Dodaj do ulubionych

Bajtullah Mehsud- morderca Polaków

09.02.09, 16:12
Już Mossad by z nim zrobił porzadek a PO'wcy co?Ble ble ble ble
ble............
Obserwuj wątek
    • ciekawski2006 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 16:26
      Żądam zdecydowanej reakcji Polskich sluzb
      Reakcji identycznej z reakcją Izraela po olimpiadzie w Monachium!
      Premierze, pokaż, że jestes mężczyzną!
      • ultramontanist1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 17:32
        Obecny rzad, jakikiolwiek on jest dla Polakow w kraju (lubiany badz nielubiany), dal olbrzymia plame zachowujac sie tak jak sie zachowal w obliczu (spelnionej obecnie) grozby zabojstwa Polaka w Pakistanie.
        I teraz, im mniej bedzie rzadowego pieprzenia o dooopie Maryni tym lepiej.
        Ba, tajna bron obecnego rzadu - Minister Spraw Zagranicznych - Sikorski, moj tajny czarny kon, niestety takze dal plame. Wszyscy oni, tj., premier i reszta, jak widac naleza do tego samego klubu zagorzalych dyskutantow o walorach doopy Maryni. Caly ten teatr odbywal sie teraz, po tym jak te talibskie gnoje pokazaly wczesniej swiatu dowodnie na zakladnikach amerykanskich i niemieckich, ze to co mowia to sie liczy.
        Polski rzad, ku mojej frustracji, siedzial, dyskutowal w nieskonczonosc i lulki palil. Dopiero pare dni temu, jak juz bylo za pozno, to wyslal wreszcie tajnego negocjatora z jakimi-takimi uprawnieniami do Pakistanu. Rzad obudzil sie wreszcie po czterech miesiacach. Czyzby nadyskutowali sie?
        W miedzyczasie kilkadziesiat milionow Polakow zauwazylo, iz ma rzad, ktory ma gleboko w dooopie zycie Polaka takiego zwyklego jak i oni.
        Podstawowa sprawa, spoiwo ktore trzyma kazdy kraj przed rozsypka - swiadomosc, ze za mna stoi panstwo, ktore pojdzie za mna w ogien jezeli cos mi sie stanie za granica, w Polsce nie istnieje.
        To jakby rzad polski sie przyznal publicznie -"Sorry Gregory ratuj sie kto moze bo my to tylko jestesmy rzadem tak na niby...".
        A tu czlowiek w swojej prostocie myslalby, ze polski rzad ma na tyle inteligencji by podpatrzyc jak to sie robi i co sie robi w krajach gdzie zbiorowa duma obywateli ze swego rzadu jest wyjatkowo wysoka - w Stanach Zjednoczonych badz w Izraelu.
        Gnojki talibskie, jak i kazde inne, planujac kolejne akty bandytyzmu juz dzisiaj dwa razy sie zastanawiaja czy zaczynac akcje ktora by sprowokowala akcje CIA badz Mossadu...
        A nasz rzad w Polce?
        Zaraz pewnie znowu poslyszymy od nich kolejna bajke a to o...Maryni a to Papale a to o rodzinie Olewnikow...
        Niby mlodzi a takie stare rozlazle pierdoly.
        Bawta sie dalej!
        Ale ja mam was gleboko w dooopie.
        • osemek Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 17:43
          A co niby rząd miał zrobić? Tylko konkretnie. Może bombe atomową na
          Islamabad zrzucić. A co do dbałości USA o wlasnych obywateli. Parę
          lat temu Al KAida poderżnęła w Islamabadzie gardło amerykanskiemu
          dziennikrazowi, nazywał się bodajże David Pearl. I co rząd
          amerykanski zrobił żeby go uratować? Przysłowiową kupę...

Nie bronię tego rządu, bo wisi mi on i powiewa kalafiorem. Ale
          wku...ają mnie cyniczne hieny, które wykorzystają każdą okazję by
          dojebać nielubianym. Jeszcze trup dobrze nie ostygł a tu juz zaczyna
          się festiwal w wykonaniu wybitnych specjalistów
          • ultramontanist1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 18:08
            Rzad, ci "...wisi i powiewa kalafiorem..."?
            Nie bede cie do niego przekonywal, mam akurat wazniejsze rzeczy na glowie niz przekonywac do rzadu partaczy, ktorzy cztery miesiace zwlekal by wreszcie wyslac negocjatora z minimalnie niezbednymi uprawnieniami by ratowac rodaka z Krakowa.
            Wcale tez nie mam siebie za "...wybitnego specjaliste...", i co wiecej, nigdzie nie dalem asumptu komukolwiek by mnie za takiego uwazal. Strzal prosto w plot.
            Mierzi mnie natomiast strasznie gadka bez konca z ktorej nic nie wynika. Gaduly sa dobre na zebraniu kolka bylych wedkarzy ale nie wsrod ludzi rzadu gdzie trzeba podejmowac decyzje i szybkie i trudne...
            Co do Davida Pearla, ktoremu Al-Kajdowcy poderzneli gardlo to ja akurat czytalem w New York Times'ie, ze CIA wytropila bodajze dwoch jeszcze zyjacych gnojow - "poderznikow" i zabrala ich do odosobnionego miejsca "przesluchan". Odtad sluch po nich zaginal...
            • stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 18:32
              Rząd działał jak działał, trzeba jednak przyznać, że miał sytuację niekoniecznie
              komfortową:

"Dziś trudno się spodziewać, że w Pakistanie i Afganistanie ktoś zechce podjąć
              współpracę z naszym wywiadem po publikacji raportu Macierewicza, który ujawnił
              nasze działania i współpracowników polskiego wywiadu na tym terenie."

Między innymi to różni polski wywiad od CIA i Mosadu. Nie trafiają im
              "weryfikatorzy" w rodzaju Antka policmajstra , z powodu których niełatwo jest
              być traktowanym poważnie.
              • anka1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 08:42
                slyszalam dzis w radio : strona pakistanska twierdzila, ze polski
                rzad dopiero w ciagu 10 ostatnich dni zaczal cos robic, zeby uwolnic
                porwanego Polaka ... co tu jeszcze komentowac ?
                • stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 10:16
                  No oczywiście, że w normalnym kraju lecą przynajmniej ze dwie głowy z
                  najważniejszych stanowisk. Ale kto powiedział, że nasz kraj jest normalny?
                  • alex.4 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 11.02.09, 14:23
                    A co wlasciwie mial zrobic polski rzad? Wyslac armie? Jest tam armia pakistanu i nie ejst w stanie zrobic porzadku. jest armia USA ktora regilarnie narusza granice Pakistanu... Wymachiwanie szabelka jest smieszne...
    • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 10:21
      Wysłać tam chłopaków z Mokotowa , to zrobią porządek
      • stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 11:08
        Lepszym pomysłem byłoby przeniknięcie do talibów pana Antka,
        zrobiłby im weryfikację, wszystko opublikował i całą siatkę diabli
        by wzięli
        • alex.4 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 11.02.09, 14:24
          To rzeczywiscie bylaby najgorsza zemsta z jaka sobie mozna wyobrazic... zreszta Antek w latach siedemdziesiatych zafascynowany byl dzialanscia terrorystow palestynskich...
      • ida.lipcowa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 15:06
        piwo_z_rana_jak_smietana napisał:

> Wysłać tam chłopaków z Mokotowa , to zrobią porządek

A Ci z Wołomina nie są lepsi?
        • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 18:09
          Mokotów podziurawił Wołomin , to i z tamtymi dzikusami by sobie
          poradził
    • alex.4 Re: Bajtullah Mehsud... 11.02.09, 14:26
      1 nie Polakow ale jednego Polaka
      2 Pusztuni chca zyc wedlug wlasnych praw. Po sie wtracac
      3 Polski rzad nie mogl zrobic nic. Talibom nie chodzil o okup, a pewnie gdyby nie ofensywa pakistanu to nie zabitoi by porwanego
      • nick_llatarnika Re: Bajtullah Mehsud... 11.02.09, 23:50
        aleksiej kłamie, jak zwykle. Jedna z amerykańskich stacji podała, że talibowie
        żądali między innymi pół mln $. Prawdą natomiast jest, że wysunęli też żądania
        wypuszczenia w więzienia kilkunastu swoich kompanów. Wśród nich jedno nazwisko
        było rzeczywiście nie do przyjęcia. Co było dalej? Rządy Pakistanu i Tuska
        solidarnie i totalnie temat polskiego zakładnika olali. Zerwali rozmowy z
        talibami a im pozostało już tylko jedno rozwiązanie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka