Dodaj do ulubionych

Się MON zbroi

19.05.11, 09:38
wyborcza.pl/1,76842,9623548,Jak_sie_MON_mocno_zbroi.html

Dwa lata temu, powołując sie na ustawe o dostepie do informacji publicznej, napisałem do MON prosbe o wskazanie jakie systemy obrony obszaru powietrznego wchodza w grę w przyszłym zakupie. Urzednik departamentu w MON odpisal, ze nie może udzielic informacji, bo kwestia ta jest przedmiotem rozwazan.

Teraz minister Klich mówi: " W przyszłości Polska będzie się zastanawiała nad zakupem nowego systemu."

To znaczy ze MON rozwaza tę kwestię, czy też w przyszlosci bedzie sie nad tym zastanawiał?
Obserwuj wątek
    • kstmrv Re: Się MON zbroi 19.05.11, 12:30
      bmc3i napisał:

> wyborcza.pl/1,76842,9623548,Jak_sie_MON_mocno_zbroi.html
      >
      >
      > Dwa lata temu, powołując sie na ustawe o dostepie do informacji publicznej, nap
      > isałem do MON prosbe o wskazanie jakie systemy obrony obszaru powietrznego wcho
      > dza w grę w przyszłym zakupie. Urzednik departamentu w MON odpisal, ze nie może
      > udzielic informacji, bo kwestia ta jest przedmiotem rozwazan.

Pamiętasz co ci wtedy napisałem?

> Teraz minister Klich mówi: " W przyszłości Polska będzie się zastanawiała nad z
      > akupem nowego systemu."
      >
      > To znaczy ze MON rozwaza tę kwestię, czy też w przyszlosci bedzie sie nad tym z
      > astanawiał?

... no to co się dziwisz?
    • swarozyc Re: Się MON zbroi 19.05.11, 12:49
      kosztem korpusu kapelanow?
    • say69mat Re: Się MON zbroi 19.05.11, 12:55
      Mając wybór pomiędzy Tarczą a np. Parasolem to naprawdę trzeba się napocic aby dokonac właściwego wyboru. Ostatecznie zawsze pozostaje Parka, też chroni przed ... deszczem. A Tarcza to taka rzecz ... ciężka i niewygodna, w oczy kole sąsiadom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka