Dodaj do ulubionych

SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!!!!!!

09.06.09, 13:06
ludzie co sie dzieje w naszym Ośrodku Zdrowia .Nie dosc ze na wizyte trzeba
sie umawiac na trzeci dzien,to jeszcze ta barrrrrdzo mila obsluga przy okienku
jak by ktos byl winny tej pani ze 1000 zeta.Moze ktos ma pomysl co z tym
wreszcie zrobic....................
Obserwuj wątek
    • ja.zunia Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 09.06.09, 14:43
      Pod "naszą kochaną" gródecką służbę zdrowia tylko podłożyć bombę. Obsługa przy
      okienku w porównaniu z lekarzami to pikuś. Nasi wielcy doktorzy zaleczyli już
      niejedną osobę. Przecież nie kierują na wyniki, bo nie widzą takiej potrzeby.
      Leczą sami. A wiadomo że specjalista od wszystkiego, to tak naprawdę od niczego.
      • ninaczka Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 10.06.09, 15:44
        Brawo za pytanie!!! To prawda że gródecki Ośrodek Zdrowia kieruje się własnymi zasadami, które nie sprzyjają leczeniu. Na wizyty uamwiać się należy w określonych porach i z dużym wyprzedzeniem, że już nie wspomnę o wizytach domowych; kultura pielęgniarek - oczywiście nie wszystkich - jest straszna, przez same słuchanie odpowiedzi do pajenta można się rozchorować! Co do lekarzy - też nie wszyscy - odzywają się do pacjenta się strasznie, robią łaskę że przyjmują, że wystawią skierowanie na dodatkowe badania.

Po za tym mam jeszcze jedno ptyanie związane z tematem - do której godziny przyjmuje się pacjentów, skoro o godzinie 15,00 nie można się już zarejestrować (czyżby lekarz chciał jechać wcześniejszym autobusem do domu?).

W Gródku niestety "żeby chorować trzeba być zdrowym".
        • szuryk Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 10.06.09, 16:55
          Zawsze można zmienić ZOZ.
          • jaro1999 Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 10.06.09, 21:15
            A jak się ma temperaturę to można zbić termometr, nie?
            Wydaje mi się, że problem jest głębszy, przynajmniej jeśli chodzi o skierowania
            do specjalistów. To chore ale taki jest system niestety. Przypuszczam, że NFZ
            kontroluje i naciska lekarzy pierwszego kontaktu aby nie wystawiali skierowań do
            specjalistów. Coś z dzisiejszej wyborczej na temat:
            miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,6706714,NFZ_wprowadza_chaos.html
            Dla mnie ta i wiele innych rzeczy jest chorych ale większość ludzi przechodzi
            nad takim stanem rzeczy do porządku dziennego. Ja jestem przyzwyczajony, że
            dzwonie na specjalny nr telefonu i rejestruję się bezpośrednio u specjalisty.
            Przecież jasne jest, że jeżeli nie dam rady się wyprostować bo strzelił mi
            kręgosłup to potrzebny mi jest ortopeda a nie okulista czy też lekarz od
            wszystkiego...
            Co do jakości obsługi w naszym NZOZ, no cóż, nie będę komentował...
        • kochanakochana Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 13.06.09, 13:29
          Brawo osobie która poruszyła ten temat,kultura jak za
          czasówPRL,tragedia,Panie w rejestracji skandal,a jeżeli ktoś uważa
          ze można zmienic OZ to chyba raczej nierealne ,najbliższy w
          Michałowie.Może władze Gródka wezmą sprawę w swoje ręce...
          • indygo9 Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 30.06.09, 00:37
            E tam -poza jakąs skargą /zawsze mozesz:)/mozna zmienic przychodnię-wybierasz
            dobrą w Białymstoku -zadnych kolejek i zadnych problemów ze skierowaniami do
            specjalistów:)-najlepiej by przyjmowali w tej samej przychodni.A goraczkę?Kto
            dzisiaj biega z goraczką i siedzi kilka godzin w przychodni?To zart?:)Jesli
            masz w istocie takie zdanie na temat tej przychodni-zmien ją:)Raczej nie mamy
            zaufania do miernych lekarzy jak i na dzisiaj do seriami wypisywamych
            antybiotykow ktore zapewne serwują. Masz wybór-Zdrowia zyczę:)
    • wladzadoroboty1 Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 30.06.09, 14:46
      Ludzie, dlaczego nikt nie pisze skarg na ta placówke? Skargi, skargi i jeszcze
      raz skargi. Nie tylko ogólnie ale wskazujac odpowiednia osobe z imienia i
      nazwiska i co robi nie tak. Wiadomo, ze u nas najwiekszym problemem jest brak
      etyki i to wsród tzw. "wyksztalciuchów" wlasnie najbardziej. Dlaczego? Dlatego,
      ze prawie cala reszta ludzi zachowala w sobie odrobine skromnosci. Dobrymi
      manierami niestety nie grzesza urzednicy i lekarze w calym kraju. Czas domagac
      sie zmian poprzez ciagle skargi, tylko to moze pomóc.
      • indygo9 Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 30.06.09, 17:25
        No cóz .......byc moze na uzdrowienie tej sytuacji receptą jest "pisanie
        skarg":)))))jesli okazą sie mało skuteczne -apelacja do pana Boga.
        Uwazam,ze problem dotyka nie etyki tylko kultury a raczej jej
        braku.Uogólnienia typu 'oni" wszyscy""ci" i dopiszcie sobie inne stanowią o
        zwykłym pustym gadaniu i braku argumentów.Szybko poddajesz ocenie innych
        "władzadoroboty"a drust poruszył konkretny temat dotyczacy bardzo konkretnych
        postaci-skup sie moze na tym .Doprawdy nie zauwazasz tego ,iz uzywajac
        anachronicznych juz epitetów i raczej podobnie niskich zblizasz sie do poziomu i
        kultury pracowników owej przychodni ?Rozumiem ze uzywane przez Ciebie epitety
        nie stanowią rzecz jasna o Twoich mniejszych bądz wiekszych kompleksach dot.
        wykształcenia-na dzisiaj mniej zdolni , pracowici w szkołkach , badz bardziej
        leniwi w przeszłosci /a moze z innymi pasjami-któz to wie/a dzisiaj odczuwajacy
        potrzebę nauki moga zawsze to sobie uzupełnic w taki czy inny sposób.Zatem?
        A moze owe panie z tej przychodni poczuły w pewnym momencie przyzwolenie na
        podobne chamskie reakcje.Moze warto reagowac w danej sytuacji i zdecydowanie
        wyrazic swoje zdanie .Nie zgadzaj sie i nie dawaj cichego przyzwolenia na
        arogancję, bute i niskie zachowania i odwaznie mów co myslisz-tyle.Wybacz
        doradztwo -zrobisz j zareagujesz tak jak uznasz za stosowne ale nie wierze w
        naprawianie swiata pt. skargi i dzielenie go my-oni-tamci-owamci.pozdrawiam
    • larix12 Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 12.08.09, 10:57
      W kosmos ich wysłać. Prośba niech Wójt jakoś zareaguje a to co tam
      się dzieje.
      • beatagiegiel Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 19.08.09, 06:34
        Trudne do zrozumienia jest dla mnie to jak niektórzy chorzy chołubią
        lekarzy..tak jakby to byli nadludzie. Przykład: sklep " U Jana"
        kiedy wieczorem przywożone jest pieczywo, kolejka aż do chodnika, ja
        jestem w zaawansowanej ciąży ale cierpliwie stoje w tym ogonku,
        podchodzi dr Hoły, staje na końcu a jeden pan wola" proszę pani
        doktor bez kolejki"...to co to jest do diaska, po pierwsze przyszła
        po bułeczki w godzinach pracy a więc ktoś nie zostanie przyjęty a po
        drugie dlaczego ona nie może sobie postać w kolejce jak każdy. Jak
        to wygląda? Powiedziałam głośno że to mi się nie podoba, że tak być
        nie powinno. Mam żal do dr Hoły i dr Kofmana że w sytuacjach
        wmagających natychmiastowej pomocy nawet mnie nie wysłuchano. To za
        co ja płacę co miesiąc składkę do ZUS-u? Przecież to m.in moje
        wpłaty skladają się na ich pensję.
    • karakulka Re: SŁUŻBA ZDROWIA-PRYWATNA KLI---KA!!!!!!!!!!!!! 14.09.09, 12:06
      jaki Wójt taka służba zdrowia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka