kokardka_80 29.11.08, 18:52 Hej, mam pytanie odnośnie przedszkola, bo rozumiem, że Kasia już chodzi? Jak wrażenie? Pytam, bo cchemy zapisać synka od września, ale nic nie wiem ani o przedszkolu na kozłowej ani sokólskiej. Dzięki. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakasienki1 Re: do mamy kasieńki 30.11.08, 18:55 Hej Kokardko ja jestem zadowolona z przedszkola na Kozłowej. Mieszkamy przy tej samej ulicy i przedszkole widze przez okno. Mamy więc bardzo blisko to pierwszy plus, ponadto Kasia bardzo lubi swoje Panie i dzieci z grupy. Sporo kiepskich opinii słyszałam o tym przedszkolu, ale jak do tej pory nie potwierdziły się przynajmniej w naszym przypadku. Ja to raczej z tych aktywniejszych osób, jestem w naszej Radzie Rodziców więc i z tego tytułu mam większy kontakt z przedszkolem. Choć odkąd zaczęłam pracę to mam o wiele mniej czasu i na przedszkole i na aktywne działanie w nim. Mamy sporo fajnych imprez przedszkolnych. Jedynym minusem jest to, że pierwsze grupy dość rzadko wychodzą na podwórko, a jesienią tuż po zapisaniu to wogóle. W każdym razie polecam. O Sokólskiej nic nie wiem to się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Dzięki za 30.11.08, 19:19 opinię. Ojej, to faktycznie z tym wychodzeniem na podwórko to porażka, bo my teraz to baaardzo dużo czasu na podwórku spędzamy. Ale w okresie wiosenno-letnim to te pierwsze grupy też rzadko wychodzą? A ile jest grup pierwszych, no i czy one są tez integracyjne ic zy można wybrac do jakiej dziecko chce się ewentualnie zapsiać? Integracyjnej czy nie? Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: Dzięki za 03.12.08, 21:19 Hej Jeśli chodzi o spacery wiosną to oczywiście wychodzą, najgorzej jest jesienią tuż po zapisaniu, zero wyjść na podwórko. Ja najbardziej ubolewam nad tym, że jak wracamy z pracy to jest już ciemno i nie ma za bardzo możliwości też wyjść na spacer z dzieckiem. Czasami urządzamy sobie wieczorne spacerki, ale to już nie to samo. Co do wyboru grupy to myślę, że można, ja nie wybierałam, tak została Kasia przydzielona i jestem ztego zadowolona. w tym roku są dwie grupy maluszków I i II integracyjna, obie grupy to 3-latki. Nie wiem jak będzie w przyszłym roku, to zależy od liczby chętnych. Grupa integracyjna jest tworzona wtedy gdy jest minimum 3 dzieci niepełnosprawnych lub upośledzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
kketi Re: Dzięki za 15.12.08, 17:28 w moim przedszkolu dzieci ze starszych grup też żadko wychodzą na spacery w okresie jesienno zimowych. Jak jest ciepło to codziennie. Rozmawiałam z panią, pytałam dlaczego tak, pani mi wyjaśniła że dużo rodziców przyprowadza chore (tzn. przeziębione) dzieci do przedszkola i większość rodziców niestety nie zgadza się żeby dzieci były na podwórku. Pani to sie też nie podaba, ale nic na to nie może poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś