sie z Toba niemal w pelni. u nas sie przesadza albo w jedna albo w
      druga strone.
    • Gość: Marat Re: Pogotowie Ratunkowe IP: *.ec.bialystok.pl 17.01.02, 14:21
      Znowu katar... Jak ten numer idzie? 999?...
    • Gość: ida Re: Pogotowie Ratunkowe IP: *.csk.pl 17.01.02, 14:39
      Gość portalu: Rob26 napisał(a):

> Może ktoś z Was odpowie mi na pytanie:
      >
      > DLACZEGO NASZ NARÓD JEST TAK DURNY????
      >
      > Chodzi mi oczywiście o wzywanie karetek pogotowia.
      > Od 1 stycznia karetki jeżdzą do takich poważnych zdarzeń jak przeziębienia,
      > skaleczenie palca itp. > Niestety... dochodzę do wniosku, że Polaków trzeba
      trzymać krótko za... buźki,

przykład z życia (ale sprzed paru lat, kiedy karetki też jeździły dosłownie do
      wszystkiego): jedna z białostockich przychodni, dzwoni kobieta i lamentuje, że
      dziecko ma strasznie wysoką gorączkę (dziecko lat 6, nie że jakiś tam noworodek)i
      że koniecznie potrzebna jest wizyta domowa natychmiast. Czyli pani doktor ma olać
      wszystkich pozostałych pacjentów w poczekalni i pędzic do tego gorączkującego
      dziecka. No więc się pytam kobiety ile tam tej gorączki jest. A ta mi mówi, że 37.
      (a ja się wystraszyłam, że faktycznie może ze 40 parę)

Sama osobiście jej powiedziałam, żeby z taką gorączką dzwoniła jak najszybciej na
      pogotowie. I podejrzewam, że zadzwoniła...
    • Gość: Akir Re: Pogotowie Ratunkowe IP: 212.160.130.* 18.01.02, 10:58
      Niestety nie będąc lekarzem nie mogę ocenić jak poważny jest stan chorego, i
      dlatego należało skasować przepis o nieuzasadnionym wezwaniu, a co do tej
      mamuśki z gorączką 37 to faktycznie karetka była potrzebna ale nie dla dziecka
      tylko dla niej (jest taka miejscowość na zachód od białegostoku gdzie jej mogą
      pomóc)
      • Gość: ida Re: Pogotowie Ratunkowe IP: *.csk.pl 18.01.02, 11:12
        dopiero potem mi powiedziano (bo byłam tam nowa), że ta mamuśka to taki nuner
        odstawiała co najmniej raz w miesiącu. A to wyskoka gorączka, a to dziecko
        paluszek "złamało" albo nóżkę na pewno skręciło i tak wogóle to przecież jej
        się należy wizyta domowa, bo przecież płaci na ubezpieczenie.
        Na pogotowiu też już ją znali. No ale nie starczyło mi tupetu aby zaproponować
        jej cos innego niż to pogotowie

Zgadzam się, że nie będąc lekarzem trudno jest choremu powiedzieć czy jego
        choroba jest to coś poważnego czy nie, a jeśli nawet teraz nie jest to czy
        przypadkiem w cos poważnego nie rozwinie. Natomiast jak ktoś chce byle
        przeziębienie skonsultowac z lekarzem, to proszę bardzo ma do tego prawo, tylko
        niech się łaskawie pofatyguje osobiście, a nie wzywa do siebie pogotowie czy
        żąda wizyty domowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka