Dodaj do ulubionych

Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną

17.01.10, 11:27
"Super" od 2000 roku słyszymy, że powstanie. Teraz to słuchanie bydgoszczanom
się znudziło. Chodź pewnie, gdyby Jasiakiewicz był prezydentem IKEA byłaby już
w 2003 roku.
A może ratusz da informacje o nowej fabryce, która powstanie w Parku
Przemysłowym? Gdzie inwestor od rozruszników? Gdzie inni inwestorzy? Nie ma ich..
Śmiech na sali.. a właściwie rozpacz.
Obserwuj wątek
    • bydgoszczakk Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 12:45
      Wielki sukces! Brawo! Świat u stóp! Olbrzymi sukces, masy z tzw.
      średniej klasy w końcu będą mogły kupić wieszak na papier toaletowy
      i szafkę na buty. Brawa, wszystko to zawdzięczamy geniuszowi Brdy,
      Pogromcy Zimy, Wielkiemu Konstantemu Dombrowiczowi.
    • sepokl Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 13:04
      Trzeba uwazac, bo tak jak w przypaku drogi s5 inwestycje moze
      zablokowac wojewoda, tak i trend jest.

Wszystko co dla Bydgoszczy jest przez tego pana z partii blokowane
    • arekmx Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 13:16
      W IKEI strasznie niekompetentni ludzie muszą pracować skoro przez tyle lat tłumaczą, że już robią, a nic z tego im nie wychodzi.

Powinni takich wymienić na stołkach.
    • w.s3 Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 13:33
      Wyrazy współczucia.Też na to "bylec" się dajecie nabrać.
    • kiwi_pl Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 15:10
      mnie najbardziej dziwi, że gęsikowska jest ciągle prezesem tego
      stowarzyszenia. to że jej nikt nie postawił przed sądem za centrum przy
      pelplińskiej to cud.
    • ravic1978 Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 16:23
      Wielki sukces! Paręset nowych wysokopłatnych miejsc pracy dla wysoko
      wykształconych mieszkańców naszego miasta. Dzięki temu ściągniemy nad
      Brdę mnóstwo utalentowanych młodych ludzi!
      • lenovo200 Re: Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wios 17.01.10, 17:01
        ravic1978 napisał:

> Wielki sukces! Paręset nowych wysokopłatnych miejsc pracy dla wysoko
        > wykształconych mieszkańców naszego miasta. Dzięki temu ściągniemy nad
        > Brdę mnóstwo utalentowanych młodych ludzi!

Po postu powiedz mi,że masz złoty środek.....wole IKE niż nic...,a to że się
        pojawi Ikea to chyba dobrze niż źle....
        • kosskoss Re: Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wios 17.01.10, 17:15
          nie wiem co ludzi tak podnieca w tej ikei. chyba hotdogi za zlotowke, ktore
          trzeba sobie samemu 'zlozyc' tak samo jak ich inne produkty. dla mnie ich meble
          to masowka i obciach.
          • dychtrojber Re: Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wios 17.01.10, 17:44
            Ikea to odpowiednik komunistycznego baru mlecznego. Nieważne czy
            sprzedaje się cos dobrego,byle dużo i tanio
            Owszem,korzystało i korzysta się z takich przybytków. Ikea dla ludzi
            klasy średniej?Chyba na Ukrainie.

TOUJOURS EN VEDETTE
            Friedrich Zw. Gr. / 1740 /
    • 1a40 Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 17:38
      Porazka wladz miasta i po prostu masakra.W Metropolii Bydgoskiej nie bedzie
      takich problemow,podchodow,niepewnosci,dziwacznych sformuowan,spraw
      zalatwianych dla poparcia wyborczego,zciemniania,i chwalenia sie
      niczym.BYDGOSZCZ i ZAWISZA to jedno,kto tego nie rozumie,przegrywa.Mam
      nadzieje,ze GW tez zniknie.Pozdro.
    • friedmar IKEA super. szkoda, że na końcu 17.01.10, 17:51
      smutne jest to, że tę inwestycję mozna traktować jako wyznacznik pozycji gospodarczej Bydgoszczy w skali kraju. Ot kończą inwestycje, w każdym pożądnym mieście mają punkt już zamortyzowany i czesto modernizowany (Poznań, Gańsk) - zostały tylko biedne wielotysięczniki klacy B lub C. Te miasta gdzie nie mas jeszcze IKEA to: niskie dochody, niska industrializacja i niska atrakcyjność demograficzna mieszkańców- szary koniec jak Budgoszcz, Szczecin, Rzeszów/Lublin i Olsztyn lub Białystok...Szkoda ale Bydgoszczanie - tacy jesteście - nisko wykształceni, ze szkołami wyższymi znanymi z tego, że mieszczą się koło jakiegoś znanego ronda, mało błyskotliwi i zaradni i niestety ale raczej biedni i bez perspektyw by się to zmieniło w tym pokoleniu.
      • marcioo30 Re: IKEA super. szkoda, że na końcu 17.01.10, 17:55
        odezwała się yntelygencja z Torunia :))))
        • frych47 Re: IKEA super. szkoda, że na końcu 17.01.10, 18:08
          Yntelygencja po komunistycznym UMK.
          • friedmar zbych - nie czytaj gazet bądź głupszy 17.01.10, 18:18
            dwa lata temu GW opublikowała demograficzny portret bydgoskiej rodziny. 2+1. Ona wyższe - pracownik biurowy, relatywenie często (na tle podobnych miast) bezrobotna, on - średnie techniczne - pracownik fizyczno-umysłowy.

Sorry, to nie ja wymyśliłem tylko przeczytałem. Możesz sam sprawdzić - i nie sądzę by te zgniłe krzyżaki miały z tym coś wspólnego. Tylko pomyśl krytycznie: w Bydgoszczy jest ZACHEM gdzie w komisji trójstronnej ustalono że wśród starającycvh się o pracę ci którzy posiadają dwóch członków rodziny mają w rekrutacji pierwszeństwo przed tymi którzy mają jednego członka rodziny pracującego z zachemie. (Krajowa GW I strona o Bydgoszczy jak rzadko) Pytana przez GW pani dyrektor urzędu pracy o tę dewiację odparła że nie widzi w tym nic złego, że w japonii jest podobnie.
            W japonii ikeaa też pewnie niemrawo inwestuje...
        • friedmar i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:08
          ciasnota i duszność bydgoszczan to także płytkie zacietrzewienie z Toruńczykami. Skoro dla Bydgoszczan jak poniżej punktem odniesienia, głównym konkurentem "no. one" na liście konfrontacji jest znacznie mniejszy Toruń - jak można traktować inaczej niż miasto prowincjuszy wciągniętych w wielkomiejskość poprzez rozrost komunistycznych konglomeratów? Może to nie przypadek, że Bydgoszcz i Opole zaliczane są do stoolic regionów jako największych przegranych reformy administracyjnej - miasta, które jako jedyne nie potrafiły wykorzystać nowych administracyjnie nadanych boddźców rowoju? To zdaje się w GW była szparta o tym że da Bydgoszczan i Opolan byłoby lepiej gdyby byli wcieleni do innego silniejszego województwa (Sląskie i wielkopolskie).

marcioo30 napisał:

> odezwała się yntelygencja z Torunia :))))
          • frych47 Re: i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:18
            To nie jest radio Bydgoszcz niech idzie sobie do Torunia.
          • marcioo30 Re: i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:18
            człowieku ja nic nie mam do Torunia jako miasta, tylko jakoś dziwnie zawsze czuć po wypowiedziach na tym forum nutę mocherową - od takich żałosnych gostków jak ty wywyższających się w każdym zdaniu - może pomyśl nad tym jak dasz radę :)
            • friedmar Re: i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:29
              toruń jest mohrowy, za to u nas na dworcowej jest sklep gdzie bezczelnie na manekinach wiszą podróby Dolce & Gabbana; Versace, Armani i Coco Chanel. Klimat ulicy oddaje upadły skle sony i nadal prosperujący za.jebiscie niemoherowy sklep wirnik z piękną błękitną witryną (taki styl malowania okien widziałem tylko tu i na wioskach pod Kijowem); a po przekątnej obok banku millenium jest równie urokliwy sklep z kłódkami i obok super niemoherowy sklep z tandetnymi zegarkami. za to nie czyć tych moherów z ich szeroką i fajnymi knajpkami, gdzie można pysznie zjeść za 50 zł...zaiste mądryś kolego...

marcioo30 napisał:

> człowieku ja nic nie mam do Torunia jako miasta, tylko jakoś dziwnie zawsze czu
              > ć po wypowiedziach na tym forum nutę mocherową - od takich żałosnych gostków ja
              > k ty wywyższających się w każdym zdaniu - może pomyśl nad tym jak dasz radę :)
              • koniecpolski76 bardzo interesujące 17.01.10, 18:48
                Kolego na ciuchy od Versace, Armaniego i Coco Chanel stać
                nielicznych w regionie. Jeżeli myślisz, że gdzieś kupisz takowe
                oryginały to jesteś totalnym dyletantem. Też nie rozumiem porównania
                Dworcowej z Bydgoszczy do Szerokiej w Toruniu. Przecież to zupełnie
                dwie różne ulice. Szeroka to najbardziej reprezentacyjna ulica
                Torunia, a Dworcowa to zapomniana dojazdówka do dworca. Z tego co
                wiem w tym roku zmieni się i to znacznie. Proponuję wtedy abyś dla
                porównania wybrał Gdańską. A to już niestety przepaść.
                PS. Nie wiem co ty chcesz udowodnić,ale widzę, że masz problem. Jak
                wygląda Dworcowa w Toruniu?
                • marcioo30 Re: bardzo interesujące 17.01.10, 19:04
                  wygląda na to, że niejaki friedmar ma kompleks IKEI skoro jęczy w tym temacie o wszystkim innym tylko nie na temat
                • friedmar o gdańskiej już pisałem... 17.01.10, 19:12
                  forum.gazeta.pl/forum/w,54,103651175,103664712,Dworzec_Dworcowa_i_Gdanska.html
                  "Gdanska kończy się na poziomie dawnego IQ i MC Donalds. Empik Jedynak i HGW Rywal - straszą krzycząc Gierek wróć. Nawet wejście do galerii BWA jest jak w filmach Bareii i nigdy nie spotkałem tam tłoku."

Markowe rzeczy i torebki marek o których piszesz można kupić np. w Drukarni...dziewię się że np. właściciel tamtego stoiska Max Mara nie zadzwonił na policję w sprawie Chińskich podróbek na Dworcowej.

koniecpolski76 napisał:

> Kolego na ciuchy od Versace, Armaniego i Coco Chanel stać
                  > nielicznych w regionie. Jeżeli myślisz, że gdzieś kupisz takowe
                  > oryginały to jesteś totalnym dyletantem. Też nie rozumiem porównania
                  > Dworcowej z Bydgoszczy do Szerokiej w Toruniu. Przecież to zupełnie
                  > dwie różne ulice. Szeroka to najbardziej reprezentacyjna ulica
                  > Torunia, a Dworcowa to zapomniana dojazdówka do dworca. Z tego co
                  > wiem w tym roku zmieni się i to znacznie. Proponuję wtedy abyś dla
                  > porównania wybrał Gdańską. A to już niestety przepaść.
                  > PS. Nie wiem co ty chcesz udowodnić,ale widzę, że masz problem. Jak
                  > wygląda Dworcowa w Toruniu?
                  • koniecpolski76 Re: o gdańskiej już pisałem... 17.01.10, 21:55
                    Jedynak to krzyczy wróć II RP. Te torebki w drukarni to troszke
                    tanie, gdyby te ceny były w euro to jeszcze. W BWA zalezy co
                    wystawiają, tłoku w żadnym muzeum województwa nie spotkasz. Gdańska
                    nie kończy się na wysokości MC Donalds, dalej równiez wygląda coraz
                    lepiej.
                    PS. dalej nie rozumiem co to ma do głównego tematu wątku.
          • marcioo30 Re: i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:22
            jak zwykle rzeźba toruńskich kompleksów, to nic że temat dotyczy powstania sklepu IKEA w Bydgoszczy zawsze można gdzieś przemycić swoją yntelygencje torunską
          • frych47 Re: i zakompleksieni.. 17.01.10, 18:22
            To po co Toruńczyki się pchają na bydgoskie stanowiska i listy wyborcze, że niby
            chcą tu coś zmieniać na lepsze.
          • pitrusza Przegrani reformy 18.01.10, 08:38
            Bydgoszcz jest zaliczana do największych przegranych reformy tylko dlatego, że
            oddaliśmy Toruniowi sejmik, który dzieli kasę. A jak wiadomo "grabie działają
            tylko w jedną stronę".

Jeśli chodzi o postrzeganie jednego miasta przez drugie to polecam kabaretowy
            pojedynek "Toruń-Bydgoszcz" i wypowiedzi mieszkańców, wtedy w Toruniu
            zrozumiecie, że bydgoszczanie wcale wam źle nie życzą, a Bydgoszcz może przejrzy
            na oczy, że dla toruńczyka "dobry bydgoszczanin to martwy bydgoszczanin.
          • muvon200 Źle myślisz 18.01.10, 16:37
            "głównym konkurentem "no. one" na liście konfrontacji jest znacznie mniejszy Toruń"

Toruń nie jest dla nas konkurentem. To nasz sąsiad, którego zachłannych
            polityków trzeba co jakiś czas po łapkach zdzielić
      • semeon Re: IKEA super. szkoda, że na końcu 18.01.10, 00:42
        friedmar napisał:
        w każdym pożądnym mieście

Nie wstyd ci?
        • friedmar Re: IKEA super. szkoda, że na końcu 18.01.10, 14:51
          kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem - a Ci?

semeon napisał:

> friedmar napisał:
          > w każdym pożądnym mieście
          >
          > Nie wstyd ci?
    • jacek.killman Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 17.01.10, 19:25
      Po przeczytaniu materiału o projekcie IKEI można odnieść wrażenie,
      że jeszcze chwila a miasto bez tego marketu mogłoby zniknąć z
      powierzchni ziemi. Gdyby Kazimierz Wielki mógł przewidzieć, że na
      IKEĘ trzeba będzie poczekać ponad 660 lat - na pewno powstrzymałby
      się z nadaniem Bydgoszczy praw miejskich. To absolutnie pewne.
    • fanfaroni Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 18.01.10, 09:22
      nie uwierzę jak nie zobaczę ;-)
    • bigcharles Bydgoszczanie doczekają się Ikei. Budowa wiosną 18.01.10, 13:15
      Przynajmniej zeszpecone miejsce zmieni się w coś lepszego, szkoda że nie
      będzie największą w Polsce.
    • tlumik1 Zenada. Podniecac sie budowa jakiegos marketu z 18.01.10, 21:54
      meblami. Rozumiem, ze moze 18-20 lat temu to bylby jakis temat. Ale dzis ?
      Dzis podniecanie sie takimi tematami to wyraz prowincjonalizmu do bolu. GW
      "gratulujemy" rzutkich inaczej dziennikarzy.
      • szczamnapis w końcu będą miejsca pracy dla wykształconych 18.01.10, 22:14
        młodych ludzi: politologów, psychologów, dziennikarzy, geografów, specjalistów
        od wychowania technicznego, itd, itp. :)
      • yogibaboo104 Re: Zenada. Podniecac sie budowa jakiegos market 19.01.10, 11:27
        tlumik1
        Zgadzam się z tobą, że to żaden powód do zgrzewki. Może 10 lat temu to było coś
        ale teraz to jak podniecanie się tym, że w sklepie można chleb kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka