Dodaj do ulubionych

można docenić.

15.08.15, 19:01
tak jakoś koło godz.12.30 z balkonu obejrzałem przelot samolocików i smigłowców w ramach DEFILADY.Zbyt wiele tego nie leciało. i w tem momencie doceniłem umiejętności pilotów i przedewszystkim nawigatorów z defilady 64 i 66 roczku. chłopaki startowali z różnych lotnisk, naturalnie w okolicach warszawy.więc chyba modlin,mińsk.łask i parę innych.
doprowadzić taką armadę powietrzną do spotkania w określonym punkcie,z dokładnością do sekund to chyba wielka sztuka.sam późniejszy przelot to już kaszka z mleczkiem.
Obserwuj wątek
    • patmate Re: można docenić. 15.08.15, 21:24
      krzy-czy napisał:

> tak jakoś koło godz.12.30 z balkonu obejrzałem przelot samolocików i smigłowców
      > w ramach DEFILADY.Zbyt wiele tego nie leciało. i w tem momencie doceniłem umie
      > jętności pilotów i przedewszystkim nawigatorów z defilady 64 i 66 roczku. chłop
      > aki startowali z różnych lotnisk, naturalnie w okolicach warszawy.więc chyba mo
      > dlin,mińsk.łask i parę innych.
      > doprowadzić taką armadę powietrzną do spotkania w określonym punkcie,z dokładno
      > ścią do sekund to chyba wielka sztuka

chyba raczej nie. Nawet w latach 60-tych posiadano mapy i radio. Wyczekiwanie w strefie i późniejsze dogranie szyku na dolocie to pryszcz w porównaniu do lotów w combat boxach te 20 lat wcześniej.

>.sam późniejszy przelot to już kaszka z ml
      > eczkiem.

Powiedz to np. temu ostatniemu w szyku, lecącemu w turbulencjach.

Zamiast ekscytować się prostymi sprawami, radzę przejrzeć stare Skrzydlate Polski....

pzdr
      • krzy-czy Re: można docenić. 15.08.15, 21:47
        no pewnie... prostymi sprawami....poczekać se w strefie,,,dograć szyk..to nawet na drzwiach od stodoły można se zrobić.
        i ułożyć taką tabliczke z 64 samolotów. a wystarczyło poczekać se w strefie.
        i tu patrzta ludkowie kochane-niespoodzianka. nawet w tych turbulencjach potrafili lecieć równiutko jak po sznurku. txzn jeszcze jeden plus dla nich na który nie zwróciłem uwagi.
        no faktycznie. wszystko co rte chłopaki robili w onych czasach to gó....
        ale... oni latali, przy dobrej aurze prawie codziennie. więc rzeczywiście byli wyszkoleni znaklomicie
        • patmate Re: można docenić. 15.08.15, 22:02
          krzy-czy napisał:

> i ułożyć taką tabliczke z 64 samolotów. a wystarczyło poczekać se w strefie.

1. codziennie w latach 1942-45 latały combatbox-y do 107 maszyn B-17 obciążonych bombami i paliwem na 12 godzin lotu i jakoś nie zauważyłem, żebyś z tego powodu szczał w majciochy.
          2. ale ok, bierzmy całą flotę Jaszczembi na przyszły rok , niech potrenują takie loty w ciasnej formacji. Zapłacisz za to ze swoich podatków?

> no faktycznie. wszystko co rte chłopaki robili w onych czasach to gó....
          > ale... oni latali, przy dobrej aurze prawie codziennie. więc rzeczywiście byli
          > wyszkoleni znaklomicie

i po co? żeby zaatakować Danię z morza i powietrza?

Pzdr
          • krzy-czy Re: można docenić. 15.08.15, 22:24
            to jak tera mamy ruskich zaatakować???? na pe nie dam na to nijakich podatków.
            a danii się to widać należało.
            no to tera ty se poszczaj z powodu tych combatów.

tak jakoś smiesznie styropiany wszystko co za peerelu muszą obsr....
            • patmate Re: można docenić. 15.08.15, 22:35
              krzy-czy napisał:

> to jak tera mamy ruskich zaatakować????

subtelnie chciałem przypomnieć, po co to wszystko wtedy latało i pływało....

>na pe nie dam na to nijakich podatków.

wtedy Twój szanowny tatuś dawał, niepytany....

> a danii się to widać należało.

co się należało?

> no to tera ty se poszczaj z powodu tych combatów.

nie, po prostu przypomniałem proste sprawy, na które czerwone bielmo zasłania widok...

> tak jakoś smiesznie styropiany wszystko co za peerelu muszą obsr....

pudło. to czerwona orkiestra obsrywa wszystko co teraz...

pzdr
              • krzy-czy Re: można docenić. 15.08.15, 22:49
                no normalnie NALEŻAŁO.
                styropiany nawet tego nie potrafią pojąć???
                • patmate Re: można docenić. 15.08.15, 23:17
                  krzy-czy napisał:

> no normalnie NALEŻAŁO.

a tak w szcegułach wiluś?

> styropiany nawet tego nie potrafią pojąć???

nawet ten grafitowy z frezem nie. tylko komuszki...

Pzdr

na razie idem na wutkem
                  • krzy-czy Re: można docenić. 16.08.15, 08:15
                    jak prawdziwy patałaszek styropianik nie nie jesteś w stanie pojąć.
                    pozostań w swojej ciemnocie.
                    • patmate Re: można docenić. 16.08.15, 12:09
                      krzy-czy napisał:

> jak prawdziwy patałaszek styropianik nie nie jesteś w stanie pojąć.

Masz rację Twojego sposobu myślenia NIE.

> pozostań w swojej ciemnocie.

nwzajem...

pzdr
    • bmc3i Billy, co za zmiana 16.08.15, 01:21
      krzy-czy napisał:

> tak jakoś koło godz.12.30 z balkonu obejrzałem przelot samolocików i smigłowców
      > w ramach DEFILADY.Zbyt wiele tego nie leciało. i w tem momencie doceniłem umie
      > jętności pilotów i przedewszystkim nawigatorów z defilady 64 i 66 roczku. chłop
      > aki startowali z różnych lotnisk, naturalnie w okolicach warszawy.więc chyba mo
      > dlin,mińsk.łask i parę innych.
      > doprowadzić taką armadę powietrzną do spotkania w określonym punkcie,z dokładno
      > ścią do sekund to chyba wielka sztuka.sam późniejszy przelot to już kaszka z ml
      > eczkiem.

A jeszcze klika lat temu wysmiewales tu poprzednie defilady, ze Wolacy chca prezentowac swoje sily zbrojne obywatelom.
      • krzy-czy Re: Billy, co za zmiana 16.08.15, 08:18
        no dziś matruś mnożemy mówić o SIŁECZKACH ZBROJNYCH.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka