jennifer1 03.12.08, 15:19 zamierzam zatrudnić opiekunkę do klikumiesięcznego synka. Zastanawiam się ile się teraz płaci opiekunkom w Białymstoku, nie wiem ile zaproponować... przy okazji może ktoś może mi polecić sprawdzoną nianię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimarika Re: Ile płacić niani? 03.12.08, 17:50 my płacimy 700 zł za m-c. Niania zajmuje się synkiem od 7:30 do 15:30. jej zadaniem jest wyłącznie opieka nad Maluszkiem. Niania zaczęła u nas prac,gdy synek miał pół roczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: Ile płacić niani? 03.12.08, 21:22 my płacimy 600 zł za 9 godzin dziennie. Tylko i wyłącznie zajmuje się małą. Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: Ile płacić niani? 04.12.08, 09:21 my też płacimy 700 od 7.30 do 16.00 ale moja jest fajna codziennie gotuje zupy i od czasu do czasu coś nawe przysprzątnie Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Ile płacić niani? 04.12.08, 10:02 dzięki dziewczyny za odpowiedź. A może któraś z Was korzystała z Podlaskiego Centrum Opiekunek, zastanawiam się czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika tak, właśnie my mamy nianię z tej agencji:)) 04.12.08, 18:16 mam dobre zdanie. Niania trafiła nam się naprawdę doskonała:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: tak, właśnie my mamy nianię z tej agencji:)) 04.12.08, 19:02 To super, ja właśnie dziś u nich byłam i podpisałam zlecenie ale mam mieszane uczucia. Czy możesz mi napisać czy dużo kandydatek przysłali do Ciebie? I czy wybór był trudny (bo wszystkie super) czy raczej tylko jedna Ci odpowiadała? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: tak, właśnie my mamy nianię z tej agencji:)) 04.12.08, 21:14 Agrestko, ale wasza niania chyba starsza? Nasza ma 23 lata jest super dla małej. Majcia jak ją widzi to od razu się cieszy i już mamy może nie być. Zup wprawdzie nie gotuje, ale makaron do rosołu, czy jakieś jajko to tak, lub parówkę dla małej odgrzeje. Zupy ja gotuję wieczorami po pracy. Ze sprzątaniem umówiłyśmy się tak, że sprzątają po zabawie razem z małą. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: tak, właśnie my mamy nianię z tej agencji:)) 05.12.08, 14:26 Ja wolę chyba nianię taką w typie "babci". Do starszego synka miałam taką "czterdziestkę" i nie do końca się sprawdziła... Odpowiedz Link Zgłoś
109monika Re: tak, właśnie my mamy nianię z tej agencji:)) 24.04.15, 12:36 również polecam. Po kilkunastu spotkaniach z paniami zgłaszającymi się do nas z danego ogłoszenia byliśmy zrozpaczeni. Szukanie na własną rękę nie było dobrym pomysłem. Zleciliśmy znalezienie niani w Podlaskim Centrum Opiekunek. Wszystko przebiegło szybko i bezproblemowo. Po półrocznym urlopie mogłam ze spokojem wrócić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: Ile płacić niani? 06.12.08, 10:14 przysłali nam 3 panie:dziewczynę zaocznie studiującą pedagogikę oraz dwie w wieku: 54 i 52 lata. Wybralismy pania Zosię, ponieważ bardzo przypadła nam do gustu i jakoś już podczasrozmowy wzbudziła zaufanie.Intuicja nas nie mylił- trafiliśmy naprawdę na złotą nianię:)) Wiesz, nam pani z agencji odradzała studentki, ponieważtakie osoby zazwyczaj traktują pracę opiekunki tymczasowo i przeważnie w międzyczasie szukają innego zatrufdneinia,więc jest ryzyko,że w każdej chwili rzucą. A starsza pani zazwyczaj ma juz jakiś dochód, a pracą niani po prostu dorabia do renty, czy emerytury. U nas to się sprawdza:) Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Ile płacić niani? 08.12.08, 18:31 Dziękuję za odpowiedź, mi jeszcze nie przysłali nikogo, ja w zleceniu zaznaczyłam, że niania powinna być raczej powyżej 50 lat... zobaczymy co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: mamaksienki 09.12.08, 09:35 tak mamokasienki nasza niania to emerytka i twierdzi że jak mała śpi to ona nie może przecież bezczynnie siedzieć więc coś tam robi ale jeszcze co do castingu ja rozmawiałam chyba z 10 osobami ale jak tylko zaczęłam rozmawiać z naszą obecną nianią odrazu wiedziałam, że to ta Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: Ile płacić niani? 09.12.08, 16:00 Ile zarabiacie, że opłaca Wam się wziąć nianię? Tak pytam, bo mam dylemat, czy wrócić do praci i po opłaceniu niani mieć 900 zł wypłaty czy zostać w domu za 640 zł zasiłku? Różnica 260 zł. Za tyle musiałabym chodzić do pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Ile płacić niani? 10.12.08, 10:24 Ja nie dostanę zasiłku, więc nie miałabym nic... a tak po opłaceniu niani zostanie chociaż na czynsz i opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: Ile płacić niani? 11.12.08, 13:46 Myślisz, że byś nie dostała? Jeżeli się odliczy Twoje dochody i podzieli dochody męża na ilość osób to tylko wtedy gdy Twój mąż dużo zarabia byś nie dostała. No ale może tak własnie jest, każdy ma inną sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 do Iwona 10.12.08, 12:23 Mi po opłaceniu niani też niewiele zostaje, ale moje dziecko jest już dość duze 2,5 roku, więc ja pół etatu jestem zawodowo (bo pracuję na połówkę), a pół z synkiem. Nie wiem ile lat ma Twoje dziecko, nie wiem czy jesli teraz zdecydujesz się nie iśc, to czy potem będziesz miała szansę wrócic do pracy, czy ją lubisz, czy 260 zł to w Waszym budżecie duża suma. Każda sytuacja jest inna. Ja do nowej pracy przy róznicy 260 zl i malutkim dziecku bym nie poszla, do "starej", którą lubię i mogłabym stracić, bym się zastanowiła. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: do Iwona 11.12.08, 13:40 Mam stałą pracę w państwowej firmie a dziecko ma 10 miesięcy. Dziesiaj zdecydowałam, ze zostaję dłużej na wychowawczym. Na szczęście mam zapewnienie kadrowej, że będę miała gdzie wrócić także pozostaje tylko kwestia finansowa. A tak jak napisałam, różnica międzi tym, cozostałoby z pensji a zasiłkiem wychowawczym+na dzieci wynosi 260 zł. I dlatego nie mam motywacji do powrotu. Ale są różne sytuacje, wiem. Sama kiedyś miałam umowę na czas określony i musiałam wrócić bo inaczej byłoby po pracy. A Ty fajnie, że możesz na połowę etatu. To też dobre rozwiązanie przy dziecku. Ja, tak w ogóle, to czekam na żłobek ale nie wiem czy się doczekam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beckas27 Re: do iwonka 50 11.12.08, 15:25 co się składa na kwotę 640,00 zł bo zasiłek wychowawczy wynosi 400,00 zł...? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: do iwonka 50 11.12.08, 19:57 Wraz z tym zasiłkiem wychowawczym dostajesz na każde dziecko, które masz, dodatek w wysokości ok. 50 zł. Ponieważ ja mam trójkę, więc x3 a dodatkowo na 3 dziecko jeszcze jeden zasiłek - 80 zł. Razem 640, jak młodszy skończy 5 lat, będzie 655. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: do iwonka 50 11.12.08, 19:58 Pisząc młodszy, miałam na myśli mojego średniego, nie najmłodsze. Odpowiedz Link Zgłoś
malachiquita Re: Ile płacić niani? 11.07.10, 23:06 A ja bym starszych osob nie zatrudniała jako opiekunka poniewaz maja inne, staroświeckie podejscie do wychowywania dzieci i ich karcenia. Najlepiej żeby mam opiekowała się dzieckiem do 3 roku zycia (bo pracę zawsze jakąś się znajdzie a tego czasu spędzonego z dzieckiem nikt nie cofnie)a po 3_cim do przedszkola do rówieśników czyli tam gdzie dziecko najlepiej się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
czrabl Re: Ile płacić niani? 12.07.10, 16:13 Ja bede szukać niani od wrzesnia na godziny do 2 dzieci (3 lata i 5 m-cy), dorywczo. Ile powinnam zapłacić za godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
ewusias29 Re: Ile płacić niani? 23.07.09, 09:40 Witam Ruszamy od połowy sierpnia.Oferujemy całodzienne wyżywienie.Opiekę pedagogów i pielęgniarki.Ubezpieczenie.Posiadamy wypażarkę i sterylizator.Sale monitorowane,monitoring zewnętrzny. Lokal o powierzchni 150 m na parterze nowego osiedla Zielone Tarasy w Białymstoku.Białystok ul. Prowiantowa 17( w miejscu obecnej apteki). Wicej informacji: www.babyboom.pl/forum/zlobki-przeds...ialystok-28672/ Polecam i zapraszam serdecznie:) Mam 2 letniego Jasia i 8 letniego Krzysia- Ewa,pedagog. Decyzję o założeniu klubiku podjełam po "przejściach" z opiekunkami,którym płaciłam podobnie.Nie zdecydowałabym się już na opiekunkę. Dziecko w grupie rówieśników rozwija się lepiej szybciej- a mama jest pewna bezpieczeństwa swojego największego skarbu:)))) Wpisowe obejmuje ubezpieczenie,nie zależnie czy dzieciaczek pochodzi pół roczku czy kilka lat:) Wiem,że w Białymstoku działają podobne klubiki,nie zapewniają jednak w swojej ofercie wyżywienia,co dla mam zapracowanych,zalatanych jest napewno bardzo ważne.Różnica między moją ceną a ich jest tylko w wyżywieniu.Także serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
futurenet.slask Re: Ile płacić niani? 18.06.15, 17:16 Sprawdź futureslask.infosystem.me/ Odpowiedz Link Zgłoś