Dodaj do ulubionych

Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - cd.

IP: 5.5R* / *.telenet-ops.be 19.12.03, 21:14
hehe już nic głupszego chyba nie mogł wymyślić na swoją obrone
Obserwuj wątek
    • magdap4 Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - 19.12.03, 21:17
      zły obyczaj nie pożyczaj...
      • Gość: saikol ZDJECIE GEJOGRAFA IP: *.cs.bialystok.pl 22.12.03, 14:11
        znajdziecie na stronie
        www.ilo.bialystok.pl/imgs/nauczyciele/~kaminski.jpg
    • Gość: WreTad Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 21:21
      Chodzi o to, że Wyborczej spada nakład, wiadomo kto za nimi stoi-
      ludzie majacy apetyt na trzymanie władzy. Wiadomo do czego
      doprowadził Balcerowicz, zakichani intelektualiści. Jak nie ma o
      czym pisac to wszystkiemu winni Eskimosi i cykliści, Tad
      • Gość: mm Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 21.12.03, 00:21
        tez mnie uczył i nie bardzo chce mi się wierzyć w tę całą historię, facet był
        OK, wprawdzie plotki zawsze wokół niego krążyły, ale nic podejrzanego w mojej
        klasie sie nie działo... jaki musiałby być głupi, żeby wchodzić w takie bagno
        w nadziei że nikt się nie dowie - dlatego wątpię w jego winę
    • Gość: kochanek hitlera Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.tkb.net.pl 19.12.03, 21:34
      Już pierwszego dnia szkoły usłyszałem od wychy że kamiński "preferuje chłopców"
      ale nie sądziłem że może on posunąć się do czegoś takiego. A tłumaczenie że
      pożyczył znajomemu komórkę wcale mnie jakoś nie przekonywuje ( tak na
      marginesie: jakich on ma znajomych?!?!)
      • Gość: kig Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.elpos.pl / 212.33.82.* 19.12.03, 21:41
        Pożyczył koledze? Najgłupsze tłumaczenie pod słońcem. Zwłascza przekonują
        wypowiedzi typu "bez komentarza", "nie pamiętam", "zrobiłam wszystko co w mojej
        mocy". Zero wiarygodnosci, panie K. Zero wiarygodności, pani Z.
      • Gość: kochanka Saddama Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.vast.net.pl / 213.77.91.* 21.12.03, 19:30
        pani T , szczerość naszej wychy jest the best, pozdro for you !!!
    • Gość: NUKA Dlaczego dyrektorka nic nie robi?!?!?! IP: *.cs.bialystok.pl 19.12.03, 21:36
      Ministerstwo Edukacji mowi, ze dyrektorka powinna przekazac te
      sprawe organom scigania - a dyrektorka I LO odpowiada, ze nic
      nie zamierza zrobic -> czy to jest normalne?
    • Gość: NUKA NIEUDOLNA PROBA OBRONY PRZEZ NAUCZYCIELA IP: *.cs.bialystok.pl 19.12.03, 21:38
      To, co mowi nauczyciel, to nieudolna i infantylna proba obrony!
      Facet moglby taki kit dzieciom wciskac... Dyrektorka szkoly nic
      nie robi - czyzby mu wierzyla? Bardziej niz uczniowi, ktory
      dostarczyl jej mase dowodow na potwierdzenie tego, ze jest
      molestowany?
      • Gość: Ala Re: NIEUDOLNA PROBA OBRONY PRZEZ NAUCZYCIELA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.12.03, 22:12
        Zawsze tak było, ze osądza sie najpierw ofiarę a nie złoczyńce,tłumacząc ze
        skusiła strojem itp.Uważam, ze Złocka jest beznadziejna dyrektorką.Uczę sie w
        tej szkole i wiem, jakie sie tu dzieja cyrki.Osobiście nigdy nie lubilam
        gejografa i nie mialam do niego szacunku.Krzysiek S wierze ci i jestem z
        Tobą.Oby tak dalej :D
    • krzysiek_s Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - 19.12.03, 21:39
      Witam wszystkich zainteresowanych sprawą dziwnego zachowania
      nauczyciela geografii z I LO ! Dziękuję wszystkim bardzo za
      zainteresowanie tą sprawą ! Pozdrowienia dla Nuki , Jasca ,
      Krzema i Uczennicy I LO !
    • Gość: NUKA NOTATKA SLUZBOWA? IP: *.cs.bialystok.pl 19.12.03, 21:41
      notatka sluzbowa - czy to jedyne, co moze zrobic dyrektorka?
      jezeli twierdzi,ze nie moze zrobic nic wiecej, to po co w szkole
      dyrektor? notatke sluzbowa moze zrobic kazdy!
    • Gość: były uczeń Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:55
      gejograf sie doigrał.....
    • Gość: uczeń A I LO żądzi IP: *.serczer.pl 19.12.03, 21:58
      A ja jednak sondzę, że I Lo jest fajne. Tam wogle jest peło przyapłowskich
      nauczycieli. Tak pozatym to sie tam ucze, pozdro I B
      • krzysiek_s Re: A I LO żądzi 19.12.03, 22:02
        Nie ściemniaj , że się tam uczysz bo uczeń I LO nie
        napisałby "sondze" tylko sądzę !
        • Gość: Balzak Re: A I LO żądzi IP: *.stnet.pl 20.12.03, 14:21
          a poza tym jak byś napisał?
      • Gość: Kasia Re: A I LO żądzi IP: *.tkb.net.pl 21.12.03, 00:11
        Po polsku pisze się "rządzi"
      • Gość: Kasia Re: A I LO żądzi IP: *.tkb.net.pl 21.12.03, 00:17
        Nie nuczyłeś się zbyt dużo. Po polsku piszemy "rzadzić"
      • Gość: Kasia Re: A I LO żądzi IP: *.tkb.net.pl 21.12.03, 00:18
        Nie nauczyłeś się zbyt dużo. Po polsku piszemy "rządzić"
    • Gość: ania Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.znet.pl 19.12.03, 23:31
      Skończyłam I LO i miałam lekcje geografii z Jarosławem K.Myśle że nie bez
      powodu był nazywany "Gejografem".Kiedyś byliśmy na wycieczce i Pan Jarosław
      wziął na drugiego opiekuna Pana Darka-którego przedstawił nam jako praktykanta
      w ILO, jak się później okazał był on uczniem II LO dla dorosłych....Pan
      Kamiński zawsze lubił chłopców a mojego kolege w szczególności...głaskał go po
      buzi i mówił teksty w stylu "Potrzebne Ci są lekcje dodatkowe z geografii".A
      opowieści od o tym że pan gejograf był widziany w nietypowych sytuacjach z
      mężczyznami krążyły w szkole od lat(np.w jakiejś kawiarni całował się z
      facetem)Dotego był beznadziejnym pedagogiem i podstawą zalczenia przedmiotu
      był zawsze prezent(np.zegarek,czajnik), króry oczywiście sam sobie
      wybierał.Jestem przekonana że to nie pierwsza skarga u Pani Dyrektor bo jakoś
      tak sie dziwnie składało że zbyt wiele klas zmieniało go na innego
      nauczyciela...Wcześniej czy później to musiało wyjść.Tylko dlaczego Pani
      Dyrektor Złocka tak długo to kryła-może tak bardzo podobały jej się darmowe
      wycieczki organizowane przez Pana Jarosława K. do Egiptu albo innego ciepłego
      kraju???
      • Gość: Zydowski konfident Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 19.12.03, 23:47
        panie czajniczek na wyzsza ocene jest - jak ktos jest taki ambitny ze chce miec
        piateczki smaczniutkie to niech placi - ja mialem 3 u niego bez uczenia sie i
        bez czajniczka i luzaczek. A w tym licełum sa uklady trwogie i jak ktos wie o
        co chodzi to rozumi a jak nie wie to sie nie dowie.
        PS. i tu nie chodzi o to ze jest gejem bo wiekszosc pierwszego to
        homoseksualisci, chodzi o to ze jest zydem i ma aryjski rozstaw oczu a w
        dodatku jest czarny od pasa w dol i ma praprababke ktora znala jednego eskimosa
        • Gość: Lola Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.chello.pl 20.12.03, 07:10
          Po rosyjsku nazywa się to: бред !!!!!
      • myshen82 Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - 02.01.04, 15:17
        aniu mam takie samo zdanie jak ty, tez skonczylam 1 LO i tez mialam lekcje z
        panem K. Dzieki zaangazowaniu czesci klasy (i rodzicow i wychowawczyni) udalo
        sie w 3 klasie zmienic pana K. na pania Malik z czego przynajmniej ja bylam
        bardzo zadowolona, bo wreszcie ktos ocenial nas za to, czego sie nauczylismy a
        nie za to, jacy jestesmy i czy przyniesiemy prezent (nawiasem mowiac, wiekszosc
        prezentow 'bezinteresownie' dawanych nauczycielom w naszym liceum to
        zawoalowana forma lapowki - nic dziwnego ze raczej nie zdarza sie, by ktos mial
        problemy ze zdaniem matury...)
        Przypomniala mi sie jeszcze jedna sytuacja z geografii z panem K. Na nasze
        sugestie, ze nic nie widac z tablicy odpowiadal zawsze, ze to wina naszych
        rodzicow i ze powinismy ich poprosic o zwrocenie uwagi pani dyrektor na
        niedofinansowanie sali.
        Pamietam tez kretynska zabawe w kroliczka i sprzedawanie przez pana K. na
        lekcjach 'pigulki' ktorej autorem byl on sam. (e-mail, ktory otrzymalam z
        Ministerstwa Edukacji w odpowiedzi na pytanie, czy takie zachowanie - sprzedaz
        czegokolwiek na lekcjach - jest dopuszczalne, jasno stwierdzal, ze takie
        dzialania sa zabronione). dodam jeszcze tylko, ze po ukazaniu sie tejze
        pigulki, lekcje geografii polegaly na tym, ze pan k. zadawal pytanie a
        odpowiadaly na nie tylko osoby, ktore mialy 'Geografie w pigulce'. Cala lekcja
        polegala wiec na recytowaniu odpowiedzi z 'pigulki'.
        jesli chodzi o zachowanie p. Zlockiej, to ciesze sie, ze ktos (ania) w koncu
        zauwazyl, ze dopoki p. Zlocka jest dyrektorka tej szkoly, panu K. wlos z glowy
        nie spadnie - byc moze dlatego, ze jedynym organizatorem interesujacych i
        drogich wycieczek zagranicznych, np. do Tunezji zawsze byl pan K. i w
        wiekszosci przypadkow dyrektor Zlocka jechala na nie jako opiekun a wiec za
        darmo.
        Chronienie pana K. przez p. Zlocka polegalo tez na tym, ze kiedy dowiedziala
        sie o tym, ze cos jest nie tak ode mnie i mojej kolezanki z klasy, nawet po
        przytoczeniu przez nas wypowiedzi pana K. kazala nam sie upewnic, czy na pewno
        dobrze wszystko pamietamy.
        pozdrawiam wszystkich uczniow 1 LO - nie dajcie sobie wmowic, ze z nauczycielem
        nie da sie wygrac... mojej klasie udalo sie zmienic geografa na p. Malik...
        wszystko jest mozliwe
        Licze na to, ze sprawa pana K. wkrotce sie rozstrzygnie - i ze w koncu
        przestanie on uczyc w tym liceum.
    • Gość: n-l Do Pani Dargieweicz IP: *.retel.pl 19.12.03, 23:53
      A może przestanie Pani szukać afer, myślę że doskonale
      płatntch... Zostawmy młodzież i Panią Dyrektor! Zastanówmy sie
      bardziej nad winą NAczelnika Oświaty i prawa oświatowego.
      Pani Dargiewicz już dawno nie powinna pracować w GAZECIE.
      Myślę, że najwyzszy czas zainteresować się powinien Panią inni
      dziennikarze lub Naczelny Michnik. Nie jest to gazeta, która
      tworzy sensacje nie do końca sprawdzone. Poza sensacjami nic
      konkretnego nie potrafi Pani napisać!Pani specjalnością są afery
      i chęć krzywdzenia ludzi. Mam nadzieję, że Pani również doczeka
      takich przykrości jak niektórzy z Pani "bohaterów". Nie staję w
      obronie nieprawości i nieuczciwości, jednak zanim cokolwiek się
      upubliczni należy to dokładnie sprawdzić. Napewno nie należy
      wciągać w idiotyczne rozgywki młodzieży, która trafiła do tej
      szkoły. Pani "redaktor" od czasu do czasu popisuje się swoją
      złośliwością i brakiem profesjonalizmu dziennikarskiego.
      Bez Wrazów szacunku.
      N-l
      • Gość: NUKA W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 00:07
        Płatnych afer? Śmieszny jesteś. To sprawa społeczna, która mogła dotknąć
        każdego! Obowiązkiem mediów, zwłaszcza tak szanowanych i opiniotwórczych, jak
        Gazeta Wyborcza, jest informowanie społeczeństwa przede wszystkim o -
        delikatnie mówiąc - nieprawidłowościach i przegięciach, do jakich dochodzi w
        naszym kraju.
        Pani Dargiewicz jest jedną z bardziej profesjonalnych dziennikarem w tym
        mieście, której zapewne - zgodnie z mottem Gazety - "nie jest wszystko jedno"!
        Skąd wiesz, że to nie jest sprawdzona informacja? Pracowałeś nad tym artykułem?
        Nie! Jeżeli nie znasz stanu faktycznego sprawy, to się nie wypowiadaj, bo tylko
        się kompromitujesz!
        A wulgarne molestowanie seksualne i psychiczne znęcanie się nad uczniem
        nazywasz "rozgrywką młodzieży"? Następnym razem jak będziesz coś pisał, to
        zastanów się dobrze, czy warto tak siebie kompromitować!
        Szczere wyrazy szacunku i uznania dla Pani Joanny Dargiewicz! Ona przynajmniej
        ma odwagę podpisać się pod swoim artykułem imieniem i nazwiskiej, w
        przeciwieństwie do Ciebie!
        • Gość: n-l Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.retel.pl 20.12.03, 00:19
          Proponuję prześledzić poprzednie poczynania Pani Dargiewicz! Gdyby skończyła I
          Lo nie pisałaby takich bzdur! Nie jest to redaktor z prawdziwego zdarzenia a
          jedynie prowincjonalny pismak! Tak ją odbieram - jest to moje prywatne zdanie.
          Mam do niego prawo!
          A młodzież powinna zająć sie teraz nauką a nie poniżaniem na forum swoich
          nauczycieli.
          • Gość: NUKA Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 00:25
            Znam poprzednie dokonania Pani Dargiewicz i uwazam, ze moze byc z nich dumna!
            Gdyby skonczyla I LO, mialaby wiecej tematow, o ktorych moglaby pisac -
            poznalaby na wlasnej skorze chore uklady, ktore maja miejsce w tej szkole.
            Jednak szczesliwie nie miala do czynienia z I LO.
            Styl pisania prowincjonalnego pismaka to wypisz wymaluj styl Twoich komentarzy
            na tym forum. Oczywiscie, ze masz prawo do swojego prywatnego zdania - przeciez
            kazdy ma prawo do glupoty. Mlodziez nie poniza na forum swoich nauczycieli -
            pisze, jacy oni sa. Jezeli nie wiesz, co to jest ponizanie, to przeczytac tresc
            smsow, jakie nauczyciel geografii z I LO wysylal do ucznia - to jest dopiero
            ponizanie!
          • Gość: -KrzysiekS- Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.light.csk.pl 20.12.03, 00:32
            Pani Joanna Dargiewicz jest profesjonalistką w kazdym calu , zaś gazeta , w
            której pracuje nalezy do najbardziej szanowanych w Polsce ! Nie boi się
            podpisac pod artykułem własnym nazwiskiem , nie bacząc na to czy będzie
            lubiana czy nie , gdyz jest prawdziwą dziennikarką ! A ty człowieku ? kim ty
            jesteś ? Zwykłym pajacem , który nawet nie wiem czy skończył podstawówkę ,
            jesteą zapewne bezrobotny a do tego pewnie jesteś gejem i stąd twoja niechęć
            do Pani Dargiewicz - jako kobiety !
            • Gość: uczennica1lo Krzysiek rozumiem Cie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 19:46
              po pierwsze: dzieki za pozdrówka :) po drugie: rozumiem Cie i trzymam Twoja
              strone jak juz zapewne zdazyles zauwazyc :) tez uwazam ze dobrze ze ktos o tym
              napisal i gratuluje ci ze odwazyles sie to zglosic (co zreszta juz pisalam
              wczesniej) ale piszac zle na forum o gosciach mozesz sobie zaszkodzic... :(
              uwazaj i trzymaj sie cieplutko :) jestesmy z toba :)
        • Gość: n-l Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.retel.pl 20.12.03, 00:22
          Jeszcze jedno! Wymieniony "uczeń" ma 19 lat!!!!
          • Gość: NUKA Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 00:29
            Czy wiek w tej sprawie cos zmienia? NIE! Wez pod uwage, ze cala sprawa rozgrywa
            sie w plaszczyznie UCZEN-NAUCZYCIEL! wiek ucznia nie gra roli - liczy sie jego
            status - to, ze jest wlasnie uczniem! A ten nauczyciel uczac w I LO ma kontakt
            z chlopakami rowniez mlodszymi. Skoro tak sie zachowal w stosunku do 19latka,to
            istnieje duze prawdopodobienstwo, ze podobnie mogl postapic w stosunku do
            innych chlopakow, np. 15-16letnich....
        • Gość: Emi. Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 21:35
          widzę, że to forum zaczyna się zamieniać w peany na cześć p. Dargiewicz
          i "Gazety". Chyba nie o to tu chodzi? a może się mylę?
          • Gość: NUKA Re: W obronie Pani Dargiewicz! IP: *.cs.bialystok.pl 21.12.03, 00:26
            Oczywiscie,ze nie o to. Ale jezeli ktos bezpodstawnie atakuje Pania Dargiewicz,
            to reakcja jest obowiazkiem.
        • Gość: uczennica1lo jak ostatnio-masz racje nuka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 19:31
          pani dargiewicz podala prawdopodobne informacje i nie sadze aby byly one nie
          sprawdzone a sam fakt ze ktos o tym napisal jestb bez watpienia pozytywny!!!!

PS dzieki za umieszczenie tego linku na starym forum :)
          • Gość: NUKA Re: jak ostatnio-masz racje nuka :) IP: *.cs.bialystok.pl 21.12.03, 21:55
            :) prosze :)
      • Gość: -KrzysiekS- Re: Do Pani Dargieweicz IP: *.light.csk.pl 20.12.03, 00:24
        Koleś ! Weż ty się trochę zastanów ! To nie pani Dargiewicz szuka sensacji ,
        ale ja sam osobiście się do niej stawiłem w redakcji - ona zaś w
        przeciwieństwie do dyrektorki zachowała się jak profesjonalistka (którą
        zresztą jest) ! Wszystkie sms-y mam zachowane w telefonie i miała ona w niego
        wgląd ! Poza tym jest kartka z ręcznym pismem Kamińskiego ! Jakich jeszcze
        trzeba Tobie dowodów ?
        • Gość: Joanna L. Re: Do Pani Dargieweicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:07
          Jestem byłą uczennicą tej szkoły. Jestem oburzona tym jakie oszczerstwa padły
          pod adresem pana Kamińskiego. Tak jest gdy "gówniarstwo" nie chce się uczyć
          tylko szuka w szkole " zabawy". I co z nich wyrośnie?!- szumowiny. Ten uczeń to
          dzieciak z wybujałą fantazją, za dużo filmów się naoglądał.
          Joanna Lewandowska
      • Gość: absolwnt Re: Do Pani Dargieweicz IP: *.elpos.pl / 212.33.82.* 20.12.03, 00:26
        a co ma piernik do wiatraka kretynie???nie o tym tu mowimy z tymi tekstami
        spieprzaj gdzie indziej!!! kaminskiego do pierdla!!!tam go ostro w
        dupe zerzna
        • Gość: NUKA Re: Do Pani Dargieweicz IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 00:30
          rzeczowo i na temat :) pozdrawiam
      • Gość: Jan Wolt Re: Do Pani Dargiewicz - do n-la IP: *.iig.pl / *.iig.pl 02.01.04, 15:47
        >A może przestanie Pani szukać afer, myślę że doskonale
        >płatntch...
        Czy ty masz pojęcie, baranku Boży, ile zarabia taki zwyczajny dziennikarz w
        Gazecie ? Hossa urwała się kilka lat temu, w obecnych czasach, żeby wyciągnąć
        tyle co choćby nauczyciel, to trzeba by chyba pisać na dwa etaty. Więc przestań
        bredzić o doskonale płatnym zajęciu.
        Obecnie dziennikarstwo w prasie lokalnej jest dla pasjonatów i ludzi, którzy
        zdobywają doświadczenie. Jedźmy dalej.

>Zostawmy młodzież i Panią Dyrektor!
        >Zastanówmy sie bardziej nad winą NAczelnika Oświaty i prawa oświatowego.
        A to czemu ??? Z tego co pisali uczniowie ilo na tym forum, pani dyrektor miała
        już wcześniej sygnały o niepokojącym zachowaniu tego nauczyciela. Miała na to
        jedną odpowiedź - jak się nie podoba, to zmień szkołę.
        Co do tego ma naczelnik oświaty czy prawo oświatowe ? Poczytaj Kartę
        Nauczyciela, znajdziesz tam trochę informacji o instrumentach, jakimi dysponuje
        dyrektor szkoły. Skoro jednak pani dyrektor wolała udawać, że sprawy nie ma,
        żeby przypadkiem "dobre imię szkoły" przypadkiem nie ucierpiało ... cóż.
        BTW: ładnych parę lat temu słyszałem o ilo określenie "fabryka samobójców".

>Pani Dargiewicz już dawno nie powinna pracować w GAZECIE.
        Znalazł się dyrygent ...

>Myślę, że najwyzszy czas zainteresować się powinien Panią inni
        >dziennikarze lub Naczelny Michnik.
        Ty jesteś nauczycielem ??? Z taką pisownią ? No, chyba że wuefistą, to będzie
        ci wybaczone ;->

>Nie jest to gazeta, która tworzy sensacje nie do końca sprawdzone.
        Właśnie, i ten artykuł jest tego przykładem. Nie jest to sensacja, sprawa
        została zbadana przed opublikowaniem.

>Poza sensacjami nic konkretnego nie potrafi Pani napisać!
        >Pani specjalnością są afery i chęć krzywdzenia ludzi.
        Odróżnij człowieku krzywdzenie ludzi od ujawniania spraw, w których ci rzekomo
        krzywdzeni krzywdzą innych ! Prasa powinna mieć możliwość pisania wszystkiego,
        żeby niektórzy nie mieli możliwości czynienia wszystkiego - tak powiedział
        przed laty Louis Terrenoire, francuski minister informacji.
        Dziennikarzowi, podpisanemu imieniem i nazwiskiem pod swym artykułem, zawsze
        można wytoczyć proces, jeśli kogoś obraził, spowodował straty moralne itp. - w
        przeciwieństwie do ciebie, szczekającego tu na forum.
        Mam podejrzenie, że pisząc o poprzednich sprawach masz na myśli ujawnione
        postępki byłego dyrektora SP 47. Mimo wielu oskarżeń kierowanych w stronę
        dziennikarzy Wyborczej jakoś do tej pory nie słyszałem, żeby ktoś wytoczył im
        sprawę o złamanie prawa prasowego. To chyba o czymś świadczy, co ??
        A teraz co poniektórym urwało się koryto, trzeba zapierdzielać, więc tęskni się
        do starych czasów, co ? Do imprezek i przekrętów ?

>Mam nadzieję, że Pani również doczeka takich przykrości
        >jak niektórzy z Pani "bohaterów".
        Ładnie to tak złorzeczyć bliźniemu ?

>Nie staję w obronie nieprawości i nieuczciwości, jednak zanim cokolwiek się
        >upubliczni należy to dokładnie sprawdzić.
        Skąd wiesz, że tak nie było ?

>Pani "redaktor" od czasu do czasu popisuje się swoją
        >złośliwością i brakiem profesjonalizmu dziennikarskiego.
        Brednie, brednie, brednie ... jej artykuły są bardzo rzeczowe i ograniczają się
        do podawania faktów. Felietonów nie pisuje.

Aśka - tak trzymaj i rób swoje.
        Pamiętaj: psy szczekają, ale karawana jedzie dalej.
    • Gość: uczennica I LO uczył mnie IP: *.vast.net.pl / 213.77.91.* 19.12.03, 23:53
      nie do dziś wiadomo że to gej, cała szkoła o tym wiedziała..., cała klasa z
      niego gniła jak przesadzał chłopaków na pierwsze ławki, a poza ty dyrekcja
      zawsze go przydzielała do klas humanistycznych czyli ze znacznie przeważającą
      liczbą dziewczyn w klasie nie bez powodu..........
      • Gość: romano Re: uczył mnie IP: 217.153.35.* 02.01.04, 12:50
        możemy się skontaktować? robert_vlissingen@yahoo.com
    • Gość: Soyer [...] IP: *.elpos.pl / 212.33.82.* 19.12.03, 23:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: LIZZY Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: *.vast.net.pl / 213.77.91.* 20.12.03, 00:12
        JAK NIE ZNASZ LUDZI Z I LO TO NIE BADZ TAKA MĄDRA I NIEOSADZAJ LUDZI DOPOKI ICH
        NIE POZNASZ, NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK TWIERDZISZ? JA WCALE TAK NIE UWAZAM , JA
        SIE TAM UCZE I SĄDZE ZE TO JEST SPOKO SZKOŁA Z FAJNYMI LUDŹMI, Z KTORYMI SIE DA
        NAPRAWDE POGADAC, A PO DRUGIE PEWNIE JESTES BARDZO NIETOLERANCYJNY(A)DO METALI
        ITD. BO JA UWAŻAM ŻE TO SĄ NORMALNI LUDZIE, I NAPEWNO LESI OD CIEBIE
      • Gość: LIZZY Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: *.vast.net.pl / 213.77.91.* 20.12.03, 00:14
        JAK NIE ZNASZ LUDZI Z I LO TO NIE BADZ TAKA MĄDRY(A) I NIEOSADZAJ LUDZI DOPOKI
        ICH NIE POZNASZ, NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK TWIERDZISZ? JA WCALE TAK NIE UWAZAM ,
        JA SIE TAM UCZE I SĄDZE ZE TO JEST SPOKO SZKOŁA Z FAJNYMI LUDŹMI, Z KTORYMI SIE
        DA NAPRAWDE POGADAC, A PO DRUGIE PEWNIE JESTES BARDZO NIETOLERANCYJNY(A)DO
        METALI ITD. BO JA UWAŻAM ŻE TO SĄ NORMALNI LUDZIE, I NAPEWNO LEPSI OD CIEBIE
        • Gość: Soyer LIZZY IP: *.elpos.pl / 212.33.82.* 20.12.03, 01:18
          heh dziewczyno, ucze sie w tej szkole czwarty rok i wiem jak
          jest. ... "napewno lepsi od Ciebie" ... pytanie: znasz mnie chociaz ? szczerze
          w to watpie. "normalni ludzie" heh ambitni napewno, ale nie normalni. daj mi
          swoj nr gg to pogadamy inaczej :] obronczynio ucisnionych
          • Gość: uczennica1lo do lizzy i i soyer'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:26
            ej sluchajcie w kazdej szkole jest troche normalnych i troche dziwnych ludzi...
            nie ma sensu sprzeczanie sie o to gdzie sa lepsi prawda??ja na przyklad dlugo
            sie zastanawialam czy isc do 1 czy do 3 i co? czy gdybym poszla do 3 to bylabym
            inna osoba??moze minimalnie...mialabym innych znajomych i moze minimalnuie inne
            poglady ale co za róznica??
      • Gość: absolwent Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: 80.48.35.* 20.12.03, 11:35
        kur** czlowieku nie rozumiem o co ci chodzi. uczylem sie i ukonczylem I LO, teraz jestem studentem, z czego k**** niezmiernie sie ciesze. co mozesz wiedziec o warunkach (psychicznych) jakie tam panuja? na jakiej podstawie oceniasz ludzi, ktorzy ubieraja sie inaczej lub sluchaja innej muzyki niz ty? uwazasz ze sa alkoholikami? tak, sa i co roku pija na magdalence. przeszkadza ci to? dla mnie wcale. myslisz pewnie, ze jestes idealny, najlepszy i w ogole super. skoro tak to h** gejografa ci w d*** palancie!
        • Gość: J. Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: *.tkb.net.pl 20.12.03, 20:13
          Hej!!! Jeśli pileś co roku na Magdalence, to się znamy!!! Pozdrawiam!!!
          P.S. A ten gejograf to na serio jest ostro pojeb***** i każdy już to wiedział
          od dawna!!!
      • Gość: zul Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 17:20
        o wypraszam sobie, wyzywanie nad od kretynów to chyba trochę za wiele. co
        innego kadra...
      • Gość: Emi. Re: I gdzie ta sprawiedliwosc ? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 21:43
        Pewnie wolałbyś , żeby było disco polo albo teksty w stylu "powiedz kochanie,
        jaka jest twoja cena..". poza tym obrażasz jakies 90% uczniów ILO. nie
        zapominaj, że poza takimi typami, które wymieniłeś[a do których z pewnością
        należysz] są tam uczniowie, którzy dostali się do tej szkoły bez orzeczeń i
        łapówek. i zapewniam Cię, że to SĄ wybitne osobowości i będę ich wspominać
        bardzo miło.
        a jeśli Ci tam tak źle, to się przenieś! wszystkie inne szkoły przyjmą Cię z
        otwartymi ramionami! a jeśli nie chcesz, to pamiętaj, chłopcze o wydelikaconych
        dłoniach[ciekawe dlaczego;], że zły to ptak, co własne gniazdo kala...
        P.S. nie bluzgaj na Magdalenkę, bo sam pewnie chlasz ostro
    • Gość: mała Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.light.csk.pl 20.12.03, 00:00
      w I LO zawsze broni sie nauczycieli. Zawsze uczeń jest tym złym co sie nie
      uczy, jest nieposłuszny,leniwy itp itd. Panuje zasada NAUCZYCIEL MA ZAWSZE
      RACJE, A DUREKTORKA ZEBY NIE WIEM CO ZAWSZE STOI MUREM ZA NAUCZYCIELEM.
      • Gość: woodpecker Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.03, 00:22
        Ten biedny pan podczas zabaw ze znajomym zostawił mu tę komórkę w .... ,a pani
        dyrektor jest bardziej perwersyjna i to rozumie .
        • Gość: Filipek Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.light.csk.pl 20.12.03, 00:45
          Zgubił komórkę hehehe ? Dobre ! Nie zapominajmy , że komórka była z
          wibratorem !
        • Gość: uczennica1lo woodpecker!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:52
          swietne poczucie humoru!!!gratuluje (i zazdroszcze;) )a tak na marginesie nie
          zapominajmy ze to wciaz jest powazna sprawa... pozdroofka :)
      • Gość: uczennica1lo racja z ta szkola cos nie tak(szczególnie z dyrka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:39
        niestety masz racje...ale o tym juz pisalam... :)
    • Gość: serwac Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.xen.pl 20.12.03, 07:33
      Tak Krzyśku trzymaj. Ktoś podpisujący się "N-I" to albo sam "gejograf" albo
      inny PEDAŁ; używajmy w końcu właściwych słów. Myślę, że oświata jest chora.
      Zachowanie Złockiej woła o pomstę do nieba. Ona sama bardzo często odwołuje
      się do wartości chrześcijańskich. Wiele razy widziałem Ją w kościele w
      pierwszych ławkach. I co? Staje w obronie pedała. Moja córka w tym roku kończy
      gimnazjum. Uczy się bardzo dobrze i chyba nie będzie miała problemu dostania
      się do najlepszej szkoły. Myśleliśmy o I, II i III LO. Teraz mamy do wyboru II
      i III. Pozdrawiam maturzystów z 1975 r.
      • Gość: margola Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 14:51
        serwac!
        wydaje mi sie ze miara szkoly nie jest to jakiej orientacji seksulanej sa
        nauczyciele uczacy w niej ale to w jaki sposob ucza Jest mi przykro ze ta
        sprawa dla niektorych jest wyznacznikiem jakimi osobami sa WSZYSCY uczacy w I LO

do Soyera
        Pewnie wiesz kim jestem Wydawalo mi sie ze jestes na tyle inteligentny zeby nie
        pograzac sie takimi komentarzami (chodzi i o "brudasów, ktorych tak
        nienawidzisz") Ty jestes zelem, inni sa brudasami, jeszcze inni dresami W
        czlowieku nawazniejsze jest to jaki jest, jakie wartosci sa dla niego
        najwazniejsze a nie to jak wyglada.

• Gość: Dariusz Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:23
          Margolu, dziękuję,że są tacy ludzie którzy widzą duszę w człowieku i nie gardzą
          nim. Jesteśmy Polakami! gdzie nasza godność - ty juz znalazłaś w sobie
          odpowiedż, Dziękuję Ci i pozdrawiam, Darek
      • Gość: Dariusz Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:20
        Palancie serwacie,
        czy ty w ogóle chodziłeś do LO? czy ty jesteś Polakiem?
        chrześcijanienem? znasz Boże wartości? dlaczego gardzisz człowiekiem?
        jaki by nie był nie sądz!!! Bóg osądzi nauczyciela i ciebie, sprawiedliwie!!
        Jeśli jesteś bez grzechu- rzuć pierwszy kamieniem .... koniec świata jest już
        tak blisko, Boże przyjdż !
    • Gość: uczen nauczyciele perfidnie robią sobie jaja IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 20.12.03, 08:58
      wszystkich do pierdla powinni wsadzić, a nie dawać im uczyć
    • Gość: Mary Re: Złocka to Pani Dulska!!! IP: *.znet.pl 20.12.03, 10:53
      Złocka to Pani Dulska-pierze brudy we własnych czterech ścianach...i po co jej
      to było na stare lata???Kryła kretyna przez wiele lat,a teraz to jej się
      dostanie.I to w takim elitarnym LO, a historia jak z marginesu.He he.
    • Gość: Obiektywny Obserwator Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.tkb.net.pl 20.12.03, 11:07
      Wygląda na to że nikt nie ma pomysłu jak całą sytuację
      rozwikłać.
      Pani dyrektor stając w gruncie rzeczy po stronie nauczyciela
      narobi dużo "złej krwi".
      I niestety prokuratura też nic tu nie zrobi bo takie zachowanie
      bardzo trudno zakwalifikować jako czyn karalny z KK.
      w ostateczności
      Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo
      choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby
      zniewaga do osoby tej dotarła,
      podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
      § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego
      komunikowania,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
      wolności do roku.
      § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się
      pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział
      naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd
      może odstąpić od wymierzenia kary.
      § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może
      orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego
      Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
      § 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

ale czy aż do tego trzeba doprowadzać, zastanawiam się kiedy
      dyrakcja czytała ostatnio statut szkoły, odsyłam na stronę
      szkoły

www.ilo.pl/show.php?id=2&lang=pl&site=ilo
      w szczególności rozdział III ?5 ustęp 2.

czy wszyscy nauczyciele oślepli i potępieli? jak w ogóle można
      sobie pozwlolić na tolerowanie takiej sytuacji [już nie o samo
      molestowanie mi chodzi ale o ten brak zdecydowanych działań].
      gdzie jest etyka, co na to pan dr Zdzisław Krasowski,
      nauczyciel etyki w tej szkole? czy ktoś mógłby otworzyć tym
      ludziom oczy?
      OO
    • Gość: kroliczek [...] IP: *.duna.pl / 217.98.70.* 20.12.03, 13:21
      • Gość: NUKA Re: O Gejografie uslyszal swiat!!! IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 14:00
        niech odmienna orientacja nauczyciela bedzie jego wlasna sprawa - koszmarne
        przegiecie robi sie wtedy, kiedy nauczyciel realizuje swoje zapedy w chory i
        przestepny sposob. i taki ktos ma kontakt z mlodzieza!!!
    • Gość: uczennica 1lo Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: 80.51.244.* 20.12.03, 13:51
      Ludzie ta szkołą jest fajna, ma nienormalnych nauczycieli, są tam super ludzie
      i ten klimat magdalenki.... a gejograf...mnie nie tknie... bo dziewczynką
      jestem;p .1lo zawsze było.. nietypowe, więc co sie dziwić ,ze takie ekscesy
      wychodzą na światło dzienne.
      • Gość: NUKA Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 20.12.03, 14:01
        ciekaw jestem,ile jeszcze osob bylo molestowanych przez tego nauczyciela w
        ciagu ostatnich lat...
        • Gość: n-l [...] IP: 217.98.70.* 20.12.03, 19:29
          • Gość: piczan Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.tkb.net.pl 20.12.03, 21:07
            Ludzie opamiętajcie się!! Musimy trzymać się razem a nie kłócić. Sądzę że
            Krzysztof S. nie był jedyną ofiarą Gejografa więc wszystkie "poszkodowane"
            osoby powinny złożyć skargę do prokuratury. Wtedy będzie jakiś skutek!! Ale jak
            na razie to niektórzy wykłócają się która szkoła jest lepsza. Jesteście
            beznadziejni!!
    • Gość: miro Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.elpos.pl / 212.33.82.* 21.12.03, 10:59
      on już w SP nr 14 libił chłopców pani dyrektor skończy tak jak skończył
      personel w Toruniu , żeby nie była tym zdziwiona , a może ona i on to taka
      utajnoina para ;lizbijsko gejowska , która to chce wprowadzić nowy ststem
      porozumiewania się przez telefony komurkowe.
    • Gość: - Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.osiedle.net.pl 21.12.03, 12:47
      skoro nauczyciel pyta klase na lekcji czy klasa ma geo-(prowadzona przez
      kobiete) czy GEJOgrafie(tzn czy uczy ich prof. Jarosław K.), to chyba znaczy ze
      problem jest znany nie od dzis..... a dyrekcja tego liceum, jak i wielu innych
      nauczycieli wychodzi po prostu z jakże mądrego założenia: "jak ci sie nie
      podoba, zmien szkole. w bialystoku jest przeciez kilkanascie liceow...", bo
      przeciez wazniejsze jest, zeby miec zawsze zwiazane wlosy niz zeby czuc sie
      bezbiecznie i dobrze...
      • Gość: romano pilny kontakt IP: 217.153.35.* 02.01.04, 12:46
        możemy się skontaktować w sprawie nauczyciela i jego dokonań w przeszłości i
        tego co się teraz wokół niego dzieje? robert_vlissingen@yahoo.com
    • Gość: von Barszczewo Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.mexico.one.pl 21.12.03, 15:45
      Pani dyrektor nie rozumie,iż w świetle art. 6 ustawy Karta
      Nauczyciela ,podstawowym obowiązkiem nauczyciela jest wypełnianie funkcji
      opiekuńczej i wychowawczej.Skoro dyrektor tego nie rozumie i sprawę chce
      zamknąć do szuflady udając, iż nie ma tematu - publicznie przyznaje ,iż nie ma
      dostatecznie elementarnej wiedzy i formacji pedagogicznej aby spełniać funkcję
      dyrekotora szkoły.Najwyższy czas przejść honorowo na nabytą już - jak sądzę -
      emeryturę .
    • Gość: matka uczennicy Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:33
      Przeczytałam artykuł p. Joanny Dargiewicz „Pinczer, cykorze...” i jestem
      wstrząśnięta. To straszne, że poważna gazeta drukuje materiał na poziomie
      brukowca i to takiego z niższych półek!
      Artykuł jest tendencyjny i nierzetelny. Autorka zmienia inicjały ucznia –
      postaci jednoznacznie pozytywnej, wręcz świetlanej (jak wiadomo, nie tylko nie
      uległ on zepsuciu, ba – stawił mu czoła, to jeszcze pragnie własnymi rękoma
      wykorzenić zło w polskiej oświacie, żeby już nigdy żaden porządny chłopczyk nie
      był narażony na molestowanie nauczyciela – pedała). Podaje natomiast dokładne
      namiary na pedagoga (każdy wie, o kogo chodzi), skazując go właściwie bez sądu i
      bez możliwości obrony.
      A zarzuty są poważne – sms-y!!!
      Tu od razu nasuwa mi się parę pytań:
      1. Skąd nauczyciel wziął numer komórki swojej „ofiary”, która od początku nie
      chciała żadnych kontaktów?
      2. O ile dobrze zrozumiałam, geograf jako jedyną formę molestowania obrał sms-y
      i raz telefon stacjonarny. Skąd wiedział 1.listopada że „Krzysiu” jest „taki
      wkurzony”?
      3. Dlaczego uczeń nie skorzystał z sugestii dyrektorki i nie zawiadomił organów
      ścigania?
      Nawiasem mówiąc ten „Krzysio” musi być nie tylko piękny fizycznie, bo wpadł w
      oko nauczycielowi, ale także niezwykle bogaty wewnętrznie, skoro pani dyrektor
      otworzyła przed nim serce i opowiedziała, że miała już kłopoty z geografem.

Dziennikarka pokazuje wyłącznie relacje jednej strony. Nie zadała sobie trudu,
      żeby porozmawiać z „oskarżonym”. Próbowała, co prawda, skontaktować się z panią
      dyrektor, ale jej nie zastała. Odpowiedzialny redaktor, zanim odda do druku
      artykuł, który może zniszczyć komuś życie, powinien pofatygować się do szkoły
      kilka razy i dokładnie ustalić fakty.
      Artykuł jest mętny, nic z niego nie wynika. W taki sposób można sobie pogadać w
      kolejce albo u cioci na imieninach. Ale prasa to przecież któraś tam władza –
      bez względu na to, co o niej sądzimy, to potęga. Słowo napisane pozostaje. Można
      potem zamieścić dziesięć sprostowań i przeprosin, a każdy i tak powie: coś tam
      musiało być... i facet ma przechlapane. A może tu właśnie o to chodziło?
      A przy okazji można też dołożyć pani dyrektor. A co ona taka ważna!? I ta
      jedynka – elita jedna! Niby trzeba wysłuchać obu stron, ale po co? Wtedy nie
      będzie takiego efektu, może nawet okazałoby się, że nie ma o czym pisać...

Nie chcę mówić o etyce dziennikarskiej, czy po prostu ludzkiej, bo to chyba się
      robi obce pojęcie. Myślę jednak, że warto byłoby zastanowić się nad
      odpowiedzialnością karno-prawną ludzi, którzy – jak by nie było – kształtują
      tzw. opinie publiczną.

Dziwią mnie też komentarze obu pań rzeczniczek. Dlaczego pani dyrektor miała
      robić z siebie donosiciela? ”Przestępstwa” nie dokonano w szkole, „ofiara” jest
      pełnoletnia, nie pozostaje z „winowajcą” w żadnej relacji służbowej. Poza tym
      jeżeli przedstawione jej „dowody” przeciwko geografowi były tak mętne, jak to,
      co czytamy w artykule, nie było powodów traktować ich poważnie.
      Z wyrazami ubolewania
      • Gość: matka ucznia Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.dz.euro-net.pl 21.12.03, 22:00
        matka uczennicy napisał(a):

> Dziwią mnie też komentarze obu pań rzeczniczek. Dlaczego pani dyrektor miała
        > robić z siebie donosiciela? ”Przestępstwa” nie dokonano w szkole, &
        > #8222;ofiara” jest
        > pełnoletnia, nie pozostaje z „winowajcą” w żadnej relacji służbowej
        > . Poza tym
        > jeżeli przedstawione jej „dowody” przeciwko geografowi były tak męt
        > ne, jak to,
        > co czytamy w artykule, nie było powodów traktować ich poważnie.

Być może matka uczennicy może podchodzic do sprawy w sposób aż tak obiektywny,
        ale matka ucznia - to juz nie. Prawda, jaka różnica optyki? Może to dlatego, że
        to nie Twoja córka była zagrożona? Ja wolałabym, żeby dyrekcja wykazała
        większą troskę o swojego ucznia. Nie mogę zrozumieć, dlaczego dyrekcja aż tak
        długo nie reagowała i nie starała się ochronić ucznia. Niezależnie od tego, ile
        w tych oskarżeniach jest prawdy, obowiązkiem dyrekcji była przede wszystkim
        ochrona ucznia. A w tym przypadku tego zabrakło. Dotychczas sądziłam,
        że "elitarne" liceum zapewnia uczniom minimum bezpieczeństwa. Teraz zupelnie
        straciłam zaufanie do dyrekcji. Matka ucznia

• Gość: nieznany Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: 212.33.87.* 22.12.03, 00:19
          ja w sprawie listu od matki ucznia i uczennicy. Czy Wy przypadkiem nie
          jesteście ziomkami gejografa? Trochę podchodzicie pisownią pod pedałków i
          strasznie bronicie profesorka...
          • Gość: matka ucznia Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.dz.euro-net.pl 22.12.03, 12:23
            Gość portalu: nieznany napisał(a):

> ja w sprawie listu od matki ucznia i uczennicy. Czy Wy przypadkiem nie
            > jesteście ziomkami gejografa? Trochę podchodzicie pisownią pod pedałków i
            > strasznie bronicie profesorka...

??????

Masz pewne problemy z czytaniem ze zrozumiemiem.

Czy jesli nie posługuje się inwektywami, to od razu musi oznaczać poparcie i
            obrone profesora?

Mnie jednak bardziej interesuje w tej sprawie rekcja szkoły jako instytucji,
            której rodzice powierzaja młodzież wierząc, ze zrobi wszystko, co może by
            ochronić ja przed zlem. W tym przypadku to nauczyciel był zagrożeniem, a
            dyrekcja uważa, ze to nie jej sprawa. Jeśli nie jej sprawa, to ja chciałabym
            się dowiedzieć, co dyrekcja uważa za sprawę godną swojej uwagi! Mam nadzieje,
            że GW to wyjaśni. Matka ucznia
      • Gość: NUKA Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 21.12.03, 22:25
        1.) Proszę zauważyć, że cała sprawa odbyła się na płaszczyźnie uczeń-
        nauczyciel, w publicznej szkole. W związku z tym powaga zdarzeń jest wręcz
        kwalifikowana. Uważam, że jest materią, którą poważna gazeta powinna się zająć
        w pierwszej kolejności - właśnie po to, aby ranga sprawy nie została sztucznie
        obniżona do poziomu szukania taniej sensacji. Osoby, które zawiadomiły Gazetę,
        szukały takiej instytucji, która w sposób rzetelny zainteresowałaby się sprawą,
        dążąc do jej całkowitego wyjaśnienia.

2.) Inicjały ucznia zostały zmienione na jego prośbę - aby umożliwić mu
        uniknięcie wtórnej wiktymizacji.

3.) Co do danych osobowych nauczyciela - Jarosława K., nauczyciela geografii z
        I LO w Białymstoku - Gazeta w najmniejszym stopniu nie uchybiła standardom
        stosowanych w tego typu publikacjach.

4.) Uczeń nie zawiadomił ogranów ścigania, gdyż w takich przypadkach, jak
        zachowanie Jarosława K., tryb wyjaśniania sprawy rozpoczyna się własnie od
        dyrektorki. Ona to jest organem kierowniczym jednostki organizacyjnej,jaką jest
        szkoła. Ona zatrudnia nauczycieli - decyduje, jakie osoby dopuści do pracy z
        młodzieżą swojej szkoły. Jeżeli ma Pani co do tego wątpliwości, proszę zapoznać
        się z ustawą Karta Nauczyciela lub ustawą o systemie oświaty, tudzież ze
        Statutem I LO.

5.) Pani rozmyślania nad osobą Krzysztofa S. nie mają żadnego znaczenia w
        sprawie.

6.) Autorka artykułu przez kilka dni próbowała skontaktować się z dyrekcją -
        zawsze bezskutecznie. Dlatego w piątkowym wydaniu Gazety brak wypowiedzi
        dyrektorki. Jednak już w kolejnym numerze Gazety - w wydaniu z dnia następnego,
        z soboty - znamieszczono zarówno rozmowę z nauczycielem, jak i z dyrektorką.
        Oto link do ciągu dalszego sprawy:
        twojemiasto.gazeta.pl/bialystok/1,35235,1835227.html
        7.) Co do Pani sugestii, że Gazeta nie spełnia wymagań stawianych przez zasady
        rzetelnej publikacji - zupełnie się z Panią nie zgadzam. Gazeta spełnia
        wszystkie najwyższe standardy i na tej płaszczynie prawnokarna odpowiedzialność
        jej pracownikom nie grozi.

8.) Panie rzeczniczki, w przeciwieństwie do Pani, znają się na obowiązującym w
        Polsce prawie i wiedzą, że w takich sprawach istnieją określone procedury,
        które należy stosować. Pani dyrektor - jako organ administracji - miała PRAWNY
        OBOWIĄZEK zbadania sprawy i przekazania jej dalej, np. do Komisji
        Dyscyplinarnej, która - albo potwierdziłaby zarzuty wobec nauczyciela i
        wyciągnęła względem niego odpowiednie konsekwencje służbowe, albo oczyściłaby
        Jarosława K. z zarzutów. Zamiast tego, pani dyrektor nie zrobiła nic w tej
        sprawie - nie wypełniła ciążącego na niej obowiązku prawnego!

9.) Dziwi mnie, że pisze Pani o braku zależności pomiędzy sprawcą a ofiarą -
        nie zauważyła Pani, że mamy do czynienia z zależnością UCZEŃ-NAUCZYCIEL?

10.) I na koniec - gdyby Pani dziecko przyszło do Pani z smsem od
        nauczyciela "czy teraz przyjedziesz do mnie czy ulzysz mi w szkole" -
        oczywiscie tez nie mialaby Pani powodów, aby potraktować swoje dziecko poważnie?

z poważaniem
        NUKA
        • Gość: Kiki Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.znet.pl 21.12.03, 23:39
          przepraszam, czy ktoś mógłby mnie poinformować o przebiegu programu "Pod
          napięciem"? to chyba było dzisiaj, prawda? niestety przegapiłam :(, a bardzo
          mnie ciekawi ta sprawa!
          • Gość: saikol [...] IP: *.cs.bialystok.pl 22.12.03, 14:13
        • Gość: Balzak Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.stnet.pl 22.12.03, 17:15
          No właśnie, gdzie byli rodzice? Krzysztof_S to wspaniały chłopczyk, któremu
          pod koniec semestru groziła pewnie inna "pała"- z przedmiotu, więc można sobie
          pomóc w inny - bardzo perfidny sposób.
          PS.Gejograf powinien mieć zakaz wykonywania zawodu nauczyciela.
          • Gość: NUKA Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 22.12.03, 20:47
            Twoj wpis jest zalosny... wyrazy wspolczucia
            • Gość: Balzak Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.stnet.pl 23.12.03, 21:51
              Oj Ty NAUKA pojęcie masz o sprawach oświaty marne. A w sprawie tylko jeden
              interes. Podkręcić atmosferę. Wyluzuj.
              • Gość: NUKA Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.cs.bialystok.pl 24.12.03, 16:10
                patrz moj poprzedni wpis ;)
                • Gość: Balzak Re: Podejrzane zachowanie nauczyciela geografii - IP: *.stnet.pl 04.01.04, 11:19
                  Załosne - wyluzuj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka