Dodaj do ulubionych

Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia :-)

28.03.09, 15:44
Aj jak cieplutko mialam tej zimy,jesienią obtulono mi blok
grubaśnymi styropianowymi płytami,niestety zdemolowano przy okazji
balkon,nic to,urządze na nowo tylko z jednym nie moge sie
uporac.Mialam wbite takie piękne,lśniące,metalowe jak srebro
księżyca haki w bocznych sciankach balkonu do zawieszania sznurow na
bielizne a teraz nie mam nic buuuuu.łazienka moja stanowi przykład
delirki projektanta-który pomylił potrzeby "ludziów" z potrzebami
krasnoludków a może smerfów hmmm (?)w trakcie spozywania...no
mniejsza z tym czego :-))) no ale ja suszyc w łazience nie moge.Co
mam zrobic jak mam wokolo siebie facetow z dwoma lewymi rękami a Ci
ze starszej dobrej generacji ktorzy wszystko umieli juz daleko,na
zasluzonym wypoczynki "na chmurce".Co mam zrobic-nosic mokre
niewysuszone gorseciki czy znalezc firme,ktora mi wbije i dobrze
umocuje haki w sciany balkonu przebijając sie przez gruby,cieplutki
miękisz styropianu i zapeni mi pahcnące powiewem wiosny ciuszki-zna
ktos takowa firmę lub pod jakim hasłem owych wspaniałych fachowców
szukac???
Dzieki za rady
Viola
Obserwuj wątek
    • ultramontanist1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 18:13
      "Violu":
      To pewnie rzeczywiscie spora tragedia miec "dookola siebie facetow z dwiema
      lewymi rekami".
      Taki to nie tylko nie pomoze rozpiac zapinki na plecach ale moze tez nie umiec
      posprzatac po sobie...
      I gdy tak z zapartym tchem czytalem o Twoich przygodach z hakami to mi sie na
      placz zebralo gdy sobie pomyslalem o milionach tych biedakow na swiecie, ktorym
      nie wolno robic na zewnatrz ich domow tego co by tam chcieli bo, lokalne
      przepisy tego zabraniaja!
      Ja na ten przyklad nie tylko nie moge wbic srebrnych hakow na frontowa elewacje
      lub wywiesic niczego na zewnatrz domu ale tez nie moge miec zadnego plotu od
      strony ulicy.
      Cos za cos.
      Za to wszystkie domy na tej ulicy wygladaja tak, jakby staly na pieknej, lesnej
      polance.
      A gdzie bys tu suszyla swoje "gorseciki"? Ano tam gdzie wszyscy; w super
      wydajnych i wcale nie tak duzych elektrycznych suszarkach.
      • zawszewiosenna Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:03
        ultramontanist1 napisał:

> A gdzie bys tu suszyla swoje "gorseciki"? Ano tam gdzie wszyscy; w
        super
        > wydajnych i wcale nie tak duzych elektrycznych suszarkach.

Znaczy się,ze wszyscy posiadają w swych mikroskopijnych lub mega
        wypasionych łazienkach owe sprzęty???Kurka wodna,przyjdzie zaciągnąć
        jakis kredycik no ale widzisz,zapewne ten sprzęt nie nada niczemu
        takich walorów zapachowych jak wiosenne słońce...
      • kajmir Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 03.04.09, 19:20
        w mojej łazience takie coś mądralo się nie mieści:)

A do styropianu trza odpowiednie kołki, długie i takie,, żeby się w ścianie
        rozpychały a nie w styropianie.
    • tygrysio_misio Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 19:23
      jacy faceci taka baba... normalny by przy Tobie nie wytrzymal
      • zawszewiosenna Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:00
        tygrysio_misio napisała:

> jacy faceci taka baba... normalny by przy Tobie nie wytrzymal
        >
        OOO,zgorzkniałe i bez poczucia humoru misie się przebudziły ze snu
        zimowego.... :-)))
        • tygrysio_misio Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:03
          o infantylne lalusie znow mowia pseudo-ludzkim glowem
          • zawszewiosenna Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:05
            tygrysio_misio napisała:

> o infantylne lalusie znow mowia pseudo-ludzkim glowem

Ach misiaku,jaka piękna z nas para :-)))))
            Ale puste miejsce na haki i moj doktorat czekają...wiec na razie Cię
            opuszczę...
            • antykompeter Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:58
              Noooo.....Tu mi się podoba:)
              Pozdrawiam wszystkich wiosennie!
    • nick_llatarnika Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 28.03.09, 20:43
      proponuję pojedynek w kisielu...
      • filozof.bialostocki Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 29.03.09, 09:12
        tygrysio_misio napisała:

> o infantylne lalusie znow mowia pseudo-ludzkim glowem

Hehehe super infantylne niki takie jak "tygrysie-misie" nie umieja
        przeglądać sie same sobie w lustrze-przyganiał kocioł garnkowi
        hehehe.
        • antykompeter Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 29.03.09, 12:09
          Violu - nie przejmuj się misiami i tygrysiami:)
          W końcu nie każdy ma poczucie humoru.
          Nie opuszczaj wątku - haki i doktorat poczekają.
          A dzisiaj i tak "nici" z balkonowego suszenia - pogoda niezbyt ciekawa.
          • filozof.bialostocki Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 30.03.09, 19:48
            Hehhh ale odpowiedźcie kobitce bo dostanie zapalenia płuc od
            noszenia mokrych gorsetów jak haków jej nie wbiją...
            • anka1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 31.03.09, 17:24
              Wiosenka balkon tez masz maly i nie mozna rozkladanego stojaczka na
              pranie na nim rozstawic ? np. w LM mozna kupic takie, dosc solidne,
              o nieglupiej konstrukcji, bo polskich nie polecam, sa niestety
              glupawe.
              • antykompeter Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 31.03.09, 18:30
                anka1 napisała:

> o nieglupiej konstrukcji, bo polskich nie polecam, sa niestety
                > glupawe.

A co to znaczy głupawe? Niby niedouczone czy jak?
                • anka1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 01.04.09, 08:50
                  Antykompeter - glupawe, bo maja boczne skrzydla, ktorych nie da sie
                  oprzec o siebie jak masz nieduze pranie - to po pierwsze. po drugie -
                  prety, na ktorych wieszasz pranie sa tak slabe, ze po kilku
                  miesiacach odpadaja.
                  • antykompeter Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 01.04.09, 18:15
                    Dzięki za wyjaśnienie:)
              • filozof.bialostocki Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 31.03.09, 20:40
                anka1 napisała:

>>> np. w LM mozna kupic takie, dosc solidne,

Gdzie...?
                • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 31.03.09, 21:15
                  Chyba Leroy Merlin.
    • kierowca_taczki Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 31.03.09, 22:09
      Wynajmij hydraulika , rurę przeczyści i kołka zasadzi.........
      • ida.lipcowa Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 02.04.09, 09:27
        Jestem rowniez zainteresowana,też rozstawianą suszarką,jesli ta z LM
        taka badziewna to gdzie mozna lepsze dostac?
        • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 02.04.09, 15:24
          Super są w Lidlu, widziałam w tym przy Piastowskiej. Ale też droższa trochę.
          • anka1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 03.04.09, 13:28
            Ida wlasnie te z LM sa sensowne, bo mozna ich skrzydla o siebie
            oprzec jesli nie masz duzego prania. nastomiast na Lidla uwazalabym,
            kupilam tam kiedys wieszak-stojak i do dzis nie moge go zmontowac,
            bo gwinty ma powykrecane tak, ze sruby musialyby byc jak sprezyny,
            zeby toto sie kupy trzymalo. teraz uwazam na takie wyroby z Lidlow i
            innych Plusow.
            • ball7 anka1 03.04.09, 14:07
              Jesteś brzydka czy wredna ? Tobie wszystko się nie podoba . Musisz
              być starą panną .
              • antykompeter Re: Piękniś ball7? 04.04.09, 08:58
                A zapowiadało się, że ten wątek będzie w miarę kulturalny i lekko dowcipny:)
                Ale nic z tego! Musiały pojawić się na nim jakieś zakompleksiałe trolle-balle,
                co to nie mogą przeżyć normalnie dnia, żeby komuś nie dołożyć. Pewnie myślą, że
                są piękni i niewredni:)A może jeszcze żonaci? W takim razie, trollu-ballu -
                współczuję twojej małżonce.
              • anka1 Re: ball7 04.04.09, 13:24
                zanim napiszesz durny post najpierw przejrzyj sie w lustrze, bo
                najczesciej takie typy maja jakies felery. o kompleksach nie mowiac.
            • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 03.04.09, 15:35
              Właśnie w Lidlu są produkty wysokiej jakości, na pewno lepsze niż w
              hipermarketach. Przeważnie są produkcji niemieckiej a to od razu duży plus (nie
              chińskie).
              • ultramontanist1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 00:16

Nie rozumiem entuzjazmu "iwonki" - rzeczami "produkcji niemieckiej"...
                Skoro, de facto wszystko, tj.,kazdy element immobilny jest produkowany w Chinach (bo tam jest to trzykrotnie tansze), to rozne takie nalepki jak: "Made in Germany" i tym podobne, mydla dalej oczy jedynie zupelnie malej garstce "dawno-wiercow" by nie powiedziec "Starowierow" w wysoka niemiecka jakosc...
                • pytajnik.zapytowywacz Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 08:38
                  No ale ja tam na przyklad wierzę w niemeickie produkty,nic co mam
                  naprawde niemieckiego nie wymagalo naprawy czy nie rozwalilo sie po
                  krotkim uzytkowaniu tak jak rzeczy made in China.
                  • anka1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 13:26
                    he, he, he . taak jak ktos madry kiedys napisal " nie ma to jak
                    swiatowe marki, a wszystko made in China "
                    • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 15:42
                      Właśnie o to chodzi, ze w Lidlu nie ma światowych marek. Już ja wolę maszynę do
                      chleba np. Bifinett z Lidla niż Moulinex z Eldomu.
                • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 15:37
                  ultramontanist1 napisał:

> Nie rozumiem entuzjazmu "iwonki" - rzeczami "produkcji niemieckiej"...
                  A wiesz o czym rozmawiamy. Masz jakieś lidlowskie produkty, czy tak sobie bajasz
                  teoretycznie?
                  • ultramontanist1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 04.04.09, 17:46
                    Nie zebym nie lubil, bedac sam bajarzem ponad bajarze, i tu pobajarzyc sobie...
                    Ale nawet i certyfikowany bajarz, od czasu do czasu, dla kaprysu chocby, trzyma
                    sie twardych faktow.
                    Gdzies tam, ktos tam, popelnil dlugi artykul, gdzie staral sie bazujac na
                    faktach, wykazac jak to w dobie globalnej wymiany dobr ustalil sie globalny
                    podzial pracy.
                    Poniewaz chinski robotnik potrafi przezyc dzien, juz nie na lyzce ryzu jak
                    kiedys bo teraz az na dwoch, to i tak ciagle jeszcze jest kilka razy tanszy od
                    wszystkich innych. Stad wszystkie firmy swiatowe nastawione na zyski, a ja nie
                    znam innych, zlecaja robienie czesci czyli polproduktow robotnikom chinskim zas
                    potem w Niemczech, Szwajcarii czy innej Belgii, skladaja to wszystko razem i
                    naklejaja nalepki np.: "Made in Germany".
                    I tyle.
                    Taki jest poprostu swiat w XXI-szym wieku...
                    A co ma do tego jakis tam "Lidl"?
                    • iwonka50 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 05.04.09, 10:30
                      ultramontanist1 napisał:

> A co ma do tego jakis tam "Lidl"?
                      Ma to do tego, ze to ty zakwestionowałeś fakt, że produkty z Lidla są dobrej
                      jakości, bo jak wszystko teraz, są klepane w Chinach. Może i tak, ale jakością
                      przewyższają rzeczy z hipermarketów, też zresztą "made in china". Już jakoś tak
                      jest , że China potrafi produkować na różnym poziomie jakości. W Lidlu stosunek
                      tej jakości do ceny jest po prostu korzystny i dlatego ja np. lubię tam kupować.
                      Tą suszarkę o której wcześniej dyskutowaliśmy, widziałam. I jest 5 razy
                      staranniej wykonana niż tą, którą ja mam z Auchan. I nawet nie wiem czy to "made
                      in germany" czy nie. A ty nawet jak nie wiesz o czym dyskusja, musisz swoje
                      filozoficzne 5 groszy wtrącić.
                      • ultramontanist1 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 05.04.09, 20:26

A, to przepraszam za swoje "filozoficzne 5 groszy".
    • jolanta2009 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 05.04.09, 00:08
      Prosze uwazac na steropian jest latwopalny!W krajach skandynawskich
      ojczyznach docieplania nie stosuje sie steropianu do ocieplania
      tylko welne!
    • obstawa_prezydenta Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 05.04.09, 00:18
      jak wyleczym się z hemoroidów to możem wkręcić te śruby na sznurki ,
      w rewanżu kopsniesz trochę karmy dla kota i browara z jednego mocnego
      • optimistic_przedszkolanka Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 05.04.09, 09:42
        obstawa_prezydenta napisała:

> jak wyleczym się z hemoroidów to możem wkręcić te śruby na
        sznurki ,
        > w rewanżu kopsniesz trochę karmy dla kota i browara z jednego
        mocnego

Zycze duzo zdrowia dla kota i tez reflektuje na wkręcanko chociaz
        ostatnio dostalam bardzo pozyteczny stojak zakupiony w Lidlu o
        ktorym tutaj toczy sie dyskusja.Postaram sie po kilku tygodniach
        uzytkowania zamiescic sprawozdanie z jego uzywalnosci dla wiosennej
        i wszystkich zainteresowanych.
      • ciekawski2006 Re: Styropian mnie ocieplił ale pozbawił suszenia 10.05.09, 20:44
        obstawa_prezydenta napisała:

>>>i browara z jednego mocnego

Dla kota czy dla prezydenta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka