Dodaj do ulubionych

Pytanie do Rosjan na liście

IP: 193.0.117.* 13.06.03, 09:38

Pytanie do Rosjan na liście. Właśnie przeczytałem dyskusje nt. USA vs. Rosja
i świat i wręcz nie mogę się pozbierać po lekturze wystąpień Miszy.
Interesuje mnie to, czy takie poglądy jak

- strach przed realnym atakiem USA (konwencjonalnym!)

- gwałtowna potrzeba bycia supermocarstwem tak jak USA, a nawet ich
przelicytowania

- liczenie na sojusz francusko-chińsko-rosyjski, który ma całkiem pognębić
USA i NATO

są w Rosji powszechne. Może to tylko wyskok Miszki, zrodzony z kompleksów. Z
drugiej strony podobno Rosjanie powszechnie przyjęli klęskę "swojego" Iraku
jako własną i odebrali sukces USA jako straszliwe narodowe upokorzenie. O
potędze współczesnych rosyjskich kompleksów niech świadczy fakt, że wielu
Rosjan traktuje popularność tej żenady Tatu jako "zwycięstwo narodowe", zdaje
się dotyczy to także Miszy. Aż mi się wierzyć nie chce, że w końcu kraj z
taką tradycją (przecież nie tylko Mikołaj I, ale i dekabryści, Czechow itp.)
tak zidiociał. Może to tylko mniejszość ma te chorobliwe kompleksy?

Obserwuj wątek
    • Gość: Misza Czyli znow do mnie ;)) IP: 195.208.237.* 13.06.03, 10:36
      Gość portalu: friko napisał(a):

> są w Rosji powszechne.

Nawet nie mozesz wyobrazic na ile powszechne. Co tu zreszta dziwic, skoro
      wczoraj na dzien Niezawislosci (nazywany u nas Dnem Rosji) Putin na CZerwonym
      placu powiedzial m.in. ze "..wiekami bylo udowodniono ze Rosja jako
      jednolitne i suwerenne panstwo moze istniec tylko jako mocarstwo z armia
      zdolna do zniszczenia dowolnego wroga oraz do obrony przed dowolnym wrogiem.."
      oraz "...ostatnie wydarzenia w swiecie (mial na mysli agresje USA na Irak)
      wskauzja ze Rosja musi byc przygotowana na kazda wojne..." oraz "...historia
      uczy ze ROsja ma tylko jednego sojusznika - swoja Armie..."

To ze Chny beda naszym najwiekszym partnerem i sojusznikiem nawet udowaniac
      nie trzeba - to juz fakt.

> Może to tylko wyskok Miszki, zrodzony z kompleksów.

Na szczescie nie, bo nie mam kompleksow ;))

> drugiej strony podobno Rosjanie powszechnie przyjęli klęskę "swojego" Iraku
      > jako własną i odebrali sukces USA jako straszliwe narodowe upokorzenie.

Racja. Okolo 25% doroslych ludzi (wg sadazy anonimowych) uwazalo w czasiew
      agresji ze musimy wprowadzic wyslac wojska do Irak, jak to zaproponowal
      Zyrinowski na posiedzeniu Dumy...

> potędze współczesnych rosyjskich kompleksów niech świadczy fakt, że wielu
      > Rosjan traktuje popularność tej żenady Tatu jako "zwycięstwo narodowe"

:) Ciekawie ze ta "zenade" w Swiecie i POlsce sluchaja znacznie bardziej niz u
      nas ;))) Dl aRosjan tatu to tylko jedna z wielu, a dla Swiata to sensacja...
      Prawde muwiac mysle ze swiat zwariwal ze slucha tatu i to w jezyku
      rosysjkim ;)))) Nie wiedzialem ze w Swiecie az tyle pedofili :)))))))

> się dotyczy to także Miszy.

Cooo? Nie mam nic wspolnego z tatu :))

> Aż mi się wierzyć nie chce, że w końcu kraj z
      > taką tradycją (przecież nie tylko Mikołaj I, ale i dekabryści, Czechow itp.)

Ghmmm. A co z MI i dekabrystami ma wspolnego biedny pedal Czechow ?!? ;)))

> tak zidiociał. Może to tylko mniejszość ma te chorobliwe kompleksy?

Mysle ze USA obecnie bardziej "zidiociala" niz ROsja :) Dlatego my musimy ich
      dogonic, bo jesli w swiecie bedzie tylko jeden idiota to swiat bedzie
      jednobegunowy ;)))))))))))))))))))))

• Gość: Kuba Re: Czyli znow do mnie ;)) IP: 217.97.129.* 13.06.03, 14:44
        Misza nie przejmuj sie. I nie odpowiadaj na prowokacje pindosko-kowbojska
        wyslaniem czolgow. ;)
        Ciekawe czy sa jeszcze jacys Kubanczycy na forum ;)
      • Gość: grogreg Re: Czyli znow do mnie ;)) IP: 212.160.165.* 17.06.03, 09:12

>
        > Mysle ze USA obecnie bardziej "zidiociala" niz ROsja :) Dlatego my musimy ich
        > dogonic, bo jesli w swiecie bedzie tylko jeden idiota to swiat bedzie
        > jednobegunowy ;)))))))))))))))))))))
        >
        A w jaki sposob zamiezacie "dogonic" Ameryke? Chruszczowowi nie wyszlo. Putin
        ma jakas metode?
        • Gość: Misza Re: Czyli znow do mnie ;)) IP: 195.208.237.* 18.06.03, 16:49
          Gość portalu: grogreg napisał(a):

> > Mysle ze USA obecnie bardziej "zidiociala" niz ROsja :) Dlatego my musimy
          > ich
          > > dogonic, bo jesli w swiecie bedzie tylko jeden idiota to swiat bedzie
          > > jednobegunowy ;)))))))))))))))))))))

> A w jaki sposob zamiezacie "dogonic" Ameryke?

Czy uwazasz ze nasze politycy sa mniej idiotyczne niz pindosowskie ?!?! :)))
          Uwierz mi ze na kazdego pindosowskiego "jastrzeba" znajdZie sie
          nasz "kogut" ;))))

• Gość: NEMO Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: *.telkom-ipnet.co.za 13.06.03, 12:05
      Gość portalu: friko napisał(a):

>
      >
      > O potędze współczesnych rosyjskich kompleksów niech świadczy fakt, że wielu
      > Rosjan traktuje popularność tej żenady Tatu jako "zwycięstwo narodowe", zdaje
      > się dotyczy to także Miszy. Aż mi się wierzyć nie chce, że w końcu kraj z
      > taką tradycją (przecież nie tylko Mikołaj I, ale i dekabryści, Czechow itp.)
      > tak zidiociał. Może to tylko mniejszość ma te chorobliwe kompleksy?

A ja patrzac z daleko sadze, ze to wspolczesni Polacy lecza swoje
      (chorobliwe ?) kompleksy, bez przerwy dyskutujac o Rosji, czasami w zalosnym
      stylu ( zreszta niektore "popisy" o USA, Izraelu, Palestynczykach nie sa
      lepsze).

Pozdrawiam
    • dreaded88 Pytanie do Miszy osobiście 13.06.03, 17:03
      Korzystając z okazji, chyba 5 raz, bo nie raczyłes nigdy odpowiedzieć (albo nie
      zauważyłem) :-(
      Co myślisz o ideologii eurazjatyckiej i dziesiejszych jej eksponentach jak
      Aleksander Dugin czy "Ediczka" Limonow i jego Partia Narodowo-Bolszewicka? Czy
      ich się u was postrzega poważnie (Limonowa chyba trochę tak, skoro za jego
      gnębienie zabrał się sam System).
      • Gość: Misza Re: Pytanie do Miszy osobiście IP: 195.208.237.* 16.06.03, 23:38
        dreaded88 napisał:

> Korzystając z okazji, chyba 5 raz, bo nie raczyłes nigdy odpowiedzieć (albo
        nie zauważyłem) :-(

Odpowiadalem na podobne twoje pytanie, ale chyba przeoczyles. TO moja wina -
        odpowiedzialem po paru dniach...

> Co myślisz o ideologii eurazjatyckiej i dziesiejszych jej eksponentach jak
        > Aleksander Dugin czy "Ediczka" Limonow i jego Partia Narodowo-Bolszewicka?

Szczerze przyznam sie ze o istnieniu pierwszego dowiedzialem sie wlasnie do
        ciebie, a o drugim troche wiem. Daze go duza sympatia.. jako pisarza :)))
        Niestety zjechal w NBP i zaczal palic flagi u ambasad obcych panstw. No i
        teraz siedzie w wiedzieniu za to ze mial kilka Ak i RGD1 w domu... Biedak... A
        mogl byc przeciez nadal znanym pisarzem-desydentem...

> Czy
        > ich się u was postrzega poważnie (Limonowa chyba trochę tak, skoro za jego
        > gnębienie zabrał się sam System).

"system" ? :)) Nie przesadzaj. Jego sadzil Rjazanski sad rejonowy. Media z
        niego zrobili raczej meczennika niz terroryste :)) Facet po prostu trafil pod
        zla reke - rok temu Duma przyjela ustawe o przeciwdzialaniu extremizmu,
        rasizmu i szowinizmu. I tu nagle wpada taki Ediczka... Na talezu z niebeskim
        paskiem... Glupio bylo go nie wpakowac w "miejsca niezbyt oddalone" (jak u
        nas mowia)

A co do idei euroazjatyckiej to nie za bardzo wiem o co chodzi. U nas raczej
        lubia idee wyzszosci "Swiatoj Rusi" i jej przeznaczeniu. Ostatnio wiekszosc
        ludzi znacznie bardziej przyjaznie patrzy na wschod niz na zachod, ale to jest
        naturalni zwazywszy na dzialania USA ;)))

POzdr
        Misza
        • dreaded88 Re: Pytanie do Miszy osobiście 17.06.03, 18:13
          Gość portalu: Misza napisał(a):

> dreaded88 napisał:
          >
          > > Korzystając z okazji, chyba 5 raz, bo nie raczyłes nigdy odpowiedzieć (alb
          > o
          > nie zauważyłem) :-(
          >
          > Odpowiadalem na podobne twoje pytanie, ale chyba przeoczyles. TO moja wina -
          > odpowiedzialem po paru dniach...

Bardzo możliwe, wina rozkłada się obopólnie.

>
          > A co do idei euroazjatyckiej to nie za bardzo wiem o co chodzi. U nas raczej
          > lubia idee wyzszosci "Swiatoj Rusi" i jej przeznaczeniu. Ostatnio wiekszosc
          > ludzi znacznie bardziej przyjaznie patrzy na wschod niz na zachod, ale to
          jest
          > naturalni zwazywszy na dzialania USA ;)))

Piszesz, że nie wiesz o co chodzi, ale jakbyś tę ideę nieświadomie wyznawał :-)
          O.K., parę innych nazwisk. Trubieckoj (lata 20.), Gumiłow nie tak dawno.
          • Gość: Misza Re: Pytanie do Miszy osobiście IP: 195.208.237.* 18.06.03, 16:53
            dreaded88 napisał:

> > odpowiedzialem po paru dniach...
            >
            > Bardzo możliwe, wina rozkłada się obopólnie.

:)

> > ludzi znacznie bardziej przyjaznie patrzy na wschod niz na zachod, ale to
            > jest
            > > naturalni zwazywszy na dzialania USA ;)))

> Piszesz, że nie wiesz o co chodzi, ale jakbyś tę ideę nieświadomie
            wyznawał :-)

No to znaczy ze jestem bardzo madry ;)) Nie lubie czytac ksiazki roznych
            filosofow ktore wymyslaja rozne teorii. Bo zwykle sa bardzo subjektywne...
            Lubie tworzyc swoje zdanie na podstwaie wlasnych obserwacji ;))

> O.K., parę innych nazwisk. Trubieckoj (lata 20.), Gumiłow nie tak dawno.

Slyszalem te nazwiska ale nie wiem nic o ich ideach i dzielach...
            Nie jestem filosofem czy teoretykiem, a praktykiem i inzynerem ;))

Pozdr
            Misza
            • dreaded88 Re: Pytanie do Miszy osobiście 18.06.03, 17:37

> > Piszesz, że nie wiesz o co chodzi, ale jakbyś tę ideę nieświadomie
              > wyznawał :-)
              >
              > No to znaczy ze jestem bardzo madry ;))

A jaki skromny :-)

Nie lubie czytac ksiazki roznych
              > filosofow ktore wymyslaja rozne teorii. Bo zwykle sa bardzo subjektywne...
              > Lubie tworzyc swoje zdanie na podstwaie wlasnych obserwacji ;))
              >
              > > O.K., parę innych nazwisk. Trubieckoj (lata 20.), Gumiłow nie tak dawno.
              >
              > Slyszalem te nazwiska ale nie wiem nic o ich ideach i dzielach...
              > Nie jestem filosofem czy teoretykiem, a praktykiem i inzynerem ;))
              >

Eurazjaci by się chyba nawet ucieszyli, bo to by świadczyło, że ich idee nie sa
              jakimiś tam książkowymi tworami, ale wyrazem ducha krainy, obecnego w
              powietrzu, przyrodzie itp.
              Pozdr.
              • Gość: Misza Re: Pytanie do Miszy osobiście IP: 195.208.237.* 21.06.03, 07:22
                dreaded88 napisał:

> > No to znaczy ze jestem bardzo madry ;))
                >
                > A jaki skromny :-)

To akurat jest moja druga podstawowa cecha ;)))

> > Slyszalem te nazwiska ale nie wiem nic o ich ideach i dzielach...
                > > Nie jestem filosofem czy teoretykiem, a praktykiem i inzynerem ;))
                > >
                >
                > Eurazjaci by się chyba nawet ucieszyli, bo to by świadczyło, że ich idee nie
                sa
                > jakimiś tam książkowymi tworami, ale wyrazem ducha krainy, obecnego w
                > powietrzu, przyrodzie itp.

Moze i tak. Czasem idea jest narzucana od gory, a czasem idea dochodzi od
                narodu ;))

POzdr
    • Gość: dOOm Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: 213.158.197.* 17.06.03, 09:27
      Ciekawe jak nacja pali co dwieście lat Kreml (zbliża się kolejny cykl)
      Pewnie dlatego tak nienawidzą sprawców
      • Gość: Misza Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: 195.208.237.* 18.06.03, 16:54
        Gość portalu: dOOm napisał(a):

> Ciekawe jak nacja pali co dwieście lat Kreml (zbliża się kolejny cykl)
        > Pewnie dlatego tak nienawidzą sprawców

Jak pindosi zaczna operacji "Szok i trepet II" pod haslami "Wolnosc dla
        Rosji" "Won dyktatora Putina" "Swobode dla Czeczenow" to przyjdzie sie znow
        palic Moskwe :))))
        • Gość: dOOm Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: 213.158.197.* 18.06.03, 17:40

> Gość portalu: dOOm napisał(a):
          >
          > > Ciekawe jak nacja pali co dwieście lat Kreml (zbliża się kolejny cykl)
          > > Pewnie dlatego tak nienawidzą sprawców
          >
          > Jak pindosi zaczna operacji "Szok i trepet II" pod haslami "Wolnosc dla
          > Rosji" "Won dyktatora Putina" "Swobode dla Czeczenow" to przyjdzie sie znow
          > palic Moskwe :))))
          i mam niestety obawe, ze to Polacy znowu, jak za Napoleona uchodząc jako
          pozostawiona straz tylna spalą Kreml, a potem jak zwykle za Wolność Naszą i
          Waszą dostaniemy po dupie
          • Gość: Misza Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: 195.208.237.* 21.06.03, 07:25

> > Jak pindosi zaczna operacji "Szok i trepet II" pod haslami "Wolnosc dla
            > > Rosji" "Won dyktatora Putina" "Swobode dla Czeczenow" to przyjdzie sie zno
            > w
            > > palic Moskwe :))))

> i mam niestety obawe, ze to Polacy znowu, jak za Napoleona uchodząc jako
            > pozostawiona straz tylna spalą Kreml, a potem jak zwykle za Wolność Naszą i
            > Waszą dostaniemy po dupie

Niestety POlacy sa szczescliwi i zawsze gotowi byc glownymi pomocnikami tych
            co chca walczyc z Rosja ;)))
            • Gość: dOOm Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: *.eranet.pl 22.06.03, 21:10

> Gość portalu: dOOm napisał(a):
              >
              > > > Jak pindosi zaczna operacji "Szok i trepet II" pod haslami "Wolnosc d
              > la
              > > > Rosji" "Won dyktatora Putina" "Swobode dla Czeczenow" to przyjdzie si
              > e zno
              > > w
              > > > palic Moskwe :))))
              >
              > > i mam niestety obawe, ze to Polacy znowu, jak za Napoleona uchodząc jako
              > > pozostawiona straz tylna spalą Kreml, a potem jak zwykle za Wolność Naszą
              > i
              > > Waszą dostaniemy po dupie
              >
              > Niestety POlacy sa szczescliwi i zawsze gotowi byc glownymi pomocnikami tych
              > co chca walczyc z Rosja ;)))
              ciekawe dlaczego????? ale nic to Misza trzeba się spotkac i napić, podaj termin
              i miejsce
              • Gość: Misza Re: Pytanie do Rosjan na liście IP: 195.208.237.* 22.06.03, 22:17

> ciekawe dlaczego?????

Taka narodowea tradycja po-prostu - "Bij Moskali/Kacapow/Czerwonych/Sowietow
                itd..." :)

> ale nic to Misza trzeba się spotkac i napić, podaj termin
                > i miejsce

Mejsce: Rostow-nad-Donem
                Termin - jak przyjedzesz - bede pracowal cale lato na Uniwerku w komisji :))

POzdr
                Misza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka