madii1 23.01.09, 09:27 Ech, kolejny raz ten sam durny błąd, panie Kłopotowski :-(. "...by rozszerzyli asortyment o przysłowiową kawę i ciastko". Jakież to przysłowie mówi o kawach i ciastkach, hę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialystok.pl TK Gastro 23.01.09, 12:37 zatem Kudrycki jest rodziną Kudryckiej (minister), a siedzibę firmy ma w jej szkole (WSAP) taaaak... białystok otwarty na nowych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: TK Gastro 23.01.09, 13:14 Chyba otwarty, skoro każdy może złożyć ofertę, co? Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: TK Gastro 23.01.09, 16:33 "- Tym razem będzie to gastronomia połączona z organizacją wydarzeń kulturalnych - wyjaśniał prezydent." Panie prezydencie o czym pan mówi? Proszę podać mi choć jeden lokal gastronomiczny w Białymstoku, który prowadzi "organizację wydarzeń kulturalnych". Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: TK Gastro 23.01.09, 17:24 marszand wraca..? w.koronkiewicz napisał: > "- Tym razem będzie to gastronomia połączona z organizacją > wydarzeń kulturalnych - wyjaśniał prezydent."(...) Odpowiedz Link Zgłoś
alzb Re: TK Gastro 23.01.09, 18:52 Mam wrazenie ,ze zaden z tychpanow nigdy do czynienia z prowadzeniem jakiegokolwiek lokalu do czynienia nie mial.Moze wypowiedzialby sie tutaj jakis restaurator co o tym sadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wbialymstoku wedel go home :) 23.01.09, 19:40 "...żeby latem przed księgarnią można było ustawić kilka stolików, by można było organizować różne imprezy. Trzeba ożywić ten punkt." Skoro trzeba ożywić, to znaczy, że ten punkt jest martwy. Dziwne, bo latem stoi obok ogródek Wedla. A on wcale nie jest martwy. Chyba, że magistrat wydał wyrok śmierci na Wedla. :)))) Mnie już nic nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
sisters28 Rynek Kościuszki: zmiany w planach 23.01.09, 23:03 Kolejna kawiarnia czy wyście oszaleli czy już w ksiegarni też muszę pić kawę kiedy obok same puby, pizzernie, latem ogródki piwne itd. nie jestem już mlodzieżą i chętnie chodzę do księgarni w innym celu niż picie kawy którą jest gdzie wypić w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Rynek Kościuszki: zmiany w planach 24.01.09, 20:49 czy nowa Desa może do tych wstawionych okien domontować prarapety/ gzymsy nieco stylowe ? albo wokół drzwi dodać pilastry i gzyms/por- tal ? może być nawet ze styropianu tynkowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
janiczek.kowal1 Rynek Kościuszki: zmiany w planach 26.01.09, 01:38 Bodajże w 2006 r.Poranny ujawnił drastyczne różnice w czynszach lokali miejskich w centrum;Akcent miał rażąco niski, bo 19 zł za m. kw.Desa 35.Władze obiecały ujednolicenie.Po 3 latach okazuje się,że Akcentowi podniesiono do 25 zł. a Desie do 75 zł.Lokale mające podobny standard a firmy podobny status handlowy.Różnica 50 zł. za m. kw.Akcent zadomowił się w lokalu w 1993 roku i jak się okazuje za niski czynsz(pamiętajmy, że lata 90-te to 'bum'handlowy) i umowę na czas nieokreślony.Z artykułu dowiadujemy się ,że ceny tych zaniżonych czynszów mają obowiązywać jako ceny wywoławcze z sugerowanym pierwszeństwem dla Akcentu.Jako mieszkaniec Białegostoku jestem zainteresowany budżetem miasta, bo sam tak jak inni mieszkańcy wnoszę do niego wkład w postaci podatków.Dlatego oczekuję od Gazety Wyborczej artykułu, który wyjaśniłby te rażące różnice w czynszach dotychczasowych i w przyszłych przetargach.Tusk głosi,że nie mamy ogólnoświatowego kryzysu on do nas dotrze , albo i nie.Dlatego nie zrzucajcie panowie z magistratu wszystkiego na kryzys światowy, bo nasz białostocki kryzys wynikł ze złej polityki gospodarczej poprzedników i jak widać po powyższej sprawie równie "beztroskiej" polityce obecnych władz i wtórującym im radnym wobec miejskiego budżetu.Mam nadzieję, że Gazeta Wyborcza podejdzie do tego problemu z powagą. Odpowiedz Link Zgłoś
only-zar Rynek Kościuszki: zmiany w planach 26.01.09, 22:25 Białostoczanom winny być podane wyjaśnienia,dlaczego jest tak zaniżony czynsz Akcentu do kw.25żl. za m. kw.Czy właściciele kamienic nie są zaniepokojeni ,że działania miasta sztucznie obniżają wartość lokali handlowych w centrum ?w 100% zgadzam się z wypowiedzią poprzednika i z ciekawością śledziłem dyskusję toczącą się na forum Wspólczesnej i Porannego w ubiegłym tygodniu a propos artykułów o Akcencie. Odpowiedz Link Zgłoś
ok.janek Rynek Kościuszki: zmiany w planach 26.01.09, 23:42 Wypowiedz janiczek.kowal jest bliska moim odczuciom.To skandal 19 zł.lub 25zł.za m.kw.dla lokalu i Akcentu w centrum.To,że jest to księgarnia niczego nie usprawiedliwia.W samym centrum jest księgarnia Domu Ksiązki,Empik,księgarnia Świata Książki i nie przypuszczam,że któraś z nich ma preferencyjne czynsze.Taki czynsz to obrzeża miasta.Zwolennicy broniący tej placówki dotrą do niej i w inne miejsca.Takie lokale w dobie kryzysu winny być wystawione do przetargu bez ograniczeń i wskazań!Krew się burzy na takie wieści! Odpowiedz Link Zgłoś