ser-ekk 02.03.09, 07:57 Świetna sprawa... a gdyby rzeczywiście to reaktywować? Muzeum traktorsów w Surażu? Festyn raz do roku? Jest co robić!!! - Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ser-ekk "Easy Rider" po podlasku 02.03.09, 08:02 Świetna sprawa... a gdyby rzeczywiście to reaktywować? Muzeum traktorsów w Surażu? Festyn raz do roku? Jest co robić!!! - Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 08:15 Ja myślę, że to jest jakiś żart. coś w stylu mockumentary:) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 08:46 film18.net/traktorsi.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 08:48 To pewnie reklama tego filmu "18" po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 10:11 ser-ekk napisał: > Świetna sprawa... a gdyby rzeczywiście to reaktywować? Muzeum traktorsów w Sura > żu? Festyn raz do roku? Jest co robić!!! > > - Tomasz Tak bardzo podoba Ci się złodziejstwo mienia wspólnego i jeżdżenie po drogach uchlanych wińskiem gó...arzy?. Jak takich jak Ty jest więcej to nic dziwnego, że w takim gó...e żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanidran "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 08:55 Traktory były własnością PGR, paliwo też. Chłopcy szaleli sobie na koszt państwa. Po drodze do Świnoujścia "dokupywali paliwo u kierowców ciężarówek", ale ono też było własnością państwa - a pieniądze wędrowały do kieszeni kierowców. Dziennikarz i jego rozmówca nawet się o tym nie zająknęli, bo przecież okradanie PRL - państwa komunistów - nie było niczym złym. Tylko że to państwo zarządzało naszym wspólnym majątkiem. Zarządzało źle i bez upoważnienia wyborców, ale majątek był nasz wspólny naprawdę. Przy takiej skali złodziejstwa nie jest dziwne, że w PRL panowała nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------=--- 05.03.09, 09:50 A później ich synowie wyssali z mlekiem matki taką "przedsiębiorczość". I teraz: - nie używają kierunkowskazów - parkują na miejscach dla niepełnosprawnych - jeżdżą bez biletów - nie płacą abonamentu - wpychają się do kolejek ... Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: <-------------=--- 05.03.09, 15:24 ecik, ty tak na poważnie? Mama Cię nie kochała, a tatko tylko wieczorami? TRAKTORSI rulez Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 13:03 :-) W momencie, gdy prawie wszystko bylo wlasnoscia panstwa ciezko robic cokolwiek, nieprawdaz? Traktuj to jak zawody sportowe ku chwale ojczyzny. Na paliwo do motocykli zuzlowcow tez sie skladales. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 09:55 A cały manifest easy ridersów to chlanie wina, jazda po piajku i wyrywanie panien ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 10:37 zapomniałeś o paleniu skrętów i kochaniu za darmo ... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 11:27 O kurczę ludzie, nie spodziewałam się takiej reakcji. > A cały manifest easy ridersów to chlanie wina, jazda po piajku i wyrywanie > panien ze wsi. Bo, co? Wieś? A "artystyczna bohema" warszawska to było "chlanie wina, jazda po piajku i wyrywanie panien" tyle że "szlachetniejszych", miejskich. To samo dotyczyło bohemy londyńskiej czy nowojorskiej. Tak panny byly jeszcze "lepszego " sortu niż nasze siermiężne komunistyczne. Nie mam pojęcia, czy traktorsi byli czy nie, ale byłoby super, gdyby byli. Mnie sie podoba taka idea. A co do marnowania pieniędzy komunalnych, mam nadzieję, ze to, co przedmówca napisał to żart, gdyby nie, to przychodzą mi do głowy różne malowania trawy dla pierwszych sekretarzy i inne bardziej smutne sposoby wywalania pieniędzy naszych dziadków i rodziców, tak że tych wypalonych przez typków podobnych do traktorsów jakos mi nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 12:03 > Bo, co? Wieś? A "artystyczna bohema" warszawska to było "chlanie wina, jazda po > piajku i wyrywanie panien" tyle że "szlachetniejszych", miejskich. A niekoniecznie - ze stolycy na panny na wieś też warto pojechać :D Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_mazurski Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 14:21 nie przejmuj sie. zaloze sie ze tych fachowcow tutaj, specjalistow od porzadnego swiata, jedyne na costac to na wyjscie do pubu, siedzenie przy piwie i nerwowe poprawianie wskazujacym paluszkiem okularow na nosie podczas skrytego spogladania na nogi przechodzacych obok kobiet.ich najwiekszym wyczynem jest zerwanie sie ze szkoly w dzien wagarowicza. tyle co zrozumieli z tego artykulu to to. ze traktory i paliwo byly panstwowe. T-V Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1-pl Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 17:24 wilk_mazurski napisał: tyle co zrozumieli z tego artykulu > to to. ze traktory i paliwo byly panstwowe. > T-V Zrozumieli jeszcze to co dla ciebie było za trudne, mianowicie, że ta zwariowana dzicz jeżdziła sprzętem społecznym pijana, narażając ludzi na niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: "Easy Rider" po podlasku 05.03.09, 16:14 Co za retoryka komunistyczna. Przecież wówczas każda dziedzina życia była kontrolowana przez komuchów. Nie można było przecież zarejestrować żadnej, nie kontrolowanej przez reżim komunistyczny organizacji typu "Traktorsi". Przecież z punktu widzenia komuchów, każdy strajk, protest, happening był łamaniem prawa. Prawo wówczas służyło by zastraszyć, zniewolić naród a nie tak jak dziś jest po to by zapewnić bezpieczeństwo ludziom. Wyrazy szacunku prostym ludziom za to, że potrafili się skrzyknąć, stworzyć swoją własną subkulturę niezależną od komunistycznych władz, za pomysły i happeningi... Odpowiedz Link Zgłoś