Dodaj do ulubionych

Air-Talkie Walkie

02.02.04, 02:02
Mistrzowie easy listening i retro music w natarciu.Lubicie cos takiego? Moja
ocena 4+.Nie dlatego ze swietne.Dlatego,ze uwielbiam francuskie błache filmy
z lat 60 i 70 i lata 70 ogólnie.I dzwieki Mooga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Déjá vu Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 02:22
      troche za duzo elektroniki tam slysze, wiec raczej nie ;(
      • zinekk Re: Air-Talkie Walkie 02.02.04, 02:25
        A i tak wstrzasneło mna Winda na szafot i muza Davisa.Pewnie znasz.No ale Air
        kojarzy mi sie z naiwnoscia.wiec lubie.
        • Gość: Déjá vu Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 02:29
          uwielbiam Mailsa a jak pomysle, ze w grudniowy wieczor siedzial sam w pustym
          kinie, trabkal w trabke i w jedena noc wytrabil cala sciezke dzwiekowa, to
          dreszcz przechodzi. A jak dodasz film...
          • manitoba_moose Re: Air-Talkie Walkie 15.02.04, 19:42
            Gość portalu: Déjá vu napisał(a):

> uwielbiam Mailsa a jak pomysle, ze w grudniowy wieczor siedzial sam w pustym
            > kinie, trabkal w trabke i w jedena noc wytrabil cala sciezke dzwiekowa, to
            > dreszcz przechodzi. A jak dodasz film...

Mhm. Mnie z kolei przejmuje jak sobie pomysle o plycie ''Nebraska'' Bronka
            Springsteena, nagranej w hotelowym pokoju w zestawie: 1) glos Bronislawa, 2)
            jego gitara 3) harmonijka 4) magnetofon

Aha - mam tez szacuneczek do Pearl Jam za ''Indifference'' zrodzone ponoc w
            kilkanascie minut z zaimprowizowanego pimplania na gitarze az po przejmujacy,
            pelny utwor.
        • Gość: Déjá vu Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 02:30
          fakt A-TW ma w sobie naiwnosc, ale to akurat mile
          • zinekk Re: Air-Talkie Walkie 02.02.04, 02:32
            Beztroska.Dziecinstwo mi sie kojarzy z taka muzyka i z niskim słoncem.Wschodem
            w lecie lub południem w jesien.
            • Gość: Déjá vu Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 02:41
              dla mnie te role pelnia simon & garfancle
              poranna rosa na jablkach w sadzie, ktore niebawem wyladuja w szarlotce i
              koniecznie z robakiem (jablka nie szarlotka;). znaczy, ze maja swoje pierwsze
              przezycia a pomimo to wciaz szlachetne.
              • zinekk Re: Air-Talkie Walkie 02.02.04, 02:53
                Francuzi zawsze byli lekko mieccy:))).Wyobrazasz sobie trash metal
                żabojadów??? Sa w stanie w tym rodzaju muzyki wytworzyc "szkołe" francuska:)))
                • Gość: Déjá vu Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 03:06
                  byloby to zaiste niezapomniane przezycie. kumkaliby na brzytwie?

...no i zapomnialam o Gentle Giants - choc to "troche" sprzecznosc z mymi
                  preferencjami, ale maja swe miejsce w moich nastrojach :))) sentyment chyba.

juz raczej wczesnie sie zrobilo, wiec pora choc na 4 godziny zamknac oko.
                  dobrych wedrowek nocnych zyczac, pozdrawiam Déjá vu
                  • zinekk Re: Air-Talkie Walkie 02.02.04, 03:13
                    Dobranoc.Z Air w przestrzeni.Ludzie a Wam sie podoba Air???????
                    • manitoba_moose Re: Air-Talkie Walkie 15.02.04, 19:45
                      zinekk napisał:

> Dobranoc.Z Air w przestrzeni.Ludzie a Wam sie podoba Air???????

Znam poprzednia plyte, do ktorej dojrzewalem dluzszy czas, az polubilem ja w
                      koncu.
                      Z nowej znam tylko teledysk do Cherry Blossom Girl - raz jeden przemknal mi po
                      polnocy w MTV. Bardzo ciekawe zjawisko: drastyczny, ale nie sprawia wrazenia,
                      ze nakrecono go tylko po to, by epatowac golizna itp. Jestem ciekaw reszty, bo
                      jak dotad calosc mi w rece jeszcze nie wpadla.
                      • Gość: Milak Re: Air-Talkie Walkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 12:57
                        lubie "powietrzna" muzyke Air. Nowa plyta odrobine monotonna ale po ktoryms
                        przesluchaniu doszlam do wniosku, ze to zaleta, nie wada. Szczegolnie spodobaly
                        sie utwory: Venus [rozpoczynajacy i pworwadzajacy] i Run [cyk cyk cyk]. Co do
                        poprzednich plyt, a wlasciwie Moon Safari, ktora znam chyba na pamiec :), byla
                        bardziej zaskakujaca i bardziej zroznicowana. Mam wrazenie, ze panowie z Air
                        robia sie coraz spokojniejsi. Az boje sie nastepnej plyty - zasne na 3. kawalku.
                        A Talkie Walkie oceniam na.. 4? Chyba tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka