jedynytaki 17.12.08, 10:49 ludzie.. wy prowadzicie gazetę a nie bloga, zastanówcie się co wy tu w ogóle wypisujecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipowe_lapcie Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 12:05 Prawdę wypisują. Tak cię to boli? Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 15:58 jak już o "boleźniach" mówimy, to każdego normalnego myślącego człowieka musi boleć ta próba manipulacji czytelnikami gazety, odwracanie kota ogonem, przypisywanie przestępstwa komuś innemu, w celu odwrócenia uwagi od prawdziwych winowajców. nie chce mi się nawet powtarzać, więc wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
lipowe_lapcie Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 16:11 llatarnik napisał: > jak już o "boleźniach" mówimy, to każdego normalnego myślącego człowieka musi b > oleć ta próba manipulacji czytelnikami gazety, odwracanie kota ogonem, przypisy > wanie przestępstwa komuś innemu, w celu odwrócenia uwagi od prawdziwych winowaj > ców. > > nie chce mi się nawet powtarzać, więc wkleję > Ale właśnie w dyskusji którą tu przytaczasz ci czarno na białym wykazano, że jesteś w błędzie. Co więcej - że faktami posługujesz się w sposób nader (nomen omen) wybiórczy, wykorzystując tylko to co pasuje ci do tezy. Innymi słowy, wykazano ci że jesteś jak protomarksista Hegel, który gdy zarzucano mu że fakty nie pasują do jego tezy odpowiadał: tym gorzej dla faktów. Niezłe sobie wzorce wybrałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 16:40 Bądź dla niego wyrozumiały. Każdy kierowca przepuszcza przecież przechodnia z białą laską Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 16:47 stachkonwa napisał: > Bądź dla niego wyrozumiały. Każdy kierowca przepuszcza przecież przechodnia z > białą laską Dobra biała laska nie jest zła i nawet nie wiesz co tracisz. Żałuj, więc że wolisz czarnych facetów... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 16:59 Gdzieś tam napisałeś o ocenie i właśnie w tym wątku cię oceniono. Nisko. > > Dobra biała laska nie jest zła i nawet nie wiesz co tracisz. Żałuj, więc że > wolisz czarnych facetów... Widzę, że na czarnych facetach znasz się znakomicie, zboczeńcu Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 17:34 Być może w twoich oczach i twoich kolorowych boyfriendów jestem zboczeńcem. Nie przejmuję się jednak tym zbytnio, bo wiem, że to my - zdrowi, radośni, normalni heteroseksualiści stanowimy ponad 90% społeczeństwa, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:07 Widzę, że nie masz już nic do powiedzenia i obelgi ci tylko na myśl przychodzą. Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 17:44 stachkonwa napisał: > Gdzieś tam napisałeś o ocenie i właśnie w tym wątku cię oceniono. Nisko. gdybyś miał trochę oleju w głowie i umiał korzystać z wyszukiwarek, to byś wiedział, że lipowe_lapcie, to redakcyjny kolega pana Medeka. Skoro chce pozostać anonimowym, to nazwiska nie podam... Nie pękaj jednak - zawsze przecież masz szansę zmienić nick i mnie "obiektywnie" ocenić, prawda? Wybacz więc, że się załamię psychicznie i nie podetnę sobie żył, he he he Zamiast więc przeładowywać swój umysł nadmiarem nic nie wartych informacji, zacznij się wreszcie uczyć twórczo myśleć, bo ja kurde wiecznie żyć nie będe... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:05 "Nie pękaj jednak - zawsze przecież masz szansę zmienić nick i mnie "obiektywnie" ocenić, prawda?" Niewiele ci brakuje tego życia sądząc po tym, co napisałeś. W każdym razie niewiele świadomego Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 17:21 Biała laska w naszym kraju kojarzy się z osobą niewidzącą względnie niedowidzącą. Nawet do głowy mi nie przyszło, że ktoś może skojarzyć sobie to tak, jak ty. Ale to może dlatego, że mam normalne życie rodzinne i nie kojarzy mi się wszystko z jednym. (a faktycznie, w PiS to same białe laski mają) Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 17:30 Wiesz dlaczego, ci do głowy nie przyszło takie zdrowe i miłe skojarzenie? Bo od tego politructwa ptaszek ci szwankuje. Umysł zresztą też, jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:10 W sumie rzygać mi się chce na myśl, że ktoś może sobie robić dobrze laską. Ale przynajmniej na obstrukcję nigdy nie cierpisz. Nie ma tego złego... Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:24 stachkonwa napisał: > W sumie rzygać mi się chce na myśl, że ktoś może sobie robić dobrze laską. Ale > przynajmniej na obstrukcję nigdy nie cierpisz. Nie ma tego złego... Coś ci się pokićkało, więc zgłoś się do seksuologa, bo twój najwyraźniej polityką przeciążony umysł jakieś chore pomysły produkuje. Na czas kuracji poproś sąsiada o zastępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 20:53 Musze przyznać, że dałeś mi dziś prawdziwą lekcję "merytorycznej" dyskusji. Teraz juz wiem, ze aby dyskutować "na poziomie, merytorycznie i na temat" trzeba: - zasugerować, że jest homoseksualistą albo impotentem, który bez pomocy sąsiada sobie nie poradzi, - zasugerować, że każdy, kto ma inne zdanie jest redaktorem "GW", przyjacielem redaktora albo innym osobnikiem z "układu" - mącić, kłamać, ciąć po swojemu wypowiedzi, ale zarzucać innym, - sugerować że adwersarz jest skończonym idiotą, - na koniec "polać ciepłym moczem tego politruka, który ma przeciążony umysł polityką" (choć nic poza polityką samemu spłodzić się nie potrafi i broni się "jedyne słusznej partii" jak cnoty). Skorzystam więc z twoje rady i pomyślę o tobie w sposób na poziomie, merytoryczny i na temat, co jest o tyle łatwe i wygodne, że właśnie mi się siusiu chce Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 19.12.08, 00:11 Nie pojmuję dlaczgo wypisujesz jakieś obrzydliwe chore pomysły na temat używania laski, czy informujesz wszystkich o swojch potrzebach fizjologicznych. Lupa ci zginęła? "- zasugerować, że każdy, kto ma inne zdanie jest redaktorem "GW", przyjacielem redaktora..." Naucz czytać ze zrozumieniem. Co innego jest coś sugerować a co innego cośstwierdzić zgodnie z prawdą Inne twoje insynuacje są aż tak żałosne, że nawet nie chce mi się tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 19.12.08, 11:55 > Inne twoje insynuacje są aż tak żałosne, że nawet nie chce mi się tego komentow > ać Twój problem zapewne polega na tym, że albo nie czytasz tego co sam napisałeś, albo piszesz na takiej bani, że nie pamiętasz, co piszesz. Przypomnij więc sobie, co plotłeś na temat białych lasek, murzynów, sąsiadów, laniu ciepłego moczu, spiskach "żydowsko-mafijnych", a jeśli już wklejasz linki to wklejaj właściwe Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 19.12.08, 19:11 Buuuuuchachacha. Link ten pokazuje, że ja niczego nie sugeruję, ale stwierdzam zgodnie z prawdą, bo jest tam taki fragment "Jako bywszy dziennikarz..." Jest to zrozumiałe a że ty jak zwykle masz problemy z myśleniem, to już nie mój problem. O białej lasce to ty pierwszy napisałeś, o żydomasońskich mackach też ty. Temat murzynów jakoś ochoczo podchwyciłeś ale gdy pisałem o ładnych białych laskach, byłeś jakby zniesmaczony, he he he. Jeżeli ty piszesz swoje głupoty na trzeźwo, to byłby dopiero wieeeeelki twój problem i się lepiej do tego publicznie nie przyznawaj. Tak w ogóle to olewam ciepłym moczem jakieś twoje żałosne docinki, kwękania i narzekania. Brzydzi mnie jak ktoś pierwszy mnie zaczepia a później żałośnie się skarży, że mu nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:08 A to dobre. Już nie takie "merytoryczne" armaty wyciągano w dyskusji - kiepskie teorie spiskowe, paranoik, żydomasońskie macki, itd. Teraz przyszła kolej na protomarksistę. Brawo panowie dziennikarze. W swoim zakłamaniu i pysze zapomnieliście o jednym - nie wy będziecie mnie oceniać, ale to was oceniać będą. Kto? Czytelnicy. Waszą kulturę argumentacji, wasze poszanowanie osób z innymi poglądami, merytoryczność waszych argumentów... Każda wasza wypowiedź wydatnie poprawia mi humor, znowu wzrusza mnie wasza wzajemna adoracja, więc ot tak sobie dla fantazji znowu sobie coś wkleję... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=88605751&a=88703633 Odpowiedz Link Zgłoś
lipowe_lapcie Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:40 To nie czytaj. Tobie ulży a dziennikarze nic nie stracą. Wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 19:57 lipowe_lapcie napisał: > To nie czytaj. Tobie ulży a dziennikarze nic nie stracą. Wszyscy > będą zadowoleni. Kim są ci "wszyscy"? Uważam, że Forum Białystok, to nie forum dziennikarzy lokalnego dodatku gazety, ale forum czytelników, nie czytających jej zwolenników oraz przeciwników, wszystkich ludzi związanych z Białymstokiem, którym miasto nad Białą jest bliskie sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 20:55 Jeszcze gdybyś kiedykolwiek wypowiadał się na tematy związane z Białymstokiem, byłaby już pełnia szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 19.12.08, 18:49 Taki ktoś jak ty nie będzie mi mówił na jaki temat mam pisać a na jaki nie. Gdybyś miał trochę oleju w głowie, to byś wiedział, że tematy obwodnicy, profesora Dobrzyńskiego, itd są jak najbardziej związane z Białymstokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 19.12.08, 23:08 Dobrońskiego. Kolejny dowód twojej orientacji w kwestiach, o których piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 20.12.08, 00:12 Twoje "dowody" są tak już skompromitowane, że już nawet przestały być śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 17:50 Może warto Gazeto napisać jakiś prześmiewczy artykuł o własnych poczynaniach? O pieprzeniu bez sensu na tematy różne? O nieznajomości miasta? O błędach językowych (nawet ortograficznych), które są dziełem mistrzów pióra z Białegostoku i okolic? Hę? Fajnie by było poczytać kiedyś taki tekst na łamach dodatku lokalnego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lipowe_lapcie Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:01 Ale czy ktoś cię zmusza do czytania tego pieprzenia bez sensu na tematy różne? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:23 No właśnie, tak jak myślałem, najłatwiejsza jest obrona przez atak, co? :-) Piszę tylko, że przyganiał kocioł garnkowi. Dziennikarze (zresztą tak samo forowicze, nie wyłączając mnie) piszą często na tematy, o których nie mają bladego pojęcia. Niekiedy językiem, który mało ma wspólnego z polszczyzną. Krytykują innych, a sami (popełniając podobne błędy) nie chcą być krytykowani. Odpowiedz Link Zgłoś
lipowe_lapcie Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 18:39 zewsi napisał: > No właśnie, tak jak myślałem, najłatwiejsza jest obrona przez atak, co? :-) > Piszę tylko, że przyganiał kocioł garnkowi. > Dziennikarze (zresztą tak samo forowicze, nie wyłączając mnie) piszą często na > tematy, o których nie mają bladego pojęcia. Niekiedy językiem, który mało ma > wspólnego z polszczyzną. > Krytykują innych, a sami (popełniając podobne błędy) nie chcą być krytykowani. Jako bywszy dziennikarz moge ci powiedzieć tak: owszem, dziennikarze top doskonali ignoranci. Dlatego zazwyczaj zwracają się do ekpertów w danej dziedzinie i ich potem cytują w swoich artykułach. A przynajmniej powinni. Tyle że tekst tu komentowany jest felietonem, czyli poglądem na jakiś temat samego autora. Ale wracając do meritum - nie masz wrażenia że twój pierwszy wpis odpowiada trochę zasadzie "a u was murzynów biją?". Bo słabo się odnosi do tematów poruszonych w felietonie. A z nimi trudno się nie zgodzić. To po prostu stwierdzenie faktów. Że panowie z Augustowa uważają sie za najmądrzejszych w materii o której nie mają pojęcia. Bo i skąd. Że słabo u nich ze znajomością prawa administracyjnego i z ogólnym stosunkiem do prawa także. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 19:12 Pewnie masz rację, ale widzisz Lipowe_łapcie, ja jestem zewsi. Ja lubię "poabstrahować sobie czasem od układu odniesienia". A napisałem, to co napisałem, bo myślałem, że Gazecie "nie jest wszystko jedno". Ale być może się myliłem, nie pierwszy raz zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Augustowska szkoła prawa i ekonomii 18.12.08, 20:57 Akurat autor felietonu odkąd pamiętam nawoływał do tych panów, żeby się opamiętali,a obecna sytuacja pokazuje, że chyba jednak wiedział, co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: czyli kowal zawinił a Cygana powiesili, n/t 19.12.08, 11:57 To ty cały czas tego cygana wieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Augustów pozdrawia Chodorki ;-))) 21.12.08, 18:49 niezwykłe jak można się utwierdzić w popieraniu najgłupszego, najdroższego i najbardziej szkodliwego rozwiązania - tj. niezgodnej z prawem drogi budowanej przez środek bagna. I to w sytuacji, gdy można ją znacznie taniej puścić przez pole kartofli Odpowiedz Link Zgłoś