Dodaj do ulubionych

Bradley - ERA

IP: *.tele2.pl 07.04.04, 15:30
Na ostatnich migawkach i zdjęciach z Iraku, widziałem Bradleye w wersji A3,
należące do 4ID wyposażone w coś co wyglądało jak pancerz reaktywny. Czy ktoś
coś wie na ten temat, czy US Army stosuje pancerz ERA na tych pojazdach.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: SAGGER Re: Bradley - ERA IP: 80.51.247.* 07.04.04, 17:01
      stosuje.ja też je widziałem na tych M2. to pewnie ma zapewnić dodatkową ochronę
      przed RPG-7.choć nie wiem jak spisuje się taki system w przypadku masowego
      użycia broni ręcznej.
      • Gość: Słoju Re: Bradley - ERA IP: *.tele2.pl 07.04.04, 17:16
        Dla mnie to dziwne o tyle,że od wielu lat testowali takie opancerzenie na
        Bradleyu ale nigdy nie spotkałem się z tym,żeby to wyszło poza fazę prób.
        Przecież podczas ostatniej wojny w Iraku, nie miały takiego opancerzenia. Jakiś
        czas temu mądzryłem się ta tym forum na temat wad takich pancerzy a tu
        proszę :))
        pzdr
      • Gość: Renton Re: Bradley - ERA IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 21:06
        Sierżant Szepietowski z 3/7 Cav pisał, że strzelano kilka razy do jego M3 z
        RPG7. Kilka razy myślał "że to już koniec" ale zawsze kończyło się na strachu.
        Granaty wystrzeliwane z RPG nie przebijały pancerza. Niestety nie wiem czy miał
        założony na swoim wozie pancerz reaktywny ale przecież można go zapytać;-)

Pozdr.
        Renton
        • Gość: SAGGER Re: Bradley - ERA IP: 80.51.247.* 08.04.04, 12:12
          RPG-7 trudno rzebić pancerz M2/M3 nawet beż ERA.a to przez budowę pancerza
          M2.na właściwy pancerz ma nalożony doodatkowy pancerz stalowy.a gdy na to
          jeszcze dodoatkowo położono ERA to naprawdę trudno zniszczyć ten pojazd
          (oczywiście istnieją słabe punkty)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka