pytajnik.zapytowywacz 02.04.09, 21:43 Fajna inicjatywa :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teatrofan Szekspir na luzie 03.04.09, 12:09 A można by to gdzieś jeszcze obejrzeć? Mam wrażenie, że warto tym się zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.20 Szekspir na luzie 04.04.09, 10:24 Bylo to nagrywane.. ale raczej dla nas- na pamiatke tak fajnego wystepu;] Odpowiedz Link Zgłoś
tokenekot Szekspir na luzie 04.04.09, 07:47 Więcej informacji i zdjęcia znajdziecie na stronie szkoły 10lo.pl ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.20 Re: Szekspir na luzie 04.04.09, 10:22 No wedlug mnie wyszlo nam to swietnie;] dalismy czadu:) Odpowiedz Link Zgłoś
teatrofan Szekspir na luzie 04.04.09, 17:11 Widziałem te zdjecia na stronce waszej szkoły i myśle, że Białystok powinien pokazywać takie inicjatywy szerzej-w teatrze, gdzie czasem wieje nudą, a sam tam często bywam, albo na jakimś przeglądzie? Grajcie dalej, może są wśród was przyszłe gwiazdy polskich scen?Może zerknie na was łowca talentów?kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.20 Szekspir 04.04.09, 18:57 Bardzo nam milo, dzieki;] W ubieglym roku rowniez przygotowalismy przedstawienie dotyczace czasow Wiktorianskich. I napewno dalej bedziemy robic cos w tym kierunku.. mysle, ze jeszcze o nas uslyszycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik.zapytowywacz Re: Szekspir 06.04.09, 21:55 Szkoda ze TV tego nie sfilomowala. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Szekspir 07.04.09, 04:54 Piekna i pelna entuzjazmu "beatka" wyjasnia wszystkim pod postem zatytulowanym "Szekspir", iz "...przygotowalismy przedstawienie dotyczace czasow wiktorianskich". ??? I odtad nie moge wyjsc ze zdumienia; coz bowiem "czasy wiktorianskie" maja wspolnego z Szekspirem? Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.20 Szekspir 07.04.09, 19:26 Otoz nic nie maja wspolnego z Szekspirem.. napisalam o tym, gdyz przedstawienie Romeo i Julia nie bylo naszym pierwszym wystepem i dlatego wspomnialam o zeszlorocznym przedstawieniu. Wiec mam nadzieje, ze zbedne zdumienie nijakiego ''ultramontanist1'' minie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Szekspir 08.04.09, 16:27 Moze i rzeczywiscie moje zdumienie jest zbedne... Chodzilo mi tylko o to, iz w historiografii anglosaskiej gdzie dominuje oznaczanie czasu wedle linii monarchistycznych w przeciwienstwie do polskich (bardziej wspolczesnych), gdzie podzial jest na kolejne wieki, wszystko jest dosc dokladnie poukladane. Stad piszac o sztukach Szekspira (bylo nie bylo), Anglika, doskonale mozna oznaczac historie wedle podzialow linii monarchistycznych ale wtedy z kolei, pisalibysmy o Anglii Tudorow a nie o XIX-stowiecznej - wiktorjanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś