filozof.bialostocki 09.02.09, 16:12 Już Mossad by z nim zrobił porzadek a PO'wcy co?Ble ble ble ble ble............ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciekawski2006 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 16:26 Żądam zdecydowanej reakcji Polskich sluzb Reakcji identycznej z reakcją Izraela po olimpiadzie w Monachium! Premierze, pokaż, że jestes mężczyzną! Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 17:32 Obecny rzad, jakikiolwiek on jest dla Polakow w kraju (lubiany badz nielubiany), dal olbrzymia plame zachowujac sie tak jak sie zachowal w obliczu (spelnionej obecnie) grozby zabojstwa Polaka w Pakistanie. I teraz, im mniej bedzie rzadowego pieprzenia o dooopie Maryni tym lepiej. Ba, tajna bron obecnego rzadu - Minister Spraw Zagranicznych - Sikorski, moj tajny czarny kon, niestety takze dal plame. Wszyscy oni, tj., premier i reszta, jak widac naleza do tego samego klubu zagorzalych dyskutantow o walorach doopy Maryni. Caly ten teatr odbywal sie teraz, po tym jak te talibskie gnoje pokazaly wczesniej swiatu dowodnie na zakladnikach amerykanskich i niemieckich, ze to co mowia to sie liczy. Polski rzad, ku mojej frustracji, siedzial, dyskutowal w nieskonczonosc i lulki palil. Dopiero pare dni temu, jak juz bylo za pozno, to wyslal wreszcie tajnego negocjatora z jakimi-takimi uprawnieniami do Pakistanu. Rzad obudzil sie wreszcie po czterech miesiacach. Czyzby nadyskutowali sie? W miedzyczasie kilkadziesiat milionow Polakow zauwazylo, iz ma rzad, ktory ma gleboko w dooopie zycie Polaka takiego zwyklego jak i oni. Podstawowa sprawa, spoiwo ktore trzyma kazdy kraj przed rozsypka - swiadomosc, ze za mna stoi panstwo, ktore pojdzie za mna w ogien jezeli cos mi sie stanie za granica, w Polsce nie istnieje. To jakby rzad polski sie przyznal publicznie -"Sorry Gregory ratuj sie kto moze bo my to tylko jestesmy rzadem tak na niby...". A tu czlowiek w swojej prostocie myslalby, ze polski rzad ma na tyle inteligencji by podpatrzyc jak to sie robi i co sie robi w krajach gdzie zbiorowa duma obywateli ze swego rzadu jest wyjatkowo wysoka - w Stanach Zjednoczonych badz w Izraelu. Gnojki talibskie, jak i kazde inne, planujac kolejne akty bandytyzmu juz dzisiaj dwa razy sie zastanawiaja czy zaczynac akcje ktora by sprowokowala akcje CIA badz Mossadu... A nasz rzad w Polce? Zaraz pewnie znowu poslyszymy od nich kolejna bajke a to o...Maryni a to Papale a to o rodzinie Olewnikow... Niby mlodzi a takie stare rozlazle pierdoly. Bawta sie dalej! Ale ja mam was gleboko w dooopie. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 17:43 A co niby rząd miał zrobić? Tylko konkretnie. Może bombe atomową na Islamabad zrzucić. A co do dbałości USA o wlasnych obywateli. Parę lat temu Al KAida poderżnęła w Islamabadzie gardło amerykanskiemu dziennikrazowi, nazywał się bodajże David Pearl. I co rząd amerykanski zrobił żeby go uratować? Przysłowiową kupę... Nie bronię tego rządu, bo wisi mi on i powiewa kalafiorem. Ale wku...ają mnie cyniczne hieny, które wykorzystają każdą okazję by dojebać nielubianym. Jeszcze trup dobrze nie ostygł a tu juz zaczyna się festiwal w wykonaniu wybitnych specjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 18:08 Rzad, ci "...wisi i powiewa kalafiorem..."? Nie bede cie do niego przekonywal, mam akurat wazniejsze rzeczy na glowie niz przekonywac do rzadu partaczy, ktorzy cztery miesiace zwlekal by wreszcie wyslac negocjatora z minimalnie niezbednymi uprawnieniami by ratowac rodaka z Krakowa. Wcale tez nie mam siebie za "...wybitnego specjaliste...", i co wiecej, nigdzie nie dalem asumptu komukolwiek by mnie za takiego uwazal. Strzal prosto w plot. Mierzi mnie natomiast strasznie gadka bez konca z ktorej nic nie wynika. Gaduly sa dobre na zebraniu kolka bylych wedkarzy ale nie wsrod ludzi rzadu gdzie trzeba podejmowac decyzje i szybkie i trudne... Co do Davida Pearla, ktoremu Al-Kajdowcy poderzneli gardlo to ja akurat czytalem w New York Times'ie, ze CIA wytropila bodajze dwoch jeszcze zyjacych gnojow - "poderznikow" i zabrala ich do odosobnionego miejsca "przesluchan". Odtad sluch po nich zaginal... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 09.02.09, 18:32 Rząd działał jak działał, trzeba jednak przyznać, że miał sytuację niekoniecznie komfortową: "Dziś trudno się spodziewać, że w Pakistanie i Afganistanie ktoś zechce podjąć współpracę z naszym wywiadem po publikacji raportu Macierewicza, który ujawnił nasze działania i współpracowników polskiego wywiadu na tym terenie." Między innymi to różni polski wywiad od CIA i Mosadu. Nie trafiają im "weryfikatorzy" w rodzaju Antka policmajstra , z powodu których niełatwo jest być traktowanym poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 08:42 slyszalam dzis w radio : strona pakistanska twierdzila, ze polski rzad dopiero w ciagu 10 ostatnich dni zaczal cos robic, zeby uwolnic porwanego Polaka ... co tu jeszcze komentowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 10:16 No oczywiście, że w normalnym kraju lecą przynajmniej ze dwie głowy z najważniejszych stanowisk. Ale kto powiedział, że nasz kraj jest normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 11.02.09, 14:23 A co wlasciwie mial zrobic polski rzad? Wyslac armie? Jest tam armia pakistanu i nie ejst w stanie zrobic porzadku. jest armia USA ktora regilarnie narusza granice Pakistanu... Wymachiwanie szabelka jest smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 10:21 Wysłać tam chłopaków z Mokotowa , to zrobią porządek Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 11:08 Lepszym pomysłem byłoby przeniknięcie do talibów pana Antka, zrobiłby im weryfikację, wszystko opublikował i całą siatkę diabli by wzięli Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 11.02.09, 14:24 To rzeczywiscie bylaby najgorsza zemsta z jaka sobie mozna wyobrazic... zreszta Antek w latach siedemdziesiatych zafascynowany byl dzialanscia terrorystow palestynskich... Odpowiedz Link Zgłoś
ida.lipcowa Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 15:06 piwo_z_rana_jak_smietana napisał: > Wysłać tam chłopaków z Mokotowa , to zrobią porządek A Ci z Wołomina nie są lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Bajtullah Mehsud- morderca Polaków 10.02.09, 18:09 Mokotów podziurawił Wołomin , to i z tamtymi dzikusami by sobie poradził Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bajtullah Mehsud... 11.02.09, 14:26 1 nie Polakow ale jednego Polaka 2 Pusztuni chca zyc wedlug wlasnych praw. Po sie wtracac 3 Polski rzad nie mogl zrobic nic. Talibom nie chodzil o okup, a pewnie gdyby nie ofensywa pakistanu to nie zabitoi by porwanego Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: Bajtullah Mehsud... 11.02.09, 23:50 aleksiej kłamie, jak zwykle. Jedna z amerykańskich stacji podała, że talibowie żądali między innymi pół mln $. Prawdą natomiast jest, że wysunęli też żądania wypuszczenia w więzienia kilkunastu swoich kompanów. Wśród nich jedno nazwisko było rzeczywiście nie do przyjęcia. Co było dalej? Rządy Pakistanu i Tuska solidarnie i totalnie temat polskiego zakładnika olali. Zerwali rozmowy z talibami a im pozostało już tylko jedno rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś