anta1981 05.11.09, 11:17 Przepraszam jeśli już było ale pilnie poszukuję kontaktu do jakiegoś dobrego pediatry z bydzi Dr Swiątkiewicz jest nieosiągalna MAMY POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natamaj1 Re: Pediatra 05.11.09, 14:20 Mariusz Wysocki: www.rankinglekarzy.pl/lekarz/11131/Mariusz-Wysocki/hematolog-onkolog-pediatra/Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: Pediatra 05.11.09, 19:38 Ja ostatnio byłam zadowolona z wizyty dr Słowika. Tel 523420421. Koszt 80zł. Lekarz spokojny, rzeczowy, słowny. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Pediatra 06.11.09, 10:34 w 100% podpisuję się pod słowami jusiadyk - korzystaliśmy z konsultacji u doktora Słowika i szczerze polecam. Wizyta była tańsza - chyba z 50 zł ale to było jakiś czas temu. Pan doktor przepisał leki ale zostawił także receptę z instrukcją, że należy ją wykupić i podać jeśli lżejsze medykamenty nie pomogą w ciągu 3-4 dni (równie dobrze mógłby zasugerować kontrolę i kolejną wizytę ;-). Telefon kontaktowy: 606513165 Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 Re: Pediatra 06.11.09, 13:06 Dzięki za namiary jesteśmy dziś umówione z doktorem Słowikiem zobaczymy co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: Pediatra 06.11.09, 20:46 Możliwe, że ja płaciłam więcej bo to była niedziela. ale faktycznie nam też zostawił receptę "na później", na szczęście nie była konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Pediatra 09.11.09, 10:31 anta1981 jak po wizycie? Agatka zdrowieje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 Re: Pediatra 09.11.09, 20:14 Tak szczerze to nie za bardzo. Pan doktor zmienił lek i kazał czekać 5 dni jak nic się nie zmieni to dzwonić i sęk w tym że dziś mija 3 dzień i zmiana jest tylko w ilości kupek tzn. jest ich mniej ale daję codziennie marchewkę i może to też ma wpływ. No i zszokował mnie troszkę uwagą że mam karmić dziecko do drugiego roku życia, nie miałam jakiejś granicy co do karmienia ale nie sądzę żebym wytrzymała aż 2 lata. Czekam do środy i zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
natamaj1 Re: Pediatra 10.11.09, 09:18 > No i zszokował mnie troszkę uwagą że mam karmić dziecko do > drugiego roku życia oj tak to jest naczelne haslo dr'a Slowika: "karmic jak najdluzej sie da, do drugiego roku zycia". Pamietam jak uslyszalam to od niego pierwszy raz to pomyslalam "oszalal facet, ciekawe czy on by karmil przez 2 lata ;-). Ja napewno w zyciu nie bede karmic dziecka 2 lata." Ale ... teraz moje dziecko ma 1,5 roku i ja dalej karmie i ... bede do drugich urodzin. Niekoniecznie Slowik mnie do tego przekonal, ale pewnie jakis tam swoj udzial tez mial :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wieloszka Re: Pediatra 10.11.09, 09:36 o tak:) ja usłyszałam :"takie mądre bo na piersi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 Re: Pediatra 10.11.09, 16:13 No i było jeszcze dziewczynki się szybciej rozwijają a do tego na piersi to już w ogóle. Ja po prostu już teraz wiem że nie będę tak długo karmić piersią, podejrzewam że jak wrócę do pracy to będzie koniec cycania ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Pediatra 11.11.09, 12:22 > Ale ... teraz moje dziecko ma 1,5 roku i ja dalej karmie i ... bede do drugich > urodzin. Polecam więc forum: forum.gazeta.pl/forum/f,21000,Karmienie_piersia_powyzej_roku.html Może się okazać, że będziesz karmić nieco dłużej :) (ja też wyznaczyłam granicę dwóch lat, ale moja córa miała w tym względzie inne zadanie ;) i po namyśle przyznałam jej rację, trochę pomogła mi w tym o dziwo moja teściowa) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Pediatra 10.11.09, 16:12 >> No i zszokował mnie troszkę uwagą że mam karmić dziecko do > drugiego roku życia A co w tym szokującego? WHO zaleca karmienie co najmniej rok, najlepiej dwa, a można i trzy ;) Amerykańska Akademia Pediatrów również wydłużyła okres zalecanego karmienia piersią. Okazuje się bowiem, że takie długie karmienie jest dużo wazniejsze dla dzieci, niż nam się wcześniej wydawało... A od strony matki, która karmiła swoje dzieciaki bardzo długo (prawie trzy lata) dodam tylko tyle, że dla osobiście karmienie przestało być męczące gdzieś tak w okolicy pierwszej rocznicy :) W dodatku karmienie starszego dziecka tworzy niesamowitą więź. Moje najlepsze wspomnienia dotyczą właśnie karmienia w drugim roku życia (trzecim zresztą też, ale wtedy karmiłam mniej). Pediatra który zna i docenia karmienie piersią jest dla mnie godny zaufania: nie "leci" na przestarzałej wiedzy, według której karmienie piersią niby jest dobre, ale tylko przez pierwsze trzy miesiące ;) Życzę dużo zdrowia. Czasem niestety potrzebna jest cierpliwość. Pamiętam jak mój mały chorował na jakiegoś wirusa "żołądkowego" - miał biegunkę przez prawie dwa tygodnie. Jak ja wtedy żałowałam, że już nie karmię... przynajmniej nie martwiłabym się tak, że się odwodni... Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
natamaj1 Re: Pediatra 10.11.09, 22:21 > A co w tym szokującego? dla matki pierwszego dziecka ktora np. wlasnie przezywa "kryzys drugiego lub czwartego miesiaca" to moze byc szokujace, nawet bardzo :) Teraz dla mnie - matki 1.5 rocznego dziecka karmionego piersia - tak dlugie karmienie jest "oczywista oczywistoscia" ;) Ale to z czasem przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 Czy to możliwe 11.11.09, 00:25 że córcia ma problemy przez moje mleko. W tej chwili karmię piersią ją już praktycznie tylko w nocy. Zauważyłam że właśnie po piersi kupa leci ciurkiem( przepraszam za tak obrazowy opis). Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Czy to możliwe 11.11.09, 12:18 > że córcia ma problemy przez moje mleko. Co na to lekarz? Może to alergia? Spytaj może na forum Karmienie piersia. Pani Monika Staszewska jest prawdziwym fachowcem. > Zauważyłam że właśnie po piersi kupa leci ciurkiem Z jednej strony inne pokarmy działają zagęszczająco, z drugiej Twoje mleko doskonale nawadnia. W przypadku biegunki najgroźniejsze jest właśnie odwodnienie, które u maluszków może nastąpić bardzo szybko... Moim zdaniem powinnaś sprawę karmienia piersią rozważyć razem z komptentnym lekarzem. Osobiście nie rezygnowałabym z karmienia. Jak moje piersze dziecko miało jakieś 6 miesięcy pomysł karmienia dłużej niż rok wydawał mi się absurdalny. Ale tak jakoś wyszło, że karmiłam dłużej :) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mama.zowy Re: Czy to możliwe 11.11.09, 16:13 Temat kupek jest ogromnie ważny, to że kupa jest w trakcie karmienia, bądź zaraz po, to zwykły proces fizjologiczny, ale istotne jest to ile ich jest i jakie są, czy dzidziuś cierpi w trakcie tej czynności, ma wzdęty brzuszek i tak dalej. Wiem z własnego doświadczenia, że dojść do przyczyny tego problemu to dłuuga droga. Dr Słowik jest w porządku, ale może skontaktuj się ze specjalistą - gastroenterologiem. Debridat i probiotyki nie zawsze wszystko załatwią, a czasami wręcz przeciwnie. Pozdrawiam i życzę zdrowia Córce, a wytrwałości Tobie. W razie potrzeby służę radą w tym temacie. Moja Latorośl ma już 3 lata, ale przeszłyśmy ogromnie trudną drogę w kwestiach brzuszkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Pediatra 10.11.09, 23:27 dr Słowik leczy dzieci już bardzo długo (pamiętam, że wzywała go moja koleżanka do swojej dziś już 19-letniej córki), z tego co wiem, zawsze był specjalistą wizyt domowych, nie kasował horrendalnych kwot, duża doradza telefonicznie - czyli za darmo, i nie "wymusza" wizyt kontrolnych. z opowieści (sama miałam tylko telefonicznie okazję) wiem, że jest dobrym specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 mama.zowy 11.11.09, 19:04 A mogłabyś mi polecić kogoś konkretnego, nic nie pomagają te leki które mamy i chyba będziemy znowu wzywać lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.zowy Re: mama.zowy 11.11.09, 20:50 odpowiedz wysłałam na maila gazetowego, pozdrawiam mama.zowy Odpowiedz Link Zgłoś