natalka0711 30.09.12, 08:27 Mam pytanie kiedy msza sw sobotnia może byc zaliczona jako niedzielna.Czy na slubie ksiądz może poinformowac ,ze jest ona jednoczesnie niedzielna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo Re: Msza swieta 30.09.12, 08:33 Gdy msza jest w sobotę po 19-tej jest to jednocześnie msza niedzielna. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Msza swieta 30.09.12, 10:53 tanebo napisał: > Gdy msza jest w sobotę po 19-tej jest to jednocześnie msza niedzielna. serio? a w poniedziałek o 6 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Msza swieta 30.09.12, 11:27 Już nie. Katabasy liczą czas mszy wg zegarka żydowskiego. Tam północ była o zachodzie słońca. Czyli po zachodzie już jest niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Msza swieta 30.09.12, 11:33 Czyli żydowski dzień(doba) to czas od zachodu słońca do zachodu słońca? Twój sposób nie działa latem. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Msza swieta 30.09.12, 11:49 Nic nie rozumiem - po co wtedy odprawiane są msze w dni powszednie, jeżeli liczy się tylko niedzielna, czy sobotnia? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Msza swieta 30.09.12, 13:13 Chodzi o to ze w zwykle dni na mszy z taca sie nie chodzi, a w niedziele tak, od kiedy ludzie zaczeli sami przychodzic w sobote do kosciola i nie dawali na tace (bo nie bylo)a na spowiedzi zarzekali sie ze chodza na msze niedzielne w sobote to te oszusty "poszly po rozum do glowy"i przyznali ze sobotnia moze byc za niedzielna, jednoczesnie chodzac z taca w sobote, ot co. Przynajmniej u mnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Msza swieta 30.09.12, 16:34 marina0321 napisał(a): > Nic nie rozumiem - po co wtedy odprawiane są msze w dni powszednie, jeżeli licz > y się tylko niedzielna, czy sobotnia? Olej to , nie takie głowy ja nasze nad ym sie kiedyś męczyły i nic nie zrozumiały . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Msza swieta 30.09.12, 16:30 k_a_p_p_a napisał: > Czyli żydowski dzień(doba) to czas od zachodu słońca do zachodu słońca? Twój sp > osób nie działa latem. Izrael to trochę inna strefa czasowa , no a co w Jerozolimie to i na (Warszawa) prowincji . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Msza swieta 30.09.12, 16:28 k_a_p_p_a napisał: > tanebo napisał: > > > Gdy msza jest w sobotę po 19-tej jest to jednocześnie msza niedzielna. > > serio? > a w poniedziałek o 6 rano? Szabas od piątku od zmierzchu do soboty do zmierzchu , to u katolików chyba szabas do niedzieli do zmierzchu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Msza swieta 30.09.12, 16:21 natalka0711 napisał(a): > Mam pytanie kiedy msza sw sobotnia może byc zaliczona jako niedzielna.Czy na sl > ubie ksiądz może poinformowac ,ze jest ona jednoczesnie niedzielna Zapewniam cię ze wafelek w sobotę ma taki sam obojętny smak jak i ten z niedzieli . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus A nie lepiej by ci było 30.09.12, 16:24 zapytać u źródła??? A nie wchodzić na FR z takimi pierdołami... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: A nie lepiej by ci było 30.09.12, 16:35 sclavus napisał: > zapytać u źródła??? > A nie wchodzić na FR z takimi pierdołami... Młoda , ze wsi może nie wiedzieć w czym rzecz z tym ateistycznym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś